HABERLER>POLİTİKA
29 Nisan 2011 Cuma - 16:21

Günay ‘dönek’ yanıtını eski partisinde verdi

Uzun yıllar CHP’de siyaset yapan ancak 2007 seçimleri öncesi AK Parti’ye geçen Günay, eski partisinin İzmir İl başkanlığını ziyareti sırasında kendisine ‘dönek’ diyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Yüksel’e yanıt verdi.

Günay ‘dönek’ yanıtını eski partisinde verdi

Fırat Soylu/Egedesonsöz-İzmir’de seçim çalışmalarına mecliste grubu bulunan siyasi partilerin il başkanlıklarını ziyaret ederek başlayan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, uzun yıllar altı ok rozeti altında siyaset yaptığı CHP’yi de unutmadı. CHP il başkanlığını ziyaret eden Günay, kendisine ‘dönek’ diyen CHP Genel Başkanı Alaattin Yüksel’e yanıtını da buradan verdi. Günay “Bu tür açıklamalar sadece beni değil. Sağduyulu birçok CHP’li arkadaşımızı üzmüştür” dedi. CHP İl başkanlığı binasına girişi sırasında kendisini karşılamaya kimsenin gelmediğini görünce kısa bir süre şaşkınlık yaşayan Günay, CHP İl Başkanı Tacettin Bayır’ın elinde çiçekle kapıya gelmesinin ardından içeri girdi. Parti binasında bulunan tüm CHP’lilerle tek tek selamlaşan Bakan Günay’a ziyarette AK Parti İl Başkanı Ömer Cihat Akay da eşlik etti. Günay, CHP İl Başkanı Bayır’a çiçek, çikolata ve bakanlığın hazırladığı yayınlardan oluşan bir kitapçık hediye etti.

Günay'dan ilk ziyaret Kocaoğlu'na...haberi için tıklayın

KAMPANYAYA ZİYARETLERLE BAŞLADI

Seçim kampanyasına mecliste grubu bulunan siyasi partilerin İzmir temsilciliklerine nezaket ziyaretleri yaparak başladığını söyleyen Bakan Günay, geçmiş yıllarda siyasetin bir hizmet yarışı değil, bir polemik yarışı, bir çekişme, tartışma vesilesi olarak algılandığını söyledi. Bunların bedelini toplumun çeşitli kesimlerinin ödediğini dile getiren Günay, siyasetin ülkeye hizmet etmek için farklı kulvarlarda, farlı fikirlerle yapılan uygar bir yarış olduğunu ifade etti. Günay, “Bugün parlamentoda grubu bulunan partilerin il merkezlerini ziyaret etmek istiyorum. Bu kez milletvekili adayı olarak da bu kampanyanın içerisinde olacağım. Biz görüşlerimizi anlatalım, herkes görüşlerini anlatsın İzmir için faydalı olan, doğru olan neyse İzmir halkı özgür bir ortam içerisinde seçimini yapsın” dedi.

DÜĞÜN HAVASINDA OLSUN

Seçim yarışının 12 Haziran akşamı bırakılmasını, seçilmiş olanların İzmir ve ülkeye daha fazla hizmet etmek için işbirliğine girmesi gerektiğini belirten Bakan Günay, “İzmir çok önemli yerleşim merkezi. Beraberce İzmir’i Türkiye’nin yakaladığı ekonomik ve demokratik gelişmeden nasıl daha ileri bir noktaya taşıyabiliriz bu konuda görüş alışverişi yapmalıyız. Düğüne gider gibi, şenliğe gider gibi bir seçim olmasını çok arzu ediyorum. Sanıyorum İzmir’e yakışan da budur. Böyle bir niyetimi, arayışımı, düşüncemi anlatmak için geldim” diye konuştu.



YENİ CHP’Yİ TAKİP EDİYOR

Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Bakan Günay, yıllar sonra CHP örgütlerini bu kez AK Parti’li bir Bakan olarak ziyaret etmesinin kendisine ne hissettirdiği şeklindeki bir soruya ise şöyle yanıt verdi:  “Ben CHP’yi elbette ki önemsiyorum. Uzun yıllarda hizmet verdim. Uzun yıllarda görüş ayrılıkları oldu tabanla değil, özellikle yönetim kademesiyle görüş ayrılığım oldu. CHP’den istifa ederek başka bir partiye katılmadım. CHP ile benim iradem dışında üyelik bağım çözüldü ben bağımsız bir insandım ve siyaset yapma hakkımı kullandım. Herkesin siyaset tercih etme hakkı var. Ama ülkede üç seçim kazanan bir iktidar partisi varken, topluma umut veren, gittikçe gelişen demokrasi konusunda kararlılığı pekişen bir muhalefet partisi olması Türkiye için bir kazançtır. O açıdan CHP’deki gelişmeleri de dikkatle izliyorum. Ülkede halka umut veren birden fazla parti olursa, bundan ülke ve demokrasi karlı çıkar. Bir dönem Türkiye’de demokrasi dışı eğilimler gündeme gelmişse ve şuan da Türkiye bunun bedelini ödüyorsa muhalefetin umut vermemesinden de bir ölçüde kaynaklandı. Demokrasi açısından bunları güzel gelişmeler olarak karşılıyorum. İnşallah bu hayallerimiz boşa çıkmaz”

BANA GELENLERE BENDE GİDİYORUM

İzmir’den aday gösterilmesinin ardından CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir milletvekili adayı Alaattin Yüksel’in kendisi hakkında dile getirdiği ‘dönek’ açıklamasına da yanıt veren Bakan Günay, sarf edilen sözlerin sadece kendisinin değil sağduyulu tüm CHP’lileri üzdüğünü söyledi. Bakan Günay ayrıca Anadolu’da yaptığı ziyaretlerde CHP’li belediye başkanlarını da ziyaret ettiklerini belirterek, “Ben Anadolu gezilerimden çok sayıda CHP’li belediye başkanı arkadaşıma veya parti merkezlerini gezdim. Bana hoş geldine gelen herkese gittim” dedi.



MHP’Yİ DE ZİYARET ETTİ

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, CHP’nin ardından MHP’nin İzmir İl Teşkilatı’nı da ziyaret etti. Günay’ı İl Başkanı Hasan Ali Türkarslan, MHP’nin İzmir adayları Şenol Bal ve Müsavat Dervişoğlu karşıladı. Ordu’lu Günay, hemşerisi Dervişoğlu’nun tokalaşması sırasında oldukça samimi oldukları görüldü. MHP İl Başkanı Türkarslan, Günay’ın ziyaretinin kendilerini mutlu ettiğini belirterek, seçimlerin huzurlu bir ortamda gerçekleşmesi temennisinde bulundu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ümit aydın 30 Nisan 2011 Cumartesi 09:43

merak ediyorum bu meral adlı yorum yazan arkaş kaç yasında ya ınsanlar ahlakı deger tasıdığı ıçın ınsandır.demokrasıyı savunacaksın adam kalkacak nezekatte bulunacak. sende kalkıp akp olamazsa tekrar ch pye dınmek ıçın yol yapıyor galıba dıyeceksın.ayıptır. ya kaldıkı adam akp de baakan ıhtıyacımı var chp ye aslına bakarsan bır cok chplı akpye donmek ıçın yol arıyor.meral hanım bırakın hedfımız sevgı olsun saygı olsun on yargı olmasın kardes sosyal demokrat kımlığınıze bu yorum yakışamdı bence hemen sıldırın cok ayıp kaçtı

Yorumu oyla      14      7  
Akıllı adammış 30 Nisan 2011 Cumartesi 09:43

sevgili CHP Yöneticileri Günay'a kızmayın. O partinizde kalsaydı, bakanlık koltuğu mu görecekti. Bak adam negüzel stressiz milletvekilliği ve bakanlık yapıyor. Siz bu şartları sağlasanız Akplilerin CHP ye doluşmayacağını mı sanıyorsunuz. Geçin bu idealistlik ayaklarını da iktidar olmaya bakın. Günay akıllı adammış ki seçimini iktidar partisinde yaptı muhalefet veya meclise giremeyenden değil.

Yorumu oyla      13      7  
cumhur 29 Nisan 2011 Cuma 23:38

SAYIN GÜNAYIN SİYASAL PATRİLERİ,ZİYARETİ VE SEVGİYLE KARŞILANMASI GEREK ÜLKEMİZ ADINA GEREKSE YAKINLAŞAN SEÇİMLER ADIAN BİR ÖRNEK DAVRANIŞDIR..ÜLKEMİZİN GÜZEL VATANDAŞLARI BU TABLOYU,BU GÖNÜL BİRLİĞİNİ VE BU SAYGINLIĞI GÖRMEYELİ ÇOK OLMUŞTUR...VE UMARIM GÜNAY'LA BAŞLAYAN BU SAYGINLIK VE JEST ZİYARETLERİ ARTAR VE TOPLUMUN SAĞDUYULU DERİNLİKLERİNDE HİSSEDİLİR.pOLEMİKLER ÜZERİNDEN SİAYSET DİLİYLE BELDEN AŞAĞI VURMALARLA NE ÜLKEMİZ KAZANIR NEDE İNSANIMIZ..AMAÇ BÜYÜMEK VE UYĞARCA BİR SEÇİM YAŞAMAK.HALKÇIYSAK HALKA SAYGIMIZ OLCAK,VE İNSANLARIN MİLLİ İRADELERİNE,SEÇMEN ÖZGÜR İRADELERİNE SAYGINLIKLA BAKILMALIDIR DİYE DÜŞÜNÜLMELİDİR..SAYIN GÜNAY BU ZİYARTELERİ İLE BİLGELİK VE SİYASET, DEVLET ADAMI KİMLİĞİNİ BİR KEZ DAHA TESCİLLEMİŞ OLDU TEK KELİMEYLE BRAVOOO..

Yorumu oyla      13      7  
meral 29 Nisan 2011 Cuma 18:25

Akp iktidar olamazsa tekrar Chp ye dönmek için yol yapıyor galiba..?

Yorumu oyla      15      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Güçbirliği'nden 1 Mayıs açıklaması
Cumhuriyet Güçbirliği İzmir Sözcüsü Av. Erdoğan Özer düzenlediği basın ...
Aman nazar değmesin
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Başkan Kocaoğlu’nu ziyaretinin ...
Günay'dan ilk ziyaret Kocaoğlu'na
Bakan Günay seçim çalışmalarına Başkan Kocaoğlu’nu ziyaret ederek başladı. ...
 
Ulema: İzmir'de birinci parti olacağız
AK Parti İzmir 2. Bölge milletvekili adayı Nesrin Ulema, seçim çalışmaları ...
Aksünger: Türkiye iyiye gitmiyor
Cumhuriyet Halk Partisi 1. Bölge Milletvekili Adayı Erdal Aksünger seçim ...
Şengül: İzmir’i diğer illerden ayırmadık
AK Parti İzmir 2. Bölge adayı Aydın Şengül, AK Parti iktidarının İzmir’i ...
 
Bayır'dan hayvan bildirgesine imza
Doğayı Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği(DOHAYDER) üyeleri, CHP İzmir ...
'Ecevit projesi'ne yanıt
Başbakan Erdoğan, merhum Ecevit'in kendi projesini açıkladığı zaman, "'Bunu, ...
İzmirli Romanlardan 'çılgın' yorum
Romanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Abdullah Cıstır, ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva