HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
12 Eylül 2024 Perşembe - 08:33

Güzelbahçe’de kurtuluş coşkusu!

Güzelbahçe Belediyesi, 11 Eylül Güzelbahçe’nin Kurtuluş Günü’nü coşkulu bir şekilde kutladı. Etkinlikler kapsamında Türk pop müziğinin sevilen ismi Buray, Güzelbahçelilerle buluştu. Sanatçı Buray, sevilen şarkılarını seslendirerek izleyenlere muhteşem bir gece yaşattı. 

Güzelbahçe’de kurtuluş coşkusu!

İlk program sabah Atatürk Mahallesi Cumhuriyet Meydanı’nda Ata’nın huzuruna çelenk sunumuyla başladı. Çelenge CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Devrim Seyrek, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa Günay, STK, Muhtarlar ve Güzelbahçeli vatandaşlar katıldı. Çelenk sonrasında kurtuluş korteji düzenlendi. Araçlarla, köylüler traktörleriyle katıldığı konvoyda tüm Güzelbahçe dolaşıldı, konvoy Tabaoğlu Parkı’nda zeybek gösterisiyle son buldu.

Kurtuluş günü fener alayı
Konser öncesi fener alayı düzenlendi. Saat 20:30’da Üç fidan parkından başlayan yürüyüş vatandaşların, ‘Mustafa Kemalin Askerleriyiz’, ‘İzmir laiktir laik kalacak’, sloganlarıyla yürüdü. Yürüyüş Atatürk Mahallesi çarşıdan, konserin olduğu şehir stadyumunda son buldu. 

Buray Güzelbahçe’yi salladı
Saatler 21:00’i gösterdiğinde Sanatçı Buray’ın sahneye çıkmasıyla stadyumda adeta yer yerinden oynadı. ‘sen sevda mısın’, ‘Alaz alaz yanalım’, ‘olmuşum leyla’, ‘Aşk mı lazım’ gibi birbirinden güzel şarkıları seslendiren Buray Güzelbahçelilere unutulmaz bir akşam yaşattı. Sevilen şarkılarına konsere katılanlar hep bir ağızdan eşlik etti, muhteşem anlar yaşandı.

‘Özgürlük ve bağımsızlık bizim karakterimizdir’
Buray Konserine Güzelbahçe Kaymakamı Bülent Bayraktar, CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Devrim Seyrek, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa Günay, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Altan İnanç, İlçe Emniyet Müdürü Murat Güvenç, İlçe Jandarma Komuta, meclis üyeleri ve binlerce vatandaş katıldı. Kurtuluş gününü ilk günkü heyecanla kutladıklarını söyleyen Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa Günay, “102 yıl önce büyük bir mücadele verildi. Değerli Güzelbahçeliler, çok kıymetli İzmirliler, bugün tarihin bizlere armağan ettiği en kıymetli günlerden birini, Güzelbahçe’nin Kurtuluş Günü’nü kutlamak üzere bir aradayız. 9 Eylül İzmir’in, 11 Eylül Güzelbahçe’nin kurtuluş günüdür. Sadece bir tarihin değil, bu güzel şehrimizin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin simgesi, bizler için bir onur kaynağıdır. Atalarımızın canla başla verdiği bu mücadele, bizlere bugün bağımsız ve özgür bir Güzelbahçe’de yaşama hakkı tanımıştır. Bu topraklar, her karışıyla bize direnişi, fedakarlığı ve kardeşliği öğretmiştir. Bizler de bu mirası, gelecek nesillere gururla taşımakla sorumluyuz. Bugün burada hem bu onurlu geçmişi anmak hem de geleceğe umutla bakmak için bir aradayız. Bu anlamlı günde, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, bu topraklar için mücadele eden tüm kahramanlarımızı saygı ve minnetle anıyorum. İzmir, özgürlüğüne olan bağlılığıyla her zaman bir ışık olmuştur ve olmaya da devam edecektir. Bu güzel günü daha da anlamlı kılan, sanatçımız Buray’a da bizlerle olduğu için teşekkür ediyorum. Bugün sadece bir kurtuluşu değil, aynı zamanda birlik ve beraberliğimizi de kutluyoruz. Bu coşku, bu sevgi daim olsun. Kurtuluş günümüz kutlu olsun! Ne mutlu bize ki Güzelbahçe’de yaşıyoruz! Teşekkür ederim. Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti, yaşasın Mustafa Kemal Atatürk. Kurtuluşumuz, özgürlüğümüz, 11 Eylül Güzelbahçe’mizin Doğum Günü kutlu olsun” diye konuştu.

Konser sonunda Başkan Günay sanatçı Buray’a çiçek taktim ederek teşekkür etti. Konser İzmir marşının hep bir ağızdan söylenmesiyle son buldu.

 
İzmir bir Danışma Noktası daha kazandı
 
Büyükşehir’den öğrencilere kolaylık!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir bir Danışma Noktası daha kazandı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, vatandaşlara ulaşmak amacıyla köprü olarak ...
Başkan Tugay'dan AK Partili vekillere tepki: Seviye düşüklüğü!
Ölü balıkların gemiler ile taşındığı sözlerini kendisinin söylemediğini ...
AK Parti'den 'Narin' önerisi: Adı İzmir'de yaşatılsın
Cinayete kurban giden Narin'in isminin kentte bir alana verilmesini öneren ...
 
Başkan Tugay'dan 'kooperatif' yanıtı: Hak sahiplerine teslim edilecek!
İzmir'deki kentsel dönüşüm süreci ve kooperatifleşme ile ilgili konuşan ...
Büyükşehir 'Ege Gaz planları' için kararı verdi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin meclis toplantı gündeminde yer alan en ...
İzmir itfaiyesi müdahale etti... Menderes'te yağış seferberliği!
İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri, sabaha ...
 
Seferihisar doğum gününü kutluyor
Seferihisar’ın kurtuluşunun 102. yıl dönümü kutlamaları kortej yürüyüşü ...
Başkan Tugay'dan 'körfez cezası' yorumu: Bakanlık siyasallaştırıyor!
İzmir Körfezi'nden yaşanan dolayı İZSU'ya kesilen ceza hakkında açıklamalarda ...
Manisa Büyükşehir'den Alaşehir'e bedelsiz tahsis!
Manisa Büyükşehir Belediyesi, Alaşehir mezbahası ile ilçe otogarında bulunan ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Yıldırım hızıyla idam sehpasına!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Çeşme Projesi’ni kim sabote etti?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Dinimiz Âmin
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Gazzeli Çocuklara Mektuplar (5) Yönetmen değil, önce insanım!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Okullar açıldı
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Narin'in katliamı, feodalizm ve suskunluk yasası
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Nefes nefese bir yaz geçti'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva