HABERLER>GÜNCEL
26 Eylül 2011 Pazartesi - 09:31

İnciraltı’nda taktik savaşı

Kültür ve Turizm Bakanlığı, iptali için dava açılan planı bir kez daha değiştirdi. Şehir Plancıların yeni bir itiraza hazırlandığı yeni planda EXPO’ya ve Üçkuyular’da yapılacağına işaret edilen Kruvaziyer Limanı’na yer verilmedi.

İnciraltı’nda taktik savaşı

İZMİR - İzmir İnciraltı Turizm Merkezi (İnciraltı kesimi) 1/25 bin ölçekli İnciraltı Çevre Düzeni Planı’nın üçüncüsü Büyükşehir Belediyesi’nde askıya çıktı. Kültür ve Turizm Bakanlığı ilki mahkeme tarafından iptal edilen ikinci planın iptal davası süren İnciraltı için, dava süreci tamamlanmadan yeni revizyon plan yaptı. Yeni plana gerekçe yapılan itirazlar gösterildi. Davacılardan Şehir Plancıları Odası, itirazlarının yeni planda da düzeltilmediğini açıkladı. Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi Başkanı Gökhan Erkan, İnciraltı planlarına itirazlar yanıtlanmadığı için iptal davası açtıklarını ancak Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın hukukun vereceği kararı beklemediğini söyledi.
 
Hukukun arkasına dolanıldı
Erkan, “Hukuğun arkasından dolanmak, bir yargı süreci tamamlanmadan küçük değişiklerle başka plan onaylatmak yargı kararını etkisiz hale getirmektir. İtirazlarımız giderilseyde doğru iş yapıldığı söylenebilirdi. İtiraz konularını ortadan kaldıran bir plan değil. İtiraza yanıt verilmediğinde yeni bir dava konusu olabilir” dedi. Gökhan Erkan, 2. revizyon olan İnciraltı Planı’nda değişikler gördüklerini, ancak itiraz ettikleri konuların değerlendirilmediğini tespit ettiklerini söyledi. İtiraz konularından birinin plandaki “rezidence” alanları olduğunu belirten Erkan, “Rezidence adının çıkartmışlar. Bunun yerine nitelikli konut alanı tanımı koyulduğunu gördük”dedi.
 
Kruvaziyer liman yok
Erkan, İnciraltı revizyon imar planında, daha önceki planın, lejatında Üçkuyular iskelesinin yeraldığı bölgede yer verilen kruvaziyer limanın kaldırıldığını söyledi. Planda, kruvaziyer limanın görünmediğini belirten Erkan, bu değişiklikte Büyükşehir Belediyesi’ni çekincelerinin etkili olmuş olabileceğini belirtti. önceki planda alanın ortasında dolanıp ring yapan hafif raylı sistemin bu kez Levent Marina’dan gelip kür merkezi alanında sona erdirildiğini belirtti.
 
EXP0’YA YER VERİLEMEDİ
Erkan, jeotermal kaynaklara ilişkin ne tür analizler yapıldığına yönelik hiçbir bilgi yeralmadığını söylediği planda, kaplıca bölgesi planıyla bütüncül plan yapılması gerektiğinin altını çizdi. İzmir’in EXPO 2020 adaylığında yer olarak İnciraltı’nın seçildiği açıklamaları yapılmasına karşın, planlarda buna yer verilmediğine dikkat çeken Erkan, yeni plana da itirazlarını yapacaklarını, değerlenirmeye alınmazsa dava konusu yapabileceklerini açıkladı.(DHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
megaköy 27 Eylül 2011 Salı 00:34

bursaya gidersen şaşırırsn ahmet k sen iş çıkış saatleri izmir trafiğine gir bakalım 10 senede bi çivi çakılmayan izmirde sizin gibi sahte demokratların devri bitiyor çok az kaldı zaten birbirinizi yiyiyosunuz ozmanlar gelince selam wermezsiznz yoldaşlarınıza

Yorumu oyla      13      6  
ahmet k 26 Eylül 2011 Pazartesi 21:05

köy görmek istiyorsanız bursaya gidin ey ampüller. izmir size büyük gelir.

Yorumu oyla      12      8  
ALİ ADACI 26 Eylül 2011 Pazartesi 16:41

en bakir ve tatlı pasta da doğal olarak İzmir, bu yüzden İzmir de yaşayan sevgili arkadaşlarım buraya tek elden pardon tek çatıdan yorum yapan arkadaşlara he he diyerek sağ gösterip sol vurmak en güzelidir diye düşünüyorum, saygılar

Yorumu oyla      14      7  
ALİ ADACI 26 Eylül 2011 Pazartesi 16:39

hergün bozuk her gün arızalı ve bu setlerin kesin kabulu yapılmış kullanımada verilmiş ama ihaleyi alan şirket kimlerin acaba demek kimsenin aklına gelmiyor, İzmir de ise belediye bir şey yapmaya kalmışmasın hemen ya müfettiş ya karayollarının uçan yol da yaptığı gibi proje güzetgahına el koyma.. ondan sonrada İzmir Köy rahat bırakmıyorsunuz ki aklın yolu ile bir şey yapılsın, sürekli gezen birisi olarak benim görüşüm şu İstanbul'da rant alanları yavaş yavaş tükeniyor bu yüzden bu zihniyet için

Yorumu oyla      14      8  
ALİ ADACI 26 Eylül 2011 Pazartesi 16:37

Ben işim gereği Bursa'da yaşayan bir İzmir'liyim ve ailem ve işim arasında sürekli seyahat ediyorum, burada yorum yapan ve hepsi buyuk olasıkla aynı elden hadi aynı el demeyeyim aynı çatıdan çıkan yorumları anlamakta inanın güçlük çekiyorum o öve öve bitilemeyen AKP Güzellemesi yapılan şehirlerede sık sık gidiyorum ve gördüğüm kuru beton şehirleşmeyi 1. sınıf kenti beton olarak gören zihniyettende bu beklenir zaten, ben yaptım oldu ile nereye kadar alın Bursa metrosuna son alınan tren setlerini

Yorumu oyla      14      9  
Aydın Postoğlu 26 Eylül 2011 Pazartesi 11:00

Güzel İzmir’i utanılacak, geri kalmış, bir köy benzeri üçüncü sınıf kent haline getirmek arzusundaki, CHP’nin arka bahçesi güç odakları bilsinler ki; AKP halkın esenliği ve mutluluğu için mücadele edecek azme sahiptir. AKP’li iki bakanın iş yapmak için kimle nasıl mücadele etmek gerektiğini biliyorlar. Bekleyin sizin oyunlarınızı bozacak iradeyi gördükçe daha çok şaşıracaksınız.

Yorumu oyla      23      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Böyle vahşet, böyle alçakça bir saldırı olur mu’?
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yurda dönüşünün ardından Esenboğa Havaalanı’nda ...
'İçimde anlam veremediğim bir his var'
Siirt’te şehit düşün Astsubay Başçavuş Erdal Canbulat’ın baskından kısa ...
Sakız koyunları kıyasıya yarıştı
İzmir’in Çeşme ilçesinde düzenlenen Sakız Koyunu şenliği ilginç görüntülere ...
 
PKK'lı itirafçı büyük planı anlattı
Bingöl’de karayolundaki menfeze dün 4 tüp içine yerleştirilmiş ve patlamaya ...
'Ya ölürsünüz ya Türkiye'ye gidersiniz'
Yasa dışı yollardan girdikleri Yunanistan'ın sınır köyü Kornofolia'da ...
96 bin TL kaçak para çorabında yakalandı
İstanbul'dan ayakkabısının içine ve poşete sakladığı 96 bin 200 TL değerindeki ...
 
Egekoop’tan bir dev proje daha: Üniver “Site”
Kooperatif devi Ege-Koop, Türkiye’ye örnek oluşturacak bir üniversite ...
Foça'yı yakanlar şimdi yandı
Foça’da terör örgütü PKK'ya destek olmak amacıyla 4 hektarlık kızılçam ...
Mutlu dönüp sevdiğine kavuşamadı!
Siirt'teki saldırıda hayatını kaybeden 6 askerimizden biri olan Abdülkadir'in ...
 
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva