HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
21 Ekim 2011 Cuma - 12:21

İlçe belediyelere SGK uyarısı

SGK prim borcu olan ilçe belediyeler, haciz tehlikesi ile karşı karşıya kaldı. İlk taksiti 31 Ekim’e kadar ödemeyen belediyeler üzerinde haciz işlemlerinin hızlandırılacağı belirtildi. SGK İl Müdürü Keskin “Gerekli uyarıyı yapacağız” dedi.

İlçe belediyelere SGK uyarısı

Can Özlü/Egedesonsöz- Gelirlerin düşmesi ile birlikte borç yükü altına giren ilçe belediyeler, SGK borçları nedeniyle de sıkıntılı bir döneme girdi. Biriken borçlar nedeniyle gayrimenkullerine haciz konarak yatırım yolları kapanan belediyeler için icra tehlikesi kapıya dayandı. Yapılandırılan borçların ilk taksitlerini, 31 Ekim’e kadar ödemeyen ilçe belediyeler ve diğer işveren kurumlar için, haciz işlemlerinin başlatılacağı öğrenildi. Yapılandırılan borç taksitlerini zamanında ödeyen ilçe belediyelerin gayrimenkulleri üzerindeki haciz kararlarının ise mevzuata uygun şekilde kaldırılabileceği belirtildi.
 
EN ÇOK BORÇ MENEMEN’DE
Tamamı yapılandırılan 20 milyonluk SGK prim borcu ile en yüksek borç miktarı Menemen Belediyesi’ne ait. Menemen’i, 16,5 milyon liralık prim borcu ile Narlıdere Belediyesi izliyor. Borç hanesi kabarık olan belediyeler arasında Buca Belediyesi’nin 11 milyon, Urla Belediyesi’nin 10,5 milyon, Seferihisar ve Foça belediyelerinin ise 8,5 milyon, Çiğli Belediyesi’nin ise 500 bin lira SGK prim borcu bulunuyor. Metropoldeki; Bayraklı, Bornova, Gaziemir, Karabağlar, Karşıyaka ve Konak ilçe belediyelerinin ise borcu yok. Geçtiğimiz aylarda yürürlüğe giren SGK prim affından SGK yararlanan belediyeler yeni bir borç yapılandırmasının içine girerken, affa karşılık vermeyen ilçe belediyeler için de tehlike çanları çalmaya başladı. Mevcut borçları belirlenen süre zarfında yapılandırmayan, Balçova Belediyesi’nin de 5,7 milyon liralık SGK prim borcundan dolayı haciz tehlikesi ile karşı karşıya olduğu belirtildi. Borçlar nedeniyle gayrimenkulleri üzerinde haciz bulunan belediyeler, talep ettikleri takdirde, bu hacizleri de kaldırabilecek.
 
SON GÜN 31 EKİM

SGK İl Müdürü Mustafa Keskin, ilçe belediyeler ve diğer işverenler için yapılandırılan borçların ilk taksit ödeme tarihlerinin 31 Ekim olduğunu belirtti. Bu tarihe kadar brç ödemesi yapmayan kurumlar için icra takiplerinin hızlandırılacağını belirten Keskin “İlçe belediyelerin, neredeyse tamamının mevcut borçlarını yapılandırdık. Ödeme programına bağlanan toplam 104 milyon lira. Bunun dışında, prim affından yararlanmayan belediyeler de var. Borçlarını ödemeyen belediyelerin gayrimenkulleri üzerinde haciz işlemlerimiz var. Borçlu kurumlar 31 Ekim’e kadar ilk taksitlerini ödemeliler. Gerekli uyarıyı kendilerine de yapacağız” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
mahir 22 Ekim 2011 Cumartesi 13:46

Seferihisar belediyesi sadece bu dönemde 200 ün üzerinde personeli işe başlatmıştır.Aylıkları ödemekte ciddi sorunlar yaşarken sgk ya para ödemesini beklemek hayalden öte bir durumdur.Tunç soyer yönetimi piyasa borçlarını dahi ödeyemez durumda malesef.

Yorumu oyla      12      6  
nehat başaran 22 Ekim 2011 Cumartesi 10:42

2012 yılı genel bütçe kanununa geçici bir madde koyularak bir defaya mahsus olmak üzere adı geçen belediyelerın sgk.kurumuna olan prim borçları büyükmillet meclisi tarafından silinemezmi...

Yorumu oyla      13      6  
Necip 21 Ekim 2011 Cuma 16:13

Bazıları kendini tatmin yolunu bulmuş "güncelleme" sizin zekanız sadece bu kadarlıktır. Siz ülke yönetemezsiniz, yapınız gereği buna uygun değilsiniz, ancak yapılanlarla dalga geçmeyi bilirsiniz.

Yorumu oyla      13      10  
nilaysermikökkılınç 21 Ekim 2011 Cuma 15:44

SSK prim borçlarından bahsedilirken 6183 sayılı kamu alacakları faiz oranlarına da bakmak gerekir. Kamu alacak faizi SSK prim alacaklarına da uygulanmaktadır. Gecikmiş borçların ödenmesini zorlaştıran ve yasal faiz oranının çok üzerinde olan bir faizdir. Devlet birey içinse eğer, kamu alacakları için de yasal faiz dışında bir faiz olmaması gerekir. Kamu alacak faizi , kamu alacağının güncel değerini koruyan değil ,borçtan gelir elde edilmesini sağlayan bir enstrüman olmaktadır. Seçim dönemlerinde vergi barışı adı altında çeşitli kamu borçlarının faizlerine aflar getirmek yerine , yasal faiz oranlarıyla, değişken taksitlendirme seçenekleriyle vatandaşlara borçtan kurtulma imkanı verilmelidir. Bana göre gecikmiş kamu borçlarını ödenemez kılan 6183 sayılı yasaya bağlı yüksek kamu alacak faizleridir. Kamu kurumlarının da birbirlerinden olan alacakların daha farklı bir uygulama olması gerekir .Saygılarımla

Yorumu oyla      15      6  
EŞREFPAŞALI 21 Ekim 2011 Cuma 15:05

KONSERLERE,SANATÇI GEÇİNEN PKK LILARA PARA YEDİRECEKLERİNE PİRİMLERİNİ ÖDESİNLER EMEKLİ OLARAK ALDIĞIMIZ PARA ANCAK OZAMAN ARTAR. YORUMCU IŞIK GİBİLERDE YORUM YAZMAK İÇİN YAZARLAR AMA AT GÖZLÜĞÜ TAKARAK.

Yorumu oyla      14      12  
21 Ekim 2011 Cuma 14:28

ankara b.b ne kadar borcu var acaba

Yorumu oyla      21      7  
Işık Dikicigil 21 Ekim 2011 Cuma 13:36

ACABA, AKP Lİ İL VE İLÇE BELEDİYELERİ İÇİN BU KADAR HIZLI GÜNCELLEME YAPIYORMUSUNUZ ??

Yorumu oyla      22      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kocaoğlu'dan 5 aylık ulaşım ricası
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu İzmirlilerden beş ay boyunca ...
Selçuk Kaymakamı Boyacı’dan belediyeye ziyaret
Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı Selçuk Belediyesi’ni ziyaret etti. Tüm birimleri ...
Balçova Kız Yurdu'nu Kılıçdaroğlu açacak
Türkiye’de bir belediye tarafından yapılmış en büyük kız öğrenci yurdu ...
 
Konak’tan önemli sempozyum
Konak Belediyesi Toplumsal Cinsiyet eşitliği Sempozyumu’na ev sahipliği yapıyor.
Otobüsten define çıktı
Belediye otobüslerinde unutulan ya da düşürülen ve yıllardır sahibi çıkmayan ...
İzmirliler Kalo Gağan’la tanıştı
Konak Belediyesi “Kalo Gağan tanıtım ve belgesel gösterimi” ile Anadolu ...
 
Mithatpaşa’da büyük hasret sona erdi
144 yıllık mazisi bulunan Mithatpaşa Endüstri Meslek Lisesi, Konak Belediyesi’nin ...
KATHOD 40 yaşında
Karşıyaka’nın en köklü derneklerinin başında gelen ve kültürel sosyal ...
“Belediye mi banka mı” polemiği
Bornova Belediyesi’nin 2012 yılı mali bütçesi 160 milyon 700 bin lira ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva