HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
19 Kasım 2011 Cumartesi - 17:29

GDO’lu ürünlere etiket çağrısı

Bornova Belediyesi ve GDO’ya Hayır Platformu öncülüğünde düzenlenen basın açıklamasıyla, GDO’lu (Genetiği Değiştirilmiş Organizma) ürünlerin etiketlenerek diğerlerinden ayrılması için ilgili bakanlıklar ve bu ürünleri pazarlayan şirketlere çağrıda bulunuldu.

GDO’lu ürünlere etiket çağrısı

İZMİR - Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır’ın da katılarak destek verdiği basın açıklamasının ardından Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde “Yaşam Patentlenemez, Tarımda ve Gıdada GDO’ya Geçit Yok” konulu panel düzenlendi
 
Genetiği değiştirilmiş organizmalarla ilgili araştırmaları bulunan ve konuyla ilgili çeşitli platformlarda eğitimler veren Ziraat Mühendisi Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, Uğur Mumcu Kültür Merkezi önünde düzenlenen basın açıklamasına katılarak destek verdi. Tohumizi Derneği Başkanı Olcay Bingöl, Bornova Belediyesi’nin de destek verdiği, Ziraat Mühendisleri Odası, çeşitli meslek odaları, tüketici örgütleri, ekoloji ve çevre derneklerinin içinde olduğu ‘GDO’ya Hayır Platformu’ adına basın açıklamasını okudu.

Şirketlerin Biyogüvenlik Kurulu üzerinde yarattığı baskı ve yönlendirme ile tarımın geleceği ve gıdalarla oynanmasını şiddetle reddettiklerini söyleyen Olcay Bingöl, “Yasanın kabul edildiği günden bu yana şirketlerin ithal ettiği GDO’lu ürünlerin etiketlenme zorunluluğu olduğu halde yerine getirilmiyor. Türkiye’ye sokulan GDO’lu ürünlerin hangi alanlarda kullanıldığını denetleme ve takip sorumluluğu bulunan Bakanlık ve şirketler bu sorumluluğu yerine getirmiyor. Bu sorumsuzluğun hem idari hem de cezai yaptırımları var. Gereğini yapmayanlar hem yargı önünde hem de toplumsal vicdanlarımız huzurunda hesap vermek zorunda kalacaktır” diye konuştu.

Kısa süre içinde GDO’lu ürün ithalatının giderek artacağını da dile getiren Olcay Bingöl, “Bu şekilde geleneksel beslenme alışkanlıklarımız ve tarım kültürümüz değişmekte ve iğdiş edilmektedir. Tüketimde endüstriyel tarzların egemen olduğu gıda sistemleri toplum sağlığını bozduğu gibi tek tip insan ve tek tip bir toplumun doğmasına neden olmaktadır. Biz bu tek tip yaşam alışkanlıklarına karşı toplumsal ve biyolojik çeşitliliği savunmaya devam edeceğiz” dedi.

Basın açıklamasının ardından GDO’ya hayır “Yaşam Patentlenemez, tarımda ve gıdada GDO’ya geçit yok” paneli gerçekleşti. Panel yöneticiliğini Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır yaptı. Panelde Prof. Dr. Tayfun Özkaya “Genetiği değiştirilmiş organizmaların tarıma etkileri ve tohum sorunu”, Çiftçi-SEN Genel Başkanı Abdullah Aysu “Çiftçiler ve GDO”, Ekoloji Kolektifi Temsilcisi Fevzi Özlüer “Biyogüvenlik Yasası ve Uygulamaları”, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Dr. Işıl Ergin ise “GDO’lar sağlık açısından risksiz mi” konulu sunumlarını yaptı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Işık Dikicigil 19 Kasım 2011 Cumartesi 18:36

KESİNLİLE DOĞRU VE ÇOK GÜZEL BİR ETKİNLİK HALKI BİLİNÇLENDİRMEK LAZIM. BURADA BÜTÜN ZİRAAT PROFESÖRLERİNE İŞ DÜŞÜYOR. LİSELERE GİDİP BU PANLELLER KONFERANSLAR TEKRAR EDİLMELİ OKULLARA YAYILMALI BU BİLİNÇ

Yorumu oyla      13      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kocaoğlu, Fransa Büyükelçisi’ni ağırladı
Fransa’nın Ankara Büyükelçisi Laurant Bili, İzmir Büyükşehir Belediye ...
Kocaoğlu: “Sınırı aşana müdahale ederiz”
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Kordon’da bulunan işletmelerin ...
Halfeti Seferihisar'dan destek istedi
Dünyada hızla yayılan Cittaslow (Sakin Şehir) ağına katılmak isteyen Şanlıurfa’nın ...
 
Ester Bulut:Sus sus nereye kadar!
İki yıl önce kansere yenik düşen Çiğli Belediye Başkanı Ensari Bulut’un ...
Başkan’dan akşam sürprizi
İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aziz Kocaoğlu, Yaşar Üniversitesi’nin ...
Büyükşehir ilçelere yardım eli uzattı
İzmir Büyükşehir Belediyesi meclis toplantısında ilçe belediyelere 5 milyon ...
 
Kıyı Ege'den Erciş'e okul sözü
Kıyı Ege belediyeler Birliği, deprem bölgesindeki incelemelerine Van’ın ...
Başkan Tartan, Eryılmaz'ı transfer etti
Konak Belediyesi, İZBETON Genel Müdür Yardımcısı iken Kocaoğlu’nun kadro ...
Buca'da 'beden dili' eğitimi
Dünyada "Riccon" adıyla tanınan beden dili ve iletişi uzmanı İlhan Doğan, ...
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva