HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
21 Ekim 2011 Cuma - 08:17

“Belediye mi banka mı” polemiği

Bornova Belediyesi’nin 2012 yılı mali bütçesi 160 milyon 700 bin lira olarak kabul edildi. Bütçe görüşmeleri tartışmalı geçti. Ak Partili Haşim Ayten “Para var ancak yatırım yok. Belediye değil, banka gibiyiz” diye çıkıştı.

“Belediye mi banka mı” polemiği

Can Özlü/Egedesonsöz - Bornova Belediye Meclisi Ekim ayı olağan toplantısı, Başkan Kamil Okyay Sındır’ın katılımı ile gerçekleşti. Belediyenin 2012 yılı Performans Programı ve bütçesinin oylandığı meclis oturumunda, Ak Partili Meclis üyelerinin eleştirileri tartışma yarattı. Yıl içinde gereken yatırımların yapılmadığını belirten Ak Partililer, gerçekleşmeyen yatırımlar nedeniyle kasada kalan 16 milyon liranın da faydalı projeler için harcanmamasına tepki gösterdi. Meclis toplantısında Bornova Belediyesi’nin 2012 yılı mali bütçesi 160 milyon 700 bin lira olarak, oy birliği ile kabul edildi. Bornova Belediyesi 2011 yılında 25 milyon TL olan yatırım bütçesini de 2012 yılında rekor bir artışla 40 milyon TL'ye çıkardı.  Meclis toplantısı öncesi, önceki gün Hakkari’deki terör saldırısında hayatını kaybeden 24 şehit için saygı duruşunda bulunuldu.

VATANDAŞ YATIRIM BEKLİYOR
Bütçe görüşmeleri sırasında Ak Parti Grubu adına meclis üyesi Haşim Ayten söz aldı. Ayten, Merkez Pazaryeri ve Büyük Çarşı Sokak Yenileme Projesinin hayata geçirilememiş olmasını eleştirdi. Muhalefet gurubu olarak sorgulayıcı ve denetleyici rol üstlendiklerini belirten Ayten, bütçenin büyüdüğünü ancak yatırımların artmadığına dikkat çekti. AK Partili Ayten “Bütçemiz, ülke ortalamasının üzeridne büyüyor ancak beklenen yatırımlar bir türlü gerçekleştirilemiyor. Vergi gelirleri, hükümet afları, arazi satışları, katı atık ve elektrik gelirleri ile önümüzdeki sene belediyemize adeta para akacak. Adeta para yağıyor ama proje yok. ‘Bornova Belediyesi’ demek yerine ‘Bornova Bankası’ dememiz daha doğru olacak. Sayın Sındır, banka müdür gibi yönetiyor belediyeyi. Yatırım için ayrılan 16 milyon lria hala kasada. Zamanında harcayın bu paraları. Yatırım yapın.biriktiriyorsunuz, seçim yaklaşınca hepsini birden harcıyorsunuz. Bornova halkı yatırım bekliyor. 5 yıl içinde Bayraklı bizi geçecek. Özel sektörü teşvik edin. Yeni yatırımların önünü açın” dedi.

ALNIMIZ AK
Eleştirilere yanıt veren Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır ise ‘Bornova Bankası’ söylemini kabul etmediğini, şakasının bile hoş olmadığını ifade etti. Hayata geçirmek istedikleri bazı projelerde hukuki engellee takıldıklarını belirten Başkan Sındır, söz verdikleri tüm yatırımları bitireceklerini söyledi. Sındır “Kasada para kalmışsa, akıllı harcamalarımız nedeniyledir. Hukuki engeller nedeniyle hayata geçirilemeyn projelerin yatırım paylarını gelecek yıla devrettik. Harcasak çar çur etmiş olacaktık. Bunu yapmadık. 2,5 yılda yaptığımız fiziki yatırımları küçümsemeyin. Bornova’ya yeni bir vizyon kazandırdık. En büyük yatırımı da insana yapıyoruz. Bu anlamda örnek projeler geliştiriyoruz. Sosyal yardım bütçemizi iki katına çıkardık. Halkımızın sosyal kalkınmasına destek oluyoruz. Bornova Belediyesi alnı ak, başı dik bir belediyedir” diye konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
haşim ayten rahat olsun 21 Ekim 2011 Cuma 13:31

siz içinizi rahat tutun sayın haşim bey.bayraklı bornovayı hiç bir zaman geçemez bizde öyle bir belediye başkanı varki.30 senede olsa artık bornova öndedir.siz bakmayın medyadan haberlere .millet bin pişman.bayraklı hep ağustos böceği kıvamındayız.sürekli saz elimizde güzel günler gelecek çocukları söyleyip duruyoruz.bu kafayla bayraklının geçmesini beklemeyin.ekürüsi bucanın halide ortada.o yüzden rahat olun diyorum.

Yorumu oyla      16      9  
ahmet k 21 Ekim 2011 Cuma 12:02

kamil sındır gibi başkan zor bulunur. ampüller laf olsun diye konuşuyor.

Yorumu oyla      16      11  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
103 milyonluk bütçe ortalığı karıştırdı
Bayraklı Belediyesi Ekim ayı olağan meclis toplantısında 2012 yılı bütçesi ...
Bornova’nın örnek kurban satış yeri açıldı
Bornova Belediyesi’nin Işıkkent’te 80 dönüm alanda kurduğu kurban satış ...
Tatı: Terörü lanetliyoruz
Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, hedef gözetmeksizin can alanları lanetledi, ...
 
Tatı'ya kızdı istifa etti!
Buca-Mar Üretim Koordinatörlüğü görevini yürüten CHP’li meclis üyesi Muzaffer ...
Kocaoğlu’ndan teröre karşı birlik mesajı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ülkenin bölünmez bütünlüğünü ...
Drama Kursiyerleri Smyrna’yı tanıdı
Bayraklı Belediyesi Kültür Müdürlüğü drama kursiyerleri tarihçi Prof. ...
 
Aliağa’lı kadınlara meslek kursu
Aliağa Belediyesi’nin 2 yıl önce kadınların meslek sahibi olmaları ve ...
Gaziemir’e “stratejik” ödül
Gaziemir Belediyesi, ülke genelindeki anakent belediyeleri arasında en ...
Çiğli’de hayvan sevgisi okulu
Çiğli Belediyesi veterinerleri çocuklarda hayvan sevgisini artırmak ve ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva