HABERLER>SEÇİM 2015
13 Mayıs 2015 Çarşamba - 16:59

CHP İzmir’in adayları ‘patronlara’ vaatleri anlattı

CHP İzmir Milletvekili adayları önce İZSİAD’a ardından İTO’ya konuk oldu. İTO’daki 7 Haziran buluşmalarında konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Demirtaş adaylara öncelikli isteğinin laik demokratik, parlamenter rejimin sürmesini istediklerini açıkladı. CHP iktidarının ekonomide yapacağı çalışmaları anlatan CHP Genel Başkan Yardımcısı olan İzmir milletvekili Selin Sayek Böke, “Türkiye ile ilgili kurduğumuz hayalin en net ortaya çıktığı yer İzmir’dir” dedi.

CHP İzmir’in adayları ‘patronlara’ vaatleri anlattı

Onur DENİZ / EGEDESONSÖZ - İzmir Ticaret Odası (İTO) 7 Haziran seçimlerine sayılı günler kala siyasi partilerle bir araya geliyor. Siyasi partilere özel düzenlenen meclis toplantılarının ilk konuğu Cumhuriyet Halk Partisi oldu.  Ülke ve kent ekonomisine dair taleplerin aktarıldığı toplantıya İTO Başkanı Ekrem Demirtaş’ın yanı sıra, CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam, CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter, CHP İzmir Adayları ve İTO Meclis Üyeleri katıldı.

- ESİAD’TA CHP GÜNÜ: ADAYLAR KÜRSÜDE…
 


ÖNCELİKLİ İSTEK REJİMİ KORUMAK 
Meclisin açılış konuşmasını yapan İTO Başkanı Ekrem Demirtaş, partiler ile gerçekleştirdikleri oturumların CHP’den sonra sırasıyla MHP ve AK Parti ile de devam edeceğini duyurdu. Toplantıların kendileri için çok önemli olduğunu söyleyen Demirtaş, “Biz vekillerimizle bu konuları konuşmayı çok önemsiyoruz. Biz herkese eşit mesafedeyiz. Meclise girecek vekillerimizden öncelikle laik, demokratik, parlamenter rejime sahip çıkmalarını istiyoruz. Parlamentoda istikrarlı adımlar atmalarını ve oradaki kavgalara son vermelerini istiyoruz. Biz Ödemiş’te odalarımız ile bir toplantı yaptık. Orada ilçeler ile ilgili sorunlarımızı tespit ettik. Sizler seçildikten sonra o taleplerimiz de sizlere ileteceğiz” ifadesini kullandı.
 
YILDIRIM GİTTİ, EROĞLU GELDİ!
CHP İzmir 1. Bölge Adayı ve İTO Meclis Üyesi Tacettin Bayır ilk konuşmayı gerçekleştirdi. Bayır’ın hedefinde ise AK Parti İzmir adayı ve Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu vardı. 30 Mart yerel seçimlerinde Eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın 35 proje sözünün gerçekleşmediğini söyleyen Bayır, “Son günlerde sayın bakanlarımız İzmir’de geziyor. 2011 yılında 35 proje diye 4 yılda 3 buçuk proje yaptılar. Konak Tüneli tam bir hukuksuzluk örneği olarak tarihe geçecek.  Sabuncubeli Tüneli çöktü. 2014 yılında 4 balıkçı barınağı tamamlanacak dendi. 3 üne çivi çakılmadı.2 şehir hastanesi kuracağız dediler akıbeti belli değil” diye konuştu.
 


KOCAOĞLU’NUN EMEĞİNİN ÜSTÜNE YATARAK İZMİRLİ'Yİ KANDIRAMAZSINIZ
Veysel Eroğlu’nun söylemlerini eleştiren Bayır, “Kendileri de dahil kimse bu hesabın içinden çıkmaz. Binali Yıldırım gitti, Veysel Eroğlu geldi. Gerçekleştirecekleri projeler ile ilgili kitapçık bastırmışlar. İnceledik. Geçmiş dönemdeki işleri alt alta yazmışlar, vaat ettikleri bile tutmuyor. Yeşil alanlarını imara açarak, Tahtalı’ya rant kapısı olarak bakarak, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun yıllardır emek verdiği Büyük Körfez projesinin üstüne yatarak İzmirlilerin gönlünü kazanamazsınız. O ÇED raporunu alın gelin biz de sizi alkışlayalım. Siz önce sözlerinizi gerçekleştirin, ondan sonra İzmir’e gelin konuşun. Hesabını tutturamadığınız cafcaflı laflarla İzmirlileri saf yerine koymayın” dedi.


 
4 AYAKLI EKONOMİ MODELİ
Bayır’ın konuşmasının ardından konuşmasını yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı olan İzmir milletvekili Selin Sayek Böke Türkiye’nin ekonomi sorunlarına değindikten sonra CHP İktidarında ekonomide yapılacak değişiklikleri açıkladı. Türkiye ekonomisini 4 ayaklı bir sistem üzerine oturtacaklarını söyleyen Böke, “Biz ilk olarak ekonominin siyasete alet edilmediği bir Türkiye istiyoruz. Biz ikinci olarak sosyal adalet istiyoruz. Sadece  hukukta adaleti değil sosyal alanda da bir adaletsizlik var.  Hayalimizin üçüncü parçası üreten bir ekonomiye katılan, ürettiğinin karşılığını alan bir ülke istiyoruz. Verginin siyasi bir sopa olarak kullanıldığı bir ülkede ekonomik başarıdan söz etmek mümkün değildir. Bizim herkese eşit durabilen bir ülke hayalimiz var.  Ve son olarak yaşamı göz önüne alan, yaşamı gözeden bir yaklaşıma ihtiyacımız var” diye konuştu.
 
TEŞVİK SİSTEMİ KENTİ CEZALANDIRIYOR
Bakanlar Kurulu’nun aldığı kararların yüzde 60’ının imarla ilgili olduğunu sözlerine ekleyen Böke, “Başta sanayi olmak üzere tüm sektörleri inşaata iten bir anlayış var. Bakanlar Kurulu’nun imarla işi olmamalı. Biz ise artık imarla değil sanayi üretiminin artmasıyla ilgileneceğiz. Artık nitelikli, kaliteli ve verimli üretim yapmalıyız” diye konuştu. Türkiye’nin içinde bulunduğu zor koşullara rağmen işadamlarının başarısı sayesinde yüzde 2 büyüdüğünü söyledi. İzmir’in teşvik sisteminde de büyük sorun yaşadığını anlatan Böke, sanayicinin ihtiyaç duyduğu arsalar konusunda teşvik ve desteklerin verileceğini kaydetti. İzmir’in sıkıntı yaşadığı bölgesel teşvik sistemini değiştireceklerini kaydeden Böke, “Haksızlığı siz zaten çok iyi biliyorsunuz o nedenle bunu size anlatmaya gerek yok. Bu teşvik sistemi İzmirlilere, ‘Sen fabrikanı sök başka yere git’ diyerek kenti cezalandırıyor. Ama önemli olan sanayicinin nerede yatırım yaptığı değil, yüksek katma değerli ve ekolojik ürünler meydana getirmesidir. O nedenle coğrafyası nedeniyle cezalandırılan değil yaptığı iş nedeniyle ödüllendirildiği bir sistem getireceğiz” ifadelerini kullandı.
 
TÜRKİYE HAYALİMİZİN EN NET ORTAYA ÇIKTIĞI YER İZMİR’DİR
İzmir ile ilgili CHP İktidarının ne yapacağı sorusuna yanıt veren Böke,  “Türkiye’de üretimi dönüştürdüğümüzde İzmir için çok net bir resim ortaya çıkıyor. Üniversiteleri ile, bilgi ortamı ile, özgür düşünce ortamı ile yazılımın, bilişimin Türkiye’de üretimde dönüşümün öncüsü olması gereken sektörleri için müthiş bir alan. Biz yazılıma ve bilişime çok önem veriyoruz. Bilişim ve yazılımın Türkiye’deki merkezi de İzmir olmak zorundadır. İzmir’in limanı çok kıymetli. Lojistik sektörünü, buranın bir ticaret merkezi olduğunu bilen bir anlayış ile yaklaşacağız. Türkiye ile ilgili kuruduğumuz hayalin en net ortaya çıktığı yer İzmir’dir” dedi.


 
CHP’NİN PROGRAMI TARİHİNİN EN BAŞARILI PROGRAMIDIR
Böke’nin ardından son konuşmayı yapan Maliye eski Bakanı Zekeriya Temizel, Türkiye ekonomisinin mevcut durumunu eleştirirken, çözümün CHP iktidarı ile geleceğini söyledi. Demirtaş’ın laik demokratik ülke talebinden onur duyduğunu ifade eden Temizel, “Türkiye’de iktidarların, kişiselleşmiş bir iktidara çevrildiği bir ortamda böyle bir ilke de bizim için bir onurdur. CHP’nin programı belki de tarihindeki en başarılı, sorunların çözümünde en etkili programdır. Türkiye’nin yeniden üretebilir bir hale gelmesi gerekiyor. CHP’nin programları bunu içeriyor” diye konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Lombak 14 Mayıs 2015 Perşembe 12:04

İşçinin vergi yükünün bir kısmını devletin üstleneceğine dair bir şey hatırlıyorum. Bence sorun 1500 TL olması değil. 1500 TL olunca 1500 TL maaş alan kişi sayısının tavan yapacak olması. Dolayısıyla asgari ücret üzeri çalışanlarda epey bir azalma olacak gibi. Bu da yine çalışanın gelirinin artmadığını gösterecek. İş dönüyor dolaşıyor üretime geliyor. Üretmeden zenginleşemezsiniz.

Yorumu oyla      12      6  
izmirli 14 Mayıs 2015 Perşembe 10:36

eşrefpaşalı oku dinle ama ne olur anla.. bakma gör yani... adamlar 1500 tl diyor asgari ücrete ve işverene yük olmayacak diyor.. bir işçinin maliyeti ne kadar.. işte onun neti 1500 tl işçinin olacak... kaçak çalışan ve çalıştıran düşünecek konuyu... yani kayıtdışına da son..

Yorumu oyla      12      6  
İzmirli Vatandaş 13 Mayıs 2015 Çarşamba 21:34

EŞRAFPAŞALI arkadaş patronlara asgari ücreti 1500 TL söylediniz mi diyor.Az maaş alıp geçim derdinden dolayı morali bozuk olan işçiden işveren verim alabilir mi?.İşçiye geçinebileceği kadar yeterli maaşı verirsin kendisinden iş istersin.Az maaş demek,çok iş demek değildir.Az maaşa kalifiye adam bulamıyorsun.

Yorumu oyla      16      7  
EŞREFPAŞALI 13 Mayıs 2015 Çarşamba 18:28

SAYIN BAŞKAN YARDIMCISI PATRONLARA ASGARİ ÜCRETİ NET 1500 TL YAPACAĞINIZI SÖYLEDİNİZMİ.

Yorumu oyla      16      12  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Eroğlu’ndan Karaburun’da muhtar zirvesi
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, İzmir programı kapsamında ...
MHP İzmir Adayı Onar’dan Soma mesajı: Yüreğimiz kömür karası
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir 1. Bölge Milletvekili adayı Av. ...
İzmir Adayı Ceyhun: Çözüm sürecinin garantisi AK Parti!
AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Ozan Ceyhun, Türkiye’de çözüm sürecinin ...
 
İZSİAD'ta CHP günü: Adaylar kürsüde
İZSİAD-İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği’nin 7 Haziran seçimlerine ...
Vatan Partisi Güzelbahçe'de gücüne güç kattı
Vatan Partisi gücüne güç katmaya devam ediyor. İzmir’in birçok noktasında ...
Çıray’dan AYM’ye ‘Erdoğan’ dilekçesi: İzmir mitingi delil!
CHP İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray kapsamlı bir dilekçeyle Anayasa ...
 
AK Parti İzmir Adayı Turhan’dan MÜSİAD mesajları
AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Borsa İstanbul Eski Başkanı İbrahim ...
Başbakan Davutoğlu İzmir’de Kocaoğlu’na komşu olacak
Başbakan Ahmet Davutoğlu, 24 Mayıs'ta miting için geleceği İzmir'de Büyükşehir ...
Özfatura’dan Milli İttifak’a tam destek
İzmir Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı Dr. Burhan Özfatura yaptığı açıklamayla, ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva