HABERLER>SEÇİM 2015
13 Mayıs 2015 Çarşamba - 18:49

Çeşme’ye can suyu: Bakan Eroğlu müteahhitten söz aldı

Orman ve İşleri Bakanı, AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Veysel Eroğlu, 3 yıl sözleşme süresi olan Karareis Barajı’nın 23 ayda bitirilmesi için firma müteahhidinden söz aldı. Bakan ve müteahhit projenin 12 Nisan 2017 tarihinde saat 10:59’da bitirilmesi için sözleşirken Eroğlu, müteahhide, “Geç kalırsan 12 derslik yaparsın, zamanında bitirirsen de takdirname alırsın” diye konuştu.

Çeşme’ye can suyu: Bakan Eroğlu müteahhitten söz aldı

Mehmet İŞLER / EGEDESONSÖZ - Orman ve Su İşleri Bakanı, AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Veysel Eroğlu, Çeşme Karareis Barajı’nın temel atma törenine katıldı.
 
Çeşme Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşen törene İzmir Valisi Mustafa Toprak, Devlet Su İşleri (DSİ)Genel Müdürü Ali Rıza Diniz, DSİ İkinci Bölge Müdürü Hayati Çelenk, Orman Bölge Müdürü Şahin Aybal, AK Parti İzmir Milletvekilleri Ali Aşlık ve İlknur Denizli, AK Parti milletvekili adayları, ilçe başkanları ve çok sayıda vatandaş katılım gösterirken baraj inşaat alanından meydana 3G ile canlı bağlantı sağlandı.
 
Bakan Eroğlu, sözlerine hükümet olarak İzmir’e verdikleri değeri anlatarak başladı. Eroğlu, “ Başbakanımız yakında başbakanlık ofisi açacak. İzmir yakında şaha kalkacak” dedi.


 
İZMİR’İN 2040’A KADAR SU MESELESİ ÇÖZÜLECEK
Eroğlu, “Bugün çok önemli bir tesisin temelini atacağız. Dünyanın en güzel turizm merkezlerinden olmaya adaydır. 12 ay turizm burada merkez oluşturacağız. Tabiat, av, deniz turizminin merkezi olacak. Hükümetimiz İzmir’e çok büyük önem veriyor. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan İzmir’e büyük yatırımlar yapılmasına vesile oldu. Ne zaman İzmir’de bir sıkıntı olsa cumhurbaşkanı başbakanken İzmir’den bu sıkıntıyı giderdi. Arsenik problemi vardı. Bana talimat verdi ‘oranın evladısın bu meseleyi çöz’ dedi. Gördes Barajı’yla suyu İzmir’e getirdik. Su meselesini kökünden çözdük mü? Burada da kuraklıktan dolayı sıkıntı yaşanıyordu. Bir turizm merkezinin susuzluk çekmesi düşünülebilir mi? Şimdi 2040’a kadar meseleyi çözecek olan barajın temelini atıyoruz. Çeşme’de çeşmelerden memba suyu akacak. Bunu da ancak biz yaparız. Dağları delmek, Ferhat’ın şirine ulaştığı gibi yapmak bizim işimiz. Bazıları konuşur biz yaparız. Farkımız bu. İzmir’imize 12 yılda 30 milyarlık yatırım yapıldı” diye konuştu.
 
ASIL ATATÜRKÇÜLÜK…
Küçük menderes ovasında tüm barajları tamamladıklarını belirterek sözlerine devam eden Eroğlu, İzmir için yapılanları anlattı. Eroğlu,  “Yaptığımız barajların açılış tarih ve saatini ilan ettik. Eski Türkiye’de temel atılır unutulurdu. Türkiye’de ilk defa cumhurbaşkanımız döneminde başlattığımız temel atarken açılış tarihi ilan ediyoruz.   İzmir’de sulanmadık toprak bırakmayacağız. Sulama tesislerini 45’e tamamlayacağız.  675 bin dekar toprağı sulayacağız. Çiftçinin cebine her yıl 397 milyon lira ilave para girecek. Bu refah, zenginlik demektir. Çiftçinin arazisinin değeri geçmişten bugüne 7 misli artmış.  Dere ıslahları çok önemli. İzmir’in coğrafyası engebeli... Şimdiye kadar 83 dere ıslah etmişiz. 72 ilçe köy mahalleyi taşkından korumuşuz.  Gerekirse köprü de yapacağız. Muhteşem projeler yapıyoruz. Zarafet çok önemlidir. Her şeyi çok güzel yapacağız ki belediyelere örnek olsun.  Asıl Atatürkçülük ülkeyi muasır medeniyetler seviyesine çıkarmaktır. Lafla peynir gemisi yürümez. Modernlik bu. Atatürk’ün koyduğu hedeflerin üzerine çıkmak budur. Biz bunu yapıyoruz. İzmir’i 86 milyon fidanla buluşturduk. Türkiye’de 3 milyar 250 milyon fidanı toprakla buluşturan biziz. Orman yangınlarında dünyanın en ileri teknolojisini kullanan biziz. Yeşili sevmek budur” ifadelerini kullandı.


 
MÜTEAHHİTTEN SÖZ ALDI
Bakan Eroğlu sözleşme süresi 3 yıl olan projenin 23 ayda bitirilmesi için barajın yapımını üstlenen firmanın müteahhidinden söz aldı. Bakan ve müteahhit projenin 12 Nisan 2017 tarihinde saat 10:59’da bitirilmesi için sözleşirken Eroğlu, müteahhide, “Geç kalırsan 12 derslik yaparsın, zamanında bitirirsen de takdirname alırsın” diye konuştu. 


 
İZMİR’İN KALBİ ÇEŞME’DİR
İzmir Valisi Mustafa Toprak konuşmasında Çeşme’yi turizmin ana merkezi olarak gördüğünü belirtti. Toprak, “Ege Bölgesinin incisi İzmir ise kalbi de Çeşme’dir. Kalkınması için hükümet ve bakanlık olarak bu katkıları sağlıyorsunuz. Çeşme otobanı yapıldı. Ulaşılabilir oldu. Alaçatı’daki yolu da hizmete açmış olduk. Karaburun’a giden o zor yolu da kazandırdık. Deniz ulaşımının getirdiği güzellikler var. Bunlar katkılarla oluyor. Bu göz bebeğimizi ulaşılabilir, sürdürülebilir olması için sizin katkınız gerekiyor. Bu temel atma töreni de alt yapı yatırımlarının gelişmesi için katkı sağlıyor” dedi.
 
İÇME SUYU SIKINTISINI MİLLETİMİZE YAŞATMAYACAĞIZ
DSİ Genel Müdürü Ali Rıza Diniz de “DSİ genel müdürlüğü olarak illerimizin içme suyunu karşılamak için çalışmalarına hızla devam etmekteyiz. Amacımız illerimizin Asgari 2040, 2050 yılına kadar ihtiyaçlarını temin etmek, geçmişte yaşanan içme suyu sıkıntılarını milletimize yaşatmamaktır. İzmir şehrimiz için son derece önemli olan Gördes Barajını 2009’da hayata geçirdik. Rahmanlar ve Yiğitler barajları da önemlidir. Gölsu Projei kapsamında 36 adet proje bulunmaktadır.  Dere ıslahları konusunda ciddi çalışmalar yapılmıştır” ifadelerini kullandı. 


 
YAŞANILABİLİR BİR KENT OLMASI İÇİN ÇALIŞTIK
AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli ise hükümet olarak geçen 4 yılda İzmir’in daha yaşanılabilir bir kent olması için çalıştıklarını belirtti. Denizli, “Bir yerin gelişmesi için iki şey gereklidir. Bir;  ulaşılabilir olması yani yollarının olması lazım. İkincisi de suyunun olması gerekir.  Biz geçtiğimiz 4 yılda İzmir’in daha yaşanabilir kent olması için çok çalışmalar yaptık. Hızlı trenler otoyollarla İzmir’i sadece Türkiye değil dünyaya bağlama adımlarını attık. Su konusunda da bugün büyük adımlardan birini atmış bulunuyoruz. Sayın bakanımın İzmir milletvekili olduktan sonra bu çalışmaların daha da artacağına inanıyoruz” diye konuştu. 


 
MEMBA SUYU AKACAK
Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Devlet Su İşleri (DSİ) ortaklığında, ‘Çeşme’de artık çeşmelerden memba suyu akacak’ sloganıyla hayata geçirilecek proje Çeşme Yarımadası’na 2040 yılına kadar içme suyu sağlayacak. 35 milyon liraya mal olan yatırımın gövde tipi silindirle sıkıştırılmış beton şeklinde olacak. Karareis Barajı’nın depolama hacmi 10 milyon metreküp, temelden yüksekliği ise 50 metre olacak.  Baraj yılda 2. 84 milyon metreküp içme suyu üretecek.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
14 Mayıs 2015 Perşembe 09:29

Yarımada'nın her bir yanına taş ocağı ve kırma eleme tesisleri için ormanları tahsis et, olur olmaz yerlere yüzlerce RES kurdur. Sonra da memba suyu akıtacağını söyle. Biz de inandık!!!

Yorumu oyla      17      8  
bülent ışık 13 Mayıs 2015 Çarşamba 20:38

Türkiye'nin hangi şehrinde çeşmelerden memba suyu akıyor ? 2001 yılında 4.1 milyar litre olan ambalajlı su üretimi 2015 yılında 10.5 milyar litre olmuş.

Yorumu oyla      24      8  
13 Mayıs 2015 Çarşamba 19:33

bu hizmetleri yaptıktan sonra oy isteseniz eyvallah deriz ama bize oy verin sonra yaparız derseniz olmaz

Yorumu oyla      25      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP İzmir’in adayları ‘patronlara’ vaatleri anlattı
CHP İzmir Milletvekili adayları önce İZSİAD’a ardından İTO’ya konuk oldu. ...
Bakan Eroğlu’ndan Karaburun’da muhtar zirvesi
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, İzmir programı kapsamında ...
MHP İzmir Adayı Onar’dan Soma mesajı: Yüreğimiz kömür karası
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir 1. Bölge Milletvekili adayı Av. ...
 
İzmir Adayı Ceyhun: Çözüm sürecinin garantisi AK Parti!
AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Ozan Ceyhun, Türkiye’de çözüm sürecinin ...
İZSİAD'ta CHP günü: Adaylar kürsüde
İZSİAD-İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği’nin 7 Haziran seçimlerine ...
Vatan Partisi Güzelbahçe'de gücüne güç kattı
Vatan Partisi gücüne güç katmaya devam ediyor. İzmir’in birçok noktasında ...
 
Çıray’dan AYM’ye ‘Erdoğan’ dilekçesi: İzmir mitingi delil!
CHP İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray kapsamlı bir dilekçeyle Anayasa ...
AK Parti İzmir Adayı Turhan’dan MÜSİAD mesajları
AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Borsa İstanbul Eski Başkanı İbrahim ...
Başbakan Davutoğlu İzmir’de Kocaoğlu’na komşu olacak
Başbakan Ahmet Davutoğlu, 24 Mayıs'ta miting için geleceği İzmir'de Büyükşehir ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva