HABERLER>POLİTİKA
21 Nisan 2011 Perşembe - 19:38

CHP ve AK Parti'de pamuk eller cebe!

Hem CHP hem de AK Parti'de milletvekili adaylarına 'pamuk eller cebe' çağrısı yapıldı. AK Parti vekil adaylarından en az 1,5 milyon TL bekliyor.

CHP ve AK Parti de pamuk eller cebe!

Fırat Soylu/Egedesonsöz-İzmir’de 5 milyon TL'lik seçim bütçesi  yapan AK Parti’nin aksine CHP İzmir Örgütü seçim bütçesini oluştururken kılı kırk yarıyor. Referandumdan kalan 600 bin liralık borcu ödemekte zorlanan CHP İl Örgütü Genel Merkezden de beklenen desteği göremeyince çözümü milletvekili adaylarına yönelmekte buldu. İl Başkanı Tacettin Bayır, bugün milletvekili adaylarıyla görüşerek her adaydan seçim kampanyasına belli oranda katkı koymasını istedi. Bayır’ın adaylardan özellikle araç giydirme ve billboardların donatılması konusunda destek istediği öğrenilirken, toplantıda seçim bütçesinin de ele alındığı belirtildi. AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay'ın da geçtiğimiz akşam il başkanlığında yaptığı toplantıda vekil adaylarından seçim bütçesine katkı istediği öğrenildi.
 
KISITLI BÜTÇE
Toplantı sonunda açıklama yapan Bayır, 12 Haziran seçimlerine 5 milyon lira bütçe ayıran AK Parti’nin aksine daha kısıtlı bir bütçe ile hazırlandıklarını söyledi. Bu nedenle milletvekili adaylarının yapacağı çalışmalarda koyacakları katkı konusunda görüş alışverişinde bulunduklarını dile getiren Bayır, “Milletvekili adaylarımız araç giydirme ve billboard konusunda ne kadar katkı koyacaklarını ifade ettiler. Çok şaşalı bir seçim dönemi olmayacak. Çok büyük kampanyalar olmayacak” diye konuştu.
 
BORÇLARIN 6’DA 1’İ ÖDENDİ
Referandum döneminden kalma borçların altını çizen CHP İl Başkanı Bayır, yaklaşık 600 bin lira’yı bulan borçların şuana kadar ancak 6’da 1’lik bölümünü ödediklerini belirterek, “Göreve geldiğimiz günden bu yana geçen üç aylık sürede borçlarımızı ödemeye çalışmamızın yanı sıra bir de miting düzenledik. Genel Başkanımızı İzmir’de ağırladık. Seçimlere hazırlık için şuanda genel merkezden bütçe taleplerimiz olacak. Bu konuyla ilgili olarak Genel Başkan Yardımcımız Hurşit Güneş ile görüşeceğiz. Bu konuda talebimiz olacaktır” dedi.
 
5 BİN GÖNÜLLÜ ÇALIŞIYOR
Toplantı sonunda Milletvekili adaylarının çalışmalarıyla ilgili de bilgi veren İl Başkanı Bayır, adayların 3 gün içinde 30 ilçeyi ziyaret ettiklerini belirterek, “Pazartesi itibari ile muhtarlar ve sivil toplum kuruluşlarını ziyaret edeceğiz. Bunun dışında 20 ayrı ekip halinde hareket edecek milletvekillerimiz Salı günü itibari ile her gün bir ilçede olacak şekilde gezilere başlayacağız. Bu gezilerde ana sloganımız ‘herkes rahat nefes alacak’ olacak. Bu çalışmanın ana konusu Aile Sigortası olacak. Onun dışında bulunduğumuz ortama uygun görseli de anlatarak bu konuda bilgi vereceğiz. Saha çalışmalarına başladık. Kadın ve gençlik kollarımız çalışıyor. Bunlarla sokaklarda olacağız. Bunun dışında 5 binin üzerinde gönüllümüz var. Onlarda seçimlere kadar bölgelerinde partimiz adına çalışacak” şeklinde konuştu. İl Başkanı Bayır, toplantı sonunda milletvekili adayları ile birlikte il binasında hazırlanan seçim çalışma takvimi önünde durum değerlendirmesi yaptı. Bayır, adaylara haftalık hazırlanan seçim çalışma takvimi hakkında bilgi de verdi.

AK PARTİ'DE RAKAM 100 BİN TL
İzmir için 5 milyon TL'yi bulan bir seçim bütçesi öngören AK Parti İzmir İl Başkanlığı'nda genel merkezden gelen miktarın yetersiz kalması üzerine millvetvekili adaylarına çağrı yapıldı. İl Başkan Akay'ın önceki gün yaptığı çağrı ile bir araya gelen vekil adaylarından ilk altı sırada yer alanlar için 100 bin diğer sıralar için de 25'er bin TL ödeme çağrısı yapıldığı öğrenildi. Vekil adaylarının baskılı işleri ve medya takiplerinin il başkanlığınca karşılanacağı öğrenilirken, adaylardan gelecek miktarın en az 1,5 trilyon lira olması bekleniyor. Bazı adayların ekonomik koşullarının iyi olmaması nedeniyle zorda kaldığı yorumları yapılıyor.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
akpartili 22 Nisan 2011 Cuma 09:44

aday adaylarından alınan paraalar ne oldu?secıme gıryoruz oralıkta heycan yok secım buroları yok bu ne iş yaaa

Yorumu oyla      14      6  
aylin özsümbül 22 Nisan 2011 Cuma 06:46

ak parti il başkanı 5 trilyonluk bütçe yapar tabii.haydan huya gider.aday adaylarından alenen topladı parayı.yönetim kurulu toplantılarında bile cebini gösterip cep doldu derken çok rahattı çünkü

Yorumu oyla      13      6  
22 Nisan 2011 Cuma 01:55

Ayıp diye bir şey var. Aday adaylığı için zaten para alıyorsunuz. Milletvekili adayı olabilmek için illa paralı mı olmak lazım ? Açarsın bir kampanya isteyen istediği kadar verir.

Yorumu oyla      14      6  
Resul Kurt 22 Nisan 2011 Cuma 01:18

Adaylardan ödeme gücü olmayanlara "şimdi verin, sonra çalarsınız" mı demek istiyorlar!!! yandaşlarına reklam parasını aktarırlarsa tabi ki para yetmez. Saçma sapan şeyleri reklam ve tanıtım diye satın alıp arkadaş, eş ve dostlarını zengin ediyorlar.

Yorumu oyla      12      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Türkiye halkına teşekkür ediyorum'
BDP'li siyasetçiler, YSK'nın vize kararıyla tansiyonun düşeceğini söyledi. ...
YSK kararına AKP'den ilk yorum...
YSK'nın 6 BDP'liye adaylık için vize vermesini yorumlayan AK Parti'li ...
YSK'dan 6 isme vize
YSK, Mehmet Hatip Dicle, Leyla Zana, Ertuğrul Kürkçü, Gülten Kışanak, ...
 
İbrahim Tatlıses adaylıktan çekildi
İbrahim Tatlıses sağlık sorunlarını gerekçe göstererek bağımsız adaylıktan çekildi.
DSP’den olay afişe suç duyurusu
DSP Antalya İl Başkanlığı, AK Parti Elmalı İlçe Teşkilatınca hazırlanan ...
'Libya üzerinden şov yapıyorlar'
Cumhuriyet Güçbirliği İzmir 1.Bölge Bağımsız Milletvekili Adayı E. Korg. ...
 
'Ülke bir avuç çapulcuya teslim edilemez'
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ''Terörizmle Türkiye'yi tehdit altın ...
'35 sarışın' AK Parti’de kriz yarattı
AK Parti’de İzmirli 35 sarışın kadının Başbakan ile görüşmesini sağlayacak ...
İşte yeni seçim sandıkları
İlk kez 12 Haziran'da yapılacak milletvekili genel seçiminde halkın önüne ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva