HABERLER>POLİTİKA
24 Nisan 2011 Pazar - 12:07

Günay: EXPO kararı doğru

Günay, EXPO 2020 adaylığının İzmir'in hakkı olduğunu yönünde karar kılmalarının İzmir'de coşkulu bir karşılık bulduğunu belirterek, ''Eğer EXPO konusunda 'Seçime gidelim, seçim sonuçlarını görelim, ondan sonra EXPO konusunda karar vereceğiz' deseydik, İzmir'de sıkıntıyla yola çıkmış olabilirdik'' dedi.

Günay: EXPO kararı doğru

İZMİR - Bakan Günay, Balçova Termal Tesisleri'nde, AK Parti İzmir milletvekilleri adayları, il yönetim kurulu ve ilçe başkanlarının katıldığı basına kapalı toplantı öncesinde gazetecilere açıklama yaptı.
Partisinin seçim bildirgesinde, İzmir'in uzun ve ayrıntılı biçimde yer aldığını hatırlatarak, bunun İzmir'in çok önemsendiğini gösterdiğini belirten Bakan Günay, İzmir'in potansiyelinin hep farkında olduğunu, bunun bir göstergesi olarak bakan olduktan sonra ilk turizm yılı açılışını Çeşme'de yaptığını söyledi.

Kültür açısından derin, doğal ve arkeolojik zenginliklere, üretim çeşitliliğine, eğitimli, hoşgörülü ve dünyaya açık insanlara sahip olan bu bölgenin turizmde geri kalmasının kendisine büyük bir eksiklik olarak göründüğünü ifade eden Günay, potansiyeli harekete geçirmek için çeşitli toplantılar yaptıklarını kaydetti.

Günay, şöyle konuştu: ''Daha önce yaptığım toplantılarda, bir sivil toplum örgütü çağrılmışsa bazen öteki gelmiyordu. Bazen yerel yönetim temsilcileri gelmiyordu. Organizasyon eksikliği var gibiydi. İzmir'deki son toplantıdaysa heyecanlandım. Söz konusu toplantıda şimdiye kadar biraraya gelmeyen birçok birim buluştu. Bu, İzmir'de iş yapma konusunda ortak iradenin oluştuğunu gösteriyor. İyi bir yerden başlıyoruz. Eğer EXPO konusunda 'Seçime gidelim, seçim sonuçlarını görelim, ondan sonra EXPO konusunda karar vereceğiz' deseydik, İzmir'de sıkıntıyla yola çıkmış olabilirdik. Ama genel merkezimiz ve sayın genel başkan, kararlılıkla 2015 EXPO'su için yaptığımız hazırlıkların arkasının sürmesi gerektiğini ve 2020'nin İzmir'in rüçhan hakkı, ön hakkı olduğunu ifade etti. Şimdi bunun altını doldurmaya çalışacağız. EXPO'nun İzmir'in hakkı olduğunu teslim etmemizin, İzmir'de bir coşkulu karşılık bulduğunu gördüm.

İzmir'in adaylık sürecinde başarılı olması tüm bölgeye sinerji kazandıracak. İzmir'in bölgenin merkezi olarak bunu kazanması, Türkiye'nin toplam hasılasının artması anlamına geliyor. Bizim derdimiz de zaten, Türkiye'de ekmeği, adaleti, özgürlüğü büyütmek. Onun için İzmir'in bu başarısı Türkiye için de çok büyük önem taşıyor.''
Bugün düzenlenen toplantının, partisinin seçim bildirgesi üzerinde ''olgunlaştırma ve içselleştirme çalışması'' olduğunu dile getiren Günay, ''Yaptıklarımız ve yapacaklarımızı anlatan 2 kitabımız var. Bunun dil birliği, söylem bütünlüğü içinde topluma aktarılması son derece önemli. Bazen bir sözcük nelere mal oluyor, 1-2 gün önce gördüğünüz gibi'' dedi.

İZMİR'İN TAYLAND'A BENZETİLMESİ
Bakan Günay, bir gazetecinin, CHP'nin seçim bildirgesinde yer alan ''İzmir'in Tayland'a benzetileceği'' yönündeki bilgileri hatırlatarak, ''Bir sözcüğün nelere mal olduğu demekle bunu mu kastediyorsunuz?'' sorusu üzerine, ''Evet çok talihsiz bir şey olmuş. Böyle bir telaffuz nasıl akla geldi. Çok büyük üzüntü taşıdım. Benzetmeyi tekrar etmek bile istemem. İzmir'de benim ailem yaşıyor'' dedi. 
Bir gazetecinin, ''Eğlence merkezlerindeki ses sınırı sorunu konusunda bir gelişme var mı?'' sorusu üzerine de Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu ile daha önce bir mutabakata vardıklarını ifade eden Günay,Bakan Eroğlu'nun dün de Ankara'da kendisine konuyla ilgili turizm kesiminin memnun kalacağı başka düzenlemelerin de gündemde olduğunu söylediğini bildirdi.

Günay, şöyle devam etti: ''Sayın Bakan, yarın İzmir'e gelecek. Bu konuya değinecektir. Meseleyi, Avrupa ölçeğinde, dünya ölçeğinde nasıl yapılıyorsa, dinlenmek isteyenleri eğlenmek isteyenlere, eğlenmek isteyenleri dinlenmek isteyenlere mahkum ve mecbur etmeden çözdük sayılabilir.''
Toplantıya Eski Ulaştırma Bakanı ve İzmir Milletvekili Adayı Binali Yıldırım da katıldı.

SÜMERBANK BİNASINI İNCELEDİ
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İzmir Devlet Opera ve Balesi'nin (İZDOB) taşınması düşünülen yerler arasında bulunan eski Sümerbank binasında incelemelerde bulundu.
 
Bakan Günay, Alsancak'taki eski Sümerbank binasında incelemelerinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, bir süredir İl Özel İdaresi'nin Konak'taki binasını, İZDOB'un bazı ihtiyaçlarını karşılamak için kullandıklarını belirtti.
 
İl Özel İdaresi'nin, satmak yoluyla binayı bakanlığına devretmek istediğini söyleyen Günay, ''Fakat ihtiyacımıza çok uygun gelmedi. Şimdi kendi ihtiyaçları için o binada tadilat yapmak istiyorlar. Bizim de bu binayı boşaltmamız gerekiyor'' dedi.
 
Günay, İZDOB'un ihtiyaçlarına cevap vermek üzere bir süreliğine Çankaya'da yeni bir yer kiraladıklarını kaydederek, her yıl milyonlarca lirayı kiraya vermek istemediklerini, sanat kurumları ve idari ünitelerinin bir merkezde toplanması için İzmir'de bulunan TEKEL, Sümerbank, kamu kurumları ve KİT'lere ait metruk yapılarda inceleme yaptıklarını ifade etti.
 
Bakan Günay, şöyle konuştu:
''Sümerbank'a ait bu binaya geldiğimde, semtin terk edilmişliği karşısında önce irkildim. Bina, kısa bir sürede derlenip toplanabilir ve sosyal dokunun gelişmesine katkı sağlayabilir. Başka önerilen yerler de var. Bunlardan bir tanesi de Enerji Bakanlığına ait Alsancak'taki yer. İzmir'de kültür ve sanat mekanlarının daha iyi bir altyapıya kavuşması, uzun bir süredir takip ettiğimiz bir konu. Bu konuda uzunca zamandır tartışmalar vardı. Bir süre yerel yönetimler bu sorunu çözsün diye bekledim ama iş üzerimize kaldı. Bir çözüm bulacağız. Çankaya'da kiraladığımız yeni yer, İl Özel İdarenin binasından çıkacak Devlet Opera ve Balesinin ihtiyaçları için bir süre kullanılacak. İl Özel İdarenin binasından, fazla uzun süre olmadan çıkarız diye düşünüyorum.''

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bülent Arınç çok iddialı konuştu
Demokrasinin bir yarış olduğunu belirten Arınç, AK Parti iktarında yapılan ...
İşte CHP'nin çocuk raporu
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, beklenen çocuk raporunu açıklayarak ...
Cuma namazı eleştirilerine yanıt verdi
CHP Lideri Kılıçdaroğlu, dün açıkladığı seçim vaatleri toplantısının Cuma ...
 
Liderlerden özel mesajlar
TBMM Genel Kurulu’nun özel gündemli toplantısında Başbakan Recep Tayyip ...
Moroğlu'na Çiğli'de büyük ilgi
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 2.Bölge 7.sıra Milletvekili adayı Mustafa ...
Meclis'te 'bozkurt' gerginliği
Meclis'teki 23 Nisan törenleri gergin geçti. Erdoğan, Bahçeli'yle selamlaşmadı, ...
 
CHP'de 3. Hurşit Güneş Gate!
Daha önce AKP’ye gazeteci ajan gönderdim ve ‘nasıl olsa Kürtler kucağımıza ...
Yıldırım'dan 'Tayland' ve 'sarışın' tepkisi
CHP’nin seçim beyannamesine ve AK Parti İzmir'in 'sarışın' projesine bir ...
Dervişoğlu: Çocukların geleceğini çalıyorlar
Balçova ve Bayraklı'da parkları gezerek çocuklara oyuncak dağıtan MHP ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva