HABERLER>POLİTİKA
3 Ağustos 2011 Çarşamba - 14:14

Üç parti İzmir için birleşti

AK Parti, CHP ve MHP İl Başkanlarının katıldığı toplantıdan İzmir’in kader tarihi çıktı.

Üç parti İzmir için birleşti

Fatih Yapar/Egedesonsöz - Yıllarca, arama konferansları düzenleyerek İzmir’in önceliklerini belirledikten sonra Ankara’ya gönderen kamu ve sivil toplum kuruluşları bu kez son kararını verdi. Daha önce de gündeme gelen, sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin de aralarında bulunduğu son arama konferansı gerçekleşiyor. Bu kapsamda aylardır yürütülen çalışmalar son şeklini aldı. İzmir Başkanlar Kurulu sekretaryasını yürüten Ege Ekonomiyi Geliştirme Vakfı ( EGEV) Başkanı Yılmaz Temizocak başkanlığında üç siyasi partinin il başkanı bir araya geldi. İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nde basına kapalı olarak gerçekleştirilen toplantıya AK Parti İl Başkanı Ömer Cihat Akay, CHP İl Başkanı Tacettin Bayır ve MHP İl Başkanı Hasan Ali Türkarslan katıldı. Üç siyasi partinin İzmir’deki temsilcileri ile yapılan toplantıya İzmir Deniz Ticaret Odası Başkanı Geza Dologh, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, Konak Ziraat Odası Başkanı Sedat Köse de eşlik etti.
 


ÜÇ SİYASİ PARTİ TAM KADRO
İki saat süren toplantının ardından İzmir’in önceliklerinin tartışılacağı bir büyük organizasyon gerçekleştirilmesi kararı çıktı. Üç il başkanının da onay vermesi ile birlikte 10 Eylül Cumartesi günü toplantı yapılacak. Saat 10:00 da başlayacak toplantı 13:00 te son bulacak. Burada alınan kararlar toplantı sonrası verilen yemekte açıklanacak. İzmir’in öncelikleri, sorunları ve çözüm önerilerinin masaya yatırılacağı toplantıda Ankara’ya mesajlar gönderilecek. Toplantıya Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Ak Parti, CHP ve MHP milletvekilleri katılacak. Kente öncelikle yapılması istenen çalışmaların konuşulacağı toplantıya ayrıca sivil toplum kuruluşları da destek verecek.
 
ÖNCE BAŞKANLAR KURULU
Üç partinin il başkanlarını katıldığı toplantıda alınan onayın ardından çalışmalar başlatıldı. Eylül ayında gerçekleştirilecek dev toplantıya kadar İzmir’in öncelikleri belirlenerek bir rapor hazırlanacak. Bu sürede bir araya gelen İzmir Başkanlar Kurulu, büyük toplantı öncesinde hazırlıklarını yapacak. Bakan ve milletvekillerinin katılacağı ve son kararın verileceği toplantı öncesinde Başkanlar Kurulu, rapora son şeklini verecek. Başkanlar Kurulu’nun onayladığı rapor daha sonra ana toplantıda gündeme alındıktan ve son şekli verildikten sonra kamuoyuna açıklanacak.
 
TAKİP EDECEĞİZ
Toplantının ayrıntıları hakkında bilgi veren Ege Ekonomiyi Geliştirme Vakfı ( EGEV) Başkanı Yılmaz Temizocak, büyük gün 10 Eylül için il başkanlarıyla mutabakata vardıklarını söyledi. İzmir’de bu zamana kadar yapılan en üst düzey toplantı için son noktayı koyduklarını dile getiren Temizocak, “ Başkanlar kurulu önce öncelikleri belirleyecek. Daha sonra konuyu siyasi parti temsilcilerine danışacağız. Büyük toplantıda İzmir’in öncelikleri için en son kararı vereceğiz. Bu işin çok önemli bir başlangıç olduğunu düşünüyorum. Orada masaya yatırdığımız projelerin daha sonra takibini yapacağız.”dedi. Üç siyasi partinin il başkanları da organizasyona tam destek verdiklerini ifade etti.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
bayraklılı 4 Ağustos 2011 Perşembe 00:55

sayın başkanlardan sözde değil özde birlik içinde iş yapmalarını istiyoruz 1-bayraklı ilçe oldu henuz bütün birim lerini içine alan bir kaymakamlığı yok 2-yine bayraklının belediye binası yok 3-bayraklı 23 mahalleden ibaret 14 mahalle doğuda 9 mahalle batıda arası orman karanlıkta tilkilerin domuzların yılanların köpeklerin cirit attığı ışıksız bölgeden geçiyor bu millet seçimlerde kentsel dönüşüme karşı bir belediye başkanı iş yapın siyasi kavgayı bırakın bu milletin eli her üçünüzün yakasında zamanı gelince sorarlar

Yorumu oyla      14      6  
ali 3 Ağustos 2011 Çarşamba 18:07

sayın bayır, sayın akay ve sayın türkaslan abuk subuk mangal, barbekü, brunch, yer sofrası haberleriyle gündem yaratacağınıza izmir için bir şeyler yapın canımızı yiyin!

Yorumu oyla      15      6  
nilaysermikökkılınç 3 Ağustos 2011 Çarşamba 15:52

Çeşitli kaynaklarda Sivil Toplum Örgütleri ,resmi kurumlar dışında bağımsız olarak çalışan , politik ,sosyal,kültürel,hukuki,çevresel amaçlar doğrultusunda lobi faaliyetleri yürüten ,ikna ve eylemler yapan ,gönüllülük esasına dayalı ,kar amacı gütmeyen kuruluşlar olarak tanımlanmakta.Bana göre siyasilerin her zaman bir adım önünde olan Sivil Toplum Örgütlerinin İzmir için biraraya gelerek siyasete yönverme çabaları takdire değer.İster beğenin ister beğenmeyin, bundan aylar önce TÜSİAD bir anayasa taslağı hazırlayıp kamuoyu ile cesurca paylaşmıştı.Bu anlamda bir çalışma ortaya koymuş , tartışmaya açmıştı.İzmir 'de ilk toplantının Eylül ayında yapılacağını açıklayarak kent için toplumsal bir adım atan EGEV ,bu organizasyonlarını sürekli kılmalı ,pekçok projesinin gerçekleşmesi ya da tamamlanması için yasal olarak merkezi idareye bağlı yerel yönetimler,akademik bakış açısı için üniversiteler ,daha iyi bir şehircilik ve imar için Mimarlar Mühendisler Odası da bu toplantılara katılmalıdır.Basında tartışılan pekçok konu kent öncelikleri arasında kolayca seçilecektir.Ancak izmir'de yaşayan bir vatandaş olarak ben ,Türkiye'nin 3.büyük kentininin gelişmekte olan ilçelerinde ve gelişmiş ilçelerinde ara sokaklarında mevcut, kabloları sarkmış elektrik direklerinin yer altına alınmasını ,can ve mal güvenliği , çevrecilik, şehircilik ve görüntü kirliliği açısından önemli ve öncelikli kent sorunları arasında görüyorum .Bu soruna da ilgililerin ve yetkililerin ciddiyetle yaklaşmasını , STK ların kentin öncelikleri hakkındaki seslerini duyurabilmelerini diliyorum . Saygılarımla!

Yorumu oyla      15      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ak Parti İzmir’den 10. yıla görkemli kutlama
Ak Parti İzmir İl Başkanlığı, partinin 10. yaşını görkemli bir etkinlikle kutlayacak.
'Bir köyde iki muhtar olmaz'
Bülent Arınç, YAŞ toplantısındaki oturma düzeniyle ilgili haberlere ilişkin, ...
Oyan’dan Yıldırım için ‘seçim şovu’ önergesi
CHP İzmir Milletvekili, seçim döneminde İzmir’e getirilen 305 PTT aracının ...
 
Orduda üst kademede işlem tamam
YAŞ’ın ilk gün toplantısı bir, ikinci gün toplantısı 7 saat sürdü. YAŞ’ta ...
'Başbakan tek değil, zevatla'
İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, YAŞ’ta Başbakan Erdoğan’ın tek başına ...
Yüksel’den Başkan Sındır’a nezaket ziyareti
CHP Genel Başkan Yardımcısı İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, Bornova ...
 
Randevu isteyen başkanlara 'Genel Merkez' resti
Yaptıkları gizli toplantılar sonrası, ilçelerin sorunlarını içeren raporu ...
Aysel Tuğluk’a 2 yıl hapis
Bağımsız Van Milletvekili Aysel Tuğluk, “terör örgütü propagandası yapma” ...
Yılmaz: Gerekirse biz gideriz
CHP İzmir İl Disiplin Kurulu, sağlık sorunları nedeniyle savunma veremeyen ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva