HABERLER>POLİTİKA
9 Haziran 2011 Perşembe - 13:47

Yıldırım: İzmirli, belediyelerden şikayetçi

Ulaştırma Eski Bakanı Binali Yıldırım, seçim çalışmaları sırasında en fazla karşılaştıkları durumun yerel yönetimden şikayet olduğunu söyledi.

Yıldırım: İzmirli, belediyelerden şikayetçi

İZMİR - Ege Bölgesi Erzurum Dernekler Birliği Federasyonunun kahvaltılı toplantısına katılan Yıldırım, birlik ve dayanışmanın önemine işaret etti. Yıldırım yerel yönetimleri de eleştirerek, 'İzmir halkı belediyeden şikayetçi. Gittiğimiz yerlerde bunu görüyoruz" dedi.
    
Yıldırım, şunları kaydetti: ''Bizim işimiz milletin yolunu yapmak, suyu olmayan köylere, beldelere su getirmek, hızlı tren özlemini gidermek, havacılığı, havayolunu halkın yolu yapmak, denizcilikte tekrar şahlanmak, sağlık hizmetleriyle insanımızın sağlına kavuşmasını temin etmek, barajlar yapmak, memleketi imar etmek. Aslında bütün bunlar yapıldı, yapılıyor, yapılacak. Ama bunlardan daha önemli bir şey var, önemli olan milletin gönlünü yapmak. Biz 8.5 yılda bunların yanı sıra 74 milyon vatandaşımızın gönlüne yol yapmak için çalıştık. Önemli olan milletin birliğidir, beraberliğidir, geleceğidir.''

Günay: Atatürkçülük sözle olmaz...haberi için tıklayın
    
Hükümetin, sağlık ve ulaşım alanlarında yaptığı çalışmalardan da bahseden Yıldırım, ''Ulaşım ve sağlık alanında, 8 yılda 80 yıla bedel dönüşüm gerçekleştirdik'' dedi. Yıldırım, AK Parti öncesinde Türkiye'nin üçüncü büyük şehri İzmir'in Anadolu'ya kapalı olduğunu, İstanbul'a, Ankara'ya bölünmüş yolu bulunmadığını anlatarak, ''Sadece Çeşme'ye ve Aydın'a yolu vardı, şehir içinde çevre yolu yoktu. Hava meydanı, köy meydanından farksızdı. Bütün bu hizmetler 8 yıl içinde, bu önemli şehre kazandırıldı. Bugün bize '9 yıldır neredeydiniz?' diyenlere soruyorum; siz 14 yıldır neredeydiniz, yaptığınız bir tane iş var mı, yaptığınız bir hizmet varsa söyleyin. Yine İzmirli hizmet aldıysa bizim hizmetlerimizle İzmir bugün idare ediliyor'' diye konuştu.
    
Türkiye'de 8 yıldan beri millete hizmetten başka hiçbir iş yapmadıklarını söyleyen Yıldırım, ''Başka hiçbir günahımız yok. Tek suçumuz millete hizmet etmek. Bu da bizim için en büyük şereftir. Bu millete hizmet eden, bu milletin efendisidir'' şeklinde konuştu.
    
 ''SEÇİM KAMPANYASI İZMİR'DE DEĞİŞİK GEÇİYOR''
Yıldırım, seçim kampanyasının İzmir'de ''değişik'' geçtiğini aktararak, bu seçim kampanyasında ülke değerleri üzerinden siyaset yapılmasına müsaade etmediklerini kaydetti.
    
İzmir'de hizmet siyasetiyle kampanya yürüttüklerini anlatan Yıldırım, hep hizmetten, projeden bahsettiklerini, rakiplerinin de mecbur kalarak proje telaffuz etmeye başladıklarını söyledi. Yıldırım, son 8.5 yıldır yaptıklarının, bundan sonra yapacaklarının ölçüsü olduğunu ifade ederek, gelecek 12 yıl içinde İzmir'e 50 milyarlık yatırım yapılacağını dile getirdi.
    
Yıldırım, şu görüşleri aktardı: ''Muhalefet partisi, 'İzmir çağdaş şehirdir, yaşam şekline kimse müdahale edemez. Cumhuriyet'in değerlerinin korunduğu şehirdir, bekçisidir' gibi bizim milli değerlerimizi çok kullandı. Bunu hep seçim malzemesi olarak gördüler. Ama bu sefer onu yapmalarına izin vermedik. Milleti, seçmeni istismar etmelerine izin vermedik. Çünkü biz İzmir'e projelerle, hizmetlerle geldik. Mecbur kaldılar, yarım yamalak bir şeyler söylemek zorunda kaldılar. Söyledikleri de bizimkilerin türevi.''
    
''İZMİRLİLER EFE OLMAYA DEVAM ETSİN, HİZMET BİZE YETER''
Yıldırım, İzmir'de nereye gitse insanların yüzde 90'ının yerel yönetimlerden şikayetçi olduğunu, bunun insana değer verilmemesinden kaynaklandığını söyleyerek, şöyle devam etti: ''(İnsanı yücelt ki devlet yücelsin) lafı Şeyh Edebali tarafından boşuna söylenmemiş. O laf Osmanlı'yı 630 sene cihan devleti yapmıştır. İşte onun arkasındaki sır bu laftır. İnsan olmayan, insana değer vermeyen hiçbir hizmetin, işin, kıymeti harbiyesi yoktur. Onun için İzmir'de birlikte başaracağız. Biz sizin, Dadaşların hizmetkarı olacağız, İzmir'in hizmetkarı olacağız. İzmirliler Efe olmaya devam etsin, hizmet bize yeter.''
    
Türk insanın takdirde cimri, tenkitte cömert olduğu görüşünü dile getiren Yıldırım, ''İçinizden takdir edersiniz de ara sıra dışa vurursanız çok daha iyi olur diye düşünüyorum'' diyerek, bunun kendilerine müthiş bir enerji vereceğini söyledi.
    
Binali Yıldırım, hiç kimsenin kendilerinden mucize beklememesini de isteyerek, ''Bizim hiçbir zaman erişilemez, insanların hayalini istismar eden sözümüz olmadı. Ne yaparsak, neyi başarırsak birlikte başaracağız. Yapamayacağımız, altından kalkamayacağımız işin sözünü vermiyoruz'' diyerek, rakip partilerin oy almak için her şeyin sözünün verdiklerini iddia etti.
    
Bu konuda ''endazenin kaçtığını'' ifade eden Yıldırım, durumu rahmetli babasının bir sözüyle özetledi: ''Bizim küçük birader vardı, hayal gücü çok fazla, kuvvetli. Babama, hastalık zamanında sürekli anlatıyordu, 'Baba şunu alacağız, villa yaptıracağım, sen oraya geçeceksin, gemiler alacağım, dünyayı turlayacaksın.' Babam dinledi dinledi, ondan sonra dedi ki, 'Kaval elin, yel Allah'ın, üfle babam üfle'. Rakip partiler de kaval elin, yel Allah'ın, üflüyorlar. Bakalım ne kadar üfleyecekler.''
    
Yıldırım, rakip partilere ayağı yere basan, uçmayan projeler sunmalarını önererek, vatandaşın bir eline ay, bir eline güneşin verilmesini istemediğini söyledi. Konuşmaların ardından, Binali Yıldırım'a Federasyon Genel Başkanı Muzaffer Okumuş tarafından plaket verildi. (AA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 17 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
murat 10 Haziran 2011 Cuma 13:11

belediye seçimi mi var; genel seçim mi? izmir'e iş için ne derler duyan var mı ( yol yapcaz orda çalışcaklar işsizlik bitecek dışında)... taşeronlaşma için ne derler bilen var mı? sendikalılaşma için bir şey dediler mi?

Yorumu oyla      13      6  
yersen abi 10 Haziran 2011 Cuma 11:39

İzmir için çılgın projeleri açıklayan eski Bakan Binali Yıldırım bitmeyen yolun açılışını yapmış. İnanmayan 10 Haziran 2011 tarihli Milliyet Ege'de Kemal Hocanın köşesini okusun. PES ARKADAŞLAR BU KADARI DA OLMAZ: HEPİMİZİ ENAYİ YERİNE KOYUYORLAR. BİR DE BU ADAMLARIN 35 PROJESİNE İNANAN SAFLAR VAR. AYIPTIR YAHU. İşte yazıdan pasajlar: İzmir 'in ikinci çevre yolu niteliğinde olduğu belirtilerek 2008 yılında inşaatına başlatılan, yol tamamlanmadan 31 Mayıs 2011 Salı günü törenle eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım tarafından açıldı. İlk tepki aynı gün cep telefonumu arayan Kemalpaşalı ve Torbalılı okurlarımızdan geldi. Arayan bütün okurlarımız Kemalpaşa-Torbalı arasındaki tamamlanmayan duble yolun bitmiş gibi gösterilip açılış töreni yapılmasını eleştirdiler. Tamamlanmayan yolun seçim malzemesi yapılmasının etik bir davranış olmadığını ifade ettiler. Okurlarımız ifadeleri: "Kemalpaşa-Torbalı arasındaki 31 kilometrelik duble yol daha bitmedi ki törenle açılış yapıldı. Özellikle Karabel çıkış ve inişleri ile Torbalı istikametine gidişteki kilometrelerce yolda çalışmalar halen sürüyor.Kemalpaşa Kavşağı ile Kemalpaşa'danİzmir-Ankara Karayolu'na bağlantısı ise hiç başlamadı. http://www.milliyet.com.tr/31-kilometrelik-duble-yol-daha-bitmedi-ki-/kemal-onderoglu/ege/yazardetay/10.06.2011/1400703/default.htm

Yorumu oyla      16      6  
İzmir'e Yazık.. 10 Haziran 2011 Cuma 08:42

İzmir'de belirli bir kesim var, bu arkadaşlar görmüyorlar, duymuyorlar.. Hatta bazılarının koku alma duyuları da körelmiş.. :) Arkadaşlar, biraz el-insaf.. Yani tamam, hadi diyelim ki Ankara'dan destek gelmiyor veya az geliyor. İyi de, İzmir'in yerel yönetiminde hiç mi suç yok. Yani Belediye sütten çıkma ak kaşık mı? Allah aşkına, kaldırım yapılıp yollar daraltılırken, olur olmaz her yere heykel ve park yapılırken çalışan hatta coşan Belediye neden altyapı-kanalizasyon-tünel-üstgeçit-altgeçit işine gelince sıfıra yakın bir performans sergiliyor? Düşünün bunları biraz artık. Bence YETER! demenin vakti geldi..

Yorumu oyla      12      12  
erbil1955 10 Haziran 2011 Cuma 08:32

seviyesiz bilgisiz söyleyecek bir şeyi olamyan iyi veya kötü yorum yazmasını beceremeyen" göçmen" adlı yorumcu adın üstünde göçmen defol git izmirden izmir seni ve senin gibi kişileri taşıyamaz

Yorumu oyla      15      8  
hasan turkkan 10 Haziran 2011 Cuma 02:24

vallaha eski bir chp seçmeni olarak eksen değiştiren atatürkçülükten bayraktan laiklikten bahsetmeyen ve sadece tayyip erdoğan üzerinden siyaset yapan sözde yeni chp seçmeni değilim artık belediylerde çalışmıyor içinizden söylediğinizi burda da yazın ça-lış-mı-yor-lar ve ben bu seçimde akpye vererek bekide kendimi cezalandırıcam yıllarca bize hiçbirşey katmayan bu partiye nasıl oy verdim !!!

Yorumu oyla      14      9  
sıfır aldın 10 Haziran 2011 Cuma 01:07

Bay Muallim, Üçyol- Üçkuylar Metrosunun ilk ihalesi Nisan 2005'te yapıldı. 10 yıl değil 6 yıldır sürüyor. 2 Müteahhit sözleşmesi feshine, KİK engellemelerine ve beklenmeyen problemlere rağmen 2011 sonunda bitecek. Yani senin 10 yıl dediğin hikaye. Hatay caddesinin kapanışı 2010 yılında olmuştur. Cadde 10 yıl filan kapalı değildir. Mevcut çalışan hattın ilk sözleşmesi 1993 te imzalandı. Proje tadilatı 1995 sonunda 1995 Mart ayında başladı. 2000 yılı Nisan ayında bitti. Yani 5 yılda bitti. Melih Gökçek 1994 yılından bu yana 17 yıldır belediye Başkanı rahmetli Ali Dençerîn temelini attığı metro dışında 1 metre metro hattı bitiremedi. Hükümet borçlarını ve yapımını üstlenmesine rağmen ortada bitmiş birşey yok. Taksim 4.Levent hattı 1992 başlayıp 2000 yılında bitmiş yani 9 yıl sürmüş. Eleştiriye evet ama doğru bilgilerle eleştiri yapalım. İşkembe-i kübradan atmayalım. EYYY MUALLİM!!!!! BİLGİ SAHİBİ OLMADAN FİKİR SAHİBİ olunmaz. Öğrencilerine sen böyle yalan yanlış şeyler mi öğretiyorsun? Bak elinin altında internet var; bilmiyorsan internete girip doğru bilgiye ulaşabilirsin. OTUR YERİNE SIHIR ALDIN

Yorumu oyla      16      7  
göçmen... 9 Haziran 2011 Perşembe 22:37

traşşşşşşşşş............

Yorumu oyla      18      12  
Egemen 9 Haziran 2011 Perşembe 22:22

Gümüldür,menderes belediyesine bağlandı.Menderes belediyesi gümüldüre ne yaptı?.Kocaman bir hiç. Karşıyaka belediyesi festival,konserden başka ne yaptı?Kocaman bir hiç Kesinlikle izmir belediyeleri çalışmıyor.Hizmet vermiyor.Vatandaşı çantada keklik görüyor.Şimdi söz vatandaşta,sonra da belediye seçimleri var.

Yorumu oyla      18      13  
murat 9 Haziran 2011 Perşembe 22:06

ben chpli olarak yerel yönetimlerden şikayetçiyim daha önce baykalın chpsi farklıydı bizim söyleyemedigimizi akp söylüyor alaatin yüksel izmiri kurtarsın bakalım

Yorumu oyla      15      12  
muallim 9 Haziran 2011 Perşembe 21:39

syn: ali çetin, 10 YILDIR BİTMEYEN METRO HAKKINDA NE DÜŞÜNÜYORSUNUZ HÜKÜMETE 9 YILDIR NEREDEYDİNİZ DİYECEĞİNİZE YAŞADIĞIMIZ ŞEHİR OLAN İZMİRDE TAM DOLU DOLU 10 SENEDİR BİTMEYEN METRO İÇİN BİRŞEYLER SÖYLEMENİZİ BEKLERDİM..HATAYDA 500'Ü AŞKIN ESNAF KAN AĞLIYOR KAN BUNDAN HABERİNİZ VARMI GİDİN ORALARA SORUN SORUŞTURUN BU GERÇEKLERİ GİZLEYEREK BİR YERE VARAMAYIZ. RAHMETLİ PİRİŞTİNA DÖNEMİNDE BİRAZ HAREKETLENEN VE DAHA SONRA PİRİŞTİNANIN ARAMIZDAN AYRIMASINDAN SONRA 7 YILDIR İZMİR'İ YÖNETENLER İÇİNDE BİRŞEYLER SÖYLEYİN..İZMİR'İ YÖNETENLERİN KOLTUK ALTLARINI ŞİŞİRECEK YORUMLAR YERİNE GERÇEKLERİ GÖRMELERİ İÇİN ELEŞTİRİN, ELEŞTİRİNKİ? DOĞRUYU GÖRSÜNLER, HATADAN VAZGEÇSİNLER..İZMİR'DE ÇOK GÜZEL İŞLER OLUYORMUŞ GİBİ YORUMLAR YAZARAK PEK İNANDIRICI OLMUYORSUNUZ BİLGİNİZE.

Yorumu oyla      16      13  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Doğan: Sivil anayasa herkesi kucaklayacak
AK Parti İzmir 1. bölge milletvekili adayı Bilal Doğan, Turgut Özal döneminin ...
Günay: Denize bakıp 'Güzel İzmir' diyorlar
Kültür ve Turizm Bakanı, AK Parti İzmir milletvekili adayı Ertuğrul Günay, ...
CHP kapatılacak beldeler için devrede
AK Parti’nin seçim vaadleri arasında yer alan 11 yeni Büyükşehir Belediyesi’nin ...
 
Müjdeci: AKP-CHP koalisyonu isteniyor
Cumhuriyet Güçbirliği'nin İzmir 1. bölge bağımsız Milletvekili Adayı Emekli ...
Aksünger: Sigortasız kimse kalmayacak
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir 1. Bölge Milletvekili Adayı Erdal Aksünger, ...
Anadol’dan son vuruş: İsmet Paşa’ya dokunma
Grup Başkan Vekili olarak son toplantısını İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nde ...
 
Erdoğan: Ya idam ederdik ya da...
Başbakan Erdoğan, Kral FM'in canlı yanında soruları yanıtladı. Başbakan'ın ...
WSJ’den Erdoğan’a: Boğaziçi'ndeki Mahathir
Amerikan The Wall Street Journal gazetesi, Başbakan Erdoğan’ı Yahudi karşıtlığıyla ...
Bağış: Önce kendi milletleriyle barışsınlar
Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Türkiye'de muhalefet partilerinin ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva