HABERLER>EKONOMİ
31 Mayıs 2011 Salı - 13:39

İstanbul otobanı için yerli malı vurgusu

İzmir-İstanbul arasında 6.5 milyar dolara mal olması beklenen otoyolun inşaatında yerli malı kullanılması için İzmirli sanayiciler harekete geçti.

İstanbul otobanı için yerli malı vurgusu

Soner Çağlar/Egedesonsoz - Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Meclis Başkanı Mehmet Tiryaki'nin öncülüğünde Taşıt Sanayicileri Derneği (TAYSAD), Uludağ İhracatçıları Birliği’ne gönderdiği yazıların ardından her iki kuruluşta öneriye sahip çıktı. Ulaştırma Eski Bakanı Binali Yıldırım da, söz konusu öneriye yeşil ışık yaktı.

İzmir-İstanbul Otoyolu inşaatında Türkiye'de üretilen kamyon, iş makinası ve ekipmanların kullanılması için çalışmalara başlandı. Otoyol ihalesini kazanan konsorsiyumda yer alan 6 firmaya çağrıda bulunan sanayiciler, bu kararın alınmasında hükümetinde ciddi etkisinin olacağını ifade etti. Dün İzmir'de bir araya gelen İstanbullu ve İzmirli otomotiv sektörü temsilcileri yerli otomotiv sektörüne ivme kazandırmak, hem de hızla büyüyen cari açığa çözüm üretmek için yerli malı formülü üzerinde durdular.

EBSO Meclis Başkanı Mehmet Tiryaki, Türkiye'deki bütün otomotiv kurumlarının projesine destek verdiğini ifade ederek, ülke için büyük fayda sağlayacak yerli malı projesinin hayata geçmesi için seferberlik başlattıklarını kaydetti. Ulaştırma Eski Bakanı Binali Yıldırım da projeye destek vererek, yerli ürün kullanımını desteklediklerini vurguladı.

ÖNERİ TİRYAKİ’DEN
İzmir İstanbul otoyol inşaatında yerli malı kamyon, iş makinası başta olmak üzere makine ve ekipmanların kullanılması için çalışma başlattıklarını anlatan Mehmet Tiryaki, TAYSAD ve Uludağ İhracatçı Birlikleri’ne bu konuda yazdığı mektubuna olumlu yanıt aldığını kaydetti. Türkiye’nin en önemli sorununun cari açık olduğunu, cari açığın en önemli kalemlerinden birinin de kamyon ve iş makinası gibi yurtdışından ithal edilen ürünler olduğuna işaret eden Tiryaki, şöyle konuştu:
“İzmir İstanbul Otoyolu 6.5 milyar dolarlık bir proje. Bu projede kullanılacak olan kamyon ve iş makinaları da önemli bir bütçe oluşturuyor. Bunlarda daha çok yerli ürünlerin kullanılması hem otomotiv ve otomotiv yan sanayiye ivme kazandıracaktır hem de yurtdışından daha az ithalat yapılarak cari açığın büyümemesine katkı sağlayacaktır. İlk çeyrekte 22 milyar dolarlık bir cari açığımız var. En azından bu büyük projelerde yerli ürün kullanımı artırılabilirse ülke ekonomisine büyük katkı sağlanır.”

TAYSAD DESTEKLİYOR
Taşıt Araçları Yan Sanayicileri Derneği (TAYSAD) Başkanı ve İstanbul Sanayi Odası Meclis Üyesi Celal Kaya ise, Tiryaki’nin önerisini sahiplendiklerini açıkladı. Otoyol inşaatını gerçekleştiren konsorsiyum firmalarına otomotivciler olarak çağrıda bulunacaklarını anlatan Kaya, Türkiye’ye yılda 10 bin kamyon ithal edildiğini ifade etti. Kaya, “Otomotiv sanayi yılda 17.5 milyar dolar ihracat yapıyor ama önemli oranda da ithalat gerçekleştiriliyor. Yerli ürün kullanımının teşvik edilmesi otomotiv sanayini de büyütecektir. İzmir’de BMC gibi bu alanda faaliyet gösteren önemli bir şirket var. Bu sayede bu tür firmaların sayısı daha da artacaktır. O nedenle devletin içinde olduğu büyük projelerde bu konuda firmalara yerli kamyon ve iş makinası kullanımı için tavsiyelerde bulunabilir. Bu cari açık sorunun çözümüne de yarar sağlar” şeklinde konuştu. Kaya, yerli otomotiv üretimi konusunda da önemli gelişmeler yaşandığını belirterek, Haziran ayında bir açıklama yapılacağını söyledi. 

ÖNERİYE DESTEK
Ulaştırma Eski Bakanı ve Ak Parti İzmir Milletvekili Adayı Binali Yıldırım, prensip olarak Türkiye’de yapılan her tür imalatta, her türlü taahhüt işinde yerli payının artırılmasını önemsediklerini vurguladı. İhalelerde yerli katkı payını da şart koştuklarını belirten Yıldırım, “Türkiye’de gerek istihdama katkı sağlamak, gerekse cari açığın büyümemesi için yerli üreticilerimizi desteklememiz, onlara daha fazla fırsat vermemiz gerekiyor. Ama bunu yaparken tabi biz Dünya Ticaret Örgütü’ne de üyeyiz. Rekabet şartlarını gözardı etmememiz lazım. Ne olursa olsun, yerli olsun, benim olsun anlayışı artık geride kaldı. Devir hesap devri. Onlar da rakiplerinin durumunu dikkate alacaklar. Rekabetçi şartları sağlayacaklar. Eşitler arasında tercih gerekirse idareler de yerliyi tercih edecek. Biz zaten yerli ürün kullanılmasını tavsiye ediyoruz” diye konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ERBİL1955 1 Haziran 2011 Çarşamba 17:29

SAYIN SANAYİCİLERİMİZ OTOBAN İÇİN YERLİ MALI KULLANALIM DİYORLAR DOĞRUDUR YATIRIM YAPILACAK İSTİHDAM ARTACAK HERKES KAZANACAK AMA BİR UCUBELİK VAR "BARO"VE BAZI "STK" LAR İZMİRDE YAPILACAK TÜM YATIRIMLARA KARŞI ÇIKAN DAVA AÇAN İPTAL ETTİREN BENİM "BEYNİM" VAR DİYEN ZİHNİYET BUNLAR OLDUKÇA SİZ SANAYİCİLERİMİZ İŞ YAPAMAZ DURUMA GELİYORSUNUZ VE HAKLI OLARAK YATIRIMLARINIZI "MANİSA" DENİZLİ YE AKTARIYORSUNUZ ÇOK ÇOK HAKLISINIZ ALLAH TÜM İZMİRLİLERİ BU UCUBELERDEN KORUSUN.SAYGILARIMLA

Yorumu oyla      12      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir tasarım merkezi olacak
Tasarım dünyasına yön veren 76 önemli ismi bir araya getiren İzmir Büyükşehir ...
Kimliğini göster Gürcistan'a geç
Türk ve Gürcüler artık Sarp Sınır Kapısı'ndan sadece kimlik göstererek geçebilecek.
Dış açık Nisan'da yüzde 63 arttı
Türkiye'de Nisan ayında dış ticaret açığı yüzde 63,4 artarak 9 milyar ...
 
Seçimden sonra tufan mı?
Meclis toplantısında İSO’yu misafir eden EBSO, ilk çeyrekte oluşan 22 ...
Yeniden yapılandırmada son iki gün
Kamu alacaklarının yeniden yapılandırılmasında başvuru süresi yarın akşam sona eriyor.
'Anadolu' ilk seferini yaptı
Türkiye'nin ilk yerli üretim ray otobüsü (dizel tren seti), Türk demiryolu ...
 
Merkez döviz alımına sınır getirdi
Merkez Bankası döviz ihalelerinde alım tutarını 50 milyon dolardan 40 ...
100 yıllık kömürümüz kaldı
Mevcut üretim seviyeleri ile dünya görünür kömür rezervlerinin 100 yılı ...
Anguslar kaybetti turistler kazandı
Alsancak Limanı’na yurt dışından ithal edilen Angus cinsi sığır getirilmesinden vazgeçildi.
 
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Titre oligarşi, sosyalizm geliyor!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk nasıl şımarır?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (8) 'Sokak satıcıları'
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bağırın ki sesimiz duyulsun!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir acayip zor yarış!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva