HABERLER>POLİTİKA
29 Nisan 2011 Cuma - 13:08

'Ecevit projesi'ne yanıt

Başbakan Erdoğan, merhum Ecevit'in kendi projesini açıkladığı zaman, "'Bunu, belli çevrelere diyet borcu olmayan parti uygulayabilir" dediğini hatırlattı ve kendilerinin o parti olduğunu belirtti.

 Ecevit projesi ne yanıt

İSTANBUL - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan, ''Merhum Ecevit, kendi projesini açıkladığında, diyor ki; 'Bunu, belli çevrelere diyet borcu olmayan parti uygulayabilir'. İşte bugün, hiç kimseye diyet borcu olmayan AK Parti Hükümeti, kendi projesini ayrıntılarıyla uygulama safhasına getiriyor'' dedi.
 
Erdoğan, Kanal İstanbul Projesi ile ilgili, ''Bu proje bu kardeşinizin ta belediye başkanlığından itibaren rüyasıdır. Ama bunun tarihi Osmanlı'ya dayanır. Diyorlar ki 'efendim bu Ecevit'in projesidir'. Ecevit de bunu söylemiş olabilir, ama bir projeyi söylemek, yapmak demek değildir. Varsa projesi neredeydi? İnsan bunu da görmek ister.
 
Dillendirmiş olabilir, doğrudur. Dillendirmesi bile bunlara göre daha hayırlıdır. Biz ise şu anda bunun adımını atıyoruz. Marmaray'ı merhum Abdulmecit dedemiz mimari çizgilerini çizmiş. Arşivlerden onu çıkardık. Biz o çizgiler üzerinden hareketle, iktidarımız döneminde bir adımını attık'' ifadesini kullandı.
 
Başbakan Erdoğan, Kanal İstanbul Projesi ile ilgili eleştirilere ilişkin, ''Önceki gün biliyorsunuz, hem Türkiye için hem İstanbul için son derece önemli bir projeyi açıkladık. Proje, tüm Türkiye'de, hatta komşu ülkelerde ciddi heyecan oluştururken, muhalefet çıktı, daha ilk cümlemizden itibaren projeyi karalamanın gayretine girdi.
 
'Projenin içinde insan yok' dediler. İnsan daha neresinde olacak? Burada insana hizmet var. Burada 10 binlerce insan istihdam edilecek. Bunun çevresinde, konutları, fuar iş merkezlerini görmüyor musun? Burada kimler iş, aş sahibi olacak, insanlar olacak. Burada önce millet var, sonra bu güzel vatan var. Bunlar, milletin sevincini, heyecanını, coşkusunu dahi paylaşamayacak kadar, milletle aynı yöne bakamayacak kadar milletten ve ülkeden kopuklar'' dedi.
 
Erdoğan, İstanbul'da yapılacak iki şehir projesine ilişkin, ''Burada biz aynı zamanda İstanbul'un o yoğunluğunu, deprem tehdidini de yok etmek için adımlar atıyoruz. Gerek Avrupa yakasında gerekse bu yakada... Önümüzdeki çarşamba ilan edeceğiz. Bu şehirlerimizi de açıklayacağız. Bunun yanında ilave projelerimiz de var. Onları da açıklayacağız. İstanbul bunlarla tarihteki o şanlı yerini yeniden alacak. İstanbul, Türkiye'yi dünyada 10. sıraya taşımada lokomotif olacak'' yorumunu yaptı.
 
Başbakan Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili, ''Göreve gelmesinin üzerinden bir yıl bile geçmeden, onlarca kez çark eden, onlarca kez U dönüşü yapan, söylediğini inkar eden bir Genel Başkan’ın, millet nezdinde inandırıcı olması, ikna edici olması elbette mümkün değildir. Hele hele, milletin karşısına çıkıp, meydanlarda ağzını bozan, edep dairesinin dışına çıkan bir Genel Başkan’ın, milletten teveccüh görmesi, hatta kendi seçmeninden, kendi tabanından bile takdir ve teveccüh görmesi mümkün olamaz.
 
Ben milletime böyle inanıyorum. Ben CHP'ye, MHP'ye, BDP'ye gönül veren kardeşlerime de böyle inanıyorum. Çünkü ben hiçbirine edep dışılığı yakıştırmıyorum'' dedi.
 
ÖF BİLE DEMEYİZ
Erdoğan, ''Her ne yaparlarsa, ne derlerse desinler, biz bu seviyeye düşmeyecek, onların kullandığı dili kullanmayacağız. Biz milletin edebiyle edeplendik, milletin karşısında mahcup olmadan bu süreci devam ettireceğiz. Bizden boş söz, hakaret, küfür asla duymayacaksınız. Hele hele analara bizim saygımız sonsuzdur.
 
Çünkü bizim medeniyetimizde cennet annelerin ayakları altındadır. Biz onlara yanımızda yaşadıkları sürece bırakın küfürü 'öf' bile demeyiz, dedirtmeyiz. Biz, milletin diliyle konuştuğumuz gibi, millete hizmet cümleleri kurmaya devam edeceğiz'' diyerek sözlerine devam etti.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Hasan Balcı 29 Nisan 2011 Cuma 15:33

iŞTE BUDUR.SÖYLEMEYE MECBUR KALDI.BENİM PROJEM DİYORDU,NE OLDU.17 SENE SAKLAMIŞTI.KENDİ PROJEM DİYE MİLLETE İLAN ETTİ.BELGELER ORTAYA KONUNCA,İTİRAF ETTİ.KİM BİLİR DAHA NELER SAKLIYOR.

Yorumu oyla      14      6  
ÜMİT AYDIN 29 Nisan 2011 Cuma 13:37

TURKIYE LAFA BAKMIYOR ICRAATA BAKIYOR.KIMIN PROJESI OLDUĞU ONEMLI DEGIL ONEMLI OLAN ICRAATTIR.YOLUNUZ ACIK OLSUN

Yorumu oyla      13      6  
Türkmen Delikanlısı 29 Nisan 2011 Cuma 13:37

Utanmıyorsunuz değil mi? "Benim projem" derken. Başkalarının projelerini uygulamak projenin sahibinin ismini anarak yapanlara onur vermeli... Gerçi sizin ne olduğunuz ÖSYM Başkanınızdan belli. O intihalci, siz de... İmam böyle yaparsa cemaat neler yapmaz... Bu arada İNTİHAL'in ne demek olduğunu bilmeyenler araştırabilir ki; size yakışıyor...

Yorumu oyla      13      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmirli Romanlardan 'çılgın' yorum
Romanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Abdullah Cıstır, ...
Antalya'da Baykal'a yumurtalı saldırı
Antalya'nın Serik İlçesi'nde seçim çalışması yapan Deniz Baykal'a bir ...
Bahçeli: Alçaktır, şerefsizdir
Kaset açıklaması yapan MHP lideri, "Partimizi psikolojik operasyonlarla ...
 
Şahin çalmadık kapı bırakmadı
MHP 1. Bölge Milletvekili Adayı Selahattin Şahin, ziyaret ettiği Menderes’te ...
Bozoğlu: Halkın iktidarını kuracağız
Eşrefpaşa semtine gerçekleştirdiği ziyarette semt esnafını ve halkını ...
AK Partili adaylardan Torbalı çıkarması
AK Parti 1. Bölge milletvekili adayları Bilal Doğan, Harun Özdemir ve ...
 
Ali Aşlık Menderes'ten destek istedi
Cumhuriyet’in 100.yılına yakışır projelerimiz var, hedef 2023 için ilerliyoruz.
‘Haberal meselesi Türkiye’nin onurudur’
Ergenekon’un tutuklu sanığı Mehmet Haberal’ın milletvekili adaylığı için ...
Aday listesi Resmi Gazete'de yayınlandı
Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) 12 Haziran 2011 Pazar günü yapılacak milletvekili ...
 
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva