HABERLER>SPOR
9 Ocak 2024 Salı - 10:10

Hakem Meler'e saldırı davasında karar!

Halil Umut Meler’e yumruk atan eski Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca hakim karşısına çıktığı dava, 28 Şubat’a ertelendi.

Hakem Meler e saldırı davasında karar!

Ankaragücü-Rizespor maçının sonunda hakem Halil Umut Meler’e saldıran, aralarında eski Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca’nın da bulunduğu 4 sanığın yargılanmasına başlandı.

Ankara Batı 3. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya müşteki Halil Umut Meler ile tutuksuz sanıklar Faruk Koca, Kenan Çelikkaya, Osman Erkam Can ve Şahin Yunus Şahin ile avukatları katıldı.

Sanıklar “kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle spor alanında kemik kırığı oluşturacak şekilde kasten yaralama”, “kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle spor alanında kemik kırığı oluşturacak şekilde kasten yaralamaya teşebbüs”, “tehdit” ve “Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun’a aykırılık” suçlamalarına ilişkin savunma yapacak.

NE OLMUŞTU?
Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca, 11 Aralık akşamı 1-1 berabere kaldıkları Rizespor maçının ardından hakem Halil Umut Meler’e yumrukla saldırdı, darbeyle yere düşen Meler bazı kişilerce de tekmelendi.

Maç sonrası sahaya inerek maçın hakemine şiddet eylemine karışan tüm şüpheliler ile sahaya inen taraftarlar hakkında, “6222 Sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanuna aykırılık” ve “kamu görevlisini yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle yaralama” suçlarından Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Olayın ardından hastaneye giden Koca, emniyet güçlerinin gözetiminde hastanede tedavi gördü. Ardından gözaltı işlemleri hastanede yapılan ve ilk ifadesi hastanede alınan Koca, Ankara Batı Adliyesi’ne sevk edildi. Hakeme saldırıda bulunan ve dün akşam saatlerinde gözaltına alınan Kenan Çelikkaya, ve Şahin Yunus Şahin de Ankara Batı Adliyesine getirildi. Bu arada, soruşturma kapsamında 3 kişi daha gözaltına alındı. Olaydan 4 gün sonra iddianame hazırlandı. İddianamede, Meler “müşteki”, eski Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca, Kenan Çelikkaya, Osman Erkam Can ve Şahin Yunus Şahin “şüpheli” sıfatıyla yer aldı. Şüphelilerden Koca’nın, “kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle spor alanında kemik kırığı oluşturacak şekilde kasten yaralama” suçundan 3 yıl 4 aydan 10 yıl 1 ay 15 güne, “tehdit” suçundan 6 aydan 2 yıla, “Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun’a aykırılık”tan ise 3 aydan 1 yıla kadar hapsi veya adli para cezasına çarptırılması talep edildi.

İddianamede, Çelikkaya ve Şahin’in, “kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle spor alanında kemik kırığı oluşturacak şekilde kasten yaralama” suçundan 3 yıl 4 aydan 10 yıl 1 ay 15 güne kadar hapsi, “Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun’a aykırılık” suçundan da 3 aydan 1 yıla kadar hapsi veya adli para cezasına çarptırılmaları istendi.

Can hakkında ise “kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle spor alanında kemik kırığı oluşturacak şekilde kasten yaralamaya teşebbüs” suçundan 6 aydan 1 yıl 6 aya, “Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanuna aykırılık” suçundan da 3 aydan 1 yıla kadar hapis veya adli para cezası talep edildi.

Şüpheliler hakkında ayrıca 6222 Sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun’un 18. maddesi uyarınca seyirden men yasağı istendi.

 
Deniz ulaşımında 'hava şartları' engeli
 
İYİ Parti'den istifa iddialarına yanıt!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kaf-Kaf zorlu sınavda!
Pınar Karşıyaka, Basketbol Şampiyonlar Ligi play-in ikinci maçında yarın ...
Alperen Şengün haftanın oyuncusu seçildi
Houston Rockets forması giyen milli oyuncu Alperen Şengün, Amerikan Basketbol ...
Futbol dünyasının efsanesi hayatını kaybetti
Futbol dünyası, 78 yaşında hayata veda eden Alman futbol efsanesi Franz ...
 
Beşiktaş’ın yeni hocası Fernando Santos, İstanbul’da
Beşiktaş’ın yeni teknik direktörü Fernando Santos, yardımcıları ile birlikte ...
Göztepe'de Ali Dere, Sarıyer'e transfer oldu!
Trendyol 1. Lig ekiplerinden Göztepe'de Ali Dere, TFF 2. Lig Kırmızı Grup ...
Süleyman Özkaral, Altay’a başkan oldu!
1’inci Lig ekiplerinden Altay’da yönetim kurulu kararıyla başkanlık görevine ...
 
Franz Beckenbauer hayatını kaybetti
Almanya Futbol Federasyonu, dünya futbolunun en önemli isimlerinden Franz ...
Icardi'nin sahalara dönüş tarihi belli oldu
Galatasaray’ın Arjantinli yıldızı Mauro Icardi, Süper Lig’in 21. haftasında ...
Pınar Karşıyaka'dan özel sefer!
Basketbol Şampiyonlar Ligi'nde 2 yıldır ıskaladığı son 16 turuna bu sezon ...
 
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kalbimizi ateşe verdikleri gün!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Avrupa’yı daha da zor günler bekliyor
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Galiba, bu filmi seyretmiştik…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford şehitleri
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Ya o vergiler hayatımıza girerse!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva