HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
2 Ekim 2009 Cuma - 00:00

İEKK’’da konsensus: Kentiyle birlikte hareket

4. kez bir araya gelen İEKK üyeleri önemli projelerin çözümü konusundaki çabaları kentliyle paylaşmak ve kentliyle birlikte hareket etmek­konusunda konsensus sağladı.’

İEKK’’da konsensus: Kentiyle birlikte hareket



Bu çerçevede başlatılacak ’“İzmir için el ele’” adlı kampanya, önümüzdeki günlerde kamuoyuna tanıtılacak.
 
İZMİR ’– Kentin önde gelen girişimci ve yatırımcılarını bir araya getiren İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu, 4. toplantısını gerçekleştirdi. Toplantı başkanlığını yürüten Öner Akgerman, İzmir’’de birden fazla grubun ya da kurulun bir ara gelerek toplanmasının, asgari müşterekleri yakalama açısından kente zarar değil yarar getireceğini söyledi.
 

 
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise 4. kez bir araya gelen İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu’’na gösterilen ilginin artarak sürmesinin, kendilerini daha da yüreklendirdiğini kaydetti.’
 
 
4 saat süren toplantıda, Vadeli İşlemler ve Opsiyon Borsası’’nın İzmir’’de kalmasına yönelik çalışmaların desteklenmesi, İstanbul-İzmir Otoyol Projesi’’nin eş zamanlı olarak İzmir yönünden de başlatılması, sağlık turizminin teşvik kapsamına alınmasının sağlanması ve İzmir’’e mega müze yapılması öncelikleriyle ilgili yapılan çalışmalar, Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu Çalışma Grubu Başkanı Prof. Dr. Attila Sezgin tarafından sunuldu. İZSU Genel Müdürü Ahmet Hamdi Alpaslan ise Gediz Havzası ile ilgili çalışmalar hakkında Kurul üyelerine brifing verdi. Toplantıdaki görüşmeler sırasında en çok mega müze ile Gediz’’in temizlenmesi konularına ağırlık verildi.
 
Daha sonra Başkan Aziz Kocaoğlu,  yeni stat yapımı, Mavişehir’’e yat limanı yapılması, kruvaziyer limanı, Aliağa- Bergama ve Menderes’–Selçuk Hafif Raylı Sistem hattı projeleri, Üçkuyular-Narlıdere hafif raylı sistem projesi, katı atık ve arıtma çamur bertaraf tesisi kurulması, yeni fuar alanı, yeni iskele ve gemilerin devreye alınması, opera binasının yapımı, uluslararası nitelikte bir kongre merkezinin yapılması, organik tarıma dayalı sanayi bölgeleri ile organize hayvancılık ve çiçek organize bölgelerinin kurulması, Kent Koleji ile  İzmir Kent Akademisi’’nin oluşturulması ve  kentsel dönüşüm çalışmaları konularında Kurul üyelerine özet bilgi sundu.
 

 
Ekip çalışması
Toplantıda, Kurul üyelerinden oluşacak 8-10’’ar kişilik gruplar halinde ilgili bakanlara gidilerek çözüm bekleyen yatırımların hızlandırılması için çeşitli görüşmeler yapılması kararlaştırıldı. Kurul üyeleri daha sonra ’“toplu halde’” Başbakan ve Cumhurbaşkanı’’nı ziyaret edecek.
 
Toplantıda, önemli projelerin çözümü konusundaki çabaları kentliyle paylaşmak ve kentliyle birlikte hareket etmek­ konusunda da konsensus sağlandı. Bu çerçevede başlatılacak ’“İzmir için el ele’” adlı kampanya, önümüzdeki günlerde kamuoyuna tanıtılacak. Bu kampanyadaki ilk adım, Kurul üyelerinin İzmir’’deki medya kuruluşları temsilcileriyle bir araya geleceği toplantıda atılacak.
 
Sırada Kültür Çalıştay’’ı var
Öte yandan Büyükşehir Belediyesi, İzmir’’i ’“kültür-sanat kenti’” haline getirme çabalarının bir ürünü olarak, 24 Ekim tarihinde, konusunda otorite isimlerden oluşan bir kültür çalıştayı gerçekleştirecek. Tıpkı Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu gibi belli periyotlarda bir araya gelecek çalıştay üyeleri, kültür-sanat konularında İzmir’’de yapılacak önemli yatırımları tartışarak önerilerini bildirecek. Bu öneriler, kentin önemli yatırımcı ve girişimcilerinden oluşan İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu’’nda da ele alınacak.
 
Toplantıya kimler katıldı?
İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu’’nun Tarihi Havagazı Fabrikası’’nda gerçekleştirilen 4. toplantısına şu isimler katıldı:
Aziz Kocaoğlu, Öner Akgerman, Ekrem Demirtaş, Ender Yorgancılar, Samim Sivri, Oğuz Tatış, Kemal Çolakoğlu, Uğur Yüce, Prof. Dr. Atilla Sezgin, Prof. Dr. Murat Barkan, Prof.Dr. Alp Timur, Şinasi Ertan,  Özdemir Sökmen, Zekeriya Mutlu, Hüseyin Porsuk, Sıtkı Şükürer, Alaattin Yüksel, İlknur Denizli, Ali Nail Kubalı, Ferit Kora, Önder Türkkanı, Sedat Köse, Cemal Öztürk, Yılmaz Temizocak, Kenan Yavuz, Tamer Taşkın, Gürcan Oral, Mustafa Güçlü, Nail Özkardeş, Erdoğan Özgörkey, Ahmet Küçükbay, Mehmet Timuroğlu, Atilla Sertel, Veysi Önel, Mehmet Beliğ Azbazdar, Yurtcan Biryol, ­­Mustafa Kundakçı, Azad Fazla, Ferdan Çiftçi, Yalçın Ulukaya, Yılmaz Atilla, Mehmet Gülaylar, Kaşif Özkan, Cihan Türsen, Refik Uzun, Ertuğrul Işıksoy, Onur Yılmaz

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
80 saatte meslek sahibi oldular
Konak Belediyesi’’nin açtığı İngilizce, Tıp Sekreterliği ve Bilgisayar, ...
Strawski bizden biri gibi’…
İzmir Büyükşehir Belediyesi’’ni ziyaret eden Polonyalı Başkonsolos Strawski, ...
’“Otokent'te bir tek ruhsatlı işyeri yok’”
Ekim ayı olağan meclis toplantısında ilçedeki ruhsatsız iş yerlerinin ...
 
Akgerman: Bremen mızıkacısı değiliz!
İEKK toplantısı öncesi konuşan Kurul Başkanı Öner Akgerman bazı yazarlardan ...
İzbeton’’la mutlu son
Büyükşehir Belediyesi’’ne bağlı İzbeton şirketinde bin 137 işçiyi kapsayan ...
Aliağa’’da öğrenci misafirhanesi’…
Aliağa Belediyesi, öğrencilerin yurt sorununa çözüm bulmak amacıyla 128 ...
 
Mardin Ömerli’’ye ’“Bayraklı Parkı’”
Bayraklı Belediyesi’’nin kardeş ilçesi olan Mardin’’in tek CHP’’li belediyesi ...
Tatı: Operasyon AKP’’li döneme ait!
Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı şok operasyona açıklık getirdi. Operasyon ...
Bornova’’da ’‘seyyar’’ temizliği
Bornova Belediyesi zabıta ekipleri önceki gün başladıkları denetimlerle ...
 
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Titre oligarşi, sosyalizm geliyor!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk nasıl şımarır?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (8) 'Sokak satıcıları'
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bağırın ki sesimiz duyulsun!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir acayip zor yarış!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva