HABERLER>DÜNYADAN
20 Nisan 2010 Salı - 00:00

Almanya'da ilk Türk bakan

CDU Partisi’’nden Aygül Özkan, Aşağı Saksonya eyaleti Sosyal İşler Bakanlığı görevine getirilerek, Almanya'da bir bakanlık görevine getirilen ilk Türk politikacı oldu. ’

Almanya'da ilk Türk bakan


 
BERLİN - Alman Hristiyan Demokrat Birlik (CDU) partisinden Aygül Özkan, Aşağı Saksonya eyaleti Sosyal İşler Bakanlığı görevine getirilerek, Almanya'da bir bakanlık görevine getirilen ilk Türk kökenli politikacı oldu.
 
CDU'lu Aşağı Saksonya eyaleti Başbakanı Christian Wulff, bugün Hannover kentinde yaptığı açıklamada, eyalet hükümetinde görev yapan CDU'lu 4 bakanı değiştirdiğini bildirdi.
 
Wulff, Mechthild Ross-Luttmann'ın yerine Aygül Özkan'ı (38), eyaletin Sosyal İşler, Kadın, Aile ve Sağlık Bakanlığı görevine getirdiğini söyledi.
 
Mart 2008'den bu yana Hamburg eyalet meclisinde milletvekili olarak görev yapan Özkan, yeni göreviyle birlikte Almanya'da bir bakanlık görevine getirilen ilk Türk kökenli politikacı oldu.
 
Özkan kararın ardından yaptığı açıklamada, bakanlık görevine getirilen ilk Türk kökenli politikacı olmasında büyük mutluluk duyduğunu söyledi ve şunları kaydetti:
 
ÖNCE BEN HANNOVER'A GİDECEĞİM, SONRA EŞİM GELECEK
"İnşallah yüzümü kara çıkartmam ve bu başarının devamı gelir. Almanya'da ilk Türk kökenli bakan olmam benim için büyük bir mutluluk. Önemli olan kendini kabul ettirebilmek. Bu başarının da kişiliğim ve çalışmalarımla olduğu kanaatindeyim" dedi.
 
Hamburg'da doğup büyüyen ve bakanlık görevi için Hamburg'tan Hannover kentine gidecek olan Özkan, "Hamburg'u terk edeceğim için üzgünüm. Hamburg'da doğdum ve büyüdüm. Hamburg'u çok seviyorum. Ama bu yeni görev benim için büyük bir yenilik ve şanstı. Teklifi aldığımda çok beklemedim, ailemle görüştüm. Onların onayını aldım. Önce ben yerleşeceğim daha sonra eşim gelecek. Okula giden bir çocuğum var. Onun okul durumunu ayarlamamız gerekiyor. Ailemle birlikte yeni yolda hep birlikte yürüyeceğiz" diye konuştu.
 
Hannover'de 27 Nisan'da yemin töreninin gerçekleşeceğini kaydeden Özkan, "Sağlık, kadın ve ailenin yanı sıra uyum politikalarından da sorumlu olacağım. Önemli olan gençlerin eğitimi. Almanya'da hızlı bir şekilde yaşlanan bir kesim var. Sağlık bakımı sadece göçmenler için değil, Almanlar için de önemli. Bakım ve sağlık konuları, sorunları çözümlenmeli. Yurt dışında elde edilen diplomaların burada geçerli olması için çaba harcayacağım" dedi.
 
İYİ ALMANCA TÜM KAPILARI AÇAR
Almanca bilmenin başarısında kilit rol oynadığını da ifade eden Özkan, "Türkçe'nin seçmeli ders olmasını öneriyorum. Bence öncelikle Almanca'ya ağırlık verilmeli. İyi Almanca bilmenin tüm kapıları açacağına inanıyorum. Türk kökenli gençler beni örnek alsınlar. Ben iki dilli büyüdüm. Evde Türkçe konuşuldu ama okulda hep Almanca konuştum. 3 yaşında çocuk yuvasına gittim, 1970'li yıllarda bu zordu. Başarıya götüreceğine inandığım için Almanca'ya ağırlık verilmeli" ifadesini kullandı.
 
Kendi çabalarıyla buralara kadar geldiğini ve çok sayıda tebrik mesajı aldığını kaydeden Özkan, Hamburg'da görev yaptığı süre içinde politikada büyük tecrübeler kazandığını sözlerine ekledi.
 
Hamburg Eyalet Meclisi CDU Grubu Başkanı Frank Schira, Özkan'ın Hamburg dışında da başarılı olacağına inandığını belirterek, gelecek yaşamında kendisine başarılar diledi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Avrupa uçuşa hazır
Hava sahası volkanik külden etkilenmeyen, kısmen etkilenen ve yoğun etkilenen ...
El Kaide'ye darbe: 1 numara öldürüldü
Irak Başbakanı Nuri El Maliki, El Kaide'nin Irak'taki lideri ...
Türk iş adamlarına Beyrut’’ta yumurtalı protesto
Beyrut'ta bir konferansa katılmaya giden Türk işadamları ülkede ...
 
ABD’’ye en tepkili ülke Türkiye!
BBC'nin 28 ülkede yaptırdığı ankete göre, ABD'ye en çok tepki ...
Bir damla su bile onu öldürebilir’…
Tek bir yağmur damlasının üzerine düşmesi, dondurma yemek ya da duş yapmak ...
Çin’’de depremin bilançosu ağırlaşıyor
Çin'in kuzey batısındaki Çinghay eyaletinde meydana gelen 7.1 büyüklüğündeki ...
 
Yunan basınından seçim yorumu: Olumsuz gelişme
Yunan basını, KKTC'deki Cumhurbaşkanı seçimini, Başbakan ve Ulusal ...
Ahmedinejad: Yabancılar bölgemizi terk etmeli
İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, ''yabancı güçlerin müdahalelerinin ...
İşte Fethullah Gülen’’in yaşadığı ev
ABD'de bir gazeteci, Fethullah Gülen için "Dünyanın en tehlikeli ...
 
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (2)
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Acılar ‘askı’da!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva