HABERLER>SEÇİM 2015
14 Mayıs 2015 Perşembe - 12:45

İESOB’a konuk olan CHP’ye Susam şoku: Başkan’dan büyük sitem

İş dünyası temaslarını sürdüren CHP Heyeti bu kapsamda İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ne de konuk oldu. Ziyarete Birlik Başkanı Zekeriya Mutlu’nun Meclis’te esnafın temsilcisi olan CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam’ın 2015 genel seçimleri için aday gösterilmemesine ettiği sitem damga vurdu.

İESOB’a konuk olan CHP’ye Susam şoku: Başkan’dan büyük sitem

Mehmet İŞLER / EGEDESONSÖZ - Genel seçimlere sayılı günler kala iş dünyası buluşmalarını sürdüren CHP İl Örgütü ve milletvekili adayları bu kez İzmir Esnaf Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu’nun konuğu oldu.
 
Ziyarette odanın sorunları ve adaylardan beklentileri masaya yatırılırken oturuma Birlik Başkanı Zekeriya Mutlu’nun Meclis’te esnafın temsilcisi olan CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam’ın 2015 genel seçimleri için aday gösterilmemesine ettiği sitem damga vurdu.



GEREKLİ ÇALIŞMAYI YAPMADINIZ
Ziyarette ilk sözü alan İzmir Esnaf Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter’e sitem etti. Mutlu, “CHP, İzmir esnaf teşkilatını yok saydı. Mehmet Ali Susam’ın aday gösterilmemesine çok kırıldık. Mehmet Ali Susam’ın olmazsa olmaz görüşümüzü her yerde dile getirmiştik. Siz bu konuda il başkanı olarak gerekli çalışmaları yapmadınız. Biz İzmir’de 1 milyon kişiye ulaştık, adım atmadığımız yer kalmadı” dedi. 


 
TAVSİYE ÖZGÜRLÜĞÜMÜZ OLMADI
İl Başkanı Bedri Serter ise, “Göreve geldiğimizden günden beri bu oda bizim odamızdır. Kendi evimize geldiğimizi düşünüyorum. Mehmet Ali Susam oğlumun nikah şahidi olacak derece yakındır. Bizim karar organına herhangi bir tavsiye bir özgürlüğümüz olmadı. Bu şansı bulamadık zaten bana da yakışmazdı. Geçmişte yaşadığımız bazı sorunlar olabilir. Bunları kendi aramızda halledebiliriz. Milletvekili seçimleri yaklaşıyor. İnşallah bu seçimlerde CHP’nin iktidarını göreceğiz” ifadelerini kullandı.
 
BU TARTIŞMAYI ANLAMSIZ BULUYORUM
CHP İzmir Milletvekili adayı Zekeriya Temizel ise, tartışmayı anlamsız bulduğunu dile getirdi. Temizel, “Mehmet Ali Susam parti meclis üyesidir. Bütün adaylar parti meclisinde belirlendi. Kendisi il başkanlığının da üstündedir. Kimsenin burada Mehmet Ali Susam’ı savunmasına gerek yoktur. Karar mekanizmasında da ilk sırlardadır. Parti meclisinde alınan kararlar kişisel kinler ve ödüller üzerinden verilmemiştir. Tüm esnaf teşkilatı siyasetin belirleyicisidir. Bu bir gerçektir. Bu kişilere bağlanamaz. Önemli olan bizim niçin mücadele verdiğimizdir. Hiç kimse tek başına bir kurumun temsilcisi olmamalıdır. Partimize düşen bizden beklentileri doğru algılamaktır. Nasıl bir proje uygulayacağımızı esnaf teşkilatıyla konuşarak ortaya koymalıyız. Bu tartışmayı anlamsız buluyorum” diye konuştu.
 
ÖN SEÇİMDE RAKİP GÖRMÜŞTÜM
Milletvekili adayı Tacettin Bayır ise Mehmet Ali Susam’ı ön seçim döneminde kendine rakip gördüğünü belirtirken, bireysel bir kırgınlığının olmadığını da ifade etti. Bayır, “Mehmet Ali Susam’ın bu birlik içinde büyük katkısı vardır. Hala PM üyesidir. Esnafla ilgili olan tüm projeler katkı koymuştur. Ben Mehmet Ali Susam’ın bireysel bir kırgınlığını görmedim. Kendisi yarışa devam ediyor. Bana göre ön seçime girseydi listede yer alırdı. Açıkçası onu kendime rakip olarak görmüştüm. Bizlerde esnaf temsilcisi olarak ona sahip çıkacağız. Bir konuda rahat olun; Mehmet Ali Susam bizim ağabeyimizdir. Bundan sonraki süreçte benim hocam olacaktır. Ondan faydalanacağız. Onun alanda daha da fazla olacağına inanıyorum. Bu kırgınlığı üzerimizden atalım. Genel başkan devrim niteliğinde bir dönüşüm yaptı. Anketler ortada makas gittikçe kapanıyor” dedi. 


 
BİZE YAPILANI UNUTMAYIZ
Konuşmaların ardından bir kez daha söz alan Mutlu teşkilatının düşüncelerini ifade ettiğini söyledi. Mutlu, “Mehmet Ali Başkan’la ilgili düşüncelerini kendisi bilir. Ben esnaf teşkilatının başkanıyım. O duygu ve düşünceleri size aktarmakla görevliyim. Benim işim o. CHP, esnaf teşkilatını yok saymıştır. İzmir’de Mehmet Ali Susam’ın bulunması için yeterli çalışmayı göstermemiştir. Teşkilat üzgün ve kırgındı. Ne demem lazımdı? Çok iyi yaptınız mı demem lazımdı? Bana ister duygusal deyin, Mehmet Ali Susam’ın arkadaşı deyin… Nereye uygun düşüyorsa oraya koyun. Bizim teşkilatımızda var olan düşünceyi size aktardım. Bizim teşkilatımızda tüm siyasi partilerden arkadaşlarımız var. Biz seçimlerde listelere ‘bizden kim var?’ diye bakarız. Bu arkadaşlar ‘bizden mi çıkmış, bize yakın mıdır, elini tutabilir miyiz, derdimize çare olur mu?’ diye bakarız. Mehmet Ali Susam da benden önce başkanlık yapmış Türkiye’deki tek esnaf temsilcisidir. Talebiniz olursa söylersiniz olmazsa söylemezsiniz. Tacettin Bey, Ali Yiğit Bey de çalıştığımız arkadaşlarımızdır. Başarılar diliyorum. Ama söyleyeceklerim de bunlar. Vefa İstanbul’da bir semt adı değildir. Biz teşkilat olarak ahilikten aldığımız terbiyeyle halkımıza hizmet veririz. Yoklayın geçmişinizi esnaf vardır. Vergi veririz, yanımızda insan çalıştırırız, istihdam yaratır, ihracatı, ithalatı yaparız. Kimseden bir şey beklemeyiz. Tek beklediğimiz şudur; bizim sorunlarımızı çözmede herkes bize yardımcı olsun. Bizim taleplerimiz hizmet vermek için olur ama Biz bize yapılanı unutmayız” ifadelerini kullandı.
 
SIKINTILARDAN BAHSETTİ
Ayrıca odasının sorunlar ve çözümü için de konuşan Mutlu genel merkezde yapılan toplantıya bizzat katıldığını ifade etti. Mutlu, “CHP Genel Başkanının otelde yaptığı esnaf konuşmasında birimlerimizden süzülerek tespit edilen sunumları bire bir aktardık. 10 talep olarak basınla paylaştık. İzmir esnaf teşkilatı Türkiye’de AR-GE’si olan bir kurumdur. Başka bir oda, kurum yok. Her birim bire bir çalışır. Seçim atmosferinde kimse ekonomi konuşmuyor derken seçim birden ekonomik ayaklara oturdu. Bundan çok memnunum. Sorunlarımız arasında birçok konu var.  Durgunluk var. Hiç kimse beklediği ciroyu yapamıyor. Herkesin ödemelerinde sıkıntı var” diye konuştu. 


 
ÇÖZÜM ÜRETMEK İÇİN YOLA ÇIKTIK
Toplantının sonuna doğru gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı İzmir Milletvekili Adayı Selin Sayek Böke de şunları söyledi:  Biz sizleri dinleyerek sizlerin temsilcileriyle meclisin içinde ya da dışında sorunlarınıza çözüm üretmek için yola çıktık. Bu seçim bildirgemiz ilk adımdır. Sayın Susam’ın da katkısı yadsınamaz. Biz Türkiye’nin yaşantısını özel kılan ve kendine has doğasını kaybetmediği daha nitelikli bir ortam hayal ediyoruz. Kültürümüzün önemli bir parçası olan esnafın devamlılığı kritik bir durum... Beni yaşadığım mahallede tutan şey bakkal ve çiçekçidir. Esnaf daha sağlıklı ve sağlam güçlü olması kritiktir. AVM’lerle ilgili dışlayan değil ama ülkemizin özünü koruyan bir yaklaşımımız var.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
HİKMET TEKCAN 15 Mayıs 2015 Cuma 12:21

ÖNSEÇİMLE DEMOKRASİYE KATKI SAGLAYAN PARTİ DENGELERİ HİÇE SAYARAK ZAFİYET GÖSTERMİŞTİR KOCAMAN BİR ESNAF TEŞKİLATINI VE TEMSİLCİSİNİ SİLİP ATMIŞTIR YEREL SEÇİMDEKİ KAYIPLARI YAPTIRANLAR AZİZ AĞAYLA ÖN PİLANA ÇIKMIŞLAR SÖZÜN BİTTİGİ YERDEYİZ?

Yorumu oyla      12      8  
HER SEÇİM 15 Mayıs 2015 Cuma 00:18

öNCEKİ SEÇİMDE KAVGA. BU SEÇİMDE ADAYLIK tartışması biraz da partiyi düşünün.

Yorumu oyla      15      7  
Orhan Tungac 14 Mayıs 2015 Perşembe 21:52

Milletvekili adaylarimiz nezaket gostermisler..! CHP nin birinci dogru karari onsecimdir. Ikinci dogru karari Susam i aday gostermemektir. Secimin Izmir deki sonuclari bu iki kararin dogrulugunu kanitlayacaktir. Esnafin sozde temsilcilerinin CHP nin basarisiz olmasi icin toteme! sarilmasi nafile olacaktir.

Yorumu oyla      16      7  
T.C. HALK 14 Mayıs 2015 Perşembe 17:39

Kendini bulunmaz hint kumaşı sananlar hayat acımasız chp kimsenin babasının partisi değildir kendine güvenen ön seçime girerdi.

Yorumu oyla      37      40  
sedat avcı 14 Mayıs 2015 Perşembe 17:19

m.ali susam sadece esnafta söz etti.esnaftan alış veriş yapan alt gelir grubundan söz etmedi. esnafın sorunun çözümü emekçinin hakkını almasından geçer.

Yorumu oyla      34      9  
HASAN GÜRSEL ALTUĞ 14 Mayıs 2015 Perşembe 13:27

SAYIN MUTLU ,NEDEN O ZAMAN MEHMET ALİ SUSAM KANTARA ÇIKMADI.KANTAR KURULDU CESARETİ OLAN HERKES ÇIKTI KİLOSUNU ÖĞRENDİ.MADEM ARKANDA BU KADAR ÇOK ESNAF DESTEĞİ VAR OZAMAN NEDEN KANTARDAN KAÇIYORSUN.

Yorumu oyla      57      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti Adayı Turhan ihracatçılarla buluştu: Tüketimi değil…
Seçim çalışmaları kapsamında ziyaretlerine devam eden AK Parti Milletvekili ...
CHP Adayı Purçu: Yaşanacak bir ülke için çalışacağım
Romanları temsil eden Purçu, milletvekili seçildiği andan itibaren, Türkiye’nin ...
AK Parti’den İzmir’e özel broşür: Biz ‘hayat’ dedik!
AK Parti İzmir'de 'Bize bir el uzatana iki elle sarılacağız' sloganını ...
 
Yıldırım direksiyona geçti, Konak Tüneli için tarih verdi!
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Eski Bakanı, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ...
AK Parti Adayı Nasır esnafa seslendi: İstikrar sürecek
AK Parti İzmir 25'inci Dönem Milletvekili Adayı Necip Nasır, esnaf ziyaretlerinde ...
AK Parti Adayı Şeboy’dan 2B çağrısı
AK Parti İzmir Milletvekili adayı Cemil Şeboy 2B tapularıyla ilgili tüm ...
 
CHP adayı Sezer: Kenan Evren öldü 12 Eylül yaşıyor!
CHP İzmir 2. Bölge Milletvekili Adayı Hüseyin Sezer 12 Eylül süreci ve ...
Çeşme’ye can suyu: Bakan Eroğlu müteahhitten söz aldı
Orman ve İşleri Bakanı, AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Veysel Eroğlu, ...
CHP İzmir’in adayları ‘patronlara’ vaatleri anlattı
CHP İzmir Milletvekili adayları önce İZSİAD’a ardından İTO’ya konuk oldu. ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva