HABERLER>KÜLTÜR - SANAT
2 Ocak 2010 Cumartesi - 00:00

Gişede hayal kırıklığı yaratan filmler

Dünya sinemasında 2 hafta önce vizyona giren "Avatar" elde ettiği hasılatla hala ilk sırada yer alırken Türk sinemasında büyük ilgi ile beklenen filmler ise hayal kırıklığı yarattı.’

Gişede hayal kırıklığı yaratan filmler

Dünya sinemasında 2 hafta önce vizyona giren "Avatar" elde ettiği hasılatla hala ilk sırada yer alırken Türk sinemasında büyük ilgi ile beklenen filmler ise hayal kırıklığı yarattı.’
 
İSTANBUL - "Avrupa Yakası"ndaki performansıyla izleyicileri kahkahaya boğan başarılı oyuncu Engin Günaydın'ın senaryosunu yazdığı ve başrolünü yine aynı diziden farklı karakterlerdeki yüksek başarısıyla tanıdığımız Binnur Kaya ile paylaştığı "Vavien" isimli filmin hasılat rekoru kırması beklenirken, vizyona girdiği ikinci haftada toplamda sadece 914,586TL gelir elde etti ve sadece 90 bin kişi izledi.
 
Sinemaseverlerle buluşmadan önce oyuncu kadrosu hakkında oldukça sık söz ettiren ve sinema eleştirmenleri tarafından başarılı bulunan "Vavien", bu başarısızlığı ile sınıfta kaldığını gözler önüne serdi.
 
Son birkaç hafta içinde vizyona giren diğer Türk filmleri de "Vavien"de oplduğu gibi beklenen ilgiyi göremedi ve sinema dünyasında hayal kırıklığı yaşattı.
 
Komedi dünyasının usta isimlerinden Yılmaz Erdoğan'ın son çektiği film "Neşeli Hayat" bir kesim izleyici kitlesi tarafından oldukça beğenilirken diğer kesimin ise eleştiri oklarının hedefi oldu.
 
Yönetmenliğini ve aynı zamanda senaristliğini üstlenen Erdoğan'ın 'Neşeli Hayat'ını 1 milyon 46 bin kişi izledi ve 9.150.649 TL gelir elde etti. Diğer Türk filmlerine kıyasla daha iyi bir performans yakalasa bile beklenin altında başarı gösteren diğer filmler arasında.
 
İSMİ GİBİ SONU DA ACI!
2 hafta önce vizyona giren ve "Bir erkek üç kadını birden sevebilir... Peki, üçünü birden aldatabilir mi?" sorusuna cevap aranan film 753.134 TL hasılatla vasatın altında yer aldı.
 
Yönetmenliğini A. Taner Elhan'ın üstlendiği "Acı Aşk"ın oyuncu kadrosunda Halit Ergenç'e Cansu Dere, Songül Öden ve Ezgi Asaroğlu eşlik ediyor ve hemen hemen tüm film bu dörtlü arasında geçip gidiyor.
 
Bir erkeğin hayatındaki 3 kadını aynı anda sevmeye çalışması açıkçası Halit Ergenç'in geçmiş karakterleri ile örtüşmüş. Ergenç filmde, bir tarafta evlenmeyi düşündüğü kişi diğer tarafta farklı iki kadın ve ortasında kalan bir adam. Film 2 hafta da sadece 78 bin kişi tarafından izlendi.
 
KURTLAR VADİSİ "HÜSRANDA"
Güçlü bir oyuncu kadrosuna sahip olan ve 6 hafta önce sinemaseverlerle buluşan "Kurtlar Vadisi: Gladio"nun hasılatı ise 6.819.256 TL. İzleyen kişi sayısı ise 861 bin kişi.
 
Yönetmenliğini Sadullah Şentürk'ün yaptığı filmde son dönemin başarılı oyunculardan biri olan Necati Şaşmaz'a  Köksal Engür, Ayfer Dönmez, Musa Uzunlar gibi isimler eşlik etti.
 
Türkiye'nin yakın tarihine etki eden olayları anlatan filmde: 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’’ın zehirlenmesinin Musul ve Kerkük’’e girmesiyle ilişkisi ele alınıyor. Filmde ayrıca, ’“Cem Ersever, Gladio’’nun hangi gerçeğini öğrendiği için öldürüldü? Kim Washignton’’dan gelen telefonla darbe girişiminden vazgeçti? Apo suikastini Gladio nasıl önledi? 28 Şubat süreci bin yıl sürecek iken 5 yılda nasıl sona erdi?’” gibi Türkiye tarihini derinden sarsan sorulara ışık tutuluyor.
 
"GECENİN KANATLARI"DA KIRILDI
Son zamanda Aşk-ı Memnu dizisinde gösterdiği performansla adından sıkça söz ettiren Beren Saat'in yer aldığı "Gecenin Kanatları" isimli filmin hasılatı ise herkesi şaşırttı.
 
Yönetmenliğini  Serdar Akar'ın yapttığı ve senaryosunu Mahsun Kırmızıgül'ün üstlendiği "Gecenin Kanatları" 3'üncü haftasında 2.514.477 TL'lik gişe hasılatı elde etti. 290 bin kişi tarafından izlendi.
 
2009 yılının son aylarında vizyona giren ve hüsrana uğrayan filmler bu kadarla sınırlı değil. Türk sinemasında hayal kırıklığı yaratan filmler ise şöyle;
 
-Neşeli Hayat
-Gecenin Kanatları
-Vavien
-Acı Aşk
-Başka Dilde Aşk
-Kurtlar Vadisi: Gladio
-Türkler Çıldırmış Olmalı
-Abim
-Aşk Geliyorum Demez
-İki Dil Bir Bavul
-Kolpaçino
-Kanal-İ-zasyon
-Dabbe 2 (Gazeteport)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
''Amerika gayret ederse bizi anlar''
'Yahşi Batı'nın galasında soruları yanıtlayan Cem Yılmaz, ''Amerikalı ...
Fatih Akın’’dan ’‘lezzetli’’ bir film
  Yeni filmi 'Soul Kitchen'da aşk, müzik, yemek ve dostluğu ...
Sosyal projelere sanatsal destek
Yaratıcı Çocuklar Derneği ile Konak Belediyesi işbirliği sürüyor. Alsancak’’ta ...
 
İzmir sanata doyacak
İzmir Sanat, yeni yılda Ömür Göksel’’den Anjelika Akbar’’a kadar onlarca ...
Orhan Pamuk laikleri kızdıracak
Nobel ödüllü yazar Orhan Pamuk, Amerikan PBS televizyonuna yaptığı açıklamada, ...
Fatih Akın ’‘gençliğine veda ediyor’’
2010'un ilk günü gösterime girecek son filmi 'Soul Kitchen'ın ...
 
Jackson Disneyland’’a geri dönüyor
Michael Jackson’’ın başrolünde oynadığı, 1986 yapımı bilimkurgu filmi ...
Bornova kursiyerlerinden ’‘kırmızı’’ sergi
Bornova Belediyesi resim kursiyerleri yeni yıl öncesi Kırmızı isimli bir resim sergisi açtılar.’
Beyazperde de tüm zamanların en iyi 150'si
Dünyanın en ünlü sinema dergilerinden Total Film, beyazperdenin gelmiş ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
50 yıl önce nasıl katil oldu?
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva