HABERLER>POLİTİKA
9 Haziran 2011 Perşembe - 13:27

Müjdeci: AKP-CHP koalisyonu isteniyor

Cumhuriyet Güçbirliği'nin İzmir 1. bölge bağımsız Milletvekili Adayı Emekli Korgeneral Yaşar Müjdeci, 12 Haziran seçimlerinden AKP-CHP koalisyonu çıkması yönünde ABD'nin çalışmalar yaptığını iddia etti.

Müjdeci: AKP-CHP koalisyonu isteniyor

Fırat Soylu/Egedesonsöz - Cumhuriyet Güçbirliği bağımsız İzmir adayları Emekli Korgeneral Yaşar Müjdeci ile tutuklu bulunan İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in seçim kampanyasını yürüten eşi Şule Perinçek, 12 Haziran seçimleri öncesi çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulunmak üzere bir basın toplantısı düzenledi.
 
"MECLİSE GİRİYORLAR"
Cumhuriyet Güçbirliği çatısı altında İzmir'den bağımsız milletvekili adayı olarak seçimlere giren Ergenekon tutuklusu İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek adına seçim çalışmalarını yürüten eşi Şule Perinçek,12 Haziran'da Perinçek ve Müjdeci'nin meclise İzmir milletvekili olarak gireceğinin kesinleşeceğini söyledi.
 
11 SEÇİMİN 8'İNDE CEZAEVİNE GİRDİ
Eşiyle telefonda konuşurken siyasi parti propagandası yaptığı gerekçesiyle kendisine ceza verildiğini ve görüşmesine izin verilmediğini dile getiren Şule Perinçek, "Görüşmeciye görüşme cezası verilmesi nerede görülmüştür? Doğu Perinçek'in hücrede olması, benim de onun yerine seçim propagandası yapmam Türkiye siyasi hareketi açısından kara bir lekedir. Burada mikrofon tutup sorularınızı yanıtlasaydı Türkiye ne kaybederdi? Doğu Perinçek yaşamı boyunca gerçekleşen 11 seçimin 8'inde ya yasaklı ya da cezaevinde idi. Ne zaman Amerikancı darbeler yapıldıysa, ne zaman ABD'nin Türkiye üzerinde, Ortadoğu'da Kafkasya'da planları var, Doğu Perinçek bir posta içeri gidiyor. ABD tarafından Türkiye'de bir engel olarak görülüyorsak demek ki doğru yoldayız, bununla da gurur duyarız. Ankara'daki siyasi parti başkanları İzmir'e bakınca 'gavur memleketi' görmüş gibi oluyor ya, kendisi başka bir memleket penceresinden baktığı için öyle görüyor. Şunu net olarak gördüm ki, İzmir'i yurtseverlerin toprağı" dedi.
 
"İRAN İLE SAVAŞTIRMAK İSTİYORLAR"
İzmir 1. Bölge bağımsız milletvekili adayı Emekli Korgeneral Yaşar Müjdeci ise, ABD'nin Hazar Gölü kıyılarına yerleşme planı olduğunu bunun için Türkiye'yi de içine alan bir planı uygulamaya koyduğunu savundu. ABD'nin amacının Türkiye'yi İran ile savaşa sokmak olduğunu iddia eden Müjdeci, "ABD'ni Türkiye ile İran'ı savaştırma isteğini bu ülkeyi yönetenler de biliyor ve ABD'ye söz verdiler. Bu senaryonun hayata geçirilmesi ancak AKP-CHP Koalisyonu ile olacaktır. Çünkü bu plan tek başına AKP ya da tek başına CHP tarafından kabul edilebilecek bir plan değildir. Bu planı iki parti ile birlikte gerçekleştirmek daha kolay olacaktır" dedi.
 
"MECLİSTE GRUP KURACAĞIZ"
Türkiye'nin yeniden Ankara'dan yönetilecek bir ülke olması için Cumhuriyet Güçbirliği'nin bağımsız adaylarının meclise girmesi gerektiğini söyleyen Müjdeci, diğer partilerden aday gösterilen bazı isimlerin de seçimden sonra kendilerine katılacağını söyledi. Cumhuriyet Güçbirliği'nin adaylarının mecliste 'vatansever' diğer milletvekilleri ile birleşerek grup kurabileceğini dile getiren Müjdeci, "Biz Meclis'e girdiğimizde bu oyunu bozacağız. Çünkü Cumhuriyet Güçbirliği, bizim gibi düşünen ancak sayıları az olduğu için konuşamayan insanların cazibe merkezi haline gelecek. Millete gideceğiz, 'Ey millet senin başına şunlar şunlar gelecek' diyeceğiz, milletin hakemliğine başvuracağız'' diye konuştu.
 
OYLARI BÖLMÜYORUZ
Şule Perinçek ve Yaşar Müjdeci toplantı sonunda basın mensuplarının sorularını da yanıtladı. İzmir'de alınacak oyların CHP'nin oylarını böleceği yönündeki iddiaların sorulması üzerine Şule Perinçek, "Aslında CHP, MHP ve AKP bizim oylarımızı çalıyor. İzmir'de en güçlü parti CHP ise neden en çok CHP'liler ağlıyor. Vatandaşın oyuna kimse ipotek koyamaz. İzmirli oyları bölmek için değil, İzmirli oylarını vatan savunması kaygısıyla aynı cephede birlerleştiriyor. Yani bölmüyoruz, birleştiriyoruz. CHP tüm Türkiye genelinde 200 milletvekili çıkaracağına, İzmir'de iki eksik milletvekili çıkarsın. Sözü olan bir muhalefet partisi Genel Başkanı mecliste olsun" dedi. Öte yandan toplantıda bulunan Doğu Perinçek'in oğlu Can Perinçek ise Cumhuriyet Güçbirliği adaylarının babasının deyimiyle "Meclisi jimnastik salonu olmaktan çıkarıp önemli adımlar atacağına" inandığını söyledi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
HEPSİ ŞUAN AYNI KEFEDE.. 9 Haziran 2011 Perşembe 16:43

(YAŞAR MÜJDECİ = DOĞU PERİNÇEK) =( ÇOCUK KATİLİ APO) BENCE AYNI KEFEYE GİRMİŞ İNSANLARDIR. BİRAZ ÖNCEKİ YORUMDADA KESİNLİKLE HAKARET YOKTU. SADECE BUN İNSANLARIN NASIL AYNI SAFLARDA OLUPTA ŞİMDİ VATAN DEDİKLERİNİ SÖYLEMEYE ÇALIŞMIŞTIM. HİÇBİR KÜFÜR YADA NAMUSLARINA DİL UZATILMAMIŞTIR. SAYIN EDİTÖR BİR ÖNCEKİ YORUMUN YAYINLANMASINI İSTERDİM. TEŞEKKÜRLER CS...

Yorumu oyla      14      6  
AZ BİLE... 9 Haziran 2011 Perşembe 16:11

EDİTÖR: HAKARET İÇERDİĞİ İÇİN SİLİNMİŞTİR

Yorumu oyla      12      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aksünger: Sigortasız kimse kalmayacak
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir 1. Bölge Milletvekili Adayı Erdal Aksünger, ...
Anadol’dan son vuruş: İsmet Paşa’ya dokunma
Grup Başkan Vekili olarak son toplantısını İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nde ...
Erdoğan: Ya idam ederdik ya da...
Başbakan Erdoğan, Kral FM'in canlı yanında soruları yanıtladı. Başbakan'ın ...
 
WSJ’den Erdoğan’a: Boğaziçi'ndeki Mahathir
Amerikan The Wall Street Journal gazetesi, Başbakan Erdoğan’ı Yahudi karşıtlığıyla ...
Bağış: Önce kendi milletleriyle barışsınlar
Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Türkiye'de muhalefet partilerinin ...
Moroğlu: Muhallebicinin sütünü de İzmir'den al
CHP İzmir 2.Bölge Milletvekili Adayı Mustafa Moroğlu, İstanbul Büyükşehir ...
 
Sait: Hizmetin adresi AK Parti’dir
AK Parti İzmir 1. bölge milletvekili adayı Rifat Sait, kararsız veya siyasete ...
Çıray: Ülkeyi yönetmeye hazırız
CHP İzmir 2. Bölge Milletvekili Adayı Dr. Aytun Çıray Beydağ’da köy kahvesinde ...
Şengül: Biz İzmir’e hizmete sevdalıyız
AK Parti İzmir 2.Bölge milletvekili adayı Şehir Plancısı Aydın Şengül, ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva