HABERLER>DÜNYADAN
27 Temmuz 2024 Cumartesi - 08:16

Harris: Gazze'de sessiz kalmayacağım!

Demokrat Parti’den başkan adayı olması beklenen ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris, İsrail Başbakanı Netanyahu ile yaptığı görüşmenin ardından önemli açıklamalarda bulundu. Harris, “Gazze’de olanlara sessiz kalmayacağım. Ciddi endişemi Netanyahu’ya ilettim” dedi.

Harris: Gazze de sessiz kalmayacağım!

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun çarşamba günü ABD Kongresi’nde yaptığı skandal hitap sırasında yerinde bulunmayarak Teksas’ta seçim programına katılan ABD Başkan Yardımcısı ve Başkan Adayı Kamala Harris, perşembe günü Netanyahu ile Beyaz Saray’da ikili görüşme yaptıktan sonra Gazze’deki trajedilere sessiz kalmayacağını söyledi. Gazze’de son dokuz ayda yaşananları “yıkıcı” olarak tanımlayan Harris, “ölü çocukların ve güvende olabilmek için kaçan, bazen ikinci, üçüncü veya dördüncü kez yerinden edilen çaresiz aç insanların görüntüleri” karşısında gözlerini kapatamayacağını söyledi. Harris ayrıca “acılara karşı duyarsızlaşmamıza izin veremeyiz ve ben de sessiz kalmayacağım” dedi.

ABD Başkanı Joe Biden’ın mayıs ayının sonunda duyurduğu üç aşamalı ateşkes ve rehine anlaşmasını hatırlatan Harris, anlaşmanın ilk aşamasında, İsrail ordusunun Gazze’deki nüfus merkezlerinden çekilmesi de dahil olmak üzere tam bir ateşkes getireceğini ve ikinci aşamasında da İsrail ordusunun Gazze’den tamamen çekileceğini ve bununla birlikte tüm düşmanlıkların kalıcı olarak sona ereceğini belirtti. Harris, “Bu savaşın sona ermesinin, İsrail’in güvenli olduğu bir şekilde sona ermesinin zamanı geldi” derken “Haydi bu anlaşmayı tamamlayalım” diye ekledi.

İSRAİL DEVLETİNE BAĞLIYIM

Başbakan Netanyahu’ya Gazze konusunda ciddi endişelerini aktardığını söyleyen Harris, çocukluğundan bu yana İsrail devletine güçlü bir şekilde bağlılığa sahip olduğunun da altını çizdi. “Genç bir kızken İsrail’de ağaç dikmek için para topladığım zamandan, Senato’daki ve şimdi Beyaz Saray’daki zamanıma kadar, İsrail devletinin varlığına, güvenliğine ve İsrail halkına sarsılmaz bir bağlılığım oldu” diyen Harris, yaptığı ikili görüşmede Netanyahu’ya ayrıca İsrail’in kendisini İran ve İran destekli milisler de dahil olmak üzere her zaman savunabilmesini sağlayacağını söylediğini açıkladı.

BIDEN İLE DE BULUŞTU

Harris ile görüşmesinden önce yine Beyaz Saray’da ABD Başkanı Biden ile buluşan Netanyahu, Biden’a “gururlu bir İrlandalı-Amerikalı siyoniste, 50 yıllık kamu hizmetiniz ve İsrail Devleti’ne verdiğiniz 50 yıllık destek için teşekkür etmek istiyorum” diyerek başladı. Görüşme sonrası Beyaz Saray’dan yapılan yazılı açıklamada, iki liderin Gazze’de ateşkes ve rehinelerin serbest bırakılması anlaşmasıyla ilgili devam eden müzakereleri ayrıntılı olarak görüştükleri bildirildi. Açıklama, “Başkan Biden, (iki taraf arasında) kalan mesafelerin kapatılması, anlaşmanın mümkün olan en kısa sürede sonuçlandırılması, rehinelerin eve getirilmesi ve Gazze’deki savaşa kalıcı bir son verilmesi gerektiğini ifade etti” dedi. Başkan Biden’ın ayrıca ABD’nin, Hamas, Hizbullah ve Husiler de dahil olmak üzere İran ve İran’ın vekil güçlerinden gelen her türlü tehdide karşı İsrail’in güvenliğine olan sarsılmaz bağlılığını yinelediğinin de altı çizildi.

 
'Sıfır asker yaklaşımını asla kabul etmeyiz'
 
Kulis: Esad görüşmesi her an yapılabilir!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Hüseyin 27 Temmuz 2024 Cumartesi 12:19

İt iti ısırmaz demiş Atalarımız.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mars'ta olası eski yaşam belirtileri bulundu
NASA'nın Perseverance keşif aracının Mars'ta görüntülediği bir kayada ...
Afganistan Çin'den destek istedi
Çin, Afganistan geçici hükümetini resmi olarak tanımasa da iki taraf arasındaki ...
Avrupa Birliği, terör listesini güncelledi
Avrupa Birliği (AB), aralarında PKK ve DHKP-C gibi terör örgütlerinin ...
 
AB'den 7 ülkeye bütçe disiplin süreci
Avrupa Birliği (AB), yüksek bütçe açıkları nedeniyle Fransa, İtalya ve ...
Obama, Kamala Harris'e desteğini açıkladı
Eski ABD Başkanı Barack Obama ve eşi Michelle Obama, Başkan Joe Biden'ın ...
Paris uçağında bomba alarmı: Havalimanı boşaltıldı
Air France havayolu şirketi, Paris seferini yapacak uçaklarından birinden ...
 
Olimpiyatlarda kriz: Fransız koşucuya başörtü yasağı!
Fransa’nın ev sahipliğinde yapılacak 2024 Paris Olimpiyat Oyunları’nda ...
Paris'te saldırı şüphesi : 1 gözaltı
2024 Paris Olimpiyat Oyunları'na ev sahipliği yapmaya hazırlanan Fransa'da, ...
Fas'ta aşırı sıcaklardan 21 kişi öldü
Fas Sağlık Bakanlığı, sıcak hava nedeniyle 21 hasta ve yaşlının hayatını kaybettiğini belirtti
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Boncuk gözlü sarışına ağlatan veda!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Tüzükle demokrasi gelir mi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Sodom ve Gomore günleri
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Türkiye'de hayvansal ürünlerde fiyatlar neden yüksek?
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Öğrencilerin kötü kaderi!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
İngiltere'de ırkçı saldırılar ve Solingen
Kemal ARI
Kemal ARI
Halide Onbaşı’nın günlüğü…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük bir ressamın, yazarın ve tiyatrocunun ardından
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bir Portre: İlyas Seçkin
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva