HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
6 Ağustos 2011 Cumartesi - 12:13

İsyan hareketinin dayanışma ordusu

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden yeterli hizmet alamamaktan şikayet eden 9 ilçe belediye başkanı tük yürek oldu. İlk somut adımı Menderes’te atan başkanlar 240 personel ve 35 iş makinesiyle çıkarma yaptı.

İsyan hareketinin dayanışma ordusu

Can Özlü/Fatih Yapar-Egedesonsöz - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile ilçe belediye başkanları arasında yaşanan kriz devam ederken araya genel merkezin girmesi bile sorunu henüz çözmek için yeterli olmadı. Büyükşehir Belediyesi bürokratlarını suçlayarak yeterli hizmet alamadıklarını ifade eden ilçe belediye başkanları seslerini duyurmak için hep birlikte hareket etme kararı almıştı. Kocaoğlu’ndan istenen randevunun krize dönüşmesi ile iyice derinleşen tartışma henüz yatışmazken daha önce planlanan ‘ortak hareket etme’ formülü gerçekleşti. Bu zamana kadar söylemleri ile Kocaoğlu’nun karşısında yer alan Konak, Karşıyaka, Bayraklı, Bornova, Karabağlar, Çiğli, Buca, Menderes belediye başkanları ilk icraatı gerçekleştirdi. Belediyelerin bir araya gelmesiyle oluşturduğu 240 personel ve 35 iş makinesi Menderes’e bağlı turizm bölgesi olan Gümüldür, Özdere ve Ahmetbeyli beldelerinde çalışmalara başladı. Bu zamana kadar toplantılara katılmayan ve Kocaoğlu aleyhinde pek konuşmayan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin de yapılanmaya personel ve araç desteği vererek tavrını ortaya koydu.
 


NELER YAPILACAK
Toplam dokuz belediyenin katkısı ile oluşturulan ekip Gümüldür, Özdere ve Ahlmetbeyli’de sokak temizliği yapacak. Buralarda biriken çöpler temizlenirken, kaldırımlar yıkanacak ve sokaklar tek tek süpürülecek. Ayrıca belediyelerin gönderdiği araçlar arasında yer alan dev vidanjörler evsel atıkları temizleyecek. Asfaltlanması gereken yerler onarılarak yolların bakımı yapılacak. Yaz mevsimi nedeniyle en fazla şikayet konusu olan sivrisinekle mücadele için ilaçlamalar yapılacak ve sinek üreme alanları gözden geçirilecek. Öte yandan sahilleri de temizleyecek olan ekipler yol kenarlarında bulunan molozları da toplayarak uygun yerlere götürecek. Tüm çalışmalar akşam saatlerine kadar sürecek. İl somut adımı Menderes’te atan ilçe belediye başkanları birlikteliklerini devam ettirmek için yeni programlar yapmaya başladı. Menderes’ten sonra ikinci çalışma bölgesi Karabağlar olarak belirlendi.
 
BAŞKANLAR BİZZAT İNCELEDİ
Menderes’te başlatılan çalışma belediye başkanlarının katılımıyla start aldı. Turizm bölgesine araç ve personel gönderen ilçe belediye başkanları çalışmaları bizzat yerinde inceledi. Tören havasında başlayan çalışmalara Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır, Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Menderes Belediye Başkanı Ergun Özgün, Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm katıldı. Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak,  Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, ve Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin çalışmaya destek vermesine rağmen alana gelmedi.
 
TÜRKİYE’DE İLK
Yaz aylarında Menderes nüfusunun çok yoğun olduğunu ifade eden Menderes Belediye Başkanı Ergun Özgün, belediye başkanları arasında yapılan bu dayanışmanın Türkiye’de bir ilk olduğunu ifade etti. Özgün, “Sahillerde beraber yaşıyoruz ve buraları beraber kirletiyoruz. Bu anlayışla yola çıkarak örnek bir uygulama başattık. Zor ve zahmetli işlerde güçlerimizi birleştirerek işleri kolay kılma uğraşındayız. Bu sosyal proje başarılı olursa yaygınlaştırarak uygulamaya devam edeceğiz. Amacımız hızlı çözüm üretmek ve bir aylık işi bir günde yapmak. Çalışkan, verimli belediyeciliği herkese göstereceğiz. Farklı niyetlere hizmet etmiyoruz. Kimsenin gizli gündemi yok, dilinin altında bakla yok” diye konuştu. Belediye başkanlarının ilk günden son güne kadar görevlerini aynı heyecanla tamamlamak istediğini dile getiren Özgün, kendilerinde bu iştahın olduğunu anlattı. Özgün, “Bizim hizmet talebimiz farklı yorumlanmamalı. Ortada bir algı hatası olduğunu düşünüyorum. Kamuoyu önünde kullandığımız kelimeleri doğru seçersek ifade hatalarımız görülecektir. Kişisel duygusal uygulama yapma lüksümüz yok. Duygulardan arınmak ve başarışı olmak istiyoruz” dedi.
 


BELEDİYE BAŞKANLIĞINI ADAM GİBİ YAPACAĞIZ
Belediye başkanlarının halk tarafından seçilmiş insanlar olduğunu belirten Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, , “Halkın oylarıyla gelen ve halkın vergisini kontrol eden hizmet etme noktasındaki insanlarız. Kimse bulunduğu mevkii geçim kaynağı olarak görmemeli. Makamlar yakınını zengin etme yerleri, caka satılacak yerler değildir. Biz halka caka satarsak halkta da sandıkta gerekeni yapar. Kimin parası ile kime caka satıyoruz. Bundan sonra da belediye başkanlığını adam gibi yapacağız. Toplu randevu talebi kabul görmezse bireysel görüşmeme tavrımız sürecek. Aziz beyle yüz yüze konuşmayı düşünüyoruz. Baş başa görüşme yok. Biz aynı geminin yolcularıyız” dedi.
 
AMAÇ MEYDAN OKUMA DEĞİL
Ortak akıl ve güç birliği yolunu seçtiklerini ifade eden Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, “Kocaoğlu bizim ağabeyimizdir. Sorunları o çözmelidir. Son bir yıldır bu konuda adım atamıyoruz. Kaçan tren yok, kimseyi zorla görüşmeye de davet etmiyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden randevu talep etmenin sakıncalı bir yanı da yok. Aziz Başkan bunu bir meydan okuma olarak görmemeli. İki yıl önce sorun çözen güler yüzlü babacan Kocaoğlu’nu arıyoruz, özlüyoruz. Gelinen noktada herkes tavrımızı anladı ve beğeniyle takip ediyor” diye konuştu
 
BAŞ SÜVARİ KOCAOĞLU
Aylardır sürdürülen birlik ve beraberliğin karşılığını bu çalışmayla aldıklarını ifade eden Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, “Karşılaştığımız tablo çok güzel. Mahşerin atlıları değiliz ve isyan etmiyoruz. Ortada 28 atlı var. Baş süvari de Aziz Kocaoğlu. Kendisine bilgilerin yanlış aktarıldığını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.
 
NE DEDİĞİMİZİ İYİ BİLİYORUZ
Birlikteliğin çok anlamlı olduğunu ifade eden Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır, kimsenin kimseye kırılması için bir nedeninin olmadığını dile getirdi. Sındır, “Biz halka hizmet için buradayız. Aramızda sinerji oluşturmalı, atıl kapasiteleri bir araya getirmeliyiz. Ne dediğimizi ve ne istediğimizi çok iyi bilen insanlarız. Aziz başkan’ın dayatma gibi algılamasına gerçekten üzüldüm. Çözülmeyecek sıkıntı yok” dedi.
 
GENEL MERKEZ BİZİMLE İFTİHAR EDECEK
Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm ise, “Bu güzel görevin değişik yerlere çekilerek gölgede bırakılması doğru değil. Ama göreceksiniz ki büyüyerek devam edeceğiz. Büyükşehir’de yaşanan olayları talihsizlik olarak değerlendiriyorum. Bu kadar abartılması doğru değil. Aziz Başkan ile bir araya geldiğimizde kendisinin‘Ya ben bunları unutmuştum. Niye daha önce hatırlatmadınız’ diyeceğinden eminim. Kısa süre içinde İzmir’de siyaset rayına oturacaktır. Genel Merkez’den gelen heyet de bizimle iftihar edecektir. Tavrımız açık. Biz bireysel görüşme yapmayacağız” diye konuştu.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 18 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
X+Y=2Z 8 Ağustos 2011 Pazartesi 08:40

Taabi anladın değilmi sonunun geldiğini bırakın sohv yapmayı beyler gidin işinizi yapın aziz başkan bilir ne yapacağını...

Yorumu oyla      13      6  
GÖREVDEN ALINSIN 7 Ağustos 2011 Pazar 21:16

HASAN BEYİN BAŞINDAN ÇIKMIŞŞ BU OLYIN TEK ÇÖZÜMÜ KENDİSİNİ İSTİFAYAİKNA ETMEK.HER GİTTİĞİ YERİ BOZAN BİR MİKSER İSTEMİYORUZ.

Yorumu oyla      14      6  
isimsiz 46 7 Ağustos 2011 Pazar 13:46

herkesin , önce yaşadığı ilçe , muhit ve idarecileri ile eleştiri yapması kadar doğal başka birşey yok...Bucalı olduğumuz için de ister istemez önce bucayla ilgili yazıyoruz...Keşke sayın tatı ' da proje haberleriyle gündeme gelse de biz de alkışlasak...Ama maalesef gündeme projeyle gelenler her nedense aynı başkanlar ; Bornova ve Karşıyaka...Ayrıca buca belediyesiyle ilgili yapılan eleştirilere hep aynı savunmacı cevaplar veriliyor ; eleştirenlerin karın ağrısı var , belediyeden istekleri karşılanmadı vb...Maalesef karın ağrılarını yanlış yerde arıyorsunuz...Bilakis karın ağrısı çekmemek için sandaldan indik , şu an sandaldakilerin karnı çok ağrımakta , aklı selimi seçmezlerse başlarındaki ağrılar da çook artacağa benziyor...

Yorumu oyla      15      8  
gücünüz vardıda 7 Ağustos 2011 Pazar 12:10

madem bu kadarını başka belediyelere yapabiliyordunuzda neden bayraklının yolları yamalı bohça gibi.tamamen şhov.bunları seçim zamanı değerlendireceğiz.gücünüz var ve bayraklıya hizmet yok.öylemi.ben oo verdiğim oyları fitil fitil getirmesinide bilirim.ilk önce kendi belediyelerinizde çalışın sonra başka ilçelerde havanızı atarsınız.yalandan ağlamaktanda vaz geçin.

Yorumu oyla      16      7  
Özgür 7 Ağustos 2011 Pazar 10:19

Ön yargısız olarak düşünmek yerine ona buna saldırmayı adet haline getirenlere şunu söylemek istiyorum. Menderes belediyesine bağlanan gümüldür ürkmez ve özdere belediyelerinin 2 yıl öncesine kadar işlerini kendileri yapıyorlardı. şimdi öylemi hepsi menderese bağlandı. Menderes belediyesi buralara hizmet götürmekte çok zor durumda çünkü oralara yetecek yetişecek ne personeli var nede araç gereci.Dolayısıyla diğer ilçe belediyelerinin imece usulü orada çalışma yapmasında ne var. Kötümü oldu tüm sahil bandı temizlendi yollar asfaltlandı tıpkı Aziz başkanın yaptığı toptan çözüm ekipleri gibi. Güzel şeyler bunlar. Buca belediye başkanına laf sokuşturmayı adet haline getirenlerin karın ağrılarının sebebi başka, onlar bilir.

Yorumu oyla      13      11  
isimsiz 46 7 Ağustos 2011 Pazar 10:07

yapılan işleri okudunuz mu ? Bir araya bile geldiklerinde yapabildikleri sokak temizliği , çöp toplama , ilaçlama , sonra da bizim büyük (!) başkan tatı gibi eş dostun ve tanıdıkların çalıştığı okullara boya badana...E bunlar gerçekten büyük (!) faaliyetler...Bırakın milleti kandırmayı...Hele şu tatı ' ya bakın...Hem hizip başı , hem de Kocaoğlu ' na da bir yandan şirin gözümkeye çalışıp , Kocaoğlu yanlış yönlendiriliyormuş falan filan...

Yorumu oyla      15      8  
BUCALI 7 Ağustos 2011 Pazar 03:03

ben bu yaşıma kadar böle disiplinsiz çalışan ilçe belediye başkanları inanın görmedim halkın gözünü bayamak için halka çalışıyor havası verip sıradan işler yapıyor olmaları birde özellikle bildiğim BUCA belediye başkanı ercan bey için sölüyorum yaa ufacık bir maket açılışını sanki çok büyük iş becermiş gibi şov yapmaya çalışması konserler için dünya kadar reklam yapılması çok gereksiz yani sanıyorlarki BUCALILAR KERİZ .

Yorumu oyla      18      9  
özbucalı 7 Ağustos 2011 Pazar 02:17

hepsi seneryo bunların, birbirilerinin iş yapamayışlarının ( bornova belediyesi hariç)birlikteliği banakalırsa.. GÜNDEM SAPTIRMA

Yorumu oyla      19      7  
ayranı yok içmeye........... 7 Ağustos 2011 Pazar 00:37

BİR atımlık barutla şov yapmakla bir yere varmanız mümkün değildir. Mümkündü de şimdiye kadar niye yapmadınız. Aklınız nerede idi? Madem yeteri gücünüz var da niye BÜYÜKŞEHİR BİZE YARDIM ETMİYOR diye ağlıyorsunuz.Aşağıdaki yorumlarda, Bayraklılılar, Bucalılar Belediyelerinden hizmet alamadıklarını söylüyorlar. Konak ve Karabağların hali ortada. MUZAFFER TUNÇAĞ döneminde en küçük bir şikayet yok iken feryatlar yükseliyor. BU ŞOV İÇİN SÖYLENECEK TEK ŞEY VAR : AYRANI YOK İÇMEYE, ..........

Yorumu oyla      18      7  
k.yakalı 6 Ağustos 2011 Cumartesi 23:36

Başkanlar ha bire kendi ilçeleri hariç heryerde boy gösteriyorlar..merak ettim yerlerinde olmadıkları günlerde hepsi çiğli beld.bşk. yaptığı gibi akp'li meclis üyelerine mi bırakıp gidiyorlar.kendi ilçelerindeki sorunları hallettiler de mi başka ilçelere burunlarını uzatoyorlar,sokağa çıkıp kendi halkının sorunlarına cevap veremeyen görünmez adamlar şimdi başka ilçelere el atıp gündem yaratma derdindeler, birilerinin gözlerine girmeye çalışıyorlar ama nafile o gözler artık açıldı..kim, nerede, ne yapıyor herkes görüyor ve biliyor..artık başkan se-çi-le-me-ye-cek-si-nizzzz.Sizlerin yüzünden partimiz zarar görüyor..artık susun ve kendi işinizi yapın..

Yorumu oyla      19      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Huzurevi sakinlerinin deniz keyfi
Konak Belediyesi, İzmir Huzurevi Yaşlı ve Rehabilitasyon Merkezi’nin konuklarını ...
Mobilyaları yenileyenler için toplum hizmeti
Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan evindeki mobilyaları yenileyen ...
Sındır, İzmir’in en başarılısı seçildi
Türkiye genelinde yapılan Kamuoyu araştırması kapsamında İzmir’de 2982 ...
 
Proje üretim merkezi açıldı
Hizmet üretmek için sınırlı maddi kaynakları zorlamaktan çekinmeyen Gaziemir ...
İZSU’dan Torbalı’ya yatırım
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Torbalı’nın merkez mahallelerine 105 kilometre ...
Kocaoğlu’ndan İnönü Caddesi’ne özel ilgi
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İnönü Caddesi’ni yepyeni ...
 
İnciraltı’nda yıkımlar iptal
İnciraltı’nda tartışmalara yol açan işletmelerle ilgili yıkım kararları, ...
Konak'ta MERBEL'e sermaye arttırımı polemiği
Konak Belediyesi, MERBEL şirketinin sermayesini 7,5 milyon lira artırdı. ...
Bayraklı meclisinde maaş tartışması
Bayraklı Belediyesi Ağustos ayı ikinci olağan meclis toplantısında Başkan ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva