HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
21 Ocak 2016 Perşembe - 12:07

İTO’nun yeni binası için sınırsız çalışma izni!

Valilik Mahalli Çevre Kurulu tarafından İzmir Ticaret Odası’nın Kordon’da yapımı süren yeni binası için Pazar günü de dahil olmak üzere 240 gün 24 saat çalışma izni verildi. Kurul ayrıca, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan doğalgaz kullanımı için vatandaşlara teşvik verilmesi konusunu görüştü.

İTO’nun yeni binası için sınırsız çalışma izni!

EGEDESONSÖZ - İzmir Valiliği’nde tüm kamu kurumlarının temsilcilerinden oluşan Mahalli Çevre Kurulu olağan toplantısını gerçekleştirildi. Vali Yardımcısı Hüseyin Demirciler başkanlığında yapılan toplantıda kent genelinde devam eden inşaatlarla ilgili karar alındı. Valilik, İzmir Ticaret Odası’nın geçtiğimiz aylarda yıkımını gerçekleştirdiği Kordon’daki binasının olduğu yerde yapılan yeni projeye çalışma iznini görüştü. Ticaret Odası, binanın temel altı kotunun eksi 16.80 metre olacağını, zemin yapısı gereği eksi 31 metre kotuna inecek 5 bin 146 metre 80 santim çapında fore kazık çakacaklarını ifade etti. Ayrıca eksi 38 metre kotuna kadar gidecek 31 bin 523 metre jet grout uygulama yapılacağı da dile getirildi. Oda, tüm bu çalışmalar yapıldıktan sonra betonlama işleminin bekletilmemesi için Pazar günleri de dahil 240 gün 24 saat çalışma talebinde bulundu.  Kurul,  gece saatlerinde ‘gürültülü işler yapmamak’ şartı ile talebi uygun bularak işlemi onayladı.

Kurul, yine İzmir Ticaret Odası’na ait İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin Balçova Sakarya Caddesi’nde yapımına başladığı üniversiteye ait sağlık tesisi inşaatı için de 240 gün çalışma talebini uygun buldu. Üniversite, fore kazık, dolgu, betonlama gibi işler için Pazar günleri de dahil olmak üzere 24 saat esasına göre çalışma yapabilecek.

KARŞI OY GELDİ
Kurul, karar listesinde ayrıca birçok özel şirketin taleplerini de inceledi. İzmir Büyükşehir Belediyesi adına toplantıya katılan Nesrin Özdemir Barbaros kararların ilgili yönetmeliklere uygun olmadığı, İl Jandarma Komutanlığı adına katılan Jan. Kd. Bşçv. Mehyar Ceylan  Pazar günleri çalışmamak kaydıyla, EBSO adına katılan Erdoğan Çiçekçi Pazar günü çalışmanın uygun olmadığı gerekçeleriyle karara karşı çıktı. Sahil Güvenlik Ege Deniz Komutanlığı temsilcisi Arzu Kumova İşkol ise kamu yararı ihtiva etmeyen inşaatların gündüz çalışması koşuluyla karşı oy kullandı.

BAKANLIK DESTEK VERSİN
Toplantıda, ayrıca kış mevsiminde en çok dikkat çeken konular arasında yer alan çevre kirliliği de masaya yatırıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın valiliklere gönderdiği “gerekli önlemi alın” uyarısından sonra konutlarda doğalgaz aboneliği için bakanlıktan finansal destek ve teşvik verilmesi önerisinde bulunulması kararı çıktı. Ayrıca yakıt kalitesi, yakma sistemi gibi konularda kamu spotu hazırlanarak basın yayın organlarında duyurulması fikri kabul gördü. Yine toplantıda kurul, kalorifer yakma saatlerinin denetlenmesi konusunda ilgili kurumların çalışmaları sıklaştırması kararı aldı.

 
AK Partili Kaya’dan CHP ile HDP’ye ‘hendek’ çıkışı!
 
Oscarlı oyuncu hayat kurtardı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kocaoğlu’ndan ‘çukurun satışı’na ilk tepki
‘Basmane Çukuru’nun 3’lü konsorsiyum tarafından satın alınması sonrası ...
Karabağlar’ın filosu büyüdü
Karabağlar Belediyesi, ilçeye kaliteli hizmet verebilmek için araç filosunu ...
Karşıyaka’da anlamlı buluşma: Adalet ve Demokrasi
Adalet ve Demokrasi Haftası etkinlikleri kapsamında, anlamlı bir panele ...
 
Konak'ta minikler tarihin izlerini gezerek keşfetti
Konak Belediyesi'nin çocuklara müze bilincini aşılamak ve yaşadıkları ...
Buca'da yılın ilk muhtarlık ofisi Menderes'e
Yerel yönetimlerin ilk adımı olan muhtarların daha rahat ve sağlıklı ortamlarda ...
İzmir Metro'dan AÖF'ye özel ulaşım ayarı
İzmir Metro A.Ş, 23 – 24 Ocak tarihinde yapılacak Açık Öğretim Fakültesi ...
 
İzmirliler mest oldu: Teleferikte kar keyfi
İzmir kent merkezine bir hafta aradan sonra ikinci kez kar düşmesi, bu ...
Almanlar Fuar İzmir'e iki koldan geliyor
Türkiye’nin yeni fuarcılık merkezi “Fuar İzmir” ile birlikte hedeflerini ...
Uyar'dan Balıklıova açıklaması: Kamunu malını...
Balıklıova’da yaşananları Kanal 35 canlı yayınında anlatan Sibel Uyar, ...
 
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kalbimizi ateşe verdikleri gün!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Avrupa’yı daha da zor günler bekliyor
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Galiba, bu filmi seyretmiştik…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford şehitleri
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Ya o vergiler hayatımıza girerse!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva