HABERLER>POLİTİKA
13 Şubat 2012 Pazartesi - 12:28

Gaziemir'de muhalefet yerlebir, Çiğli'de itiraz zamanı

CHP Gaziemir’de yapılan delege seçimlerinde iktidar, muhalefet listelerine acımadı. Çiğli’de yapılan delege seçimleri sonrası her iki taraf da itiraz etti.

Gaziemir de muhalefet yerlebir, Çiğli de itiraz zamanı

FATİH YAPAR/CAN ÖZLÜ/ EGEDESONSÖZ- Delege seçimleri tamamlanan Gaziemir’de partililer sandığa gitmekte zorlanırken seçimlerin yapıldığı mahallelerin çoğunda iki liste yarıştı. Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, eşi aynı zamanda İlçe Sekreteri Birsel Şenol ve İlçe Başkanı Elif Becek tarafından organize edilen listeler ile muhaliflerin listesi yarıştı. İlçe genelinde muhalefet seçimlerde hiçbir mahallede başarıya ulaşamadı. CHP eski İlçe Başkanı Yüksel Demirsoy’un döneminde de muhalefet yapan ilçenin tanınmış isimleri Halil Arda, Kadir Özalp, Bülent Zenginobuz gibi isimlerin koordine ettiği muhalefet listeleri büyük oy farkları ile kaybetti.

Delege seçimleri son virajda haberi için tıklayınız
 
AĞIR TOPLAR GİTTİ
Gaziemir’de muhalefetin en etkili olduğu yerlerden biri olan Yeşil Mahalle’de seçimler Cumartesi günü yetirli çoğunluk sağlanamadığı için ertelenmişti. Partililer tekrar sandığa gitti. Muhalefetin ağır topları Halil Arda, Bülent Zenginobuz, Kadir Özalp, Levent Çağlarsu, Serap Çavdar, Ali Akaya gibi isimler delege olmayı başaramadı.  Öte yandan delege olmayı başaramayan isimler arasında İl Yönetim Kurulu Üyesi Şenay Çavdar’ın da yer alması dikkat çekti. İlçe eski Başkanı Yüksel Demirsoy döneminde disipline gönderilen isimler arasında yer alan çiçekçi Levent Çağlarsu, Cumartesi günü Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol ile ilçe binasında tartışmış, Şenol’u ilçeye gelen İl Başkanı Tacettin Bayır’a şikayet etmişti. İlçenin desteklediği kazanan listede İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Volkan Özçolak, Besim Özman, Erol Sırtı, Erkan Uyar, Murat Sönmez gibi isimler yer aldı.
 
KÜRÜM’ÜN OĞLU DA VAR
İlçenin en önemli mahallelerinden biri olan Gazi’de Belediye Başkanı Halil İbrahim, eşi Birsen Şenol, Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Yılmaz Ağırtaş, İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Köse, Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ersin Sayköye'nin eşi İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Bengü Yapıcı Sayköse gibi isimler delege oldu. Ağır topların yer aldığı kazanan listede Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm’ün oğlu Ozan Kürüm de delege olmayı başardı. Muhalefet listesinde İlçe eski yöneticisi Hülya Sert, İsmet Sert ve Belediye Personeli Emin Aksoy yer aldı. Sert’in iki listede de yer alması dikkat çekti. İlçenin listesi 137 oy alırken muhalefet ise 13 oyda kaldı.
 
İLÇE BAŞKANI TEK LİSTEDE
Seçimlerin yapıldığı Aktepe ve Emrez Mahalleleri’nde muhalefet kaybetti. Aktepe’de Belediye Meclis Üyesi Ali Kaya, Veysel Erdoğan İZSU personeli Ercan Cankılız gibi isimler delege olurken Ali Ekber Sarıgül’ün başını çektiği liste kazanamadı. Emrez’de ise İlçe eski Yönetim Kurulu Üyesi Cemal Siliseli ve Belediye Meclis Üyesi Fahri Ayhan delege oldu. 9 Eylül Mahallesi’nde çıkartılan tek listede İlçe Başkanı Elif Becek, İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Topsakal ve Meclis Üyesi Ömer Koç delege oldu.
 
ATIFBEY’DE İLÇE KAZANDI
CHP eski İlçe Başkanı Yüksel Demirsoy’un da bulunduğu Atıfbey Mahallesi’nde yeterli çoğunluk sağlanamadığı için seçimler ertelenmişti. Tekrarlanan seçimlerde ilçenin desteklediği mavi liste zafere ulaştı. Demirsoy iki listede de yer alırken kazanan tarafta yer alan Belediye eski Başkan Yardımcısı Meclis Üyesi Savaş Kapucu, İlçe Yöneticisi Metin Aktaş, Ebru Akkaya ve Belediye Meclis Üyesi Fevzi Çağlı gibi isimler delege oldu. Kaybeden listede ise Belediye Eski Meclis Üyesi Gülen Özcan yer aldı. Cumartesi günü iki kişi ile çoğunluğun sağlandığı Gazikent Mahallesi'nde ise Belediye Meclis Üyesi Önder Keskin, İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Ali Rıza Türkmen ve Aziz Kılınç da delege olmuştu.
 
SARNIÇ’TA GELEN GELMEYENİN YERİNE İMZA ATTI
Delege seçimlerinde katılımın dibe vurduğu ilçelerin en başında gelen Sarnıç’ta bulunan mahallelerde seçimler tek liste halinde yapıldı. Yeril seçimlerden önce belediyesi kapatılarak Gaziemir’e mahalle statüsünde bağlanan Sarnıç’ta Atatürk, Fatih, Menderes ve Hürriyet Mahalleleri’nde seçim yapıldı. Seçim zamanı her mahalleye yaklaşık 20-30 kişi oy kullanmaya gelince yeterli çoğunluk sağlanamadı. Seçimlerin ertelenme ihtimali bulunduğu beldede oy kullanmaya gelen bir kişi üye olan eşi, çocuğu ya da akrabasının yerine imza atarak çoğunluğu sağladı. Dört mahallede ‘başkasının yerine imza atma’ formülü ile yapılan seçimler sorunsuz geçti. Sarnıç Fatih Mahallesi’nden Belediye Meclis Üyesi Kemal Orfanlı, İlçe Yönetim Kurulu, eski belde başkanı İlhami Kirazlı, Menderes Mahallesi’nden Belediye Meclis Üyesi Yusuf Serbest ve Serdar Soysal, Hürriyet Mahallesi’nden ise Belediye Meclis Üyesi Abdurrahim Nursoy, Milletvekili Aday Adayı Aynur Açıkgöz ve Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği (Bal-Göç) Gaziemir Şubesi Başkanı Halim Garip delege seçildi.

ÇİĞLİ’DE ‘İTİRAZ’ ZAMANI
Delege seçimlerini tamamlayan CHP Çiğli’de, bu kez de itirazlara yönelik tartışmalar alevlendi. Birçok mahallede gergin geçen seçimlerin ardından sonuç değerlendirmesi yapan taraflar, kazanılan ve kaybedilen sandıklar ile ilgili itiraz girişimlerine başladı. Çiğli’de ilk iptal talebi; Belediye Başkanı Metin Solak’a yakın mavi liste ile İlçe Başkanı Ali Rıza Koçer’e yakın beyaz listenin yarıştığı Aydınlıkevler’den geldi. Mavi listenin üç oy farkla kazandığı seçimlerde, geçerli oy sayısı ile sandıktan çıkan oy sayısının tutmadığı ve fazladan bir oyun var olduğu öne sürülerek iptal başvurusu yapıldı. Kaybeden beyaz listede, Bayraklı Belediye Meclis Üyesi Mustafa Doğan, eski meclis üyesi Savaş Teke ve Kadın Kolları İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Fatma Yayla’nın da bulunması sandık sonucunun önemini artırdı.
 
GÜZELTEPE’DE TEPKİ BÜYÜK
Güzeltepe’de ise dün akşam geç saatlere kadar sayımı devam eden ve beyaz listenin 326’ya 324 kazandığı, sonrasında tartışmaların yaşandığı seçimler için itirazlar yolda! Solak ve Koçer ekibinin kıyasıya bir yarış sergilediği mahallede, sandıkların sayılmasının ardından tartışmalar alevlenmiş,  Solak’ın desteklediği mavi liste taraftarları, kendilerine ait üç oyun geçersiz sayıldığını öne sürmüştü. Koçer’in beyaz listesinde yer alanlar ise sayımın yasal olarak yapıldığını savunmuş ve seçimin geçerli kılınmasını istemişti. Yaşanan tartışmalar arasında, tutanak tutulmadan, seçim yerinden ilçe binasına getirilen sandık için ilan edilen sonuç Solak ve ekibini memnun etmedi. Sonuç tutanaklarının, seçim alanında tutulması gerektiğini öne süren muhalif partililer, 340 üye imzalı ‘iptal’ dilekçesini bugün ilçe yönetimine sunma kararı aldı. Çiğli’de, iptal edilen Cumhuriyet Mahallesi seçimleri ise yönetimin kararı ile önümüzdeki hafta yapılacak. Sandık sonuçlarına yapılan bugün ilçe yönetiminde değerlendirilecek. Alınan kararların ise İl Başkanlığı tarafından onaylanması beklenecek.

TATI’YI DEVİRMEK SUÇ MU?
CHP’li eski yöneticilerden Kazım Çırak’ın oğlu Gazi Çırak Vali Rahmi Bey Mahallesi’nde Ercan Tatı ve Rıza Zayıfoğlu’nun listesini devirip sandıktan zaferle ayrılmıştı. Sonucun ardından kendisine ve ekibine hoş olmayan yakıştırmalar yapıldığını öne süren Gazi Çırak ‘Kasım Çiftçi ve Başkan Aziz Kocaoğlu’nun eski danışmanı Naim Dağdelen ile bir liste hazırladık ve belediye ekibini yendik. Bizi Önder Savcı ve Baykal’cı ilan ettiler. Biz Aziz Kocaoğlu ve Kılıçdaroğlu’nun yanındayız. Genç yaşta siyaset bayrağını devraldım. Önümüzü tıkamak isteyenlere izin vermeyeceğiz. Bu karalama kampanyasına son versinler. Gün birlik günüdür’ dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 13 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
yeliz canpolat 14 Şubat 2012 Salı 21:53

Ercan Tatı sürekli bu tür haberlerle gündeme geliyorsun herkes mi suçlu kardeşim rahat bırak insanların yakasını genç arkadaşım bu tip insanlara karşı meydanı boş bırakmamışsın helal olsun...

Yorumu oyla      17      6  
ali koray yılmaz 14 Şubat 2012 Salı 14:00

yeter be ercan tati yenildin işte kabul et ugrasma kimseyle yakında sende aynı yerde nefes alıcaksın sakın yanlış yapma indiğinde bizden yanlış görürsün bucanın gülen yüzü gazi çırak ı kutluyoruz

Yorumu oyla      18      6  
ismail kuş 14 Şubat 2012 Salı 01:43

Valirahmibey de ercan tatı her iki listede vardı kendi isteğiyle listeden adını sildirdi diye hatırlıyorum.. seçim bitmiş artık uzatmanın anlamı yok ortada nail dağdelenin ve gazi çırak adlı genç arkadaşımızın başarısı var taldir edin...

Yorumu oyla      21      7  
fatih erkal 14 Şubat 2012 Salı 01:38

gençlere destek değil köstek oluyorsunuz yazıklar olsun.. gazi çırak yolun açık olsun bence daha aktif siyaset yapmalısın..

Yorumu oyla      23      6  
FERİDE 13 Şubat 2012 Pazartesi 23:39

DEMOKRATİK BİR SECİM OLDU BENCE METİN BAŞKAN BAŞARILLI İŞÇİLERE HİÇ KİMSENİN BASKI YAPMASIDA DEMOKRASİ DEYİL BENCE BİDE İŞÇİNİN PARASINI VERMEKTE BAŞARILLI OLSAN BAŞKANIM HİÇ KİMSE SİZİ YIKAMAZ EMİNİM (SAYGILAR)

Yorumu oyla      17      6  
serkan güven 13 Şubat 2012 Pazartesi 23:00

gazi çırak ve ekibini cesaretinden dolayı kutluyorum bu arkadaşlar örnek oacak demokrassi dersi vermiştir.yolun açık olsun.

Yorumu oyla      25      6  
garip 13 Şubat 2012 Pazartesi 18:58

gaziemirde delege seçimlerinde partiye çiddi anlamda ilgisizlik vardı.yigit İSTANBULUN unutulması çok üzücü

Yorumu oyla      15      9  
OLUR BÖYLE 13 Şubat 2012 Pazartesi 18:47

HALİL ARDA BU ADAM KENT A.Ş. MÜDÜRÜMÜYDÜ

Yorumu oyla      12      8  
AYSEL 13 Şubat 2012 Pazartesi 18:20

GAZİ ÇIRAK YOLUN AÇIK OLSUN.GENÇLERİN YOLUNU AÇIN.

Yorumu oyla      26      6  
hakan menderes mahallesi 13 Şubat 2012 Pazartesi 17:42

BİREYSEL ÇIKARLAR BİR KENARI BIRAKILIP PARTİ ÇIKARLARI ÖNE ÇIKMALIDIR..SEÇİN SIRATTINI MAHALLE DELEGELERİ ESNAFA İNEREK VERMELİDİR.SEÇİLDİK İŞ BİTTİ OLMAMALIDIR...

Yorumu oyla      22      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bülent Arınç: Savcı görevini kötüye kullandı
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, MİT’çileri ifadeye çağıran savcının ...
Türeli: Soydaşlarımızın “isim” çilesine son verilmeli
CHP İzmir Milletvekili, Aşkın Türeli, Bulgaristan’da yaşayan Türkler ve ...
'Kasamı bugün de Aziz Bey’e emanet ederim'
2009’da Kocaoğlu’na rakip olan, birlikte katıldıkları bir televizyon programında, ...
 
Yıldırım'dan üçüncü köprü ve havaalanı açıklaması
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, boğaza üçüncü ...
BDP’li vekilden Erdoğan’a sert sözler
BDP'nin 2'nci Olağan Kongresi'ne katılan BDP Mersin Milletvekili Ertuğrul ...
Kılıçdaroğlu yoğun Muğla mesaisi
Muğla’da konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, Bafa Beldesi Belediye Başkanı CHP'li ...
 
Kılıçdaroğlu İzmir'den Muğla'ya uğurlandı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Muğla'nın ilçelerinde ziyarette ...
Akay: İzmir AK belediyeciliği istiyor
AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, büyük İzmir il kongresi öncesi ...
CHP İzmir'de delege seçimleri son virajda!
Delege seçimleri Çiğli'de beklendiği gibi gergin geçerken, Güzelyalı'da ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva