HABERLER>POLİTİKA
9 Haziran 2011 Perşembe - 12:54

Anadol’dan son vuruş: İsmet Paşa’ya dokunma

Grup Başkan Vekili olarak son toplantısını İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenleyen CHP’li Kemal Anadol, Başbakan Erdoğan’a İsmet Paşa eleştirisi üzerinden yüklendi

Anadol’dan son vuruş: İsmet Paşa’ya dokunma

İZMİR - CHP Grup Başkan Vekili Kemal Anadolu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın miting meydanlarında damgalı nüfus cüzdanlarını kullanarak CHP ve İnönü'ye saldırdığını belirterek, ''Başbakan'ın bu kadar yakın geçmişi bilmemesi felaket, bilerek sömürüyorsa o zaman da rezalet, 1942 olayı güncel siyasi malzeme olarak nasıl kullanılır'' dedi.

Kemal Anadol, İzmir Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlediği basın toplantısında, Başbakan Erdoğan'ın seçimi bahane ederek CHP üzerinden cumhuriyete, İnönü üzerinden de Atatürk'e saldırdığını söyledi. CHP Grup Başkan Vekili olarak son basın toplantısını düzenlediğini, vurgulayan Kemal Anadol, CHP'nin 1950'ye kadar ülkeyi yönettiğini, noksan veya yanlışları olabileceğini, ancak noksan ve yanlışların çok üstünde aydınlanma devrimi yaptığını ifade etti. Cumhuriyete saldırının bir moda haline geldiğini, Başbakan Erdoğan'ın cumhuriyete saldırıyı alışkanlık haline getirdiğini savunan Anadol, şunları söyledi: ''Cumhuriyet kazanımları olmasa ne Recep Tayyip Erdoğan, ne başka politikacı, ne de bizler olabilirdik. Başbakan elinde eski nüfus cüzdanları ile dolaşıyor 1942'de bez almak için vatandaş kuyruğa girmiş damga basılmış, 1942'de vatandaşın nüfusuna ekmek için damga basılmış diyor. İzmir mitinginde, başka değişik yerlerde defalarca söyledi. Benim nüfus cüzdanımda da damgalar var. Bunlar birer belge olduğu için ben nüfus cüzdanımı sakladım, sonrasında da büyüterek çerçevelettirdim. Bu damgalar olmasaydı ne olurdu? 
 
TARİHİ OLAYI GÜNCEL SİYASETE ALET ETMEYELİM
1942'de Türkiye'nin nüfusu 17.5 milyon, 1 milyon erkeği askere alınmış, nüfusun yüzde 80'i köylerde oturuyor, makinesiz, ilkel usullerle tarım yapılıyor. Hitler sınıra dayanmış. Ordu nasıl beslenecek? Üretim düşmüş, İnönü müthiş yönetim biçimiyle hem Türkiye'yi savaşa sokmamak için denge politikası üretiyor, hem de içeride yönetimi acze düşürmeden orduyu ayakta tuttu ve bizler de ekmeği, pamuklu kumaşı karne ile aldık. İnönü, (sen bizi aç bıraktın) diye bağıran bir kız çocuğuna (aç bıraktım ama babasız bırakmadım) cevabını vermişti. Recep Tayyip Erdoğan, bunları, gerçekleri bilmeden söylüyorsa felaket. Başbakan'ın bu kadar yakın geçmişi bilmemesi felaket, bilerek söylüyorsa o zaman da rezalet, 1942 olayı güncel siyasi malzeme olarak nasıl kullanılır?''

YURTTAŞ OLARAK CANIMI ÇOK ACITTI
Anadol, yakın geçmişin yeterince bilinmediğini kaydederek, şöyle devam etti:
''1942'yi tahrif eden çirkin politikayı şiddetle kınıyorum. Siyasi malzeme konusu yapmak son derece çirkindir. Cumhuriyet olmazsa bugünkü yaşantı, laik düzen, demokratik yaşam olmazdı. Cumhuriyeti rövanş alınacak unsur olarak görenler, demokrasiyi amaç değil, araç görenler niyetlerini açığa çıkartıyor, deşifre oluyorlar. Atatürk'e karşı sistemli eleştiriye başladılar, sıra Atatürk'e gelecek biliyorum. Nüfus cüzdanını cebinde dolaştırarak miting miting gösterip sömüren Başbakan'ı kınıyorum.''Kemal Anadol, Atatürk ve Cumhuriyet ile ilgili eleştirilere CHP yöneticilerinin yeterince tepki verip vermediğine yönelik bir soruya ''Bu soruyu parti yönetimine sormak lazım. Bu olay beni acıttığı için ben basın toplantısı düzenledim. Bir yurttaş olarak çok canımı acıttı'' dedi.

Anadol açıklamasından sonra kendisine yöneltilen parti içi sorunlara ilişkin sorulara yanıt vermedi. Yeni CHP’nin ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bu konuda sessiz kalması, CHP’nin yeni dönemde eksen kayması yaşayıp yaşamadığı gibi konularda yöneltilen soruları yanıtsız bırakan Anadol, “Ben hala CHP’nin Grup Başkan Vekiliyim. Ancak görev sürem 12 Haziran itibariyle sona eriyor. Bu eksikliği gördüğüm için partim adına tamamlamayı tercih ettim’ dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
yinemi kemal 9 Haziran 2011 Perşembe 22:45

hay allah kemal beyin sesini küçük kemal kesti biliyorduk ama yine izmirde çıktı hadi hayırlısı 13 hazirana hazır galiba

Yorumu oyla      13      7  
başbakan haklı 9 Haziran 2011 Perşembe 20:06

başbakının her dediği doğru.Atatürkün resmini bile ismet bey kaldırtmadımı paralardan.

Yorumu oyla      16      10  
muallim 9 Haziran 2011 Perşembe 19:11

ooo anadol yine sahnede.. ama helal olsun anadol'a gerçekten bu kadar, halkın kafasını karıştıracak açıklamaları yapıyorya vallahi helal olsun..ve başarılı oluyor işin açıkçası.

Yorumu oyla      16      7  
KEMAL FARKI 9 Haziran 2011 Perşembe 15:19

O da kemal bu da kemal. Sayın Anadol'a sormak lazım. Bu açıklamaları sayın Kemal Kılıçdaroğlu neden yapmıyor miting meydanlarında. başbakan CHP'nin köküne hakaret edip 60 yıllık belgelerle konuşurken kılıçdaroğlu neden susuyor. yoksa yeni chpnin söylemlerine ters mi bütün bunlar? ANADOL ÖNCE BUNLARI YANITLASIN, BUNLARI!

Yorumu oyla      22      11  
... 9 Haziran 2011 Perşembe 15:05

Bunlar tarihi bilmiyor gibi davranıyorlar. AKP ve AKP'liler tarihi gerçeklikleri kendilerine yakışır bir şekilde yalanlarla, dolanlarla değiştirmeye çalışıyorlar. Yakında VATAN HAİNİ VAHDETTİN'i vatansever, ATATÜRK'ü de vatan haini ilan ederler. Bu ülkeyi kuranlara "hain" damgası yapıştırmaya çalışanlar, bu ülkeye ihanet edenlerdir...

Yorumu oyla      25      15  
KADİR 9 Haziran 2011 Perşembe 13:52

Helal olsun Anadol. aylardır ilk kez bir chpli istediğimiz gibi konuşuyor.

Yorumu oyla      27      15  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan: Ya idam ederdik ya da...
Başbakan Erdoğan, Kral FM'in canlı yanında soruları yanıtladı. Başbakan'ın ...
WSJ’den Erdoğan’a: Boğaziçi'ndeki Mahathir
Amerikan The Wall Street Journal gazetesi, Başbakan Erdoğan’ı Yahudi karşıtlığıyla ...
Bağış: Önce kendi milletleriyle barışsınlar
Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Türkiye'de muhalefet partilerinin ...
 
Moroğlu: Muhallebicinin sütünü de İzmir'den al
CHP İzmir 2.Bölge Milletvekili Adayı Mustafa Moroğlu, İstanbul Büyükşehir ...
Sait: Hizmetin adresi AK Parti’dir
AK Parti İzmir 1. bölge milletvekili adayı Rifat Sait, kararsız veya siyasete ...
Çıray: Ülkeyi yönetmeye hazırız
CHP İzmir 2. Bölge Milletvekili Adayı Dr. Aytun Çıray Beydağ’da köy kahvesinde ...
 
Şengül: Biz İzmir’e hizmete sevdalıyız
AK Parti İzmir 2.Bölge milletvekili adayı Şehir Plancısı Aydın Şengül, ...
Sezer: Köyler CHP iktidarında mutlu olacak
Seçim çalışmalarını sürdüren CHP İzmir 2.Bölge Milletvekili adayı Hüseyin ...
Susam: İzmir’e 4 yılda çağ atlatacağız
CHP İzmir milletvekili ve adayı M. Ali Susam, seçime yönelik son değerlendirmesinde ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva