HABERLER>GÜNCEL
23 Haziran 2011 Perşembe - 13:45

Gaziemir'e 'Sen misin hizmet götüren' davası!

Gaziemir Sarnıç’ta bulunan fabrikalar için yaptırılan yön levhası ve tabelaların beton dökme ve hafriyat işlerini yapan belediyenin başı derde girdi. Fabrikaların problemini ortadan kaldıran belediye başkan yardımcısı kendisini mahkemede buldu.

Gaziemir e  Sen misin hizmet götüren  davası!

Fatih Yapar/Egedesonsöz -  Gaziemir’de adeta ‘Sen misin sorun çözen’ dedirtecek bir olay yaşandı. Yerel seçimlerin ardından belediye iken kapanarak mahalle olan Sarnıç’ta koordinasyon merkezinde ‘koordinatör’ olarak görev yapan Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Duman, yönlendirme levhaları yapılması için çalışma başlattı. Bölgedeki esnaf ve şirket temsilcileri ile görüşen Duman, konuyu kendilerine iletti. Firma sahiplerinin de onay vermesinin ardından bu işi yapacak olan ve tabelaları koyacak olan şirketle görüşmeler başladı. Şirket sahipleri ve tabelaları kuracak olan kişilerle yerel yönetici olarak sadece diyalog sağlayan, resmi bir karar da almayan Duman’ın başı belaya girdi. Gaziemir’e gelen ziyaretçilerin Sarnıç’ta bulunan fabrikaları rahatça bulmaları için konulan yön levhaları daha sonra soruşturmaya konu oldu.
 
MAHKEMEYE ÇIKTI
İsimsiz bir kişinin yaptığı şikayet başvurusunun ardından tabela işini inceleyen kaymakamlık soruşturma için izin verdi. Sarnıç geneline konulan yaklaşık 50 tabelanın kurulması için belediye meclis kararı alınması gerektiği ifade edilen soruşturma dosyasında tabelaları kuran şirketin bu işten menfaat sağladığı ifade edildi. Dosyada ayrıca Belediye Başkan Yardımcısı Duman’ın firmalara yardımcı olmak amacıyla gönderdiği tabelaların kazılacağı alanda çalışma yapan belediye kepçe ve operatörlerin kamu zararına neden olduğu belirtildi. Beton dökme işini de yapan belediyenin kaynakları uygun olmayan yerde kullandığı ifade edildi.
 
SAVUNMA YAPTI
Soruşturma izni verilmesinin ardından 21. Sulh Ceza Mahkemesi’nde görülen davada mahkeme heyetine de durumu anlatan Duman, belediyenin görevleri arasında yer alan hiçbir işlemin dışına çıkmadıklarını söyledi. Bölgede bulunan firmaların talepleri üzerine yön levhası ve panoların konulması işini koordine ettiğini yasal bir bağlayıcı karar almadıklarını anlatan Duman, “Burada belediyenin resmi olarak yaptırdığı bir iş yok ki meclis kararı alınsın. Belediye olarak vatandaşlarımıza yardım etmekle görevliyiz. Evini su basan, duvarı yıkılan, yolu bozulan insanlara da belediye ekipleri gidiyor. Soruşturma dosyasında hafriyat ve betonlama işlerinde meclis kararı gerektiğine dair yapılan yorumlar doğru değildir. Yön levhalarının yerleştirildiği bölgede 140 firma faaliyet gösterirken 10 bin kişiye istihdam sağlanıyor. Burada işlerin sağlıklı yürümesini koordine etmek belediyenin sorumluluğundadır” dedi.

BELEDİYE KANUNLARINI OKUYUN
Yardımcısı hakkında soruşturma izni verilmesi kararına anlam veremediğini ifade eden Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, “İsimsiz bir dilekçenin işleme konulması gibi garip bir şey olamaz. O zaman biz de her tarafa şikayet mektupları gönderip işlem yaptıralım. Artık memurlarımız çalışamaz hale geldi. Biz bu baskılar altında vatandaşa nasıl hizmet vereceğiz. Devletin bir kurumu olarak tabela kirliliğini önlemek ve bunları bir araya getirmek görevimiz. Sarnıç’ta yapılan işlemden kimse şikayetçi değil. Zaten bu tabelalar firmaların talebi üzerine yapıldı. Ayrıca levhaların beton dökme ve hafriyat işi bizim yapmamız gereken bir iştir. Meclis kararı değil idare kararı ile yapılabilir. Bunu yanlış anlayıp soruşturmaya izin verenler belediye kanunlarını okusunlar” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ali 7 Ağustos 2011 Pazar 17:49

ben hic kipalar olmasını istemiyorum

Yorumu oyla      13      6  
nilaysermikökkılınç 24 Haziran 2011 Cuma 13:24

CHP ; yerel yönetimlerin üniter devlet yapısı içinde idari ve mali özerkliğini savunuyordu.Ana muhalefet partisinden bir belediye.İsimsiz olması nedeniyle kayda alınmaması ve işlem görmemesi gereken bir şikayet dilekçesi.Anayasanın 127/5.maddesindeki idari vesayet.Yani Merkezi İdare Yerel İdareyi denetler. Kaymakamlık Merkezi İdarenin ilçedeki temsilcisi,Başkan Yardımcısı yerel idareninin ilçedeki temsilcilerinden biri.Yerel Yönetici hakkında Merkezi İdare tarafından denetim yapılıyor,soruşturma izni veriliyor.Yerel Yönetici ceza yargıcı karşısında belediye kanunlarını anlatmaya çalışıyor.Yerel yönetimlerin idari ve mali özerkliği olsa belediye kanunlarını ve uygulamayı bilen yerel yönetim denetim kurulları olsa kimse merkezi idarenin baskısı var diyemezdi.Yerel yönetimler ve merkezi idarenin eşit hukuki ve mali şartlar altında çalışmadıklarına ve anayasadan kalkması gerektiği söylenilen idari vesayete ne yazık ki tipik bir örnek...

Yorumu oyla      16      6  
izmir 24 Haziran 2011 Cuma 01:12

izmir akpnin baskılarına boyun eğmeyecek!

Yorumu oyla      19      7  
bingöllü hakan 23 Haziran 2011 Perşembe 14:26

akp belediyeleri dünya usülsüzlük yaparken savcılığın soruşturma izni verdiği işe bak,,,kayseri elazığ daha duruken bu duruma ne demeli,,,kısacası ülkenin cılkı çıkmış,,,

Yorumu oyla      28      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TMMOB'dan Büyükşehir'e 'körfez' eleştirisi
Türk Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği (TMMOB) İzmir İl Koordinasyon ...
İzmir'deki binalar depreme dayanıklı mı?
İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) İzmir Şubesi tarafından, il genelindeki ...
Bornova'da kalıp ustası 12. kattan düştü
İzmir'in Bornova ilçesi Evka-3 semtinde, çalıştığı inşaatın 12. katında, ...
 
İzmir'de iki orman yangını
İzmir'in Bayındır ilçesi Kızılkeçili mevkisinde ve Menemen'deki Görece ...
Elazığ 5.4’le sallandı
Elazığ’ın İçme beldesinde 5,4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.
Şifre skandalında karar
YÖK, skandallarla gündemden düşmeyen ÖSYM’nin Başkanı Prof. Dr. Ali Demir’e ...
 
EXPO 2020 süreci neden yavaşladı?
İzmir’de gözler EXPO 2020 adaylığına çevrilirken, kamu kurum ve kuruluşlarının ...
‘Dön’ çağrısına yanıt verdi
ABD’de yaşayan Fethullah Gülen’e Türkiye’ye dönmesi için çağrıda bulunduklarını ...
Ferda Eser ilk davayı kazandı
Aziz Kocaoğlu’nun yetkilerini alıp Kent Kütüphanesinde görevlendirdiği ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva