HABERLER>POLİTİKA
4 Ağustos 2011 Perşembe - 13:15

Gürsel Tekin’den “isyan açıklaması”

Başkanlar hareketinde taraflardan hamle üstüne hamle gelirken, Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, İzmir’e geleceğini söyledi. İlçe turlarına devam eden Kocaoğlu ise isyancı başkanları pas geçerek kendisine bayrak açan ilçe belediye başkanlarını etkisiz hale getirmek için meclis üyeleri üzerinden harekete geçti.

Gürsel Tekin’den “isyan açıklaması”

Can Özlü- Egedesonsöz- Özel- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Yüksel ve bazı ilçe belediye başkanları arasında yaşanan tartışmada uzlaşma sağlanamamış, Kocaoğlu’ndan randevu koparamayan belediye başkanları, hazırladıkları raporu Genel Merkez’e fakslamıştı. Başkanların bu hamlesi ile üst düzey parti yönetimi de isyan hareketine müdahil oldu.
 
ÇÖZÜM PAKETİ GÜNDEMDE
İki günlük yurtdışı ziyaretlerini tamamladıktan sonra Ankara’ya dönen Örgütlenmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, konunun yakın takipçisi olduklarını ve sürekli bilgilendirildiklerini söyledi. Önümüzdeki hafta İzmir ziyareti yapmayı planladığını belirten Tekin, ziyaret programının birkaç gün içinde şekilleneceği söyledi. Tekin, “Başkanlar arasında bir takım sorunlar olduğunu seziyorum. Mevcut sıkıntıların abartıldığını ve basına yansıdığı kadar aşılmaz olmadığını düşünüyorum. Konunun yakından takipçisiyim. Gerekli bilgi akışını sağlıyoruz ancak sorunu temelli çözmek için önümüzdeki hafta İzmir’e geleceğim. Program birkaç gün içinde belli olacak. Konunun tarafları ile konuşup uzlaşı sağlayacağız. Belediye başkanlarının örgütle kavgalı oldukları anlayışı doğru değil. Ortada bir ayrılma noktası yok. Gelinen nokta bizleri rahatsız ediyor. Sorunları çözmek bizim görevimiz. İzmir bizim gözbebeğimiz. İlk fırsatta tartışmaları noktalayacağız. Sıkıntı varsa bile daha fazla büyümesine izin vermeyeceğim” dedi. Bir diğer Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Yüksel’in de soruna el atması ile hangi tarafta saf tutacağı merak uyandıran Gürsel Tekin’in daha tarafsız bakış açısıyla, ilçe belediye başkanlarının taleplerini de içine alacak bir ‘çözüm paketi’ üzerinde durduğu belirtildi.
 
HAMLE ÜSTÜNE HAMLE
Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile ilçe belediye başkanları arasında yaşanan randevu krizi de Kocaoğlu’nun yeni hamlesi ile boyut değiştirdi. Özdere Zirvesi’nde telekonferans yöntemi ile Kocaoğlu’ndan randevu koparan başkanlar, Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Yüksel’in devreye girmesi ile görüşme sağlayamamış ve randevu talebini yazılı olarak fakslamalarına rağmen istediklerini elde edememişti. Başkanların, yazılı randevu talebini de Genel Merkez’e faksladıkları öğrenildi. “Tek tek değil toplu halde görüşme” talebini geri çeviren Başkan Kocaoğlu, bunun üzerine yeni bir atak başlattı. İlçe turlarına start veren Kocaoğlu, Büyükşehir Belediye Meclisi’ndeki hâkimiyetini korumak için de girişimlere başladı. Gittiği ilçelerde, Büyükşehir belediye meclis üyeleri ve ilçe başkanlarını da ziyaretlere dâhil eden Kocaoğlu, isyan cephesinde yer alan belediye başkanları yerine Büyükşehir belediye meclis üyeleri ile görüşme kararı aldı. CHP Buca İlçe Başkanı Selim Bozdağ’a birebir randevu veren Kocaoğlu, hareketin içinde yer alan ilçeler arasında ilk olarak Karşıyaka İlçe Başkanı Adnan Alabay ve Büyükşehir belediye meclis üyeleri ile makamında görüşecek. Yarın gerçekleştirilecek ziyarette belediye başkanları bulunmayacak. Kocaoğlu’nun bu hamlelerle kendisine isyan eden başkanları pasifize ederek Büyükşehir’de görev yapan meclis üyeleri ile diyalog sağlama çalışmasına girdiği ifade edildi. Kocaoğlu, meclis üyelerini yanına alması halinde ilçe belediye başkanlarını elini zayıflatacak.
 
ORTAK PROJE, ORTAK PERSONEL
Öte yandan son Özdere Zirvesi’nde alınan “ortak proje, ortak personel” kararının arkasındaki gerçekler de şekillenmeye başladı. Toplantıya katılan başkanların, büyük yatırım gerektiren projelerin teknik alt yapı meselelerinde de ortak hareket edecekleri, imar- hukuk- planlama gibi konularda, eksiklik yaşayan belediyelere uzman personel takviyesi yapacakları öğrenildi. Büyükşehir Belediyesi tarafından gelirlerine el konan ve projeleri hayata geçirme noktasında kaynak sıkıntısı çeken başkanlar, ortak şirket kurma meselesini de masaya yatırdı. Düşünülen projeye göre çok ortaklı şirketler, belediyelerin ihtiyaç duydukları konularda yatırım yapacak ve ilçelere kolaylık sağlayacak. İlçe belediye başkanları ortak projeleri özellikle Büyükşehir Belediyesi’nden yardım alamadıkları konularda yapacak.
 
DÜĞÜM MECLİSTE ÇÖZÜLECEK
Karşılıklı hamleler ile satranç oyunundan farksız hale gelen “Başkanlar hareketinde” ilk somut karşılaşma ise önümüzdeki hafta gerçekleştirilecek olan Büyükşehir Belediye Meclisi’nde yaşanacak. Toplu hareket etme kararı alan belediye başkanları ile örgüte hâkim olma çabası içine giren Aziz Kocaoğlu arasında sıkı bir çekişme yaşanması beklenirken, mevcut durumun komisyon kararları üzerinde nasıl bir etki yaratacağı da merak konusu oldu. En büyük tartışmanın halen komisyonlarda görüşülen ve Büyükşehir Belediyesi’nin ilçe belediyelerin elinden aldığı reklam ve tabela gelirleri konusunda yaşanması bekleniyor.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
partili 5 Ağustos 2011 Cuma 10:33

başkan partide tuncelili ve salihlili dışındada insanlar var bornovadan ayserl hanım geldigi dayre başkanı oluyor özeliyi tuncelili olması sen şunu bilki seni en önce terk edecekler onlar öünkü ideolojik temelde bir birliktelik yok bak ikinci bölgede bağımsızlar neoy almış ozaman görürsün seni yiyecekler ama insanın zoruna hakantartanın kamilin senin keleni alması nalet olsun onlarmı senmi yine sen zorlama sbrımızı bunları yine siyasilerle kesersin bürokrasini siyasallaştır

Yorumu oyla      13      7  
İLYAS 5 Ağustos 2011 Cuma 10:29

BAŞKANLARIN ADAYLIK SÜREÇLERİNDE 'AZİZ BAŞKANA'HERŞEYLERİNE BEN KEFİLİM DİYEN HİÇ KİMSE ORTADA YOK.BORNOVA GURUBUNDAN HİÇ SES YOK..SAYGILAR..

Yorumu oyla      15      9  
çözermisiniz. 4 Ağustos 2011 Perşembe 19:51

siz kime maşallah deseniz dokuz günden fazla yaşamıyor.bende karslıyım malesef.ama değiştiremiyorum.anladığıma göre sizde bu işin içine girerseniz yeni bir çözümsüzlük yaşayacağız desene..

Yorumu oyla      21      9  
Kemal 4 Ağustos 2011 Perşembe 19:49

Geç değil mi artık Ali Bey? Çok güzel belirtmişsiniz fakat canı yanan onca insan; verdiği emeklere kahreder duruma gelmiş onca insan ne olur dersiniz? Tabi önemli değil deniliyorsa bilemeyiz...

Yorumu oyla      18      7  
Ali Osman 4 Ağustos 2011 Perşembe 14:38

Aziz Başkan ve tüm Başkanlar ortak hareket ediniz.Neden bir araya gelip konuşmuyorsunuz ki.Tüm başkanlar kendi ilçe sorunlarını nasıl çözeriz anlayışındalar.Ben yaptım oldu ile bu işler olmuyor.Çözüm birliktelikte,umarız en kısa zamanda omuz omuza sizleri göreceğiz.İzmire ve İzmirli başkanlara da bu yakışır.

Yorumu oyla      31      17  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Günay'dan 'beş yıldızlı' iftar mesajı
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İl Başkanı Akay’ın daveti üzerine ...
CHP'den hükümete: Amaç ortaya konmalıdır
Komutanların emeklilik kararlarının, 'hükümet, ayrılığa düştüğü bürokratları ...
Bayır: İsyan hareketini Tekin bastıracak
Bir süredir İzmir siyasetinin gündeminde olan, ilçe belediye başkanlarının ...
 
CHP Ankara İl Yönetimi düştü
CHP Ankara İl Başkan Yardımcısı Dursun Bayram, görevinden istifa etti. ...
'Sivil iradenin askerleşmesi...'
CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, sivilleşmenin kendileri için de çok ...
Türkiye’nin ilk bakan yardımcısı
Bakan Nihat Ergün, Bilim, Sanayi Ve Teknoloji Bakanlığı'na bakan yardımcısı ...
 
Üç parti İzmir için birleşti
AK Parti, CHP ve MHP İl Başkanlarının katıldığı toplantıdan İzmir’in kader tarihi çıktı.
Ak Parti İzmir’den 10. yıla görkemli kutlama
Ak Parti İzmir İl Başkanlığı, partinin 10. yaşını görkemli bir etkinlikle kutlayacak.
'Bir köyde iki muhtar olmaz'
Bülent Arınç, YAŞ toplantısındaki oturma düzeniyle ilgili haberlere ilişkin, ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva