HABERLER>GÜNCEL
20 Nisan 2011 Çarşamba - 10:23

Günay’dan çocuk müzesine onay

Kültür ve Turizm Bakanı ve AK Parti İzmir 1. Bölge Milletvekili adayı Ertuğrul Günay, Kültürpark Fuar Alanı'ndaki bakanlığa ait yıllardır atıl durumdaki binayı çocuklara tahsis etti.

Günay’dan çocuk müzesine onay

İZMİR - Yeniasır'dan Murat Şahin'in haberine göre Kültür ve Turizm Bakanı ve AK Parti İzmir 1. Bölge Milletvekili adayı Ertuğrul Günay, Kültürpark Fuar Alanı'ndaki bakanlığa ait alanı çocuklara tahsis etti. Çocuk Müzeleri Derneği ile Mopak Yönetim Kurulu Üyesi ve Proje Gönüllüsü Bijen Molay'ın, İzmir'e uluslararası çocuk müzesi kazandırılması için başlattığı çalışmaya Bakan Günay'dan da destek geldi. 11 Aralık 2010 tarihinde Bijen Molay'ın Kültürkpark'ta bakanlığa ait binanın çocuklara tahsis edilmesi için bakanlığa yazdığı dilekçeye olumlu yanıt geldi. Bijen Molay'a Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü'nden Genel Müdür Doç. Dr. Ayşenur İslam imzasıyla gönderilen yazıda, "Kültürpark Fuar Alanı'nda 1068 ada ve 1 parselde bulunan taşınmaz, çocuklara ve gençlere yönelik kurs ve etkinliklerin yapılması amacıyla kullanılmak üzere İzmir Resim Heykel Müzesi ve Galerisi Müdürlüğü'ne tahsis edilmiştir" ifadesine yer verildi. Bu yazıyla birlikte yıllardır atıl duran bu alan uluslararası çocuk müzesi olarak İzmir'e kazandırılacak. İzmir'deki konsoloslukların ve İzmirlilerin desteğiyle yaklaşık 100 bin TL bedelle yenilenecek olan bina İzmir'in yeni kültür ve sanat merkezi olacak.

YER SORUNU ÇÖZÜLDÜ

Daha önce İzmir ziyareti sırasında projeden bahsettikleri Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın konuyla ilgilendiğini, daha sonra yazdığı dilekçenin cevabının da kısa süre önce kendisine ulaştığını dile getiren Mopak Yönetim Kurulu Üyesi ve Proje Gönüllüsü Bijen Molay, İzmir'in kısa bir süre sonra uluslararası nitelikte bir çocuk müzesine kavuşacağını kaydetti. Türkiye'de bugüne kadar örneği bulunmayan bir müze kurmak istediklerini ifade eden Molay, "Projenin en önemli sorunu olan yer, bakanımızın desteğiyle çözüldü. Kültürpark alanında bakanlığa ait kullanılmayan bina resim heykel müzesine çocuk müzesi yapılması için devredildi. Bakanımıza çok teşekkür ediyoruz. Biz de güzel bir proje hazırlayarak uluslararası nitelikte bir çocuk müzesi ve etkinlik merkezini hayata geçireceğiz" dedi.

TURİZME KATKI

Projenin hayata geçmesi ile İzmir'in yine bir ilke imza atacağını açıklayan Molay, çocukların burada eğlenerek öğrenebileceğini vurguladı. Merkezde çok farklı aktivitelerin olacağını anlatan Molay, İzmir'in tanıtımı açısından da büyük yarar sağlayacağını kaydetti. Projenin hayata geçmesi için 100 bin TL'lik bir kaynağa ihtiyaç olduğunu İzmirlilerin de bunu elbirliği ile karşılayabileceğine dikkat çeken Molay, "İzmir'deki konsoloslarla da işbirliği yapacağız. Bu konuda bir kampanya düzenlemeyi planlıyoruz. Müze uluslararası nitelikte olacak. Mega müze kurulması planlanan İzmir'de çocuk müzesinin kurulması kent turizmine de büyük katkı sağlayacaktır" dedi.

İçinde neler olacak?
Tarihi ve kültürel değerleri olan nesneler sergilenecek.
Çocukların bol bol oyun oynayabileceği alanlar olacak.
Çocukların eğlenerek öğrenmeleri sağlanacak.
Çocuklarda kent ve hoşgörü bilincini geliştirecek mekanlar yer alacak.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Polis: Öğle namazı kaç rekat?
Van'da polis, camiye kaçan göstericileri cemaatten ayırmak için ilginç ...
TSK'ya hiyerarşi ayarı
Hükümetin, Kanun Hükmünde Kararname çıkarma yetkisi kapsamında TSK’yı ...
Ankara'da EXPO 2020 şoku
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın EXPO 2020 adaylığını İzmir'e verdiğini ...
 
Gergin 'veto' gecesi
YSK’nın BDP’nin bağımsız adaylarından bazılanını veto kararı, sopalı ve ...
İşletme sahibi Odabaşıoğlu tutuklandı
Karabağlar’da bir kapı imalathanesinde çıkan yangın sonrası, daha önce ...
Çeşme'de 26 ruhsatsız ev yıkılıyor
Çeşme’nin Ovacık mahallesinde bulunan ruhsatsız 26 evin yıkımına başlandı.
 
Baran Tursun'un ailesini şok eden karar
Yargıtay, İzmir'de uyarı ateşi açılması sonucu ölen Baran Tursun'u vuran ...
BDP'lilerden İzmir Adliyesi'nde eylem
BDP ve İzmir Halk İnisiyatifi üyeleri, KCK davası ve Yüksek Seçim Kurulunun ...
Doktorlar grevde
Yurt genelinde olduğu gibi İzmir'de de sağlıkçılar greve gitti, Sağlık ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva