HABERLER>POLİTİKA
5 Kasım 2013 Salı - 11:32

Güler’den hükümete sert ‘engelli’ çıkışı

Güler: Devletin en önemli görevlerinden; biri engellileri rehabilitasyon ve spor merkezleri ile yaşamın tam merkezine çekmek. Bu eksiklik AKP’yi yürüttüğü politikalar nedeniyle engelli sömürüsü yapan bir iktidar olarak tarihe geçirecek.

Güler’den hükümete sert ‘engelli’ çıkışı

İZMİR - İzmir Milletvekili ve CHP Parti Meclisi Üyesi Birgül Ayman Güler, Uluslararası Engelsiz İzmir Kongresine katıldı.
 
İlk kez düzenlenen kongrede kırmızı bayrak uygulaması başlatıldı. Engelli dernekleri, mimarlar, doktorlar tarafından bir heyet kurularak kırmızı bayrak uygulamasının teknik şartnamesi hazırlandı. Bütün özel ve kamu kuruluşlarının bu heyete başvurarak inceleme talep etmesi ve binaların engelliler için teknik anlamda uygunluğun denetlemesi amaçlandı. Uygulama sonucunda kırmızı bayrak alan kamuya açık binaların engelli erişilebilirliği açısından her türlü donanıma sahip olacağı belirtildi. Bu çalışmalar ile Türkiye’de kırmızı bayrak uygulamasının başladığı ilk şehrin İzmir olduğunun altı çizildi. Uluslararası camiadan yoğun katılımın gözlendiği kongrenin geleneksel hale geleceği de vurgulandı.
 
“BREZİLYA’DAN UMUT GETİRDİN”
Uluslararası camia tarafından da dikkatle izlenen Engelsiz İzmir Kongresine katılan İzmir Milletvekili Güler, engelli sporcular ile tenis oynadı. Engelli yurttaşlar için farkındalık yaratmaya çalışan dünyaca ünlü tenis sporcusu Samanta Bullock tenis oynayan Güler, Bullock’a hitaben “Brezilya’dan buraya umut getirdin, başarı getirdin. Engelsiz İzmir 2013 kongresine yaptığın katkılardan dolayı teşekkür ederiz” dedi.
 
İzmir’in Türkiye’nin Dünya’ya açılan en önemli kapılarından biri olduğunu belirten Güler, “Engellilerimiz Türkiye’yi uluslararası kongre ile İzmir’den Dünya’ya bağladı. Önümüzdeki dönemlerde bu kongre daha fazla destek görecek ve böylece Türkiye engellilik sorununu uluslararası dayanışma ile aşacak. Bu sorun yalnızca Türkiye’de aşılmayacak Dünya’ya da örnek oluşturacaktır. Organizasyonu gerçekleştirenleri tüm kalbimle kutluyorum ve her türlü çalışmalarında destek olma sözü veriyorum” dedi.
 
“AKP ENGELLİ SÖMÜRÜSÜ YAPIYOR!”
AKP tarafından izlenen engelli politikalarını sert bir dille eleştiren Güler, “Türkiye’deki engeli politikası hak temelli değil AKP hükümeti tarafından bir tür sadaka kültürüne üzerinden yürütülüyor. AKP hükümeti engelliyi evde bakım yoluyla eve kapatmak istiyor. Geçim zorlukları çeken ailelere engelliler için ödediği paralarla evden dışarı çıkamaz hale getirmiş durumda. Oysa devletin en önemli görevlerinden; biri engellileri rehabilitasyon ve spor merkezleri ile yaşamın tam merkezine çekmek. Bu eksiklik AKP’yi yürüttüğü politikalar nedeniyle engelli sömürüsü yapan bir iktidar olarak tarihe geçirecek. Biz CHP olarak bu tarihi sileceğiz ve onun yerine engellileri üretken, sahip oldukları yaratıcılığı dışa vuran toplumun organik parçası haline getireceğiz” dedi.
 
Engelli hakları konusunda yaptığı konuşmayla sözlerini sonlandıran Güler söyle konuştu: “Türkiye’de engellilere kanunlarla verilen haklar ne yazık ki yönetmeliklerle geri alınıyor. Birçok özel sektörde engellilerin istihdam edilmesi ile ilgili sıkıntı yaşanıyor. Belirli bir sayıda engelli çalıştırması gereken kurum devlet tarafından konulan komik cezaları ödüyor ve engelli yurttaşlarımızı çalıştırmıyor. Engeliler için kamuda açılan sınavlarda engelli yurttaşlarımıza birçok engel çıkarılıyor. Engelli yurttaşlarımız için açılan kamu sınavlarının bir düzenlemeye ihtiyacı olduğu ortada. Engelli yurttaşlarımıza engel olmaktan vazgeçmeliyiz.”
 
Kongrenin düzenlenmesine katkı sağlayan Funda Doğan Kapukıran ve Metin Çınar, “Engellilerin yaşadığı sorunlarla ilgili artık engelli yurttaşlarımızın da görüşlerinin alınmasını istiyoruz. Engelli vatandaşlarımızı kapsayan ve 3 ayda bir değişen yasalar da istemiyoruz. Engelli vatandaşlarımız sadaka karşılığında evlere kapatılması sadece onlara verilen bir cezadır. Biz sadaka değil hak temeli üzerinde yürüyen politikalar istiyoruz.” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Kemeli’nin Karşıyakası’nda en büyük yatırım insana!
AK Parti Karşıyaka Belediye Başkan aday adayı Tanfer Kemerli, göreve geldiklerinde ...
Bahçeli’den ilk Marmaray açıklaması: Emeğimiz büyük
MHP Lideri Bahçeli partisinin grup toplantısında konuştu. Marmaray'a değinen ...
Özkan: Bornova’yı Bornovalılar yönetecek!
AK Parti Bornova Belediye Başkan aday adayı Hüseyin Özkan, çalışmalarını ...
 
Çiğli aday adayı Talak’tan hem tıraş hem siyaset
CHP Çiğli Belediye Başkan aday adayı Ali Talak, Çiğli’de güne her sabah ...
Susam’dan çarpıcı adaylık çıkışı: Yargı sürecine sıkıştırılmış…
CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ...
İki bakanlık el ele veriyor: Evlilik Bakanlığı!
İki bakanlığın ortak projesiyle, yılda 20 bin evliliğin kurtarılması planlanıyor.
 
İnce'nin 'beygir eleştirisi' hükümeti hareketi geçirdi
CHP'li İnce ''Geceleri bile, beygir koşturuyorsunuz'' dedi. Başbakan Erdoğan ...
CHP üç ilde kadın adayla yarışacak
CHP üç ilde kadın aday gösterdi. Sivas'ta Belediye Başkanlığı için kalp ...
Akdoğan: Konu öğrenci evleri değil
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Denizli'de şahit olduk, kız öğrencilerle ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
50 yıl önce nasıl katil oldu?
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva