HABERLER>POLİTİKA
6 Aralık 2014 Cumartesi - 17:04

İnançer'in o sözlerine CHP ve MHP'den tepki

Daha önce 'hamile kadınlar sokağa çıkmasın' sözüyle tepki çeken Ömer Tuğrul İnançer, TBMM çatısı altında katıldığı bir konferansta yine çok tartışılacak açıklamalar yaptı. Atatürk'ün 1 Kasım 1928'de yaptığı 'Harf Devrimi' hakkında “İnkilap mı? İnkilap ne demek biliyor musunuz ‘Köpekleştirme’ demektir. Bu memlekette inkilap (köpekleştirme) yapılmıştır” diyen İnançer'e CHP ve MHP'den sert tepki geldi. CHP'li Altay, ''Meclis Başkanı'nın bu kara lekeyi temizlemesi ve derhal çıkıp özür dilemesi gereklidir'' dedi.

İnançer in o sözlerine CHP ve MHP den tepki

Tuğrul İnançer’in TBMM çatısı altında söylediği sözler CHP ve MHP’den büyük tepki gördü. CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, “O adam bir meczuptur, sapkındır. Meclis'te böyle bir adama konferans verdirilmesi kara bir lekedir. Bunun sorumlusu Meclis Başkanıdır. Meclis Başkanı'nın bu kara lekeyi temizlemesi ve derhal çıkıp özür dilemesi gereklidir” dedi. MHP'li Oktay Vural ise geçmişle hesaplaşacaklarına ‘rüşvete yolsuzluğa baksınlar’ diyerek tepki gösterdi.
 
CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, “Bu düşünce olarak sapkınlık. Türkiye'de 90 yıl geçmesine rağmen hala cumhuriyeti içselleştiremeyen bir kesim var ve  iktidar partisi bu kesimin odak merkezi. Meclis Başkanı'na yazılı başvuru yaparak, bu konferansı ve neden bu adamın çağrıldığını soracağız. Belki onun da haberi olmayabilir. İlgililer hakkında soruşturma açılmasını talep edeceğiz” dedi.
 
Altay, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Böyle bir şey olamaz bu adam bir sapkın. Modernleştirme karşıtı, Türkiye’yi bin yıl geriye götürmek isteyen bir sapkın adam. Böyle bir adama Mecliste konferans verdirilmesi, konuşturulması Meclis'e sürülmüş kara bir lekedir. Bundan Meclis Başkanı sorumludur. Meclis başkanı hem gereğini yapmalı hem de açıklama yapmalıdır. Bizim meczuplarla işimiz olmaz. Onları muhatap almam. Meclis Başkanının meclise sürülen kara lekeyi temizlemesi ve özür dilemesi lazım.”
 
 “RÜŞVETE YOLSUZLUĞA BAKSINLAR'' 
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Tuğrul İnançer’in sözlerine tepki gösterirken, “Geçmişle hesaplaşmak yerine rüşvet yolsuzluğa; insanların neden okumadığına, Mevlana’nın ne dediğine bakmak lazım” dedi.
 
Mevlana konferansı vermek için neden İnançer’in çağrıldığını anlayamadığını belirten Vural, bunun gerekçesini de Meclis Başkanlığı'na soracaklarını söyledi.
 
İnançer’in ‘köpekleştirme’ sözcüğü ile millete de hakaret ettiğini ifade eden Vural, “Geçmişle hesaplaşacaklarına günümüz toplumunun sorunlarına Mevlana gözüyle bakmayı denesinler. Rüşvet, yolsuzluğa baksınlar. İnsanlar neden okumuyor, neden araştırma yapmıyor ona baksınlar. Mevlana’nın ne dediğine baksınlar. İnsan ne demek? İnsanı sevmek ne demek? Zulüm, zalimlik ne demek, bunlara baksınlar. Biz MHP olarak bu eğitim programının hangi amaçla hazırlandığını Meclis Başkanlığı'na soracağız” diye konuştu.
 
NE DEMİŞTİ?
TRT 1’de yayınlanan “Ramazan Sevinci” programında, “hamileler sokağa çıkmasın” sözüyle kamuoyunun tepkisini çeken Ömer Tuğrul İnançer, TBMM İnsan Kaynakları Başkanlığı davetiyle meclis personeline “Hazreti Mevlana’yı Anlamak” konulu konferans verdi. Mustafa Kemal Atatürk'ün 1 Kasım 1928'de yaptığı 'Harf Devrimi' hakkında sert açıklamalarda bulunan İnançer “İnkilap mı? İnkilap ne demek biliyor musunuz ‘Köpekleştirme’ demektir. Bu memlekette inkilap (köpekleştirme) yapılmıştır. Dünyanın en büyük kütüphane cinayeti 1928’de Türkiye’de olmuştur. Bir gecede Türkiye’nin kitapları okunmaz hale gelmiştir” dedi.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mustafa Y 6 Aralık 2014 Cumartesi 18:53

bu kişiyi meclise davet edip konuşturan kim.bu meczup diyorki, japonya latin alfabesini mi aldı diyor, koca cahil, türkler niye arap alfabesiyle devam etsin. biz arapmıyız.türkçeye en uygun alfabe latin alfabesidir.o devrin ve günümüzün okur yazar oranlarına bir bak.atatürk ve cumhuriyetin kurucuları latin alfabesine geçmekle çok isabetl, bir karar vermişler ve genç türkiye yi aydınlatmışlardır.

Yorumu oyla      12      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu: Yan tarafına Hülya Avşar'ı alabilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ASKON toplantısında yaptığı konuşmasında kendisine ...
Pankart krizi: AK Parti İzmir’den YSK’ya suç duyurusu!
AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican Torbalı kongresinde Türk bayrağı, ...
CHP'li Rodoplu'dan Ödemiş çıkarması
CHP İzmir Milletvekili Aday Adayı İl Başkan Yardımcısı Dr.Ülkümen Rodoplu, ...
 
“Türkiye-Yunanistan arasında psikolojik bariyerler kalktı”
Türkiye Yunanistan Yüksek Düzeyli İşbirliği Toplantısı'nda Türkiye ile ...
Erdoğan: Polisimiz vatandaş mı öldürdü?
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çırağan Saray'ında düzenlenen ASKON ...
Kılıçdaroğlu’nun İzmir mesajlarına Yıldırım yanıt: Güldürmesin!
AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ...
 
Şahin’in partisine İzmir’de Eski AK Partili Başkan
Genel Başkanlığı'nı eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in yaptığı Millet ...
Tekin’den örgüte disiplin mesajı, AK Parti'ye sert sözler: Beton kafalılar!
CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin parti içinde tartışma yaratan ve partinin ...
Güven: Asıl istismarı iktidar yapıyor!
CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hülya Güven, asıl çocuk istismarını iktidarın ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva