HABERLER>EKONOMİ
25 Ocak 2012 Çarşamba - 09:32

İAOSB AVM'sine devler talip oldu!

Ulusal ve uluslararası firmalar şimdiden bölge yönetimi ile görüşmek için sıraya girerken, Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak da AOSB'nin satışa çıkacak olan arazisine talip olduklarını söyledi.

İAOSB AVM sine devler talip oldu!

İZMİR - Atatürk Organize Sanayi Bölgesi (AOSB), hizmete açacağı teknik lise ve üniversiteye kaynak yaratmak için kuracağı alışveriş merkezi, gayrimenkul ve perakende devlerinin gözlerinin bölgeye çevirdi. Dünyanın birçok noktasında alışveriş merkezi kuran firmalar ile İzmir'de 3 farklı projeye imza atan Folkart başta olmak üzere ulusal ve uluslararası firmalar şimdiden AOSB yönetimi ile görüşmek için sıraya girdi. Tariş Pamuk Birliği'nden alınan 400 bin metrekarenin 200 bin metrekarelik bölümünde kurulacak alışveriş merkezi için imar planları oluşturulurken, AOSB yönetimi şimdi arazinin en iyi şekilde değerlendirilmesi için danışmanlık firması ile çalışma yapıyor. Dünyanın en hızlı büyüyen 4'üncü metropolü olan İzmir'i yabancı yatırımcılar yakından izlerken, AOSB arazisi de özellikle uluslararası yabancı şirketlerin ilgi odağı oldu. Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak ise AOSB'nin satışa çıkacak olan arazisine talip olduklarını söyledi.
 
BÜYÜK İLGİ VAR
Kuruluş çalışmalarını yürüttükleri Eğitim Vakfı'nın en büyük gelir kaynaklarından birisinin alışveriş merkezi olmasını istediklerini dile getiren AOSB Başkanı Hilmi Uğurtaş, bu nedenle projelerini titizlikle hazırladıklarını kaydetti. Tariş arazisini satın aldıkları dönemden beri bu alan için teklifler geldiğini, alışveriş merkezi projesinin konuşulmasının ardından firmaların kendileri ile görüşmek için sıraya girdiklerini anlatan Uğurtaş, "Buradaki yerimizi çok değerli. Alışveriş merkezi için çok uygun bir yer. Otoyolun kenarında ve alanı çok geniş. Bu bölgenin de böyle bir tesise ihtiyacı var. O nedenle buraya büyük ilgi duyuluyor. Birçok firma temsilcisi ile görüştük. Danışmanlık firması ile bu alanı en iyi şekilde nasıl değerlendireceğimiz konusunda çalışmalarımız sürüyor" dedi.
 
EĞİTİME YATIRACAKLAR
Türkiye'de örnek bir modelle kuracakları teknik lisenin yılda 4 milyon TL'ye yakın bir maliyetinin olacağına dikkat çeken Uğurtaş, bu lisenin bütün masraflarını alışveriş merkezi ve ticaret alanları olarak düzenleyecekleri bu proje ile karşılamayı hedeflediklerini vurguladı.
İmar planlarının onaylandığını bundan sonraki bürokratik işlemlerin de tamamlanması halinde ya yap-işlet-devret ya da bir kısmını satarak bir kısmını devamlı gelir getirmesi maksadıyla kirada ortak olmak yoluyla değerlendirmek istediklerini açıklayan Uğurtaş, "Biz doğru işleyen ve OSB'deki bütün üyelerimizin memnun olacağı bir sistem kurmak istiyoruz. Türkiye'de Ankara Sincan'da yine bir OSB'nin işlettiği alışveriş merkezi var. Ama biz buradaki gelirleri vakfımıza aktaracağız. Eğitime harcayacağız. Bu yönüyle projemiz örnek olacak" dedi.
 
"ÖN GÖRÜŞMEYİ YAPTIK"
Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak ise AOSB'nin satışa çıkacak olan arazisine talip olduklarını söyledi. Bu konuda AOSB yönetimi ile ön görüşmeler yaptıklarını anlatan Sancak, "Biz zaten daha önce İzmir'de alışveriş merkezi kurmak için arazi arayışı içinde olduğumuzu duyurmuştuk. Bu arazi ile de ilgileniyoruz. Buranın satışa hazır hale gelmesini bekliyoruz. Alışveriş merkezi için uygun bir yer. Burayı da almamız halinde İzmir'e yakışan bir proje ile değerlendirmek istiyoruz" dedi. (Murat Şahin/Yeniasır)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tariş Pamuk kurtuldu mu?
Dünya gazetesi yazarı ve İzmir Gazeteciler Cemiyete Başkan Vekili Ali ...
TARİŞ Çin pazarına açılıyor
TARİŞ İncir Birliği Başkanı Hüseyin Karazor, Çin'in ''Türk inciri için ...
İTO’dan EXPO yolunda büyük bir katkı daha!
İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, girişimleri ...
 
PETKİM'den kablo sektörüne büyük müjde
Yaptığı yatırımların yanı sıra Ar-Ge'ye önem vererek petrokimyada dışa ...
İşte GSS hakkında merak edilen her şey!
Sosyal Güvenlik Kurumu, Genel Sağlık Sigortası'yla ilgili merak edilenlere 50 soruda yanıt verdi.
İzmir ulaştırmada yatırım zengini
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın İzmir'den ...
 
Memur'a son dakika golü
12 Eylül 2010 referandumuyla memurlara sözü verilen “toplu sözleşme hakkını” ...
Soğuk hava vurdu, sebze-meyve rekor kırdı!
Havaların soğumasıyla pazar ve manavlarda klasik görüntüler yaşanmaya ...
Demirtaş: Önüne gelen İzmir’e vuruyor
İzmir Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, en hızlı ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva