HABERLER>DÜNYADAN
20 Nisan 2010 Salı - 00:00

Guardian: Erdoğan kavgacı ve hırçın

İngiliz The Guardian gazetesi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın izlediği politikaların, Türkiye'nin Avrupalı olmadığını savunanlara bolca malzeme sağladığını yazdı. Gazete Erdoğan'ı, "kavgacı ve hırçın" olarak tanımladı.’

Guardian: Erdoğan kavgacı ve hırçın

İngiliz The Guardian gazetesi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın izlediği politikaların, Türkiye'nin Avrupalı olmadığını savunanlara bolca malzeme sağladığını yazdı. Gazete Erdoğan'ı, "kavgacı ve hırçın" olarak tanımladı.’
  
LONDRA - The Guardian'ın Türkiye yanlısı yazılarıyla bilinen yazarı Simon Tisdall tarafından kaleme alınan yazıda, Türkiye'nin Avrupa Birliği üyeliğine ne kadar uygun ya da hazır olduğuna ilişkin soru işaretlerinin zaten bir süredir canlandığı hatırlatılarak, bunun başlıca sorumlusunun da ’“kavgacı, hırçın" olarak tanımlanan Başbakan Erdoğan olduğu savunuldu.
 
Tisdall yazısında, "Erdoğan ve Adalet ve Kalkınma Partisi 2002'de iktidara geldiklerinde, Batı'da ılımlı İslamcılar olarak algılandılar. Ancak Erdoğan'ın başörtüsü ile ilgili sınırlamaları kaldırma, zinayı suç sayma, alkol ve sigaraya uygulanan vergileri artırma girişimleri sadece içeride değil dışarıda da alarm zillerinin çalmasına neden oldu" ifadesini kullandı.
 
Yazıda, "Bu kaygılar Erdoğan kendisini iktidardan indirmeye yönelik darbe girişimleri olduğu iddiasıyla ordunun üzerine gittiğinde, cumhurbaşkanlığına kendi adamını getirdiğinde ve Türkiye'deki laik geleneğin temsilcileri olan yargı ve medyayla kavgaya tutuştuğunda yoğunlaştı. Şimdi de parlamentoda görüşülen reform önerileri, hakimlerin atama usullerini değiştirmeyi amaçlıyor. Bunların Anayasa Mahkemesi tarafından engellenmesi, anayasa krizini ve erken seçimi tetikleyebilir" denildi.
 
"TÜRKİYE'NİN 'GÜRÜLTÜLÜ' POLİTİKALARI"
Türkiye'nin İran ve Irak konusunda izlediği ’“gürültülü" politikaların da AB'deki Türkiye karşıtlarına malzeme sağladığı öne sürülen yazıda, ’“Erdoğan'ın İran'a yönelik yaptırımlarla ilgili gürültülü muhalefeti, Kongre Dış İlişkiler Komisyonu'nun Ermeni soykırımını tanıma kararı nedeniyle Obama yönetimiyle girdiği gereksiz tartışma ve İsrail'e yönelik sert eleştirileri de, Türkiye'nin Avrupalı olmadığı ve hiçbir zaman da olamayacağını savunanlara malzeme sağladı. Anketlerin Erdoğan'ın gelecek seçimde çoğunluğunu korumakta zorlanacağını gösterdiği ve Türkiye'nin Avrupa Birliği üyeliği umutlarının soluklaştığı bir dönemde, Erdoğan'ın bir hamle yapması gerekiyor. Kıbrıs sorununu bu yıl sonuna kadar çözmek üzere tek taraflı olarak atacağı bir adım, cesur bir başlangıç olurdu doğrusu. Hatta bunu gelecek ay Atina'ya yapacağı ziyarette bile açıklayabilir" denildi.
 
Gazete, Türkiye'nin Avrupa Birliği'nin üyeliği için ön koşul olarak görülen Kıbrıs sorununun pazar günkü seçimlerle birlikte yeniden ön plana çıktığını belirterek, ’“Eğer birçok uzmanın fikir birliğine vardığı gibi, Kıbrıs sorununu çözmek Türkiye'nin Avrupa Birliği üyeliği için ön koşul ise, Kıbrıslı Türk seçmen pazar günü yaptığı tercihle bu üyeliğin önünü tıkadı" diye yazdı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kırgızistan yine karıştı
Kırgızistan'da sular durulmuyor. Ülkede bugün çıkan olaylarda en ...
Barak: Filistin’’i özgür bırakmalıyız
İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak, "Dünya, İsrail'in bir başka halkı ...
Almanya'da ilk Türk bakan
CDU Partisi’’nden Aygül Özkan, Aşağı Saksonya eyaleti Sosyal İşler Bakanlığı ...
 
Avrupa uçuşa hazır
Hava sahası volkanik külden etkilenmeyen, kısmen etkilenen ve yoğun etkilenen ...
El Kaide'ye darbe: 1 numara öldürüldü
Irak Başbakanı Nuri El Maliki, El Kaide'nin Irak'taki lideri ...
Türk iş adamlarına Beyrut’’ta yumurtalı protesto
Beyrut'ta bir konferansa katılmaya giden Türk işadamları ülkede ...
 
ABD’’ye en tepkili ülke Türkiye!
BBC'nin 28 ülkede yaptırdığı ankete göre, ABD'ye en çok tepki ...
Bir damla su bile onu öldürebilir’…
Tek bir yağmur damlasının üzerine düşmesi, dondurma yemek ya da duş yapmak ...
Çin’’de depremin bilançosu ağırlaşıyor
Çin'in kuzey batısındaki Çinghay eyaletinde meydana gelen 7.1 büyüklüğündeki ...
 
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (2)
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Acılar ‘askı’da!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva