HABERLER>SPOR
10 Mayıs 2011 Salı - 12:31

Göz-Göz’ün şampiyonluk öyküsü

Bank Asya 1. Lig'de yer almaya hak kazanan Göztepe'de sezon boyunca 27 futbolcu görev yaparken, İzzet Kaya 32 maçta ilk 11'de yer aldı.

Göz-Göz’ün şampiyonluk öyküsü

İZMİR - Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup'ta şampiyon olarak 2011-2012 sezonunda Bank Asya 1. Lig'de yer almaya hak kazanan Göztepe'de sezon boyunca 27 futbolcu görev yaparken, İzzet Kaya 32 maçta ilk 11'de yer aldı.
 
Futbol direktörü Ali Gültiken ve teknik direktör Özcan Kızıltan idaresinde sezona başlayan Göztepe, ligin ilk devresinin son haftasında en yakın rakibi Bandırmaspor'u yenerek devreyi lider tamamladı. İkinci devrenin ilk 4 haftasını lider geçtikten sonra koltuğu 2 hafta Bandırmaspor'a bırakan Göztepe, 24. haftada ele geçirdiği liderliği sezon sonuna kadar rakiplerine kaptırmadı. Sezon boyunca 16 haftayı lider tamamlayan Göztepe, sezon boyunca 22 galibiyet, 8 beraberlik ve 4 mağlubiyet aldı.

34 karşılaşmada 70 gol atarak ligin en golcü ekibi olan sarı kırmızılı ekip, kalesinde gördüğü 27 golle de BUGSAŞ Spor ile birlikte ligin en az gol yiyen takımı oldu.
 
Kendi evinde oynadığı 17 maçta mağlubiyeti olmayan ve ligdeki en başarılı ekibi olan Göztepe, dış sahada da topladığı 29 puanla bu alanda da liderliği rakiplerine kaptırmadı.
 
İZZET 32 MAÇTA İLK 11'DE MÜCADELE ETTİ
27 futbolcunun görev yaptığı Göztepe'de İzzet Kaya, 32 maçta da ilk 11'de mücadele ederken, Serdar Samatyalı 33, Raşit Sevindir 32, Türker Demirhan 31 ve İlhan Şahin de 30 maçta görev yaptı.Sarı kırmızılı ekipte 5'er maçta görev yapan Mehmet Burak Kağan Uça, Uğur Işıkal ve Bayram Çetin en az görev yapan futbolcular oldular.
 
GOLLER TAYFUN'DAN
Sezon boyunca Göztepe formasıyla 16 gole imza atan Tayfun Özkan, ligde gol krallığı yarışmasında da 3. oldu. Tecrübeli oyuncu, 2. Lig'de 99 golde kaldı. Tayfun'u 13 golle İlhan Şahin, 12 golle Türker Demirhan'ın takip ettiği Göztepe'de Raşit Sevindir (5), Hasan Hakan Hacıbektaşoğlu (4), Serdar Samatyalı, Halil Zeybek (3), Mehmet Burak Kağan Uça, Emin Yalın (2), Abdulvahit Karacabey, Murat Berge, Uğur Işıkal, Ferhat Çulcuoğlu, Ramazan Kahya, Ahmet Sağlam, Mehmet Yılmaz, Yılmaz Özlem, Uğur Kıllı (1) da gol sevinci yaşayan oyuncular oldular. Göztepeli futbolcular 70 golün 51'ini ayakla, 13'ünü kafayla 5'ini de penaltıdan bulurken, Adıyamansporlu Erdi Bakırcı Göztepe adına kendi kalesine bir gol attı.
 
Sarı kırmızılı ekipte ise kaleci Akın ve Anıl kendi kalesine gol atma şanssızlığı yaşadılar.
 
İZMİR'DE BU AYIN EN BAŞARILISI GÖZTEPE
İzmir Gücü Spor Vakfı (İZVAK) tarafından düzenlenen "İzmir'de ayın başarılı futbolcusu, teknik direktörü ve takımı" yarışmasında Göztepe bütün kategorilerde birinci oldu.
 
İzmir'de geçen ayın başarılılarının belirlenmesi için yapılan jüri toplantısında konuşan İZVAK Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Tözge, Göztepe'nin Bank Asya 1. Lig'e çıkmasıyla sevindiklerini, ancak Bucaspor'un ligden düşmesiyle üzüldüklerini belirterek, Göztepe'nin yakaladığı başarıda kulübün yapılanmasının çok önemli olduğunu söyledi.
 
Vakıf olarak gelecek hafta Futbol Federasyonunun destekleriyle "Futbol taraftar dernekleri eğitim ve gelişim semineri" düzenleyeceklerini kaydeden Tözge, seminere önemli isimlerin katılmasının planlandığını sözlerine ekledi.
 
Toplantıya konuşmacı olarak katılan Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Yönetim Kurulu Üyesi ve Yeni Asır Gazetesi Spor Müdürü Haluk Güney ise Bucaspor'un Süper Lig'e çıkmasından itibaren İzmir'in desteğini ve coşkusunu alamadığını, sezon başında Bülent Uygun'a verilen fazla yetkinin hata olduğunu söyledi.
 
Bu süreçte Bucaspor'un bazı haksızlıklara da uğradığını ifade eden Güney, diğer İzmir temsilcisi Altay'ın Bank Asya 1. Lig'de kalmasını temenni ettiğini kaydetti.
 
Eski teknik direktörlerden Erkan Velioğlu ise yaptığı konuşmada, İzmir'in, İzmirlilere yeteri kadar sahip çıkmadığını savunarak, başarı için herkesin birbirine destek olunması gerektiğini ifade etti.
 
Konuşmaların ardından jürinin oylarına göre yapılan değerlendirmede nisan ayının en başarılı takımı Göztepe olurken, sarı kırmızılı ekibin teknik direktörü Özcan Kızıltan en başarılı teknik adam, İzzet Kaya da en başarılı futbolcu seçildi.
 
Törende ayırca mart ayının en başarılı takımı Altınordu, ayın teknik direktörü Altınordu'nun çalıştırıcısı Yasin Çamtepe ve ayın futbolcusu da Altınordu oyuncusu Mehmet Önkuzu da ödüllerini aldı.
 
Öte yandan, İZVAK Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Tözge, Bank Asya 1. Lig'e çıkma başarısı gösteren Göztepe Kulüp Başkanvekili Serdar Samur'a plaket verdi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir hentbolda altın yılını yaşıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi, hentbolda altın yılını yaşıyor. Hem bayan ...
Aslan yara sardı: 3-1
Ligin bitmesini bekleyen Galatasaray, küme düşen Kasımpaşa’yı Arena'da ...
Bir Türk daha Los Galacticos'ta
Borrusia Dortmund’ta forma giyen Milli oyuncumuz Nuri Şahin, Dünya devi ...
 
‘Gelecek senenin planlarını yapacağız’
Deplasmanda Orduspor'a mağlup olan Karşıyaka'nın teknik direktörü Reha ...
Siz bir harikasınız: 3-0
Avrupa Yıldız Bayanlar Voleybol Şampiyonası final maçında İtalya'yı 3-0 ...
Son şampiyon veda etti
Ve son şampiyon da veda etti… Eşleşmede favori olarak gösterilen Los Angeles ...
 
'41 kere Maşallah'a dayanamadı ve...
Kocaelisporlu Gökhan takımı 4-1 yenik girdiği son dakikalarda Sakaryaspor ...
Fenerbahçe Lugano’yla güldü: 1-0
Fenerbahçe kaçıyor, Trabzonspor kovalıyor. Fenerbahçe, Trabzonspor'un ...
Buca Bank Asya’ya geri döndü: 1-2
Spor Toto Süper Lig'de Trabzonspor'a evinde 1-2 mağlup olan Bucaspor, ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva