HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
18 Temmuz 2024 Perşembe - 23:07

Günay, ilk 100 gününü anlattı… Bizi de assalar yine vazgeçmeyeceğiz!

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa Günay, göreve gelişinin üzerinden geçen 100 günlük süreci düzenlediği toplantı ile kamuoyuna anlattı. 3 fidan olarak anılan Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan, Yusuf Aslan’ı andıkları için soruşturma geçirdiklerini belirten Bakan Günay, “Soruşturmalar geçiyoruz, mahkemeye gidiyoruz. Bizi de assalar onu oradan kaldırmayacağız, yine vazgeçmeyeceğiz” dedi.

Günay, ilk 100 gününü anlattı… Bizi de assalar yine vazgeçmeyeceğiz!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi’nden Güzelbahçe Belediye Başkanı Adayı olan ve yüzde 49,83 oy alarak seçimi kazanan Mustafa Günay, seçimlerin üzerinden geçen 100 günlük süreci değerlendirmek için basın toplantısı düzenledi.

Güzelbahçe Belediyesi’nin yanında yer alan amfi tiyatroda düzenlenen sunum toplantısına CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, Urla Belediye Başkanı Selçuk Balkan, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Altan İnanç, geçmiş dönem CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, Büyükşehir ve ilçe belediye meclis üyeleri de katıldı.

MAKAM MEVKİ DEĞİL HALK İÇİN!
Gücünü sahadan aldığını belirterek sözlerine başlayan Günay, “Şubat ayının başında çıktığım bu hizmet yolunda önce kendimi ve ailemi sizlere tanıttım, sonra 15 yıllık bilgi ve birikimimi anlattım. Daha sonra mart ayının başında bir lansman yaparak karşınıza çıktım, projelerimi sundum. Sahnede alkışlandım, kimi hayal dedi, kimi imkansız dedi, kimi göreceğiz dedi, evet benimle yol yürüyen yol arkadaşlarım bu projeleri yaparsa Günay Başkan yapar dediler. Güzelbahçe halkı partime bana, aileme, ekibime inandınız ve beni başkan olarak seçtiniz.  Meclis üyesi seçim sonuçları geldiğinde bir burukluk yaşadım, çünkü en genç meclis üyelerimden biri olan Dilara’ya bir söz verdim.15-0 yapacağım demiştim. Olmadı 14-1 oldu üzüldüm ama bu sonuç beni daha da hırslandırdı. Biran önce Güzelbahçe halkına sözünü vermiş olduğum projelerimi yerine getirmem gerekiyordu. Mazbatamı aldım, sabah şantiyeye giderek ‘de haydin arkadaşlar’ gün çalışma günü, gün koşma günü, dedim ve sahile ilk kepçeyi vurduk. 1 ay sonra tüm Güzelbahçe halkının sevgisini kazandık.  ‘Bu hızla giderse 6 ay sonra yapılacak proje kalmayacak’ dendi. Ancak ben böyle düşünmüyorum, daha yapacak çok işimiz var.  Ninelerimizin, dedelerimizin, annemizin, babamızın evlerine daha sıcak bir yemek götüremedik. Okula giden çocuklarımızın ceplerine harçlık koyamadık, gençlerle el ele tutuşup özgürlük şarkısı söyleyemedik. Ondan dolayı yolumuz uzun, emekçi yol arkadaşlarımın bana verdiği enerjiyle, Güzelbahçe’yi önce İzmir'de sonra tüm Türkiye’de tanıtacağız söz veriyorum. Terzi Fikri abimizin dediği gibi ne yaptımsa halkım için halkla birlikte yaptım.

SEFERİHİSAR ORTA REFÜJ
Ben oya ağaçlarını birinci aşkım olan torunum Lale'ye şimdi de bunlara aşık oldum. Oya ağaçları Güzelbahçe güzel hava kattı. Orta refüjler karayollarına ait olduğu için halk belediye çalışmıyor diye düşündü. Bende karayollarına gittim biraz sesimiz yükseldi sonra orta yol bulundu ve orta refüj bize verildi. 7 kilometrelik yol palmiye, zakkum ağacı ve oya ağacı ile peyzajını yaptık.Güzelbahçe oya ağaçlarına sahip çıkacak, oya ağaçları her yerde olacak, onları sizlere emanet ediyorum.

GÜZBEL CAFE VE GÜZBEL PLAJ CAFE
Burası önceden olan bir yerdi. Atıl durumdaydı. Yerler kilit taştı. Geldikten sonra 1 hafta kapattık restore ederek Güzbel Cafe’yi açtık. Açtığımızda yüzde 20 indirim yaptık. Çayı 8 TL'ye, alkolü 80 TL'ye düşürdük. 15-20 gün sonra hanımefendilerden telefon almaya başladık alkolün fiyatını arttır diye. Gittim izledim cafelikten çıktı biraneye döndü dedim ve alkolü 120 TL yaptım. 20 tane alkol içen vardı, onun hesaplarına baktım 12’ye düşmüş. Güzbel Cafe deniz kenarında çok güzel bir yer oldu. Güzbel Plaj Cafe’de deniz kenarında denize girilen bir yer. Kullananlara hayırlı uğurlu olsun.

PAYAMLI YOLU PROJESİ
Burası bizim en uzak köyümüz. Bizde burada aday olduğumuz dönemde inceleme yapmıştık.Burayı açtığımızda 7 virajın eksileceğini ve 8 kilometre yolun kısalacağını gördük. Yolu açtık ve bende arabayla çıktım şu an hiçbir sıkıntı yok. Bundan sonrasını Altan İnanç’a bırakıyoruz ve asfaltlamasını bekliyoruz. Bundan sonra bana ne zaman asfalt atılacak diye sormayın çünkü asfaltımız yok. Her gördüğünüz yerde Altan Başkan'a sorabilirsiniz.

ÇAMLI MEYDANI
Köy meydanımız geçen dönem söz vermiştik ancak yerine getirememiştik. Şimdi meydanımızı yaparak temiz hijyenik şekilde, ağaçlarını yenileyerek 3-5 sene sonra tam köy havasına gelecek. Şimdiden Çamlılılara hayırlı uğurlu olsun.

ÇAMLI DOLMUŞLARI
Münübüslerimiz Çamlı köyüne kadar gitmiyordu. Geldikten sonra oda başkanımız ile görüştük ve Çamlı köyüne kadar minibüslerimizi götürdük. Yelki’ye götürdüğümüzde Yelki değerlendi. Çamlılılara söylüyorum malınızı satmayın  malınız çok değerlenecek.Dolmuş geldi, meydan yapıldı şimdi plan var Çamlı çok patlayacak, köylü kardeşlerimiz biraz sabırlı olsunlar.

DİKEY PEYZAJ ÇALIŞMASI
Bunu yapamazlar dediler, ama bunu ben yapmadım. Bunu Ulaş vekilim de burada. Değişim sürecinde kurultay bittiğinde bizim adaylığımız açıklandıktan sonra Ekrem İmamoğlu ile denk geldim. İstanbul’un her yeri dikey bahçe bana destek olur musunuz dedim. Başkan seçildikten sonra bakarız, dedi. Ben bakarızdan sonra ben bunu yaptım ayın 24’ünde İstanbul’da Ekrem Başkan ile görüşeceğim, bunu sponsorluğunu ona yükleyip geleceğim. Ben de değişimciydim, o da değişimci. Ekrem Başkan'ım da bize bir destek koyacaktır.

GENEL MERKEZİMİZİN TALİMATI VAR
Genel Başkanımızın ve MYK’nın verdiği karar vardı Şehit aileleri ve gazilerimize her şey ücretsiz olacaktı diye. Tüm sosyal tesislerde bu vatandaşlarımız ücretsiz faydalanıyor.Muhtar masası çok istenen bir konuydu. Muhtar ve gençlik masası ilçemizde çok tuttu. Muhtarlarımız bir devrim olduğunu söylüyorlar. Bizde bu masaları güzel şekilde yönetiyoruz. 2 semt evimiz var. Buradaki arkadaşlarımız her gün ilçemizdeki kapıları tarayıp ailelere ulaşacağız ve bir anket yapacağız. Bunu kültür işlerine getiriyorlar onlarda özetini çıkarıp bana getiriyorlar. Yarından itibaren üniversite sınavları bitti. Sonuçlara göre nereye gideceklerini özellikle üniversite öğrencilerimize nasıl imkanlar sağlarız diye bakıyoruz. Kazanmayan çocuklar Eylül ayı başından itibaren etüt vereceğiz ve sonraki yıla hazırlayacağız.Eylül ayında başlatacağımız aş evi 60 yaş üstü yalnız yaşayan vatandaşlarımız için günde 3 öğün yemek gelecek.

BİSİKLETLİ TEMİZLİK ARACI VE SÜPÜRGE ARACI
Temizlik araçlarımız paket olarak geldi. İlçemizde de en önemli sorun sinek ilaçlaması. Ancak bu araç çok özellikli araç. Hem süpürge yapıyor hem konteynerın kirli ya da yağlı olduğunu görünce yıkıyor, diğeri de ilacını koyduğunda mahallede ilaçlama yapıyor. Bunun için sağ olsun firma ilk Güzelbahçe’ye verdi ve güzel gidiyor.

KADIN KOOPERATİFLERİ İLE İŞBİRLİĞİ
Bizim 3 kooperatifimiz var. Güzbel’de masa verdik tüm ürünlerini her gün getiriyorlar, çok güzel para kazanıyorlar, Helali hoş olsun. Kooperatifçi ve emekçi kadınlarımız güle güle harcasın.

GÜZELKART UYGULAMASI
Kartın adı GÜZELKART. Özel Atagöz Tıp Merkezi ve Özel Gazi Hastanesi ile birlikte protokolü imzalayarak basımı hazır hale geldi. Bunu tüm Güzelbahçe esnafında belediye tesislerinde indirimli olarak kullanılacak.
Esas olan gittiğinizde bu hastanelere tüm işlemlerinizi yaptığınızda GÜZELKART’ı gösterdiğinizde yüzde 30 indirim alıyorsunuz. Gazi Hastanesi’nin evde bakımı var. Hastaneye gitmeden tüm tedavinizi evde yaptıracaksınız ve yüzde 30 indirimli ödeyeceksiniz.

ALİ İSMAİL KORKMAZ PARKI
2013 yılında kaybettik. 19 yaşındaydı. Bugün olsa 30 yaşında olacaktı. Bu canımızı kardeşimiz o gün katledenleri lanetle kınıyoruz. Ali İsmail Korkmaz 1994 doğumluydu. Ayın 28’inde Ali İsmail Korkmaz'ın annesi babası ilçemize geliyor onları ağırlayacağız ve bu parkı onlarla birlikte açacağız. Ali İsmail Korkması ilçemizde yaşatacağız.

GÜZELBAHÇE – FOÇA FERİBOT SEFERLERİ
Cemil Başkanımız söz vermişti ve vapurumuz geldi. Kışa da deniz taksimiz gelip Konak seferlerimiz başlar. Altan Başkanımız söz verdi başlayacakmış. Değişim oldu, her şey değişti. Artık müşteri de her şey de var Güzelbahçe’de.

GERİ DÖNÜŞÜM
Sahili yaparken çok araştırdık ve tüm Güzelbahçe’nin tanıdığı Genel Sekreterimiz Buğra Gökce’yi de aradım. Sahil yapıyoruz, İZTOM’dan bize biraz piknik masası verebilir misiniz? Dedik. Gökce bize, “Geri kalmış yerlere veriyoruz, size veremeyiz dedi. Piyasada 40-50 bin lira para istiyorlar. Tanıdık mobilyacılar, marangozcular vardı. Bizde atılmış olan eski piknik masalarımızı aldık, dönüştürdük. Bundan sonra Güzelbahçe’nin piknik masalarını ve banklarını biz yapacağız. Kimseye de eyvallahımız olmayacak.

PERSONELLE İMECE
'Güzelbahçe Belediye Başkanı, müdürlere ot söktürüyor' diye haber yapılmıştı. Bu uygulama benden önceki dönem başlatmıştı.Bu gelenek oldu bizde. Her Cuma belediyede işimiz kadar personel bırakıyoruz ve o hafta neyde eksik kaldıysak gidip orada o gün çalışıyoruz. Bu 50-60 kişilik ekipler olabiliyor.

ÜÇ FİDAN ANMASI
Suavi, İlkay Akkaya ve Geniş Merdiven gibi birbirinden değerli sanatçılarımızı bir araya getirerek gece 00:30’dan kardeşlerimizin, ağabeylerimizin asıldığı saate kadar orada bekliyoruz. Güzelbahçe var olduğu sürece anmaya devam edeceğiz, yolundan gideceğiz. Ancak bunu yaptığımızdan beri soruşturmalar geçiyoruz, mahkemeye gidiyoruz. Bizi de assalar onu oradan kaldırmayacağız, yine vazgeçmeyeceğiz!

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNİ KAMPTA BİR ARAYA GETİRDİK
Öğrencilerimiz 5 günlük İzmir’de kamp yapmak istemişler ve Karaburun’da bir yer bulmuşlar. Bana geldiler ve yiyecek içecek mutfak gereçleri istiyoruz, dediler. Ben de bu öğrencilerimize hiçbir yere gitmeyin. Güzelbahçe olarak sizin tüm ihtiyaçlarınızı karşılayacağız, dedik. Mutfaklarını, tüm erzaklarını  karşıladık. Sonrasında belediye imkanları ile onları uğurladık. Geleceğimiz olan gençler bizim için koşturmaya başladılar.

YELKİ DÜĞÜN SALONU
860 metrekare çim yapıldı burada. Seçim döneminde Yelkililer evlenemiyoruz düğün salonları çok pahalı dediler. Bende söz verdim ve düğün salonu yapacağı söyledim. Bamya tarlasıydı, belediyemiz buraya toprak yığıyordu. Bunu kaldırdık ve 750 kişilik 200 araç otoparklı bir yer yaptık. Cumartesi günü de düğünümüz var ve ilk düğün yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

KARASU: İZMİR HER ZAMAN CHP'NİN AMİRAL GEMİSİ OLDU
Toplantıda açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, "100'üncü günde Mustafa Başkan'ı, yaptığı projeleri dinleyeceğiz.Gelmeden önce sordum, Mustafa Başkan 24 proje sözü vermiş şimdiden 9 tanesini gerçekleştirmiş. Ne mutlu Güzelbahçelilere. Ben Mustafa Başkan’ın geçen yıl yaşadığımız acı depremde verdiği emeğe şahidim. Onun nasıl çalışkan ve özverili olduğunu biliyorum. Partideki değişim sürecinde ne kadar örgütçü olduğunu biliyorum. Mustafa başkan ne bizi ne genel merkezi ne oy verenleri yanıltmadı ve yüzümü ak çıkardı. Kendisine teşekkür ediyorum. Meclisin son gününde ciddi tartışmalar yaşanıyor. Hepimizin içini yaralayan bir yasa getirdiler.Bu tüm vatandaşların içini sızlatıyor.Bu doğada hepimiz ortak yaşıyoruz. Ancak iktidar beceriksizliğinin bedelini yaşam dostlarımıza ödetmeye çalışıyor. CHP’nin tüm vekilleri olarak bizler mecliste gerekli mücadeleyi veriyoruz ve hayvanları katledecek yasanın karşısında set olduk ve sizler adına mücadeleyi sürdürüyoruz. Bakan bu 100’üncü gün ve daha 5 yıl var. Sende daha çok projeler bekliyoruz.İzmir her zaman CHP’nin amiral gemisi oldu bundan sonra da olmaya devam edecek. Çünkü İzmir Mustafa Kemal Atatürk’ün şehri.

MOR BAYRAĞI İSTİYORUZ
Bizim mor bayrağı almak için tek şeyimiz kaldı. Eylül ayında aş evini açıyoruz. Eylül ayından itibaren sizler de öndelik yaparak mor bayrağımızı CHP Genel Başkanımızdan istiyoruz. Bizde bunu Güzelbahçe'nin direğine takmak istiyoruz. Bunu hak etmeye az kaldı. Tüm hedefimiz bir an önce mor bayrağı belediye binamıza takmak.

Burada bir mesaj vermek istiyoruz. Anıtkabir'e gittik. Güzelbahçe'de ilk defa tarih oldu. Çelenk koyduk. Güzelbahçe adına anı defterini yazdık ve oradan benim de hemşehrim olan ikinci Cumhurbaşkanımız İnönü'ye gidip ona da bir rahmet okuduk. Orada döndük geldik. Ben burada söylemek istiyorum; Atam sen rahat uyu. Ali İsmail Korkmaz'lar olduğu sürece Denizler, Hüseyinler, Yusuf'lar olduğu sürece bu Güzelbahçe gençliği, Türkiye gençliği olduğu sürece ve Türkiye'nin değişimini yaratan Özel olduğu sürece atam seni rahat uyu. Bu rejim değişmeyecek. Bu rejim olduğu yerde duracak. Durmaya da devam edecek" diye konuştu.

 
Fenerbahçe'de 7 futbolcu için imza töreni
 
Erdoğan'dan Hacıosmanoğlu'na tebrik!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
otizmli aileler 19 Temmuz 2024 Cuma 09:37

sayın başkan, yelkideki otizm okulunu kapattınız. evet oradaki vakıfın kötü yönetimi nedeniyle kurum battı, okul 5 yıldır eğitim hizmeti vermiyordu, kapalıydı. biz sizden çözüm beklerken siz sorunu kökünden hallettiniz (!). vakıf yöneticilerinin sözlerine, vaatlerine, hayallerine kanarak başka illerden güzelbahçeye taşındık ve şu anda mağduruz. mağduriyetimizi gidereceğinize inanmaktan başka çaremiz kalmadı.

Yorumu oyla      0      0  
“ Halk için “ 19 Temmuz 2024 Cuma 08:44

Hemen yanı başımızdaki Zeytinalanı mahallesinden geçen otobüslerde 120 dakika ücretli aktarma hakkı yok . Son durağı Güzelbahçe sınırlarında olan otobüslerde aktarma hakkı var . Hani solcusunuz ya .Hak , hukuk , adaletten yanasınız ya . İzmir BB Meclis üyesi değil misiniz . Urla belediye başkanı da İzmir BB Meclis üyesi .

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir kantin ihalesine giriyor!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) tarafından Ankara’da düzenlenen Eğitim Maratonu ...
İzmir İtfaiyesi'nden 4 ilçeye müdahale!
İzmir İtfaiyesi, Buca-Gaziemir, Foça Bağarası'nda çıkan orman yangınlarına ...
Selçuk Uluslararası Resim Sergisi kapılarını açtı
Selçuk Uluslararası Resim Sergisi Selçuk Efes Kent Belleği’nde açıldı. ...
 
Memurlar yeniden eylemde... Büyükşehir’de TİS isyanı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde memurları ilgilendiren toplu iş sözleşmesi ...
Aydın Büyükşehir Belediyesi'nden Germencik'te yaz konseri
Aydın Büyükşehir Belediyesi, "Yaz Konserleri" etkinlikleri kapsamında ...
Bayraklı’da U-12 Cup Futbol Turnuvası heyecanı
Bayraklı Belediyesinin geleneksel hale getirdiği U-12 Cup Futbol Turnuvası ...
 
Çiğli'de kadınlara sağlık desteği
Çiğli Belediyesi ile Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) ...
Selçuk ve Kemalpaşa’nın engelsiz çocukları Pamucak'ta buluştu
Selçuk ve Kemalpaşa’nın engelsiz çocukları anneleriyle birlikte Pamucak Sahili’nde doyasıya eğlendi.
Başkan Duman ilk 100 günü değerlendirdi: Fark yaratan çalışmalara imza attık
Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, göreve geldiklerinden bugüne geçen ...
 
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İzmir'de 'mor sultan' bayramı!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Aşırı uçuşlar da turizm canavarı
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Gazzeli Çocuklara Mektuplar (5) Yönetmen değil, önce insanım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet, cemaat ve cinayet!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’de en yüce değer, tembelliktir
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Okullar açıldı
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Narin'in katliamı, feodalizm ve suskunluk yasası
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Nefes nefese bir yaz geçti'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Ne yaşıyoruz?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva