HABERLER>POLİTİKA
3 Ağustos 2011 Çarşamba - 17:06

Bayır: İsyan hareketini Tekin bastıracak

Bir süredir İzmir siyasetinin gündeminde olan, ilçe belediye başkanlarının isyan hareketinde CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır da devreye girdi. Başkan Bayır, yaşanan tartışmaları genel merkez nezdinde kısa sürede çözüme kavuşturabileceklerini söyledi.

Bayır: İsyan hareketini Tekin bastıracak

Can Özlü/Egedesonsöz - Örgütlenmeden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin’in, Çeşme’deki kısa tatili sırasında kendisi ile bu konuyu görüştüklerini dile getiren İl Başkanı Tacettin Bayır, basında sık sık yer alan tartışmaların fındık kabuğunu doldurmayacak seviyede olduğunu belirtti.
Bayır “İşin özünde, fındık kabuğunu doldurmayacak şeyler olduğunu düşünüyorum. Yansıtıldığı gibi belediye başkanlarının aralarında ciddi bir sorun yok. İlçe belediye başkanlarımız aynı zamanda Büyükşehir Belediye Meclis üyeleri. Hepsinin bir arada konuşup sorunlarını dile getirmeleri gereken yer Büyükşehir Meclis Salonu. Her meclis toplantısında iki üç arkadaş sorunlarını dile getirebilir. Diğerleri de buna destek verebilir. Aziz başkan da mevcut bütçe ile projelerin yapılıp yapılamayacağını, zamanlamalarını belirleyebilir” diye konuştu.

“MUTLU SONLA BİTECEK”
Başkanlar arasında yaşanan tartışmalara müdahil değilmiş gibi görünmelerinin gerçeği yansıtmadığını belirten Bayır, ilk etapta başkanların işine karışmak istemediklerini ifade etti. Bayır “Basında yer alan haberler, belediye başkanları arasında ciddi tartışma varmış gibi yansıtılmasına neden oluyor. Bu şekilde devam ederse belediye başkanlarımız ile bir araya geliriz. Genel Merkez nezdinde arabuluculuk rolü ile bu tartışmaları sonlandırabiliriz. Gürsel Bey Çeşme’ye geldiğinde kendisi ile görüştüm. Bana bu durumu da sordu. Geçmişten bu yana belediye başkanlarının fikir alışverişinde bulunduklarını anlattım. Metropoldeki belediye başkanlarının yakın olmalarından dolayı daha sık görüştüklerini söyledim. ‘Belediye başkanlarımızı ziyaret edelim, çözelim’ demişti. Bu hafta sonu ya da önümüzdeki hafta içi İzmir’e gelecek. Bu konuyu yani olmadığını düşündüğüm bu problemi mutlu sonla sonlandırabiliriz” diye konuştu.

“SİYASET YAPMALARINA İZİN VERMEYİZ”
Büyükşehir bürokrasisini eleştiren ilçe belediye başkanlarının, bundan sonraki süreçte il ve ilçe siyasetlerini yönlendirme niyetleri ile ilgili de açıklama yapan Başkan Bayır “Siyasete karışmaları doğru değil. Yanlış anlama olabilir. Nasıl ki ben örgütün başı olarak belediye çalışanlarına belediye bürokratlarına atama talimatım söz konusu olamaz ise belediye başkanlarının da ilçe örgütlerine tayin ve atama yetkileri söz konusu değildir. Belediye başkanları seçilmiş insanlardır ve halka hizmet götürmekle mesuldürler. Hem CHP örgütünü dizayn edeceksin hem de belediye başkanlığı yapacaksın. Bu mümkün değil. Belediye başkanlarının müdahalesine izin vermeyiz” dedi

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İLYAS 7 Ağustos 2011 Pazar 10:40

TÜM SİYASİ PARTİLER,SEÇİM DAHİL EN AKTİF PROPOGANDALARI İLE YIPRATMAK İÇİN MİLYARLAR HARCASALAR BU KADAR ETKİLİ OLAMAZLAR...'AĞACI KENDİ KURTU İÇİNDEN YİYEREK BİTİRİR'ŞAHSİ PÖPÜLERLİLİĞİNİ DESİNLER İÇİN KULLANIYORLAR YAKINIZDAKİLERE DEĞİL,OY VEREN SESSİZLERİ DİNLEYİN..SAYGILAR..

Yorumu oyla      12      6  
isimsiz 46 4 Ağustos 2011 Perşembe 16:47

gürsel tekin bu sorunu , hangi tarafta daha çok hemşehrisi varsa , o taraftan yana tavır alarak çözmeye çalışır...Maalesef partideki fanatizm , hemşoculuk , adamcılık , kayırmacılık had safhaya çıktığı için ne bu sorunun ne de başkaca sorunların adilane çözümü mümkün değil...Kaldı ki , sorun bile olmayan bu cüretkar hareketin çözüm makamı gürsel tekin değil...Zaten ilçe belediye başkanlarının istediği de , bunu durumu sorun haline getirip , bu sorunu başkaca mecralara taşımak , asıl kötü resimlerini , gündemlerini , icraatsizliklerini ört bas etmek...Sizin ne işinize girer siyaset , lobi , hareket ? Sizin en önemli işiniz İCRAAT , PROJE , HALKA HİZMET...Seçimlerden önce ne bu zihniyetler uslanır , ne de bunlara bir önlem alınabilir...Çözümü ,bu vizyon ve icraat fukaralarına oy verenler yerine getirecek büyük olasılıkla..

Yorumu oyla      14      7  
erkan tek 4 Ağustos 2011 Perşembe 11:36

çaylak

Yorumu oyla      14      8  
4 Ağustos 2011 Perşembe 00:15

Yahu Sayın İl Başkanı, siz ne işe yararsınız. İzmir'de parti birbirine girmiş, çözümü İzmir'e gelecek Gursel efendiye bağlıyorsunuz. Gürsel efendi okey oynamaktan başını kaldırırsa (Kendi röportajı) izmir'in ve ülkenin sorunlarına çözüm bulur belki. Ya da tutkunu olduğu kumar yöntemiyle izmir'de çözüm üretmeye kalkar. Lütfen bu işi ya iyi yapın yada bırakın. İnanın bu sizin içinde iyi olacak. 3-5 ayda ne kadar itibarsızlaştığınızın farkında değilmisiniz. Bu siyaset sizin işiniz değilmiş. Anlayın artık...

Yorumu oyla      15      8  
mustafa 3 Ağustos 2011 Çarşamba 23:36

çok merak ediyorum sayın gürsel tekin böyle gereksiz kişiler hakkında nasıl bir tutum sergileyecek unutmasın ki içlerinde partisine ihanet etmiş partisinden ihraçedilmiş ama önder sav sayesinde apar topar geri alınmış isimler de var yada isim var diyelim genelleme yapmayalım..şimdi bu kişiler çalışmayacak ama kendilerini çalışmış gibi gösterecekler,elle tutulur bir proje üretmeyecekler ama sanki herşeyi yapıyorlarmış gibi gösterecekler sonra sayın tekinden yardım bekleyecekler birileri lütfen genel merkezi uyarsın gelsinler birde bu baş kaldıranların belediyesini kontrol ettirsinler halkla nasıl araları neler yapmışlar neler yapamamışlar halk bunları tanıyormu birde bunu soruştursunlar bakalım ...sayın gürsel tekin beye sesleniyorum lütfen belediye başkanlarının önce bir geçmişlerine bakın hangi işlere imza attıklarına bir bakın izinli oldulkarında makamlarını kimlere bıraktıklarına bir bakın sonra karar verin...saygılarımla

Yorumu oyla      16      7  
isyancılar aday yapılmasın ... 3 Ağustos 2011 Çarşamba 22:21

Ne demek isyan hareketi? İlçe belediye başkanları kendilerine isyan etsinler.Bu kişilerde bir daha aday falan olmasınlar ellerine yüzlerine bulaştırdılar.Belediye başkanlığını ne zannediyorlar her gün günlük gazetelerde yapamayacakları işleri anlatıp,yapıyormuş gibi göstererek reklamlarının yapılmasını sağlayıp İZMİR lileri kandıramazlar.Sadece kendilerini kandırıyorlar.

Yorumu oyla      17      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP Ankara İl Yönetimi düştü
CHP Ankara İl Başkan Yardımcısı Dursun Bayram, görevinden istifa etti. ...
'Sivil iradenin askerleşmesi...'
CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, sivilleşmenin kendileri için de çok ...
Türkiye’nin ilk bakan yardımcısı
Bakan Nihat Ergün, Bilim, Sanayi Ve Teknoloji Bakanlığı'na bakan yardımcısı ...
 
Üç parti İzmir için birleşti
AK Parti, CHP ve MHP İl Başkanlarının katıldığı toplantıdan İzmir’in kader tarihi çıktı.
Ak Parti İzmir’den 10. yıla görkemli kutlama
Ak Parti İzmir İl Başkanlığı, partinin 10. yaşını görkemli bir etkinlikle kutlayacak.
'Bir köyde iki muhtar olmaz'
Bülent Arınç, YAŞ toplantısındaki oturma düzeniyle ilgili haberlere ilişkin, ...
 
Oyan’dan Yıldırım için ‘seçim şovu’ önergesi
CHP İzmir Milletvekili, seçim döneminde İzmir’e getirilen 305 PTT aracının ...
Orduda üst kademede işlem tamam
YAŞ’ın ilk gün toplantısı bir, ikinci gün toplantısı 7 saat sürdü. YAŞ’ta ...
'Başbakan tek değil, zevatla'
İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, YAŞ’ta Başbakan Erdoğan’ın tek başına ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva