HABERLER>POLİTİKA
22 Nisan 2011 Cuma - 13:02

İşte Kılıçdaroğlu'nun seçim beyannamesi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu parti genel merkezinde Eski Genel Başkan Deniz Baykal’ın da katıldığı toplantıyla seçim beyannamesini açıkladı.

İşte Kılıçdaroğlu nun seçim beyannamesi

ANKARA - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Genel Merkezde açıkladığı seçim beyannamesinde ilk defa 'Alevi' kelimesini konuşmasında kullandı. Seçim beyannamesini açıklayan Kılıçdaroğlu 'Alevi yurttaşlarımızın eşit yurttaşlık talebini her alanda hayata geçireceğiz' dedi, ilk hamlesinin yeni Anayasa olacağını söyledi.

İşte konuşmasından satırbaşları;
-CHP ciddi değişim ve dönüşümleri yapan partidir... Bu ülkeye demokrasi ve özgürlüğü getireceğiz.. 12 Eylül Anayasası'yla demokrasi ve özgürlük gelir mi bu ülkeye? Sabahın 5'inde kimsenin kapısı çalınmayacak. Bunun için ilk hamlemizi Anayasa ile yapacağız... Öyle oturup bir partinin mutfağında bir anayasa hazırlanmayacak, geniş katılımlı, sivil toplum kuruluşlarının, üniversitelerin, baroların destek verdiği bir anayasa olacak. Her yurttaşın elinde gurula taşıyacağı bir nayasa hazırlayacağız...
- Medya,ticaret ve siyaset arasındaki ilişkiyi yeniden düzenleyeceğiz. TRT iktidar borazanlığından çıkacak... HSYK'yı değiştireceğiz. Daha özgür bir yapıya kavuşacak... Özel Yetkili Mahkemeler olmayacak... Birilerinin borazanı olan mahkemeler olmayacak...

-Milli irade hırsızlığına izin vermeyeceğiz... Yüzde 10 barajını kaldırmak bizim boynumuzun borcu
- Sivil toplum örgütlerini daha da güçlendireceğiz, onların önünü açacağız...
KÜRT SORUNU
- Baskılara son veren devlet anlayışını egemen kılacağız. Kimse kör kurşunlara hedef olmamalı. Hem kayıpları hem failşi meçhulleri aydınlatacağız... Özellikle Doğu ve Güneydoğu'daki baskılar bizi rahatsız ediyor. Kürt yurttaşlarımızın kimliklerinin önündeki engelleri kaldıracağız onlar kendi kültürlerini yaşayacaklar.
Daha önce Diyarbakırlılara seslenmiştim. Başbakan size yeni bir hapishane yapacağım demişti. Eğer başbakan böyle devam ederse yeni hapishaneler daha açacak. Biz hapishane değil fabrika kuracağız. Diyarbakır cezaevini bir toplumsal barış müzesi olarak değiştireceğiz.


ALEVİLER

- Alevi yurttaşlarımızın eşit yurttaşlık talebini her alanda hayata geçireceğiz.
- Dokunulmazlıkları kaldıracağız ve bu ayıptan Türkiye'yi kurtaracağız. İhaleye fesat karıştıran birisinin millet adına söz söylemeye hakkı var mıdır? Bu ayıbı temizleyeceğiz. Siyasi ahlak yasasını çıkartacağız. Milleti soymayan bir siyaset istiyoruz. Bize güvenin, dokunulmazlıkları kaldıracağız, siyaseti şeffaf hale getireceğiz, bize güvenin.
EKONOMİ
- İşsizlik kalıcı bir sorun, izlenen politika birçok insanı göçe zorladı... Ekonomi yönetiminde bir sorun var. İşsizlik nedeniyle kahır çeken bir Türkiye istemiyoruz...
- Güçlü bir soyal devlet, istikrarlı bir büyüme istiyoruz. Sıcak paraya teslim olan bir ekonomi istemiyoruz... Kriz kaygısı istemiyoruz... Rekabetçi bir ekonomi istiyoruz. Gücüne güvenebilmeli, uluslararası arenada rekabete çıkabilmeliyiz. Bunun yolu da üretimden geçiyor...
- Yüzde 7 büyüme öngörüyoruz. Güneydoğu için yüzde 9.5 büyüme öngörüyoruz...Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez böyle bir hedefi biz açıkladık. Her yıl en az 800 bin kişiye iş vaatediyoruz.
- Yeni bir müsteşarlık kuracağız, Teşvik Uygulama Müsteşarlığı. İşadamları teşvik almak için 50 devlet dairesi geziyor şu anda, bunların tümünü kaldırıp tek bir noktada çözeceğiz. İşadamlarının önündeki bütün engelleri ortadan kaldıracağız, yeter ki sen istihdam yarat. Tekstilcilerimiz Mısır'a gidiyor fabrika kurup, buradan söz veriyorum Mısır'ın sağladığı imkanların daha iyisini Türkiye'de yaratacağız. Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da fabrika kuranlardan gerekirse vergi bile almayacağız.
- Kobilere sıfır faizli kredi vereceğiz. Kobi projesi Türkiye'yi ayağa kaldıracak projelerden biri. İstihdamı artıran, vergisini ödeyen işadamı o kadar çok kredi alabilecek.
- Gelir İdaresi Başkanlığını bağımsız yapacağız... Bu işadamı bize yan baktı deyip ona ceza yazma dönemi sona erecek. Tüm sosyal güvenlik primlerini Gelir İdaresi toplayacak. Milyonlarca kağıdı tedavülden kaldıracağız. Bürokraside Cumhuriyet tarihinin en büyük tasarrufunu yapmış olacağız. Gelir İdaresi vergileri adil toplayan bir idare haline gelecek. Oradan siyasi otoriteyi kaldıracağız.
- Ekonomi yönetimindeki dağınıklığa son vereceğiz. Bakmayın gazetelelerin ekonomide başarılı demesine. Öyle olsaydı üç af çıkarmazlardı. Finansal İstikrar Kurumu oluşturacağız. Biz bütçeyi yapacağız, Gelir İdaresi'ni güçlendireceğiz, sıfır faizli kredi vereceğiz. TBMM'de Kesin Hesap Komisyonu kuracağız, onun başkanı muhalefet partisinden olacak. Hesap vermekten korkmayacağız.
-2B'leri de çözeceğiz, projelerimizi açıkladık. Dün niye Anayasa Mahkemesi'ne başvurdunuz. Bizimle sizin dünyanız arasında fark var. Siz para peşinde koşuyordunuz. Biz orman köylüsüne parasız vereceğiz. Aramızdaki fark bu.
-Mayınlı arazileri mayından arındıracağız. Toprak reformuyla topraksız köylülere vereceğiz o arazileri.


Baykal, Kılıçdaroğlu'nu yanlız bırakmadı. Konuşması bittikten sonra Kılıçdaroğlu'nu tebrik etti.

AİLE SİGORTASI

- Yoksulluğ bitireceğiz. Hiçbir ev yoksul kalmayacak. Aile Sigortası'nı herkes duyacak... Önce parayı nereden bulacaksın dediler. Raporlar hazırlayıp yanıt verdik... Onlar yoksulları teşhir edip iktidarın arka bahçesi haline getirmek istiyorlar... Biz yoksulluğ bitirmek istiyoruz...
- Aile Sigortası'nda Güçlü Kadın istiyoruz. Bir kadının evini yönetmesi için ekonomik güce ihtiyacı var. O nedenle parayı kadının hesabına yatıracağız...
- Taşeron işçiliği kaldıracağız... İşçilere sesleniyorum: CHP dışında taşeron işçiliği kaldıracağını söyleyen parti var mı?
- Tüm Organize Sanayi Bölgelerine yatılı meslek okulu kuracağız... Kayıt yaptıranın Sosyal Güvencesi olacak.
YÖK'Ü KALDIRACAĞIZ
- Üniversite Gençliği hem karar verecek hem yönetecek. YÖK'ü kaldıracağız...
- Daha düne kadar ÖSYM en güvenli kurumlardan birisiydi... Çocuklar sınava girerken hiçbirimizin aklına torpil olur fikri aklımıza gelmezdi. ÖSYM'ye çağdışı kafaların atanmasına engel olacağız...
- Sanatı ve sanatçıyı koruyacağız. Sanatçılar çalışmadığı dönemde primlerini Kültür Bakanlığı bütçesinden ödeyeceğiz.
- Yerel yönetimler kendi gelirinin sahibi olacak. Gerekli yasaları çıkaracağız.
- Muhtarların derdi var. Sosyal Güvenlik primlerini kendileri ödüyorlar. Buna son vereceğiz.
20 kent cazibe merkezi olacak
-
Anadolu'da 20 kenti ciddi bir cazibe merkezine dönüştüreceğiz. İstanbul'u Londra ve Paris gibi Avrupa'nın üçüncü kenti yapacağız.
-Ankara bir Ar-Ge kenti, bir üniversite kenti olacak. BSaşkenti daha da güçlendireceğiz.
-Yerel yönetimler kendi gelirinin sahibi olacak. Gerekli yasaları çıkaracağız. Muhtarlarımızın derdi var. Sosyal güvenlik priblerini kendileri ödüyorlar. Buna son vereceğiz.
-Adana ve Mersin'i Singapur gibi düşünüyoruz. Bütün petrol hatlarının geldiği nokta...
-İzmir'i bütün Avrupa'nın sağlık merkezi haline getirmek istiyoruz. Tıpkı Tayland gibi...
-Özgürlüğün ve umudun Türkiye'si. Yani herkesin Türkiye'si. Bizim hedefimiz bu."
ASKERLİK SÜRESİ
Askerliği 9 aya indireceğiz, aşamalı olarak da 6 aya inecek. 15 ay süren askerliği 9 aya, 9 ayı da 6 aya indirdiğinizde ortaya çıkan tasarrufu düşünün. Bu tasarruf istihdama gidecek.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AKP ve CHP'nin yolları bu mitingde kesişiyor
Seçim mitinglerine start verecek olan AK Parti ve CHP 29 Mayıs'ta Sakarya'da ...
Cihaner'in adaylığı tehlikede mi?
CHP'nin Denizli'den 4. sıra milletvekili adayı Adil Demir, İlhan Cihaner'in ...
Demirtaş: Hiçbiri yaşanmayabilirdi
YSK’nın, adaylarından 6’sına seçim yolunu açan kararını olumlu bulan ve ...
 
CHP ve AK Parti'de pamuk eller cebe!
Hem CHP hem de AK Parti'de milletvekili adaylarına 'pamuk eller cebe' ...
'Türkiye halkına teşekkür ediyorum'
BDP'li siyasetçiler, YSK'nın vize kararıyla tansiyonun düşeceğini söyledi. ...
YSK kararına AKP'den ilk yorum...
YSK'nın 6 BDP'liye adaylık için vize vermesini yorumlayan AK Parti'li ...
 
YSK'dan 6 isme vize
YSK, Mehmet Hatip Dicle, Leyla Zana, Ertuğrul Kürkçü, Gülten Kışanak, ...
İbrahim Tatlıses adaylıktan çekildi
İbrahim Tatlıses sağlık sorunlarını gerekçe göstererek bağımsız adaylıktan çekildi.
DSP’den olay afişe suç duyurusu
DSP Antalya İl Başkanlığı, AK Parti Elmalı İlçe Teşkilatınca hazırlanan ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva