HABERLER>EKONOMİ
27 Ağustos 2024 Salı - 10:01

İESOB Otel yenileniyor

25 yıldır kronikleşen ‘ruhsat’ sorunu çözülen İESOB Otel’in çehresi değişiyor

İESOB Otel yenileniyor

Oteli baştan aşağıya yenilenerek adını ‘ESPARK OTEL’ olarak güncelleyen İESOB yöneticileri, kış sezonunda otelde gıda, turizm ve hizmet sektörlerinde uygulamalı eğitimler düzenleyecekler.

Çeyrek asırdır kangren haline dönen Birlik Otel düğümünü çözerek, esnaf teşkilatının otelini Çalışma ve Turizm Ruhsatı’na kavuşturan İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) Başkanı Yalçın Ata ve ekibi,  oteli yenileyerek modern bir eğitim yuvası haline getiriyorlar.

Esnaf teşkilatına yakışır tesis…
ESPARK OTEL için hiçbir masraftan kaçınmadıklarını belirten İESOB Başkanı Yalçın Ata, ‘Buca Kaynaklar bölgesinde çamlarla çevrili, havalimanına ve otobana yakın çok değerli bir alanda, konumu mükemmel otelimiz yıllarca atıl kalmıştı. Bu nedenle esnaf teşkilatının sırtında kambur oluşturuyordu. Şimdi İzmir’i görkemli bir tesise kavuşturacağız. Uygulamalı eğitimlerin düzenleneceği, Türkiye’ye örnek olacak bir kompleksi oluşturuyoruz. ESPARK OTEL ile İzmir Esnaf Teşkilatı gurur duyacaktır’ dedi.

Çalışmalar hakkında bilgi veren Ata, ’12 bin metrekarelik kır düğün bahçesi ile otelin diğer bahçeleri, muz ağaçlarından çimlerine yenilendi. Snack bar, cankurtaran ve diğer havuz düzenlemeleri ailelerin rahatı ve huzuru düşünülerek yapıldı. Odalara 5 yıldızlı otel odaları örnek alınarak çağdaş dokunuşlar yapıldı, çay kahve setuplarından banyolara kadar teçhizatlar yenilendi. Resepsiyonundan, lobisine, güvenliğinden otoparkına kadar müşteri memnuniyetini sağlayacak her türlü ayrıntı düşünüldü. Ortasından ağaç filizi çıkan basketbol, tenis ve voleybol sahaları yenilendi. Piknik alanı ve çam ormanında çalışmalar sürüyor. ESPARK OTEL, bir kapalı düğün salonu, bir havuzbaşı ve bir kır bahçesi olmak üzere üç görkemli mekanı ile düğün ve davetlerin değişmez adresi oluyor. Düzenlemeler devam ederken otelimiz hizmet vermeyi de sürdürüyor. Ailelerin büyük keyif aldığı açık havuzuyla, cankurtaranı, 100 araçlık otoparkı, 40 şık ve modern odası, otelin her alanında kullanılan ücretsiz Wİ-Fİ imkanı ile ESPARK OTEL İzmirlilere en güzel hizmeti vermeye devam ediyor’ diye konuştu.

Uygulamalı Eğitimler Düzenlenecek
Mesleki eğitimin her geçen gün daha fazla önem kazandığını da hatırlatan Başkan Ata sözlerini şöyle sürdürdü:  ‘Türkiye’de mesleki eğitim özendirilmeli. Aileler ve gençler masa başı işi istiyor. Oysa bu ülkenin sanatkara da ihtiyacı var.

Yenilenen otelimizde amacına uygun olarak uygulamalı eğitimler düzenlemeyi planlıyoruz. Özellikle pastacısından aşçısına, barista kurslarından gevrekçisine, boyozcusuna kadar gıda sektöründe ve İzmir’de  büyük açığı yaşanan turizm ve hizmet sektörlerinde uygulamalı eğitimler planlayacağız. Aynı zamanda bir eğitim yuvası olarak hizmet verecek görkemli otelimizde, bu sektörlerdeki kalifiye eleman açığını gidermeye çalışacak,  geleceğe de yatırım yaparak gençlere yeni ufuklar açacağız’



 

 
Yumurta fiyatlarına zam geldi!
 
Ünlü oyuncu Cihat Tamer'in acı günü!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yumurta fiyatlarına zam geldi!
Arz talep dengesizliği yumurta fiyatlarına artış olarak yansıdı. Bunun ...
Kazdağları’nda köylüler isyanda… ‘Git lan Cengiz’
Çanakkale’nin Bayramiç ilçesinde yer alan Yanıklar köyünde Cengiz Holding ...
Kemal ANADOL yazdı... Sorumluluk...
Kemal ANADOL yazdı... Sorumluluk...
 
Gram altın bir seviyeyi daha aştı!
Ons altın fiyatı haftaya yatay seviyeden başlarken, gram altın fiyatı ...
İzmir Atatürk Lisesi için kıran kırana otopark ihalesi: Kazanan belli oldu!
İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün açtığı ihale için 40 kişi ve kurumun şartname ...
Ünlü sigara markası iflasın eşiğine geldi
Almanya’da faaliyet gösteren Achern merkezli tütün ve sigara üreticisi ...
 
Feribot ücretlerine yüzde 40 zam geldi
Çanakkale'de boğaz ve adalar hattının ulaşımını sağlayan GESTAŞ A.Ş. ücret ...
ÇEŞTOB’da Orhan Belge dönemi
İki dönem Çeşme Turistik Otelciler Birliği Başkanlığını yürüten Yakup ...
Gram altında üst üste rekor!
Altının gramı, haftanın ilk işlem gününe yükselişle başlamasının ardından ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Yıldırım hızıyla idam sehpasına!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Çeşme Projesi’ni kim sabote etti?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Dinimiz Âmin
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Gazzeli Çocuklara Mektuplar (5) Yönetmen değil, önce insanım!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Okullar açıldı
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Narin'in katliamı, feodalizm ve suskunluk yasası
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Nefes nefese bir yaz geçti'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva