HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
17 Haziran 2010 Perşembe - 00:00

Güzelbahçe’’de işçiyi güldüren imzalar atıldı

Güzelbahçe Belediyesi ve Belediye-İş Sendikası 4 nolu şubesi arasında toplu iş sözleşmesi yenilendi.’

Güzelbahçe’’de işçiyi güldüren imzalar atıldı



İZMİR - Güzelbahçe Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası arasında üç aydan beri yapılan sözleşmede mutlu sona gelindi. 100 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesinde Güzelbahçe Belediyesi’’nde en düşük işçi maaşı, 959 TL’’den bin 200 TL’’ye çıkarken, en yüksek işçi maaşı ise bin 330 TL’’den bin 692 TL’’ye yükseldi. Sözleşme gereği, işçiler ortalama yüzde 25 oranında zam yapılarak İzmir’’deki belediyeler arasında en yüksek rakama ulaşıldı.


Güzelbahçe Atatürk Mahallesi Cumhuriyet Meydanı’’nda yapılan toplu iş sözleşmesine CHP İl Başkanı Ekrem Bulgun, Güzelbahçe Kaymakamı Ekrem Büyükata, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, Güzelbahçe CHP İlçe Başkanı Ednan Arslan, Belediye-İş Sendikası 4 nolu şube Başkanı Cemal Küpeli Belediye Meclis Üyeleri, İl genel meclis üyeleri ve çok sayıda işçinin katılımıyla gerçekleşen sözleşme töreninde pilavlar lokmalar yendikten sonra konuşmalara geçildi.
 
BİZ BİR AİLEYİZ
Güzelbahçe Cumhuriyet Meydan’’ında yapılan toplu sözleşmede konuşan Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce işçileriyle her zaman el ele omuz omuza zor günlerin üstesinden geldiklerini belirten Başkan İnce ’“Bugün burada yapmış oduğumuz sözleşme hiçbir işçimi, emekçimi mağdur etmeden yapılan en iyi sözleşmelerden birisidir. İşçimin maaşını bu zamana kadar ödeyen bir belediye Başkanı olarak gururla karşınızdayım. Bir baba evine giderken ekmek gayesini ne kadar çok taşıyorsa ben de işçimin maaşını ödemek için aynı gayeyi taşıyorum. Başından bu yana işçilerim beni yalnız bırakmadı. En zor günlerimde hep yanımda oldu. Hiç paramız olmadığı zamanda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu’’nun desteğiyle ayakta durduk. Şimdi burada işçimin karşısına çıkıp onların emeklerinin karşılığını vermenin gururunu yaşıyorum. Biz bir aile bilinci içinde çalıştıkça hiçbir engel karşımızda duramaz’” dedi. Şu anda kadrolu ve memur çalışanların dışında sendikalı olmayan yaklaşık yüz işçinin var olduğunu söyleyen Başkan Mustafa İnce ’“Bana bugün kadro versinler hepsini kadroya alır sendikalı yaparım. Taşeronlaşmaya karşı olan bir sosyal demokrat belediye başkanıyım. Bana oy veren oy vermeyen her kesin yanındayım. Eğer izin verirlerse taşeronu hep birlikte buradan sileriz’” diye konuştu.




Belediye-İş Sendikası 4 nolu Şube Başkanı Cemal Küpeli İzmir’’de bu zamana kadar yaptıkları toplu sözleşmeleri içinde en iyi sözleşmeyi masa başında Güzelbahçe’’de yaptıklarını söyledi.
 
EMEKÇİ KADINLARA İZİN
Sözleşme ile birlikte Pazar günü çalışan bir işçi dört yevmiye alacak. Ağır işlerde çalışan kişinin maaşına ise 180 TL eklenecek. Yılda iki defa yarım maaş sendika ikramiyesi kazanan işçiler 165 TL yakacak yardımı alırken, günlük 10TL yemek yardımı alacak. Evlenme ve doğum yardımlarında yarımşar maaş ikramiye kazanacak. Belediye personelinin ölmesi durumunda ailesine 8 bin TL ödenmesine karar verilirken, afete mağdur kalan belediye işçisi 3 bin 500 TL yardım alacak. Sözleşme gereği İlköğretim, lise ve üniversitede çocukları okuyan personele eğitim yardımı verilmesi kararı alındı ve ayrıca yılda beş kez erzak yardımı alan işçilerden bayanlar 8 Mart Dünya Emekçi Gününde ücretli izinli sayılacak.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir ulaşımına sınav rötuşu
19 Haziran Cumartesi, 20 Haziran Pazar, 26 Haziran Cumartesi ve 27 Haziran ...
Afrika sıcağında metro mesaisi
Büyükşehir Belediyesi ekipleri, metro istasyon ve bilet holü kazıları ...
Büyükşehir’’e Boşnak dostlardan ziyaret
Başkanı Kocaoğlu, çalışma ziyareti için kente gelen Bosna-Hersek Cumhurbaşkanlığı ...
 
Konak parklarında ’‘güneş açtı’’
Konak Belediyesi tarafından ilçedeki park aydınlatmalarında güneş enerjili ...
İzmir’’in toplu ulaşımı baştan aşağı değişiyor
İzmir’’de 21 Haziran’’dan itibaren, otobüsle yapılan kent içi toplu ulaşımda ...
İzmir’’in ilk ekolojik pazarı yola çıktı
Büyükşehir Belediyesi, Karşıyaka Belediyesi, Tarım İl Müdürlüğü ve Ekolojik ...
 
Gazi Bulvarı’’na ’‘büyük kanal’’ neşteri
Büyük Kanal Projesi’’ndeki revizyon çalışmaları nedeniyle, İzmir’’de bazı ...
Başkan Çerçioğlu kan bağışında bulundu
Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Kızılay tarafından yürütülen ...
Bornova'da piknikli halaylı toplu sözleşme
Bornova Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası 6 nolu şubesi arasında ...
 
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (2)
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Acılar ‘askı’da!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva