HABERLER>GÜNCEL
10 Temmuz 2012 Salı - 13:40

İlk infaz durdurma 7 TİP'li öğrencinin katillerine

Ankara 3. Ağır Ceza Mahkemesi, "3. Yargı Paketi" olarak bilinen yasal düzenleme doğrultusunda, "Bahçelievler katliamı" davasının hükümlülerinden Bünyamin Adanalı ve Ünal Osmanağaoğlu hakkındaki cezanın infazının durdurulmasına karar verdi.

İlk infaz durdurma 7 TİP li öğrencinin katillerine

ANKARA - Ankara 3. Ağır Ceza Mahkemesi , “3. Yargı Paketi” olarak bilinen yasal düzenleme doğrultusunda, “Bahçelievler katliamı” davasının hükümlülerinden Bünyamin Adanalı ve Ünal Osmanağaoğlu hakkındaki cezanın infazının durdurulmasına karar verdi. Kararın ardından iki hükümlü akşam saatlerinde cezaevinden ayrıldı.
 
“6352 sayılı Yargı Hizmetlerinin Etkinleştirilmesi Amacıyla Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması ve Basın Yayın Yoluyla İşlenen Suçlara İlişkin Dava ve Cezaların Ertelenmesi Hakkında Kanun”un yürürlüğe girmesinin ardından, halen cezaevinde hükümlü olarak bulunan Adanalı ve Osmanağaoğlu'nun avukatları, müvekkilleri hakkındaki cezanın infazının durdurulması için Ankara 3. Ağır Ceza Mahkemesi 'ne başvurdu.
 
Başvuruyla ilgili duruşmaya Adanalı'nın avukatı Yalçın Kasaroğlu, Osmanağaoğlu'nun avukatı Mustafa Ekinci ile bütün müştekilerin avukatları Nezahat Gündoğmuş ve Erşen Sansal katıldı. Kasaroğlu ve Ekinci, müvekkillerinin 14 yıldır cezaevinde bulunduklarını belirterek, 6352 sayılı Yasa'nın lehe hükümlerinden yararlandırılmalarını istedi.
 
Avukat Ekinci, müvekkilinin Bahçelievler katliamı davasında 7 kez idam cezasına çarptırıldığını belirterek, “oysa benzer davalarda 7 kişi ölürken, bir tek cezaya hükmedildiğini” söyledi. “Öcalan bile tek bir ceza aldı” diyen Ekinci, “Bu yasal düzenlemenin bu dosya için çıkarıldığı doğru. Bu haksızlığın giderilmesi için 6352 sayılı Yasa'nın geçici 3. maddesi konuldu. Bu doğrultuda infazın durdurulmasına karar verilmesini istiyoruz” diye konuştu.
 
Müşteki avukatlarından Sansal ise önce 7'şer kez idam cezasına çarptırılan sanıklar hakkındaki cezanın, 2002'de çıkan ve lehlerine olan 4771 sayılı Yasa'ya uyarlandığını ve cezalarının ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çevrildiğini anlattı. Sansal, bir kez lehlerine uyarlama yapıldığı gerekçesiyle, sanıkların yeni düzenlemeden yararlanamayacağını savundu.
 
Mahkeme heyeti, sanıklar hakkındaki cezaların infazlarının durdurulmasına karar verildiğini açıklayarak, duruşmaya son verdi.
 
BÜNYAMİN ADANALI CEZAEVİNDEN ÇIKTI
Kararın ardından davanın hükümlülerinden Bünyamin Adanalı, hükümlü bulunduğu Çanakkale 'deki ceza evinden tahliye edildi.
 
Ceza evi önünde kardeşi Hasan Adanalı tarafından karşılanan Bünyamin Adanalı, daha sonra polis aracıyla Çanakkale Askerlik Şubesi Başkanlığı'na getirildi. Adanalı, yapılan askerlik yoklamasının ardından şubeden ayrıldı.
 
ÜNAL OSMANAĞAOĞLU’UN MHP’LİLER KARŞILADI
Diğer hükümlü Ünal Osmanağaoğlu ise akşam saatlerinde Balıkesir ’in Bandırma İlçesi’ndeki M Tipi Cezaevi’nden tahliye edildi.
 
Nakil aracıyla cezaevi dışına çıkarılan Osmanağaoğlu, 3 kilometre sonra kent girişindeki bir market önünde indirildi. Osmanağaoğlu burada kendisini bekleyen MHP Balıkesir İl Başkanı Mehmet Duran, İl Başkan Yardımcısı Hüsnü Uçar ve Bandırma İlçe Başkanı Kerim Karahan Erkul ve arkadaşları tarafından karşılandı.
 
Şapka takan Osmanağaoğlu daha sonra özel bir otomobile binerek ilçeden ayrıldı.
 
"BAHÇELİEVLER KATLİAMI" OLAYI
9 Ekim 1978 tarihinde meydana gelen olayda 7 Türkiye İşçi Parti’li öğrenci Ankara ’nın Bahçelievler semtindeki evleri basılarak öldürüldü. Bahçelievler Katliamı davasından yargılanan, Haluk Kırcı, Ünal Osmanağaoğlu, Bünyamin Adanalı, 7’şer kez ölüm cezasına mahkûm edilmişler, ölüm cezalarının kaldırılması üzerine bu cezaları ağırlaştırılmış ömür boyu hapse çevrilmişti. Sanıklardan Ercüment Gedikli ömür boyu hapis cezasına çarptırılmış, diğer sanıklar Mahmut Korkmaz, Duran Demirkıran ve Ömer Yavuz Hacıömeroğlu ise çeşitli cezalara mahkûm edilmişlerdi. Sanık İbrahim Çiftçi ise, Ankara Cumhuriyet Savcısı Doğan Öz’ün öldürülmesi olayından, Ankara Sıkıyönetim Mahkemesi’nde 4 kez ölüm cezasına çarptırıldıktan sonra beraat etmiş, bu beraat kararına paralel olarak ‘Bahçelievler Katliamı’ davasında da beraat etmişti.(aa)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
''Dağlar sahipsiz, ayıların eline kalmış''
Erzurum'un Aziziye İlçesi'ne bağlı Aynalıkale Köyünde hayvanlarını sulamaya ...
Foça'da yaban domuzu paniği!
İzmir'in turistik ilçesi Foça'da, mahalle aralarına kadar inen yaban domuzları ...
İzmir'de fuhuş operasyonu: 66 yabancı kadın kurtarıldı
İzmir merkezli olarak 3 ilde polis tarafından düzenlenen operasyonda, ...
 
Yıldız'dan kendisi gibi kedi isteyen Genç’e mektup
Oda TV Davası’nda cezaevinde kalan Gazeteci Müyesser Yıldız, kendisi gibi ...
KPSS'de yeni bir iddia daha: Cevaplar parkta bulundu
Ankara'da parkta bir adaya ait giriş belgesinin içinde yırtılmış bir kâğıtta, ...
KCK'nın 'joker'leri adliyede
İzmir'in de aralarında bulunduğu 8 ilde, KCK yapılanması altında "Joker" ...
 
Dikkat! Cep telefonları susacak, Ankara alarma geçti
“Baz istasyonları şehir dışına çıksın” yönündeki mahkeme kararı Ankara’yı ...
'Neden buradan geçiyorsun' dedi sonu oldu!
Basmane’de, gece evinin bulunduğu sokaktan birkaç kez geçen kimliği belirsiz ...
2 poğaça ve 2 meyve suyu için 12.5 yıl hapis!
İstanbul’da bir marketten 2 poğaça ve 2 meyve suyu çalan bir kişi hakkında ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Hangisi?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Buraya kadar!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Pişmanlıklar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gürgen Kral
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (6) “Hamam mı? yoksa Spa mı?”
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Rüşvet ile jest arasında!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Stoilov’a nazar değdi!
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Kirpi ikilemi – Hayır deme sanatı
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli meseleler 7
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Nasıl toprak reformu yapılmalı?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva