HABERLER>POLİTİKA
22 Nisan 2011 Cuma - 09:30

Cihaner'in adaylığı tehlikede mi?

CHP'nin Denizli'den 4. sıra milletvekili adayı Adil Demir, İlhan Cihaner'in Denizli'den kontenjan adayı olarak gösterilmesinin önünü açan kararın tekrar incelenmesi için Yüksek Seçim Kurulu'na başvuruda bulunduğunu söyledi.

Cihaner in adaylığı tehlikede mi?

DENİZLİ - YSK tarafından verilen kontenjan adayı gösterilmesi kararının ardından İlhan Cihaner'in aday gösterilmesiyle adaylık sıralamasında 4'üncü sıraya gerileyen Adil Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada YSK'nın bazı bağımsız adayların durumuyla ilgili yeniden değerlendirme yapmasının Denizli için emsal teşkil ettiğini savundu.

Bağımsız adayların itirazının kabul edilmesiyle "onlar hakkında kesin olan kararın değiştiğini, YSK'nın görüş değiştirdiğini" belirten Demir, şunları kaydetti: "Denizli'de ikinci sıra için kontenjan aday kullanılması yönünde YSK'nın aldığı karar sonrasında, 16 Nisan'da CHP Genel Merkezi ve adaylar olarak biz, karar düzeltme isteminde bulunduk. Buna karşı YSK, karar düzeltme ve yeniden incelenme yoluna imkan vermemişti. İsteğimizin reddine karar vermişti. CHP bunun üzerine 3 ilde zorunlu olarak, ön seçime katılan adaylar dışındaki adayları kontenjan adayı olarak bildirmeye mecbur kaldı.

Bağımsız adayların veto edilmesinden sonra, kararın yeniden ele alınabileceği yönünde açıklamalar var. Bu, bizim için de YSK'nın vermiş olduğu 16 Nisan kararı hakkında "görüş değiştirebileceği" sonucunu ortaya çıkarır. Eğer bağımsız adaylar hakkında kararınızı değiştirirseniz bizim hakkımızda vermiş olduğunuz kararın da değişmesi gerekir. Bu nedenle kararın düzeltilmesi, öncelikli inceleme istemli başvuruda bulundum."  Adil Demir'in, YSK'ya sunduğu dilekçede Denizli CHP aday listesinin 11 Nisan 2011 tarihli bildirimdeki haliyle kabul edilmesi gerektiği talebinde bulundu.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
NEBAHAT 22 Nisan 2011 Cuma 22:43

KORKUYORLAR KORKACAKLAR KORKSUNLAR GELİYORUZ GELECEĞİZ YAKINDIR...BİR ISLIK DA SEN ÇALLLL BİR ISLIK DA SEN ÇALLL...SAYIN CİHANERİ SONUNA KADAR DESTEKLİYORUZ YOLUNUZ AÇIK OLSUN SAYIN CİHANER..İNADINA CHP İNADINA CİHANER...

Yorumu oyla      13      6  
aziz 22 Nisan 2011 Cuma 22:41

hoopppp hoooppp ahmet tok arkadaş önce haddini bileceksin sonra o cahil kafana bazı şeyleri sokacaksın sayın cihaner ergenokon sanığı değil erzincanda cemaatle karşı geldi diye olayların içerisine çekildi bu birrrr...senin kafan siyasete basmıyorsa bunda yapacak başka şey yokkk bu ikiiii...sen kendi adına konuş denizliden defolup gitmesi gerekenler varsa sizin gibi gerici zihniyette ki indanlardır bu üççç...denizli halkı cihaneri müthiş bir kalabalıkla kucakladı buda gösteriyor ki denizli halkı cihanere sahip çıkacak bu dörttt...12 haziran sabahı denizlinin horozları cihaner diye herkesi uyandıracak bu beşşş...bir denizlili olarak sayın cihaneri şehrimizden aday gösteriliyor olmasından büyük kıvanç duyduk bu altıııı... daha sayayım mı arkadaşım önce küstah olmamayı bir öğrenin önce saygıyı bir öğrenin sonra ona buna hakaret etmeyin biraz insan olun olur mu arkadaşım...saygılarımla...

Yorumu oyla      13      6  
ahmet tok 22 Nisan 2011 Cuma 18:36

ergenokoon sanıklarını denzlide istemiyoruz cihaner defolsun gitsin silivriye

Yorumu oyla      12      8  
mustafa 22 Nisan 2011 Cuma 12:22

milletvekili olabilmek için millete mal olmuş bir insanın önünü kesemezsin adil bey.. sen de bu kafa oldukça sen değil chp'Li milletime vekil dahi olamazsın ..insan biraz onur duyar cihaner gibi bir insanın şehrinizden aday gösteriliyor olmasından ama nerrdeeee..herkes kendi çıkarının peşinden koşuyor yahu artık ortalığı karıştırmayın seçime kaç gün kalmış biraz seçim çalışmalarına yönelin hedefiniz vekillik değil partimizin iktidar olması olsun tamam mı güzel abicim...

Yorumu oyla      17      7  
mehmetkurnaz 22 Nisan 2011 Cuma 11:28

ey adil demir sen kimsin ne yazptığının farkındamısın ülkeye mal olmuş bir kişinin denizliden aday olması sizin için bir onur olması gerekirken sen kalkıyorsun edepsizce davranıyorsun sen partili olamazsın senin gibiler yüzünden bu partibu hallere düşüyo utan kendinden.

Yorumu oyla      17      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Demirtaş: Hiçbiri yaşanmayabilirdi
YSK’nın, adaylarından 6’sına seçim yolunu açan kararını olumlu bulan ve ...
CHP ve AK Parti'de pamuk eller cebe!
Hem CHP hem de AK Parti'de milletvekili adaylarına 'pamuk eller cebe' ...
'Türkiye halkına teşekkür ediyorum'
BDP'li siyasetçiler, YSK'nın vize kararıyla tansiyonun düşeceğini söyledi. ...
 
YSK kararına AKP'den ilk yorum...
YSK'nın 6 BDP'liye adaylık için vize vermesini yorumlayan AK Parti'li ...
YSK'dan 6 isme vize
YSK, Mehmet Hatip Dicle, Leyla Zana, Ertuğrul Kürkçü, Gülten Kışanak, ...
İbrahim Tatlıses adaylıktan çekildi
İbrahim Tatlıses sağlık sorunlarını gerekçe göstererek bağımsız adaylıktan çekildi.
 
DSP’den olay afişe suç duyurusu
DSP Antalya İl Başkanlığı, AK Parti Elmalı İlçe Teşkilatınca hazırlanan ...
'Libya üzerinden şov yapıyorlar'
Cumhuriyet Güçbirliği İzmir 1.Bölge Bağımsız Milletvekili Adayı E. Korg. ...
'Ülke bir avuç çapulcuya teslim edilemez'
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ''Terörizmle Türkiye'yi tehdit altın ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva