HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
21 Ekim 2011 Cuma - 11:51

Kocaoğlu'dan 5 aylık ulaşım ricası

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu İzmirlilerden beş ay boyunca ulaşımda raylı sistemi kullanmalarını istedi.

Kocaoğlu dan 5 aylık ulaşım ricası

Fatih Yapar/Egedesonsöz - Özel bir televizyon programına katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Ulaşım ve otobüs sıkıntıları nedeniyle gelen sorular üzerine açıklama yapan Başkan Kocaoğlu, “ Metro ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Hedefimiz ulaşımda önce vatandaşlarımızı kendi ilçelerine götürmek. Şu anda otobüs sayımız az. Köylere verdiğimiz sözleri yerine getirdiğimiz için şehir içinde yoğun olan yerlerde ciddi problemler yaşıyoruz. Bazı yerlerde vatandaşlarımız duraklarda beklemek zorunda kalıyor. Kendilerinden özür diliyorum. Tamir edilmesi ve bakımı yapılması gereken otobüsleri hemen onarıp yola koymaya çalışıyoruz. Kısa bir süre önce 150 otobüs alımı için ihaleye çıktık. İlk otobüsler Mart Ayı’nda diğer bölümü ise Nisan Ayı’nda gelecek. İZULAŞ Şirketi’ne 20 midibüs aldık. Ocak Ayı’nda yine ihaleye çıkacağız. Ayrıca 200 otobüs için daha ESHOT üzerinden ihaleye çıkmayı planlıyoruz. Vatandaşlarımızdan Aliağa-Menderes ve Bornova-Üçyol Hattı’nı kullanmalarını istiyorum. Oralardan artacak otobüsleri başka alanlara kaydırabiliriz. İzmirlilerden 5 aylık özveri istiyorum. Alışkanlıkları olabilir, yollar birkaç dakika uzun gelebilir ama bize yardımcı olsunlar” dedi.
 
DURAKLAR AZALTILACAK
Başkan Kocaoğlu, Aliağa-Menderes Hattı’nda yolcu yoğunluğunun her geçen gün daha da arttığını söyledi. 80 kilometrelik hat üzerinde 31 durak bulunduğunu belirten Kocaoğlu, “Durakların sayısını 25’e indirsek daha iyi olacak. Her durak yavaşlama demek. Taşımacılıkta zamanla yarış çok önemlidir. Hat üzerinde bazı ölü noktalar var. Buraları pas geçme durumu olabilir. Bazı duraklarda 2–3 kişinin inip bindiği yerler bulunuyor. Buraları göz önüne alarak istasyon sayısını azaltabiliriz. Yetişme tarzım gereği iyi yaptıklarımızı anlatmakta zorluk çekiyorum. Ama eksiklerimizi ve yapamadıklarımızı da rahatça anlatıyorum” dedi.
 
Buca Şirinyer’de bulunan ve Dokuz Eylül Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nin önüne kadar gelen ek tren yolu için TCDD’den arazi tahsisi istediklerini belirten Kocaoğlu, “Üçkuyular Metro Hattı’nın tamamlanması, bu hattın da Şirinyer’den Tınazpeye’ye kadar uzatılmasıyla birlikte yıllık ulaşımdan kaynaklanan 120–130 milyon TL’lik zararı kapatmayı planlıyoruz. Bu zarar metro hatlarının kullanımı ile sıfıra inecek. Tren hatlarının olduğu bölgelerde durak alanları yapıyoruz. Evka-3’te, Ulukent’te ve Aliağa’da büyük otoparklar yapmaya başladık. Vatandaşımız aracını park edip trenle istediği noktaya gelecek. Alsancak’ı, Konak Meydanı’nı ya da Kemeraltı’nı yıkamayacağımıza göre bunu yapmak zorundayız. Bornova’da oturan birisi olarak daha önce iş yaptığım dönemde metro açıldığından beri hiç kendi aracımla Konak’a gitmedim. Niye gideyim ki?. Metroyu kullandım” diye konuştu.
 
MUTLAKA YAPACAĞIZ
Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, belediye meclis üyeleri ve sivil toplum kuruluşlarının karşı çıktığı katı atık tesisi ile ilgili konuşan Başkan Kocaoğlu, kurulacak tesisin hiçbir zararının olmadığını söyledi. Kocaoğlu, “Biz, daha önceden kalan tesisin eski halini devraldıktan sonra Büyükşehir Belediyesi olarak 52 milyon TL ödedik. Bizden bu parayı hazine kesti. Kente iki tane tesis düşünüyoruz. Tesisin birisi Kuzey’e diğeri de Güney’e olacak. Güneydeki tesis için arayışlarımız devam ediyor. Menderes Havza içinde kaldığı için oraya yapamadan Torbalı tarafına geçmek zorundayız. Çöp taşımanın da bir maliyeti olduğu için şehir merkezinde toplananları Bayındır ya da Bergama’ya götüremeyiz. İzmir’de ilçe belediye başkanları katı atık tesisini istemezken Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur destek verdi. Daha sonra çıkan kararlar nedeniyle yapamadık. Yine o bölgede bir tesis kurmak için yer arayışımız devam ediyor. Bu tesisleri mutlaka bir yerlere yapacağız. Menemen’de kimseye bir zararı olmayacak. Arkadaşlarımız bize anlayış göstersinler. Yolumuza devam edeceğiz. Projeyi sürdürmeyi planlıyoruz. Bunu yapacağız” dedi.Kocaoğlu tesisin kimseye zarar vermeyeceğini taahhüt ettiğini belirtirken çalışmanın serbest piyasa koşullarında yap işlet devret ya da yap işlet modeliyle hayata geçirilebileceğini söyledi.
 
YATIRIMCININ ÖNÜ KAPALI
Yeni Kent Merkezi’ndeki çalışmaların devam ettiğini anlatan Kocaoğlu, son gelen bilirkişi raporu ve mahkeme kararının ardından projenin önünün açıldığını söyledi. Bu zamana kadar alınan en önemli ve somut olumlu adımın mahkeme kararı olduğunu anlatan Kocaoğlu, “Gökdelenler ve yüksek katlı binalar yapıldığı zaman kente hareketlilik gelecek. İzmir’in gökdelenler bölgesi olarak bu bölge planlanırken İnciraltı da 4 katlı binalar olacak şekilde ayarlandı. İzmir’e yatırım yapılmıyor. Burası geri kalıyor söylemlerinin altında başka şeyler var. Bu söylemlerin en büyük gerekçesi İzmir’in yatırımcıya sunacağı kara parçasının olmamasıdır. Bir kentte yatırım alanları oluşturmazsanız iş yapmak isteyenler buraya gelmezler. Yıllarca İzmir’de arsa üretilmedi” dedi.
 
UZLAŞIRIZ
Büyükşehir Belediyesi ile memurlar arasında yapılan toplu sözleşme görüşmelerine de değinen Başkan Kocaoğlu, “Toplu görüşmeler devam ediyor. Belediye olarak personelin maaşını ödemekte hiçbir sorun yaşamadık. Finans dengemizde sorun yok. Koskoca bir gemiyi götürüyoruz. Güvenlik görevlileri ile birlikte belediye olarak doğrudan 20 bin kişiye maaş ödemesi yapıyoruz. Memurlarla bir noktada buluşacağız. Tekrar bu konuyu oturur konuşuruz” dedi.
 
HAFTASONU KOŞACAK
Bornova’daki Homores Vadisi’nde çalışmaların son aşamaya geldiğini söyleyen Başkan Kocaoğlu, “Zaten orada yapılanlar yapıldı. Şu anda bir grip hastalığını geçiriyorum. Atlatır atlatmaz oraya gideceğim. Pazar günü basın mensuplarıyla birlikte bölgede inceleme ve gezi yapacağız. Aynı zamanda bir yürüyüş de yapmış olacağız” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
sizden de 5 yıl sabır istiyoruz 22 Ekim 2011 Cumartesi 20:13

Başkanmın bizim de sizden bir ricamız olacak bir Sonraki yerel seçimlerde sizlerden 5 yıl müsade istiyoruz

Yorumu oyla      13      6  
BUCALI 22 Ekim 2011 Cumartesi 09:49

güzel izmirimize kukla başkanlar yakışmıyor halkın sorunlarını bir tv programında dinlesinler, izmirlinin nabzını cesaretleri varsa canlı yayında dinlesinler.

Yorumu oyla      12      7  
partili 21 Ekim 2011 Cuma 19:32

artık sana inanmıyoruz partimiz için bir iylik yap bırak bu partinin yakasını binaliyle nasıl bir anlaşma yaptınkı sesin çıkmıyor seni bilmem ama bizim gidecek partimiz yok bırak yakamızı

Yorumu oyla      18      6  
21 Ekim 2011 Cuma 17:52

üçyoldan sonrası nolcak.hergün üçyoldan denizmene gitmek için insanlarla akraba oluyoruz otobüslerde .5 ay sonra nolucakki ne değişecek????

Yorumu oyla      23      8  
ahmet k 21 Ekim 2011 Cuma 16:31

izmir türkiyenin en raylı şehridir. tabii ki raylı sistem kullanılacak. ne var bunda?

Yorumu oyla      20      14  
Necip 21 Ekim 2011 Cuma 16:20

İzmir i güncellemek gerekiyooooooo

Yorumu oyla      22      11  
168-63 21 Ekim 2011 Cuma 15:08

Allah aşkına,bizlerinde basın mensuplarından ricamız,özellikle sabah ve akşam veya her zaman 168 ve 63 nolu otobüsteki insanların kalabalığını düşürüldüğü durumu kameraya veya fotoğraflarını çekin. nefes alamıyorlar.

Yorumu oyla      28      10  
İzmir'e Yazık.. 21 Ekim 2011 Cuma 14:37

Aferin, devam.. Yazık bile demiyorum bu haber için..

Yorumu oyla      21      17  
otobüs yoktu da 21 Ekim 2011 Cuma 13:51

Ötobüs yetersi madem neden şov olsun diye köylere otobüs seferi koydunuz.Yalnış anlaşılmasın sitemim köylere sefer konulması değil elbette ki olması gerek bu ancak bunu altyapıyı oluşturmadan yapmak şehirdekileri mağdur edecek şekilde yapmak neden.Bu şovu otobüsleri aldıktan sonra yapsaydınız daha iyi değil mi sayın belediye yetkilileri..... 5 ay idare edin diyorsunuz sayın belediye yetkilileri olmazsa metro hatlarını sizler 5 ay kullanın da nasıl idare ediliyor gösterin bir zahmet

Yorumu oyla      26      17  
mehmet 21 Ekim 2011 Cuma 12:54

yeter artık... hap mi vatandaş özveride bulunacak... 4,5 yıldır bimeyen metro,zamanında niye otobüs almıyorsunuz... tek kelime ile beceriksizlik...

Yorumu oyla      25      19  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Selçuk Kaymakamı Boyacı’dan belediyeye ziyaret
Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı Selçuk Belediyesi’ni ziyaret etti. Tüm birimleri ...
Balçova Kız Yurdu'nu Kılıçdaroğlu açacak
Türkiye’de bir belediye tarafından yapılmış en büyük kız öğrenci yurdu ...
Konak’tan önemli sempozyum
Konak Belediyesi Toplumsal Cinsiyet eşitliği Sempozyumu’na ev sahipliği yapıyor.
 
Otobüsten define çıktı
Belediye otobüslerinde unutulan ya da düşürülen ve yıllardır sahibi çıkmayan ...
İzmirliler Kalo Gağan’la tanıştı
Konak Belediyesi “Kalo Gağan tanıtım ve belgesel gösterimi” ile Anadolu ...
Mithatpaşa’da büyük hasret sona erdi
144 yıllık mazisi bulunan Mithatpaşa Endüstri Meslek Lisesi, Konak Belediyesi’nin ...
 
KATHOD 40 yaşında
Karşıyaka’nın en köklü derneklerinin başında gelen ve kültürel sosyal ...
“Belediye mi banka mı” polemiği
Bornova Belediyesi’nin 2012 yılı mali bütçesi 160 milyon 700 bin lira ...
103 milyonluk bütçe ortalığı karıştırdı
Bayraklı Belediyesi Ekim ayı olağan meclis toplantısında 2012 yılı bütçesi ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva