HABERLER>GÜNCEL
23 Şubat 2012 Perşembe - 11:54

İşçilikten müdürlüğe bir başarı öyküsü

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü (DSİ) İzmir 2. Bölge Müdürü Mustafa Altundal’ın emekliliğe ayrılmasının ardından boşalan koltuğa Isparta 18. Bölge Müdürü Recep Özbal atandı.

İşçilikten müdürlüğe bir başarı öyküsü

FATİH YAPAR/EGEDESONSÖZ -Hafta başında İzmir’e gelerek görevine başlayan Özbal, Egedesonsöz’e konuştu. İzmir’i sık sık ziyaret ettiğini, kenti kendi uzmanlık alanında da tanımaya çalıştığını ifade eden Bölge Müdürü Özbal ilk olarak işe, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun geçtiğimiz günlerde müjdesini verdiği İzmir’in 35 Plakası kadar sulama ve gölet yatırımları hakkında bilgi alarak başladı. Projeleri ve bakanlığın yatırımları hakkında ayrıntılı toplayan Özbal, her zaman dersine iyi çalıştığını ifade etti. Bölge müdürü olarak görev yaptığı DSİ’nin her kademesinde görev alan Özbal, inşaat işçisi olarak girdiği kurumda yükselişini ve başarısını anlatırken kazandığı deneyimi İzmir ile paylaşacağını sözlerine ekledi.
 
İZMİR’İN TECRÜBESİ YÜKSEK
DSİ’nin İzmir’de bulunan ve Manisa ile Uşak’ı da sınırlarına alan 2. Bölge Müdürlüğü’nün Türkiye’de kurulan ilk 10 bölge müdürlüğü arasında yer aldığını ifade eden Bölge Müdürü Recep Özbal, 1954 yılında faaliyete geçen bölge teşkilatının çok tecrübeli ve deneyimli olduğunu ifade etti. İzmir’den başarılı projeler ve iyi çalışmalar çıktığını söyleyen Özbal, “ İzmir, Manisa ve Uşak illerinde ovaların yüksekliği çok düşük. Bu yüzden verimli topraklar fazla. Yılda 2-3 ürünün alındığı yerler var. Üzüm, narenciye, incir ve birçok ürün suya ihtiyaç duyuyor. Bölgede sulama bizim için çok önemli. Biz de sulama barajları ve kanallar ile ilgili çok dikkatli çalışıyoruz” dedi.
 
SU SIKINTIMIZ YOK
Bir dönem kuraklıkla mücadele eden ve ciddi su sıkıntısı yaşayan İzmir’de su sorununun olmadığını belirten Müdür Özbal, göreve gelir gelmez kentin içme suyu kapasitesi ve barajların durumu hakkında bilgi aldığını söyledi. Kentin ve bölgenin su durumunu her gün kontrol ettiğini ifade eden Özbal, “ İzmir kentinin uzun süre su ihtiyacını karşılayacak su stoku var. Ayrıca Gördes Barajı’ndan verilen su da kentin önemli bir ihtiyacını gideriyor. DSİ’nin farklı kademelerinde görev aldım. Her zaman tasarruf ve kirletmemek ilkesini ön planda tuttum. İkisini bir arada yaptığınızda su bizim için sorun olmaz. Çiftçilerimizin ve üreticilerimizin ürünlerini sularken damlama sulama sistemine geçmeleri hem daha sağlıklı hem de daha tasarruflu. Bu borulardan aynı zamanda ilaçlama da yapılıyor. Bölgemizin birçok yerinde izinsiz sondaj çalışmaları ve kaçak sulamalar var. Bunlarla etkin mücadele edeceğiz” diye konuştu.
 
BAŞARI ÖYKÜSÜ
1975-80 yılları arasında DSİ’nin Eskişehir’de bulunan 3. Bölge Müdürlüğü’nde işçi olarak göreve başlayan Özbal, kurumun farklı birimlerinde inşaatlarda çalıştı. Zor şartlarda inşaatlarda çalışan, kurumun peyzaj, bahçe düzenlemelerini yapan Özbal, aynı zamanda dışarıdan okumaya devam etti. Eskişehir Devlet Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi’ni kazanan Özbal, aynı zamanda görevine devam etti. Daha sonra kurumun açtığı memurluk sınavını kazanarak bulunduğu yerde yükseldi. 1981 yılından 1989 yılına kadar Kontrol Mühendisi ve Başmühendis olarak çalışan Özbal daha sonra 1989-2000 yılları arasında Bolu’da şube müdürlüğü, 2000-2005 yılları arasında Ankara 5. Bölge Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulundu.
 
Çalıştığı kurum olan DSİ’de en üst kademelere kadar çıkan Özbal, başarılı çalışmalarından dolayı Ankara’da bölge müdürlüğü görevine getirildi. Burada bir yıl görev yaptıktan sonra Elazığ 9. Bölge Müdürlüğü’ne atandı. İki yıl Elazığ’da önemli işler yapan Özbal ardından bir yıl süreli Samsun’da bulunan 7. Bölge Müdürlüğü’nün başına geçti. Daha sora Isparta’ya atanan Özbal, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun da memleketi Afyonkarahisar’ın da sınırlarında bulunduğu 18. Bölge Müdürlüğü’nde sulama kanalları projeleri ve kuraklıkla mücadele gibi konularda çalışmalar yaptı. Özbal, son olarak Bakan Eroğlu’nun oluru ile İzmir’de görevlendirildi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 2 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
HASAN VARDAROĞLU 23 Şubat 2012 Perşembe 22:55

SAYIN MÜDÜRÜMÜZ İZMİR E HOŞGELDİNİZ GÖREVİNİZDE BAŞARILAR DİLERİM

Yorumu oyla      14      6  
Tarık Tahran 23 Şubat 2012 Perşembe 21:23

Helal olsun abi sana seni örnek alınacak hayatını takdir ile okudum Yolunuz bahtınız açık olsun

Yorumu oyla      14      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Milliyet'in sessizliğini Cemal'in 'Mert'liği bozdu
Hasan Cemal, Nuray Mert'in "dünkü" açıklamasını okuyunca bugün kaleme ...
Eski YÖK Başkanı Özcan Varşova Büyükelçisi oldu
Dışişleri Bakanlığı’nda bir süredir merakla beklenen yeni büyükelçiler ...
Kış ortasında evsiz kaldılar
Ödemiş’e bağlı Dolaylar Köyü'nde iki oğlu ve geliniyle yaşayan 55 yaşındaki ...
 
Genç öğrenciden Gürsel Tekin'e ağır eleştiri
Genç Bakış programında, Amasya Üniversitesi öğrencileri ile CHP Genel ...
Öldürdüğü kızların okulunda intihar etti
Osmaniye'de karşılıksız aşk nedeniyle servis minibüsüne ateş açıp 2 kız ...
Hıristiyan alemin sarsacak esrarengiz İncil
Ankara Adliyesi Adli Emaneti’nde 1500 yıllık bir İncil bulundu. Hz. İsa’nın ...
 
Karadeniz'de Türkler için kumar alarmı!
Türkiye ile Gürcistan arasında pasaportsuz sınır geçişlerinin başlamasıyla ...
MİT'in kilit koltuklarından biri görevden alındı
MİT'in önemli koltuklarından biri olan İstanbul Bölge Başkanlığı'nı yürüten İ.N görevden alındı.
Cemil Çiçek: Hakan Şükür'ün yaptığı etik değil
Siyasetin son dönem konuları arasında yer alan AK Parti Milletvekili Hakan ...
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İzmirli kız ve Onur E. Yıldız meselesi
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sinema dünyasına İzmirli iki yıldız!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk nasıl şımarır?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (8) 'Sokak satıcıları'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva