HABERLER>POLİTİKA
4 Ağustos 2011 Perşembe - 09:04

Bakan Günay'dan 'beş yıldızlı' iftar mesajı

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İl Başkanı Akay’ın daveti üzerine katıldığı ‘iftar davetinde’ verdiği manidar mesajlarla dikkat çekti. Beş yıldızlı oteldeki MÜSİAD iftarında konuşan Günay, “Orucunuzu ihtiyaç sahibi, yoksul kesimle birlikte açın’ dedi.

Bakan Günay dan  beş yıldızlı  iftar mesajı

Fatih Yapar/Egedesonsöz - Başbakan Erdoğan'ın 'Beş yıldızlı' iftarlardan kaçının' mesajından sonra bu mesaj bir kez de İzmir'de Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay tarafından verildi. Her yıl beş yıldızlı otellerde düzenlediği iftar yemekleriyle dikkat  çeken MÜSİAD'ın İzmir'deki davetine icap eden Günay, "Bu benim katıldığım ilk ve son iftar davetidir. Sizler de kalan günlerde orucunuzu yoksul kesimle birlikte açın. Sofranızdaki nimetleri onlarla paylaşın' dedi. Günay'ın kısa konuşmasında verdiği manidar mesaj iftar yemeğinin düzenlendiği beş yıldızlı Kaya Termal Otel'in salonunda buz gibi bir hava estirirken, Günay'ın 'ilk ve son' dediği davete MÜSİAD'ın kurucu Başkanı, AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay'ın özel ricasıyla katıldığının altını çizmesi de dikkat çekti. AK Parti milletvekilleri, Mehmet Tekelioğlu, Nesrin Ulema, Ali Aşlık, Aydın Şengül gibi isimlerin de katıldığı beş yıldızlı davetin konukları arasında Esnaf Odaları Birlik Başkanı Zekeriya Mutlu, Deniz Ticaret Odası Başkanı Geza Dologh, EGEV Başkanı Yılmaz Temizocak gibi isimler de vardı. Türkiye'de ilk beş yüze giren üyelere plaket verilip aralarında Milletvekili Aydın Şengül'ün de bulunduğu yeni üyelere rozetlerin katıldığı iftar yemeğine Günay'ın 'burada değil yoksulun sofrasında olun' mesajı damga vurdu. 

ERDOĞAN'IN MESAJINI YİNELEDİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ramazan öncesinde yaptığı ‘Lüks otellerde değil vatandaşla oruç açın’ uyarısı yenilendi. Ramazan ayında birbirini şık sofralarda ağırlamak konusunda yarışa girilen iftar toplantılarına genelde katılmadığının altını çizen Günay, bunun son toplantı olacağını da vurguladı. Günay, “İtiraf edeyim ki ben Ramazan ayında birbirini şık sofralarda ağırlamak konusunda yarışa girilen iftar toplantılarına çok katılmıyorum. Bu akşam bu toplantıya özel olarak geldim. Ramazan ayında bu çapta katıldığım son toplantıdır” diye konuştu.

Ramazan’ın nefsi düzene sokma vesilesi olduğunu anlatan Günay, “Ramazan ayrıca, hem de muhtaçları, ihtiyaç sahiplerini hatırlama, onlarla sofrayı bölüşme vesilesidir. Hepinizden rica ediyorum Ramazan ayı boyunca sofranızda ihtiyaç sahiplerine yer açın. Buradaki herkes sofrasını ihtiyaç sahipleriyle bölüşebilme imkanına sahip." dedi.

Gündemdeki gelişmeleri de değerlendiren Bakan Günay, "Bütün coğrafyamızın sulha, sükuna, barış ve kardeşliğe ihtiyacı var. Bu olduğu sürece imkanlarımızı, üretimimizi çoğaltma şansına sahip oluruz. O zaman daha çok insanımızın karnı doğar. Biz 'Komşusu açken tok yatan benden değildir' diyen bir felsefeden geliyoruz. Bu felsefenin gereğini yerine getirmek zorundayız” diye konuştu.

Toplantıda yeni üyelere rozet takılırken İstanbul Sanayi Odası tarafından açıklanan en büyük 500 firma arasına giren Müsiad üyesi firmalara plaket verildi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 12 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ceylin unal 10 Ağustos 2011 Çarşamba 00:57

sayin bakanımız tebrikler, İzmir milletvekili olarak sizden il gençlik koll.kongresinde duyarlı olmanızı rica ediyruz biz üniversite gençliği olarak gençliği bu defa harekete geçirecek ismin Ogün sivri olduğuna kararliyi cunku bu fırsat 3 yılda bir geliyor yerel secimlere sağlam bir genclikle girmem gerekiyor saygilarimzla bakanın...

Yorumu oyla      12      6  
HALK 5 Ağustos 2011 Cuma 12:17

ÖNCE SÖYLEDİKLERİNİZE SİZ İNANIN VE UYGULAYIN.5 YILDIZLI OTELDE DEGİL EMEKLILERIN SOFRASINDA IFTAR AÇINDA HALKIN DURUMUNU GÖRÜN NE HALE GETİRDINIZ GORUN

Yorumu oyla      12      6  
ahmet k 5 Ağustos 2011 Cuma 10:12

öleyse ne işiniz var rixos otellerde?

Yorumu oyla      13      6  
bakan dediğin eli öpülesi insan 4 Ağustos 2011 Perşembe 23:55

sayın bakanım dilinize sağlık mesacınız tam yerinde cuk diye oturmuş çünkü sayın başbakanımız ramazan girmeden teşkilatları uyarmışdı amacı politika değil inandığı düşünceyi söylemişdi ama bizim şaşa peşinde olanlar hep bunu yapıyorlar sevgili yönetici kardeşlerim beş yıldızlı yerlerde gezeceğinize mahallelerde ne ihtiyaç sahipleri var mahalle temsilcileri bu isimleri tesbit ederek bir iftar yemeğide onlara verirseniz hayırınız yerini bulur sayın bakanım bu tesbiti yapmış fakirin halinden anlayan allahdanki bakanlarımız var.

Yorumu oyla      13      8  
Işık Dikicigil 4 Ağustos 2011 Perşembe 18:42

YOKSULLARA YEMEK DAHITTIĞIMDA BANA AZİZ DİYORLAR, YOKSULLARIN NEDEN YEMEĞİ YOK DİYE SORDUĞUMDA İSE KOMİNİST CHE GUEVERA

Yorumu oyla      18      7  
Kazım EMİR 4 Ağustos 2011 Perşembe 15:57

AKEPE DE yoksul mu varki orucu yoksullarla beraber açın diyorsun size sizin gibi İSLAMCI SOLCULARA 5 YILDIZLI OTELLER YAKIŞIR YE MEMET YE AKSIRANA, TIKSIRANA KADAR YE

Yorumu oyla      19      8  
taner 4 Ağustos 2011 Perşembe 14:41

ÖMÜR KABAK'I beyi özlüyoruz.

Yorumu oyla      14      15  
ali 4 Ağustos 2011 Perşembe 13:49

ertuğrul beyin politik görüşünü ve partisini sevmesem de çıkışı sonuna kadar haklıdır. kişi başı 100 milyondan olan iftar menülerindeki altın parçacıklı çorbaları içenler acaba bir somun ekmek için birbirini yiyen insanları gözlerinin önüne getirebiliyor mu?

Yorumu oyla      18      14  
Halit TUNÇ ne yazmıştı ? 4 Ağustos 2011 Perşembe 13:48

Sevgili Halit TUMÇ, çok önceden şunları yazmıştı: "İzmir’de 5 yıldızlı otellerin tamamı “iftar yemekleri” için şimdiden rezerve edilmiş. Meslek örgütleri, Sivil Toplum Kuruluşları, Sendikalar, Odalar, Şirketler, partiler, Ramazan ayı süresince iftar yemekleri verecekler.. Kime? Aynı sosyal sınıfın temsilcilerine… “Fakir sofrasında buluşma” geleneği, şimdi 5 yıldızlı otellerde birer gösterişe dönüşmüş. Bana göre; Beş yıldızlı “günah işleniyor” Zenginlerin böyle tuhaf bir yanı vardır. Kurdukları ihtişamlı sofralar ile size Somali’yi unuttururlar.. 11 milyon insan açlığın pençesinde.. Her gün onlarca bebek açlıktan ölüyor. Somali’den gazeteci meslektaşım, Şidan Dabaan’dan dün bir mektup aldım. Dabaan şöyle yazıyor: “SayınTUNÇ Somali halkı çok zor durumda, iç savaşlara şimdide kuraklık eklendi. Göç etmek zorunda kalan binlerce aile başkent Mogadişu’ya akın ediyor. Sefalettin boyutunu görmeniz için size ve diğer gazeteci dostlarıma ekteki görüntüleri gönderiyorum. Bunlar Dadaab Kapmı’dan çekildi. Yaklaşık 400 bin kişi buraya yığılmış durumda. Açlık, hastalık, su sıkıntısı yüzünden en çok bebekler ve yaşlılar ölüyor. Açlığın yarattığı belirsizlik bölgedeki 12 milyon insanı, her türlü kuralsızlığa zorluyor. Dalga-dalga devam eden toplu göçler sırasında, hamile kadınlar, bebekler ve yaşlıların bir kısmını yollarda yitiriyoruz. Türkiye halkı Müslüman’dır. Bazı vakıf ve Dernekleriniz burada aktif biçimde çalışıyor. Ama yetmiyor. Türkiye tarafından daha büyük bir “insanlık operasyonu” beklentisi içindeyiz. Ekteki görüntüleri TV’de yayınlarsanız görevinizi yapmış olacaksınız. İzmirlilerden büyük bir ses bekliyoruz” “Keşke diyorum” yetkim ve gücüm olsaydı.. Her iftar duası öncesi Somali’li çocukların görüntülerini beş yıldızlı otellerimizde gösterebilseydik. İftar sofrasını, bir gazete bir TV haberinden, ibaret sayan anlayışa “artık uyanın” diyebilseydik. Ama diyemiyoruz.. Çünkü “Ramazanın ruhu çalınmış” Her şey gibi, Oruç ayını da yağmalamışız, gösterişli menülerin şamatası içinde, asıl manasından uzaklaştırmışız. Başbakan Erdoğan’ın milletvekillerine “oteller yerine fakir sofrasını” adres göstermesi bu “yozlaşma” yüzündendir. İftar sofralarımızın başköşesine “en zenginimizin yerine en yoksullumuzu oturduğumuz” zaman belki bu mübarek ayın manasını ve Somali’den gelen mesajı da doğru algılamış oluruz. Son sözüm; Yetimin kalbi hassastır, acıyı aşındırmadan, sevincini kül etmeden, dokunalım yalnızlıklarına… Sessiz ve gösterişsiz biçimde “Bir elin verdiğini diğerinin görmemesi için” sessiz ve gösterişsiz olalım. Beş yıldızlı otellerin sosyal eşkıyaları, sizlerde kendinize başka bir eğlence bulun lütfen"

Yorumu oyla      14      15  
bir dost 4 Ağustos 2011 Perşembe 13:23

Sayın Bakan,şayet bu sözleri samimiyetle söylüyorsanız Sizi gönülden kutluyorum. Eğer bu tavrınız sivil ve siyasi demeden hep sürerse bu dünyanızı kazandığınız gibi ahiretinizi de kazanırsınız inşaallah. Sayın Günay Ben Sizinle el sıkışacak kadar diyaloğum oldu. Size şu kadarını belirteyim; evime ekmek ve iaşe almak için neler yaptığımızı yazsam ağlarsınız. Düşünün şimdi Benim durumumdaki insanlara karşı şaşaa ile verilen iftar yemeğine fakir halk nasıl tepki gösterir. Lütfen bu konuya Ak Partiliyim diyen herkes biraz duyarlı olsun. Saygılarımla Sayın Bakanım. Ramazanınız mübarek olsun...

Yorumu oyla      14      16  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'den hükümete: Amaç ortaya konmalıdır
Komutanların emeklilik kararlarının, 'hükümet, ayrılığa düştüğü bürokratları ...
Bayır: İsyan hareketini Tekin bastıracak
Bir süredir İzmir siyasetinin gündeminde olan, ilçe belediye başkanlarının ...
CHP Ankara İl Yönetimi düştü
CHP Ankara İl Başkan Yardımcısı Dursun Bayram, görevinden istifa etti. ...
 
'Sivil iradenin askerleşmesi...'
CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, sivilleşmenin kendileri için de çok ...
Türkiye’nin ilk bakan yardımcısı
Bakan Nihat Ergün, Bilim, Sanayi Ve Teknoloji Bakanlığı'na bakan yardımcısı ...
Üç parti İzmir için birleşti
AK Parti, CHP ve MHP İl Başkanlarının katıldığı toplantıdan İzmir’in kader tarihi çıktı.
 
Ak Parti İzmir’den 10. yıla görkemli kutlama
Ak Parti İzmir İl Başkanlığı, partinin 10. yaşını görkemli bir etkinlikle kutlayacak.
'Bir köyde iki muhtar olmaz'
Bülent Arınç, YAŞ toplantısındaki oturma düzeniyle ilgili haberlere ilişkin, ...
Oyan’dan Yıldırım için ‘seçim şovu’ önergesi
CHP İzmir Milletvekili, seçim döneminde İzmir’e getirilen 305 PTT aracının ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva