HABERLER>POLİTİKA
9 Haziran 2011 Perşembe - 14:54

Güldal Mumcu’dan bakanlara salvo!

TBMM Başkan Vekili ve CHP İzmir Milletvekili Adayı Güldal Mumcu, partisinin iktidara geleceğini belirterek İzmir’e gönderilen iki bakanı sert sözlerle eleştirdi.

Güldal Mumcu’dan bakanlara salvo!

Egedesonsöz -  TBMM’de son dönemin yasama faaliyetlerine tanıklık eden ve CHP’nin İzmir’de liste başı yaptığı Güldal Mumcu daha önce Kültür Bakanı Ertuğrul Günay’a yönelttiği ‘İnsanlık Anıtı’nı salam gibi keserken, sadece izleyen Kültür Bakanı’ eleştirisinden sonra AK Parti’nin İzmir projelerini açıklayan Ulaştırma Eski Bakanı Binali Yıldırım’ı da hedef aldı.

Egedesonsoz.com’u ziyaret eden Mumcu, Bakan Yıldırım’ın TBMM’de kayıtlara geçen ifadesinde, dinleme olaylarıyla ilgili söylediği sözlerinin kendisini dehşete düşürdüğünü söyledi. Yıldırım’ın dinleme olayları hakkında, ‘Dinlenmek istemiyorsanız, konuşmayacaksınız’ sözleriyle adeta hükümetin kontrolündeki yasa dışı telefon dinleme olaylarını itiraf ettiğini anlatan Mumcu, ‘Daha sonra tepkiler yükselinde geri adım atıp ‘gocunacak bir şeyiniz yoksa doya doya konuşun’ diye sözlerini düzeltmiş olsa da TBMM’de kayıtlara geçen bu konuşma Binali Beyin ruhsal durumunu ortaya koymaya yetmiştir.
 
NE YAPTIĞINI BİLİYOR DEMEKTİR
İletişimi özellikle de özel iletişimi koruması beklenen Ulaştırma Bakanı’nın böyle bir konuşma yapması doğrusunu isterseniz bana bu kişinin ruh halini de yansıtmıştır. O ruh hali faşist bir anlayışı temsil eder. Bu sözlerle Sayın Yıldırım, faşist bir ruh halinde olduğunu ortaya koymuştur. Demek ki ‘Dinlenmek istemiyorsanız konuşmayın’ diyen kişi ne yaptığını biliyordur. Bile bile insanların özel hayatlarını hiçe sayarak telefon dinlemesi yapanlar da içlerindeki faşist ruh halini dışa vururlar’ dedi.
 
SALAM GİBİ DİLİMLENİRKEN İZLEDİ
Başbakan Erdoğan’ın daha çok oy almak için İzmir’e gönderdiği iki ismin de ters teptiğini söyleyen Mumcu sözlerini şöyle sürdürdü: “Kadın erkek eşitliğine inanmadığını gittiği toplantılarda eşini yanına oturtmayarak gösteren Binali Yıldırım ile bir İnsanlık Anıtı yani bir heykel salam gibi dilim dilim kesilirken sadece izleyen, basılmamış kitaplar toplatılırken sesini çıkarmayan, sanata ve sanatçıya duyarsız bir Kültür Bakanı Günay’ın İzmir’den seçilecek olması bu kent adına talihsizliktir” diye konuştu.
 
BUNLARIN SANATI BİLE YEME İÇME ÜZERİNE
Kars’ta salam gibi kesilen İnsanlık Anıtı’nın yerine ‘Bal-Kaşar’ heykeli yapılmasını da eleştiren Mumcu, “Bunların sanatı bile yeme içme üzerine kurulu. CHP halka dönük projelerle sokakta büyük bir destek alıyor. Bu desteğin sandığa yansıması halinde halkın iktidarı kurulacak ve sanat ve sanatçı hak ettiği muameleyi CHP iktidarında görecek’ diye konuştu. İzmir’de seçim sürecinin kendisi için çok verimli geçtiğini sözlerine ekleyen Güldal Mumcu, “İzmir’i uçuk-kaçık projelerle kandırabileceğini sananlar yanılıyor. AKP döneminde artan işsizlik, yoksulluk, küçülen esnaf-sanatkar, ezilen köylü, üretici kesimi sandıkta 9 yılın faturasını kesecek” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
erbil1955 10 Haziran 2011 Cuma 08:52

ah sayın "uğur mumcu" sağ olsaydın köşende bu hanfendi içinde yazı yazardın "eşim" karım demeden onu yerden yere vururdun.saygılarımla

Yorumu oyla      13      8  
Işık Dikicigil 9 Haziran 2011 Perşembe 19:58

PARTİYE KATKI YAPAN BİRİKİMİ FAZLA , AHMET ERSİN, ŞAHİN MENGÜ , DEMEK Kİ SADECE SEÇİM ÖNCESİ GÖRÜLEBİLEN MEHMET ALİ SUSAM VE GÜLDAL MUMCU DAN DAHA AZ ÇALIŞMIŞ CHP BU YALNIŞ TERCİHLERİ OLMASA DAHA FAZLA OY ALIRDI. SADE BİR VATANDAŞ OLARAK DUYGULARIM GÖZLEMLERİM BUNLAR

Yorumu oyla      17      11  
9 Haziran 2011 Perşembe 16:46

Güldal mumcu sen izmirde istenmiyorsun ön seçim olsaydı sen birinci sıra deyil sonuncu bile olamazdın bakmayın parti seni soyadının hatırına koydu geçen dönem ne yaptın kocaman bir hiç yani parti seni tekrar deyerlendirme ile büyük hata yaptı bu böyle tepkiler çoktur size karşı

Yorumu oyla      23      9  
Feramuz Erdenay 9 Haziran 2011 Perşembe 16:36

Demek ki;1.Bölge1.sıra adayı sayın Mumcu İzmir'e seçimden 3 gün önce gelebilmiş!?1?! Hiç sesi soluğu çıkmıyordu.Demek ki;partisinin hedeflerini 3 gün içinde halka anlatacak!?!?! Bu bile 1.sırayı ne kadar hakettiğinin kanıtıdır!?!?!

Yorumu oyla      22      11  
recai 9 Haziran 2011 Perşembe 16:14

İzmir genel seçim sürecinde tüm örgütü kucaklayan yapınız,mahalle mahalle gezmeleriniz,herkese sevecen yaklaşımınız,varoşlarda herkesle içli dışlı olmanız,canınızı dişinize katarak var gücünüzle gülümseyerek çalışmanız bizleri duygulandırdı..Siz demek taban demek siz demek mütavazilik demek siz demek herşey demek, siz demek herkes demek:)

Yorumu oyla      20      15  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çam: Halkın iktidarı gelecek
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir 1. Bölge 4. Sıra Milletvekili Adayı Musa ...
Yıldırım: İzmirli, belediyelerden şikayetçi
Ulaştırma Eski Bakanı Binali Yıldırım, seçim çalışmaları sırasında en ...
Doğan: Sivil anayasa herkesi kucaklayacak
AK Parti İzmir 1. bölge milletvekili adayı Bilal Doğan, Turgut Özal döneminin ...
 
Günay: Denize bakıp 'Güzel İzmir' diyorlar
Kültür ve Turizm Bakanı, AK Parti İzmir milletvekili adayı Ertuğrul Günay, ...
CHP kapatılacak beldeler için devrede
AK Parti’nin seçim vaadleri arasında yer alan 11 yeni Büyükşehir Belediyesi’nin ...
Müjdeci: AKP-CHP koalisyonu isteniyor
Cumhuriyet Güçbirliği'nin İzmir 1. bölge bağımsız Milletvekili Adayı Emekli ...
 
Aksünger: Sigortasız kimse kalmayacak
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir 1. Bölge Milletvekili Adayı Erdal Aksünger, ...
Anadol’dan son vuruş: İsmet Paşa’ya dokunma
Grup Başkan Vekili olarak son toplantısını İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nde ...
Erdoğan: Ya idam ederdik ya da...
Başbakan Erdoğan, Kral FM'in canlı yanında soruları yanıtladı. Başbakan'ın ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva