HABERLER>POLİTİKA
13 Şubat 2012 Pazartesi - 11:57

Bülent Arınç: Savcı görevini kötüye kullandı

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, MİT’çileri ifadeye çağıran savcının görevini kötüye kullandığı için görevden alındığını söyledi. Arınç, muhalefetin “hukuk ihlali” eleştirileri için ise “Herhalde Kılıçdaroğlu öyle düşünse deve güreşi izlemeye gitmezdi" dedi.

Bülent Arınç: Savcı görevini kötüye kullandı

ANKARA - Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, MİT mensuplarının ifadeye çağrılmasının ardından yaşanan gelişmelerle ilgili gazetecilerin sorularını yanıtladı.
 
Arınç, KCK soruşturmasını yürüten Sadrettin Sarıkaya'nın Başsavcıya haber vermemesi ve görevini kötüye kullandığı için görevinden alındığını söyledi.
 
Bülent Arınç, “MİT Müsteşarı ile bazı mensupları ilgili olarak İstanbul’da Özel Yetkili Savcının bir talebi oldu. Yasaya uygun olmadığına dair görüşler ifade edildi. Özel Yetkili Savcı, CMK’dan aldığı yetkiyle böyle bir soruşturma başlattığını ifade etti. Ancak Başsavcı’ya haber vermemesi ve görevini kötüye kullanması nedeniyle görevden alındı. Hazırlanan tasarı yarın Adalet Komisyonu’nda görüşülecek, Genel Kurul’da da son şeklini alacak" dedi.
 
Teklifin hazırlanmasında Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in önemli rol oynadığını belirten Başbakan Yardımcısı Arınç, "Başsavcı’nın açıklamadan haberim yok. Bu konunun yeni bir kanunla daha anlaşılabilir hale getirilmesi gerekiyor. Bu konuda Adalet Bakanı’nın ön planda ve belirleyici olduğunu söyleyebilirim" diye konuştu.
 
Tasarıyla hukuk ihlali yapıldığı yönündeki eleştirileri kabul etmeyen Arınç, şöyle konuştu: "Muhalefetin eleştirilerini okuyorum. Eleştiriler olacaktır, bunlar değerlendirilecektir. Herhalde muhalefet de çok büyük bir hukuk ihlali olduğunu düşünmüyordur. Eğer CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu öyle olduğunu düşünse, işini gücünü bırakıp deve güreşi izlemeye gitmezdi. Görüşmeleri kitlemek, ilkel bir davranış olur.”

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Cübbesiz Mustafacan Hoca 13 Şubat 2012 Pazartesi 16:05

Keşke her görevini kötüye kullanan için bu iradeyi gösterebilsek.Mesela devleti yönet diye vatandaşın yolladığı vekiller andımızla,nutukla,inönü ile uğraşmak yerine PKK lıları yakalasa,devleti soyan ihalelere fesat karıştıranları ayıklasa,içki içeni fişlemek yerine vergi kaçıranları fişlesek,bağış paralarıyla film-dümen çevirenleri içeri tıksa ne mubarek iş yapmış olur değilmi Bülent abim?Neyse bizim aklımız pek ermez,ben abdestimi tazeleyip namaza gidiyorum.Siz bakın icabına...

Yorumu oyla      19      7  
13 Şubat 2012 Pazartesi 13:19

Paşalar sahte belge var diyince bırakın yargı yapsın işini diyeler mit yanlış yapınca yasa cıkartıp savcı kanunu kötüye kullandı diyin ayıp be ayıp..Devlet bitmiştir.

Yorumu oyla      17      8  
Işık Dikicigil 13 Şubat 2012 Pazartesi 13:10

BENCE İKTİDAR GÖREVİNİ KÖTÜYE KULLANIYOR. SAYISIZ ÖRNEKLERİ VAR. DGM DE ÖZEL YETKİLİ MAHKEMELERE, BOP EŞ BAŞKANLIĞINDAN, ANAYASA MAHKEMESİNE BAŞKANINDAN, EMNİYETTEN BİLGİSİ DIŞINDA OLABİLİR ABD BÜYÜKELÇİSİNE BRİFİNG'E, İMRALI OSLO GÖRÜŞMELERİNE, DENİZ FENERİ SAVCILARININ GÖREVDEN ALINMASINA, KHK İLE ÜLKEYİ YÖNETMEYE, YARGI BAĞIMSIZLIĞININ YOK EDİLİŞİNE, YÖK KANUNU İLE ANAYASANIN ÇİĞNENMESİNE, HSYK'NIN İÇİNDE ADALET BAKANININ OLMASINA,MEDYA PATRONLARI İLE TOPLANTI, NE TÜR HABERLERİ YAZIP YAZMAM

Yorumu oyla      17      7  
AHMET NEVZAT GÜVEN 13 Şubat 2012 Pazartesi 13:03

SAVCILAR KAMUNUN HAKKINI KORUYAN KİŞİLERDİR.GÖREVLERİNİ KÖTÜYE KULLANDIKLARI İDDİA OLUNAMAZ.BELKİ BAZEN KÜÇÜK VE ÖNEMSİZ İŞLERDE İHMAL VEYA KOLLAMA YAPABİLİRLER.BUDA İNSANLIK HALİDİR DİYE İZAH EDİLEBİLİR.AMA ORTADAKİ MİT OLAYINDA SAVCI NE AMAÇLA GÖREVİNİ KÖTÜYE KULLANSIN?ORTADAKİ SUÇLARI SORUŞTURMAK GÖREVİ KÖTÜYE KULLANMAK MIDIR?ARINÇ'IN HAREKETİ SAVCIYI SUÇLAYARAK ASIL SUÇLUYU KORUMAK GAYRETİ OLARAK ÖNE ÇIKMAKTADIR.MADEM YARGI BAĞIMSIZDIR.BIRAKIN İŞLERİNİ YAPSINLAR.YARGIYA SAYGINIZ YOK MU?

Yorumu oyla      17      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türeli: Soydaşlarımızın “isim” çilesine son verilmeli
CHP İzmir Milletvekili, Aşkın Türeli, Bulgaristan’da yaşayan Türkler ve ...
'Kasamı bugün de Aziz Bey’e emanet ederim'
2009’da Kocaoğlu’na rakip olan, birlikte katıldıkları bir televizyon programında, ...
Yıldırım'dan üçüncü köprü ve havaalanı açıklaması
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, boğaza üçüncü ...
 
BDP’li vekilden Erdoğan’a sert sözler
BDP'nin 2'nci Olağan Kongresi'ne katılan BDP Mersin Milletvekili Ertuğrul ...
Kılıçdaroğlu yoğun Muğla mesaisi
Muğla’da konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, Bafa Beldesi Belediye Başkanı CHP'li ...
Kılıçdaroğlu İzmir'den Muğla'ya uğurlandı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Muğla'nın ilçelerinde ziyarette ...
 
Akay: İzmir AK belediyeciliği istiyor
AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, büyük İzmir il kongresi öncesi ...
CHP İzmir'de delege seçimleri son virajda!
Delege seçimleri Çiğli'de beklendiği gibi gergin geçerken, Güzelyalı'da ...
Karataş: Hedef 2014’de belediyeleri kazanmak
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Torbalı İlçe Teşkilatı, delegelerini ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva