HABERLER>GÜNCEL
6 Mart 2012 Salı - 10:00

İşte yargıtaya bombayı böyle koydu!

Yargıtay binasının girişinde patlayan bombanın bırakıldığı an kameralara yansıdı

İşte yargıtaya bombayı böyle koydu!

ANKARA - Yargıtay binasının girişinde patlayan bomba bir kişinin yaralanmasına neden oldu. Bombanın sabah 06.25'te bırakıldığı, saat 09.40'ta patladığı kameralara yansıdı. Yüzlerce polisin bulunduğu bölgeye bırakılan bomba 'güvenlik zafiyeti' eleştirilerine yol açtı
 
Başbakanlık Merkez Binası ile Yargıtay ve Çevre Şehircilik Bakanlığı Merkez Binası'nın yer aldığı Vekaletler Caddesi üzerinde dün sabah 09.40 sıralarında bir patlama meydana geldi. Yargıtay 14. Hukuk Dairesi'nde şoför olan Ahmet Kocaoğlu yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Yargıtay binasının memur girişinin yapıldığı kapısının önündeki, Telekom'a ait küçük santral kutusunun arkasında meydana gelen patlama polisin alarma geçmesine neden oldu.
 
1.70 BOYUNDA
Olayın ardından polis, çevredeki binalarda bulunan güvenlik kameralarının görüntülerine el koydu. Patlamanın olduğu Yargıtay binasında bulunan ve giriş kapısını kontrol eden güvenlik kamerasını inceleyen polis, patlayıcının sabah 06.25'te bırakıldığını tespit etti. Zanlının cebinden çıkardığı küçük poşeti telefon santral kutusunun arkasına bırakıp birkaç metre yürüdükten sonra karşı kaldırıma geçtiği ve ardından da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı önündeki üst geçide doğru yöneldiği anlaşıldı. Şüphelinin 1.70 metre boylarında olduğu ve kapüşonlu mont giydiği belirlendi.
 
Olay yerinde yapılan ilk incelemeler doğrultusunda, patlayıcının son dönemde İstanbul'da yaşanan ve yasadışı MLKP örgütünün kullandığı patlayıcılarla benzerlik taşıdığı ifade edildi.
Olay yerinde inceleme yapan Ankara Valisi Aladdin Yüksel, "Patlayıcı maddenin pet şişe içerisine konulmuş 150 gram hafif patlayıcı olduğu anlaşılıyor" dedi. Yüksel, "Başbakanlık binası ve Yargıtay binalarının bulunduğu bir caddede böyle bir patlama nasıl olur?" sorusunu, "Hepsini inceliyoruz. Arkadaşlarımız kamera incelemelerini yapıyor. Kısa süre içerisinde sizinle daha net bilgi paylaşılacaktır" diye yanıtladı.
 
GÜVENLİKÇİLER İFADE VERDİ
Patlamanın, sağlık sorunları nedeniyle bir aydır İstanbul'da bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, 33 gün sonra ilk kez başkanlık edeceği Bakanlar Kurulu toplantısına saatler kala yaşanması, zaafiyet iddialarını da gündeme getirdi. Uzun süredir İstanbul'da bulunan Erdoğan'ın Ankara'ya geleceğinin kamuoyuna yansımasıyla birlikte 24 saat güvenlik önlemi alınan bölgede eylem gerçekleşmesi soru işaretlerine neden oldu. Özellikle patlayıcının konulduğu Yargıtay binası girişinde, hem özel güvenlik hem de polis nöbetçileri bulunmasına karşın eylemcinin patlayıcıyı rahatça yerleştirmesi dikkati çekti. Olay sırasında görevli olan güvenlik görevlileri ve polislerin, ifadesinin alınması için Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldüğü öğrenildi.
 
İKİNCİ BOMBA PANİĞİ
Öte yandan, Başbakanlık binasına yaklaşık 100 metre yakınlıktaki Meşrutiyet Caddesi üzerine bırakılan şüpheli paket de fünye ile patlatıldı. Sabah saatlerinde patlayan ses bombasının ardından ikinci bomba paniği de yine Başbakanlık binasına 100 metre mesafedeki Meşrutiyet Caddesi'nde yaşandı.
 
Ankara'nın en işlek caddelerinden biri olan Meşrutiyet Caddesi'nin girişinde şüpheli paket ihbarı üzerine olay yerine bomba imha ekipleri geldi. Şüpheli paketin fünyeyle patlatılması üzerine bomba olmadığı anlaşıldı.
 
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan savcılığa ilk MİT’çi izni çıktı
Özgür Suriye Ordusu’nun kurucusu olan albayın, Suriye’ye teslim edilmesinde ...
Hakan Şükür'ün Lig TV yorumculuğu belgelendi!
Haber Aktif, Hakan Şükür'ün bazı meclis oturumlarına mazaret bildirip ...
Eski köy çeşmesi genç kızların üzerine yıkıldı
Bergama’da eski köy çeşmesinin üzerine yıkılması sonucu yaşamını yitiren ...
 
Kılıçdaroğlu: Sivas'ta zaman aşımı olmamalı
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, ''İnsanları öldürenler zaman aşımından ...
'Sabancı ve Hablemitoğlu'nu Ergenekon öldürdü'
Birinci Ergenekon davasının 215. duruşmasında dinlenilen gizli tanık, ...
Cennetten tapu vaadiyle 6 milyon TL'lik vurgun
5 ilde vatandaşları cennetten yer vereceklerini söyleyerek yaklaşık 6 ...
 
Üniversiteli Bahar, trafik magandası kurbanı
Balçova’da, kız arkadaşıyla yemekten dönen Çağlar Yalçınkol yönetimindeki ...
İzmirli gazetecilerin Balbay'la Silivri Hatırası!
İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı, Başkan Yardımcısı ve üyeleri 29 Şubat ...
Eğitim sisteminde flaş gelişme: SBS kaldırılıyor
Eğitimde 4+4+4 sistemi ile birlikte okul türleri ve sınav sisteminde de ...
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İzmirli kız ve Onur E. Yıldız meselesi
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sinema dünyasına İzmirli iki yıldız!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk nasıl şımarır?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (8) 'Sokak satıcıları'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva