HABERLER>GÜNCEL
14 Nisan 2023 Cuma - 14:15

Hülya'nın katili 'kadına şiddete karşıyım' dedi... Cinayet öncesi suçlardan 5 yıl ceza!

İzmir'in Bornova ilçesinde, boşanma aşamasındaki eşi Hülya Şellavcı Yeğin'i (52) öldüren Kaffar Yeğin'in (60), cinayet öncesi işlediği ileri sürülen 'tehdit', 'hakaret', 'ısrarlı takip' ve 'basit yaralama' gibi suçlardan yargılandığı davada 5 yıl 5 ay 22 gün hapis cezasına çarptırıldı. Sanık Kaffar Yeğin son savunmasında, "Kadına şiddete karşı biriyim. Eğer suçluysam cezama razıyım. Hülya'nın yanına olay günü öldürme amacıyla gitmedim. Adalete sığınıyorum" dedi.

Hülya nın katili  kadına şiddete karşıyım  dedi... Cinayet öncesi suçlardan 5 yıl ceza!

Bornova'da geçen yıl 22 Ekim'de, Işıkkent Ayakkabıcılar Sitesi'nde ayakkabı nakış atölyesi olan 2 çocuk annesi Hülya Şellavcı Yeğin'e ulaşmayan yakınları, iş yerine gitti. Burada saat 00.30 sıralarında kanlar içinde bulunan Yeğin'in, tabanca ile vurularak öldürüldüğü belirlendi. Polis, şüpheli olarak kadının boşanma davası açtığı ikinci eşi Kaffar Yeğin'i yakalamak için çalışma başlattı. Yeğin'in cinayetten önce Kaffar Yeğin hakkında tehdit ettiği gerekçesiyle, 4 kez suç duyurusunda bulunduğu ve uzaklaştırma kararı aldırdığı ortaya çıktı. Olaydan 3 gün sonra İzmir 16'ncı Aile Mahkemesi'nce Kaffar Yeğin hakkında 30 günlük zorlama hapis kararı verildi. Ayrıca Kaffar Yeğin'in, Yeğin'in öldürüldüğü atölyeye yakın görüntüleri de ortaya çıktı. Yeğin 8 Kasım'da, Konak ilçesi Fatih Mahallesi'nde, arkadaşı M.G.'nin (67) evinde suç aleti silahla yakalandı. Yeğin tutuklanırken, arkadaşı M.G. ise serbest bırakıldı.

AĞIR CEZADA DA YARGILANIYOR
Kaffar Yeğin hakkında hakkında 'eşi tasarlayarak kasten öldürme' suçlamasından ağırlaştırılmış müebbet, 'silahla gece vakti yağma'dan 15 yıla kadar hapis, 'ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma, taşıma veya bulundurma' suçundan 3 yıla kadar hapis istemiyle, 14 Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

EN AĞIR CEZANIN VERİLMESİ İSTENDİ
Ayrıca cinayetten önce hakkında çeşitli suçlamalar bulunan Kaffar Yeğin hakkında, 'kadına karşı tehdit', 'hakaret', 'ısrarlı takip' ve 'yaralama' gibi suçlardan 13 yıla kadar hapis cezası istemiyle 50'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde de dava açıldı. Davanın bugün görülen 3'üncü duruşmasına tutuklu sanık Kaffar Yeğin, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya bağlanırken; Hülya Şellavcı Yeğin'in damadı ve ailenin avukatı Ensar Aktürk, sanık avukatı Zeynep Özmen ve davaya müdahil olan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın Avukatı Hatice Kaymak'ta duruşma solanunda yerlerini aldı. İlk olarak söz verilen Avukat Hatice Kaymak, toplanan delillerin suçun sabit olduğunu gösterdiğini, bu nedenle sağına en ağır cezanın verilmesini istedi. Hülya Şellavcı Yeğin'in ailenin avukatı Ensar Aktürk ise, sanık Yeğin'in iddianamede yer alan suçları, dosyadaki delillere göre zincirleme işlediğinin anlaşıldığını bu nedenle en ağır cezayı alması gerektiğini söyledi.

'KADINA ŞİDDETE KARŞIYIM'
Karar öncesi savunmasını veren sanık Kaffar Yeğin ise, eski eşleri ve kadın arkadaşlarına yönelik hiçbir zaman kötü muamelede bulunmadığını söyleyip, "Kadına şiddete karşı biriyim. Eğer suçluysam cezama razıyım. Hülya'nın yanına olay günü öldürme amacıyla gitmedim. Adalete sığınıyorum" dedi. Ardından mahkeme başkanı kararı açıkladı. Sanık Kaffar Yeğin'e hakaretten 8 ay 22 gün, 'kadına karşı tehdit'ten 1 yıl 3 ay, 'yaralamadan' 1 yıl 6 ay ve 'ısrarlı takipten' 2 yıl olmak üzere toplam 5 yıl 5 ay 22 gün hapis cezası verildi.(DHA)

 
'Karadeniz gazı' mesajı: 20 Nisan'da çıkarıyoruz
 
Kuzey Ege için 'fırtına' alarmı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
FETÖ'ye büyük darbe: Cintosun Türkiye’ye getirildi
FETÖ’nün güncel finans yapılanmasında yer alan Mehmet Cintosun, MİT tarafından ...
'Valeler' suç örgütüne operasyon: 33 gözaltı
Ankara'da, eğlence mekanlarını, sahipleri ve çalışanlarını silahla tehdit ...
İzmir'de en büyük kamu zararı operasyonu... Üçkağıt hastanesi!
İzmir'in Menemen ilçesinde özel bir hastanenin sahibi, çalışanları ve ...
 
Yüksek Seçim Kurulu'ndan 'geçersiz oy' uyarısı
Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 14 Mayıs'ta yapılacak seçimde oyların hangi ...
Hatay ve Adıyaman'daki okullar açılıyor
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 24 Nisan itibarıyla Hatay ve Adıyaman’da ...
Zehir tacirlerine operasyon: 70 gözaltı
Nevşehir'de jandarmanın uyuşturucu ticareti yapan şüphelilere yönelik ...
 
Deprem sonrası 153 yeni mahkeme kuruldu
Adalet Bakanlığı, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından 92'si deprem ...
Asrın felaketinde can kaybı 50 bin 500'e yükseldi
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kahramanmaraş'ta açıklamalarda bulundu. ...
Telefonuna gelen şifreyi söyledi: 2 milyon lira dolandırıldı
İstanbul'da bir kişi, kendilerini banka görevlisi olarak tanıtan kişilere ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kaçın, demokratlar geliyor!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Deniz çayırlarına çocuklarınız için acıyın…
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden itibardan tasarruf olmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva