HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
7 Nisan 2023 Cuma - 18:54

Gaziemir'de gündem faaliyet raporu... Muhalefetten Arda’ya 'fotoroman rapor' tepkisi!

Gaziemir Belediyesi'nin 2022 yılı Faaliyet Raporu görüşmeleri tartışmalara neden oldu. Muhalefet meclis üyeleri faaliyet raporunun sadece fotoğraflardan oluştuğunu dile getirirken, Cumhuriyet Halk Partili isimler ise eleştirilere aynı sertlikte yanıt verdi

Gaziemir de gündem faaliyet raporu... Muhalefetten Arda’ya  fotoroman rapor  tepkisi!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Gaziemir Belediyesi'nin Nisan ayı olağan Meclisi'nin ikinci oturumu gerçekleştirildi. Belediye Meclis Toplantı salonunda düzenlenen oturuma Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda'nın yokluğunda Başkan Vekili  Necati Kırmaz başkanlık yaptı.

Meclis oturumunun gündeminde ise Gaziemir Belediyesi'nin 2022 yılı faaliyet raporu görüşmeleri yer aldı.

DERİNSU: HİZMETLERİ VATANDAŞLAR SOKAKTA GÖRÜYOR
Rapor ile ilgili ilk olarak söz alan CHP Grup Sözcüsü İzel Zenginobuz Derinsu, "Bu sene faaliyet raporu ile ilgili bir çalışma yapmadan geldim.  Bu 4'ncü yılımız ve 4 senedir bizden hemen hemen aynı şeyleri söylüyoruz ve karşı tarafta farklı bakış tarzı ile aynı şeyleri tekrar ederek raporumuzu eleştiriyorlar. Haklarıdır... Çünkü yönetimsel anlayışımız, hayata bakışımız siyahla beyaz gibi farklı. Biz yoksulluğu yok edeceğiz diyoruz, onlar yardım üzerinden siyaset yapıyor.  Biz insanların kapısına koli götürerek ya da kafasına çay atarak yardım etmiyoruz. Bizler onlara onurları ve şerefleri ile rahatlıkla alabilecekleri yardım yapmayı tercih ediyoruz. Bunun gibi binlerce fark sayabilirim size. Faaliyet raporunu oluşturan emekçilere ve bürokratlara bolca teşekkür ediyoruz. Ancak sanki o arkadaşlarla bunları yapmamış, bir çivi bile çakmamışsınız denilecek. Böyle de çelişecekler kendileriyle. Bizler yönetim anlayışımızı, CHP'nin iliklerimize kadar hissettiğimiz düşüncesi ile 2022 faaliyetlerini gerçekleştirdik.Bu bizim yüz akımızdır. Keşke tüm Gaziemir'lilere tüm kitaplarımızı dağıtabilsek. Ancak zaten bunlarda yazan her şeyi ilçemizde yaşayanlar sokakta görebiliyorlar" dedi.

GÖNEN: ŞEHRİMİZİN YOKSUN KALMASINA NEDEN OLUR
AK Parti'den ilk olarak söz alan Grup Sözcüsü Ali Gönen, "Gaziemir Belediyemizin faaliyet raporu 30 ilçeden kalın olan ve en fazla fotoğraf sayısına ulaşılan kitapçıktır. Aynı fotoroman gibi... Bir yapılan hizmet 3 hizmet gibi yazılmış. Büyükşehir Belediyesi'nin faaliyet raporu herhalde bunun yarısı kadardır. Faaliyetlerin ana konusu bütçelerdir. Bütçeleri sağlıklı ve sağlam yapmazsanız faaliyetleriniz de aksar. Bu da şehrimizin hizmetlerden yoksun kalmasına neden olur. 2022 bütçemizin gelirleri 285 milyon olarak hesaplanmış, sonra 74 milyon ek bütçe eklenmiş. Gerçekleşme oranı ise yüzde 68 ile gerçekleşmiş.Geçmiş yıllara baktığımızda yüzde 74 gerçekleşmiş bütçe, bütçenin en önemli kaynaklarından biri İller Bankası payı. İzBB'den o kadar hesap etmişiz ki 73 milyonluk, ancak 5 milyon TL gerçekleşmiş. Vergilerden 107 milyon öngörülmüş, 79 milyon gelmiş. Gaziemir Belediyesi borçları ile gündeme gelen bir belediye.Gaziemir Belediyesi’nin borcu toplam 506 milyon TL. İzmir'de borçlarda sıralama yapılsa 30 ilçede 4'ncü sırada yer alıyor. 2023 yılının bütçe gelirinin yüzde 80'i ancak borçları karşılıyor. Belediyemizin bu anlamda ciddi bir borç batağında olduğunu söylediğimde belki kızılıyor ancak bu gerçeği göz ardı edemeyiz. Biz geldiğimizden bu yana kadın sığınma evi talebimiz oldu ancak belediyemiz bu yasal zorunluluğu yerine getirmek istemedi. Ancak kadın hakları ile ilgili İstanbul Sözleşmesi hakkında yeri göğü inletiyorlar. Fen İşleri’ne baktığımızda Gaziemir genelinde 8 bin metre asfalt atılmış. Trafo kaldırımı, parke döşeme gibi konularda vatandaşa memnuniyet anketi yapılmış ve yüzde 60'lık bir memnuniyet belirtilmiş. Bu sayı oldukça düşük" dedi.

ÇOK HEYECANLANDIRAN İDDİAYDI AMA...
Geri dönüşüm tesisi ile ilgili de konuşan Gönen, "4 yıl önce buraya geldiğimizde sayın başkanın çok büyük bir iddiası vardı. Atıkların geri dönüştürülmesi ve bundan belediyenin gelir sağlamasıydı. Gerçekten çok heyecan verici bir iddiaydı. Bununla ilgili ihaleye çıkıldı, 1 milyon 900 bin rakamla ihale edildi, biz de çok beğenmiştik hamleyi ancak ne hikmetse o proje yürümedi ve müteahhit işin içinden kalkamadı. Sonra ihale tekrar yenilendi ancak sonrasında belediyemiz nasıl bir kazanım sağladı bilemiyoruz. Gazi-Bel şirketinin 3 personeli ile buradaki hizmeti vermeye çalıştığı öğrenildi" ifadelerini kullandı.

KEMAHLI: BİZ DÜŞMAN DEĞİLİZ
MHP'li Aydın Kemahlı ise sözlerine geçtiğimiz günlerde bir televizyon kanalında kullanılan ifadeler ile başlarken, "Siyaset mi siyasetçilik kurumu mu diyeyim artık bir ahlak sıkıntı var. Bizim burada kimsenin kişiliği şahsiyeti ile ilgili bir sıkıntımız yok. Fikirlerimizi eksik gördüklerimizi muhalefet olarak bildirip tartışacağız tabii ki. TV'de geçtiğimiz günlerde yayınlanan beddua konusu vardı. Bunu şiddetle kınıyorum. Toplumu bu hale getirdi 4-5 senedir yaşadığımız olaylar. Bizim burada 10-11 ayımız kaldı, görevimiz tamamlayacağız, belki bir kısmımız yine burada olacak belki olmayacak. Görevimiz bitecek ve biz yine bu meydana çıkacağız. Yine beraber oturup çay kahve içip sohbet edeceğiz. Biz düşman değiliz.Rapora dönecek olursak da ben genelde icracı müdürlüklere bakarım. Göze hitap edenler park bahçeler, fen işleri gibi müdürlükler. Sağlık İşleri Müdürlüğü gayet yerinde çalışmalar yürüttü, eksiklikler var, yetişemiyorlar. Kadro artırımı yapılabilir... Kültür-Sanat'ta rutin bir şekilde işleyiş devam ediyor. Bunların da bir maliyeti var. Yaşadığımız deprem sonrası da belki bunlara kota konabilir. Fen İşleri en göze batan müdürlük. Asfalt çalışmaları var. Bir çoğunu bildirdik gerek başkana gerek müdürlüklere. Telefon ve logar kapakları 20 cm aşağıda... Atıfbey Caddesi, en çok kullanılan caddeler delik deşik. Allah aşkına yama yapın. Yenisini de yapın demiyoruz, bari yama yapın" dedi.

ATMACA:  GAZİEMİR YETERLİ DESTEĞİ ALMIYOR
CHP'li Derinsu'nun sözlerine dinlettiği bir ses kaydı ile yanıt veren AK Parti Grup Başkanvekili  Uğur İnan Atmaca, "Biz hiçbir zaman için CHP Grup başkanvekili Engin Altay gibi düşünmedik. Gaziemir'in çıkarları söz konusu olduğunda her konuda elimizden geldiği kadar oy birliği ile katkı sunmaya çalıştık. Bu bizim faaliyet raporunu görüştüğümüz son meclisimiz.Biz 4 yıldır Gaziemir’in iyi yönetilmediğini iddia ediyoruz. 5393 sayılı Belediye Kanunu'nda rapor bir takım alıntılar yapılmış... Faaliyet raporu neyin devamıdır? Stratejik plan ve bütçeyi ele almadan bu değerlendirmeleri yapmazsınız. Belediyemizin sakinlerinin rahatı, huzuru ve güveni için belediyenin yapması gerektiği bir çok şeyi dile getirmiştik. Bunlar imar problemleri, altyapı, kentsel dönüşüm, yolların sorunu, trafik sorunu, Aktepe- Sarnıç gib yerlerin üvey evlat konumunda olması. Her fırsatta İzmir merkezi hükümetten yeteri destek almıyor diyorlar. Bizde diyoruz ki Gaziemir'de Büyükşehir'den yeteri desteği almıyor. Büyükşehir'in bu dönemde karşılıksız yaptığı bir şey yok Gaziemir'e. Kadın sığınma evi, cem evi gibi konular mecliste gündeme alınmadan reddedildi. Maalesef bir deprem yaşandı. İzmir'den birçok belediye ekipler gönderdi. Bende çok isterdim bizim ekibimizde sahada yer alsaydı. Sosyal markette insanlara ayda 100-150 TL yardım yapıyorsunuz, bunu çok da büyütmeye gerek yok. Umarım dilerim 2024'de yapılacak seçimlerde Gaziemir'e halkımıza yakışır şekilde yönetecek kadrolar gelir" diye konuştu.

ÇAĞLARSU: HALİL ARDA'NIN ANSİKLOPEDİSİ
Hazırlanan raporu 'fotoğraflar' olarak yorumlayan Bağımsız Meclis Üyesi Levent Çağlarsu, "Sayın Derinsu çok fazla konuşmayacağını söyledi. Anlatacak bir çalışmaları yok ki neyi anlatacaklar. CHP iktidar olsun ama sen yerelde kumanya dağıtılmasına popülist dersen sen hangi hakla sosyal marketi savunuyorsun? Belediyemizin 2022'de hayata geçirdiği faaliyetler o kadar çok ki 1 kilo 686 gram ağırlığından oluşan bir kitap var. Kitabı incelemedim çünkü içinde bir şey yok. Geçen yılda bu yıl da baktım sadece resimler var. Halil Arda'nın ansiklopedisi. Önümüzdeki yıl boş zamanları çok olacak, muhasebe bürosunda bunları okur. İçine baktığımızda hayal kırıklığı yaşadığımız kitabın yüzde 50'si resimlerden oluşuyor. Faaliyet değil faaliyetsizlik raporu olarak kayıtlara geçecek olan resim ansiklopedisi hazırlanmış. Vizyon, misyon ve temel değerlerden kitapçıkta eser yok. Oysa olması gerekenler; Gaziemir'in doğasına sahip çıktık, geçmiş dönemlerde izin almış firma ile mücadele ettik, kaçak yapı ile mücadele ettik, hazine ve orman alanlarında kaçak yapıları engelledik, imarsız şu kadar binayı yıktık...Şimdi ne oldu? Yaklaşık bin çalışanımız var. Bunların yüzde 75'i bugünkü yönetimden nefret ediyor. Sadece başkandan değil, başkan yardımcısı Kırmaz'dan da aynı eleştirileri var. Yapılan hizmetlere bakılınca belediyemizin yüzde 100'e sahip olduğu SEYDAŞ şirketimiz ne yapıyor? Restoran hizmeti yapıyor... Geçen 4 yılda ilçemizin hiçbir sorunu çözülmemiş aksine sorunlara sorun ekleyen yönetimin faaliyet raporuna oyum rettir" dedi.

KIRMAZ: VİZYONU GÖRECEKSİNİZ
Çağlarsu'nun sözlerinden sonra söze giren Başkan Vekili Necati Kırmaz, "Muhalefet cevap vermek istiyorum ancak notlarımda bir şey göremiyorum. 4 yıldır aynı terane. Muhalefet 4 yıldır hiçbir şey farklı bir şey söyleyemedi. Biraz geliştirin kendinizi, biraz farklı şeyler söyleyin, birazdan başkanımız konusunda vizyonu göreceksiniz" ifadelerini kullandı.

IŞIK: HİÇBİR PARTİLİ BELEDİYENİN KAÇMA İHTİMALİ YOK
CHP'li meclis üyesi Ünal Işık ülkenin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntılar üzerinden eleştirilere yanıt verirken, "Depremle ilgili belediyelerin her şeyi bırakıp bunu yapması gerektiğini söylediniz. Hiçbir belediyenin depremle ilgili tek başına bir şey yapması mümkün değildir. Bu ulusal bir meseledir ve  kanunlarla bunların düzenlenmesi gerekir. Faaliyet raporu bütçe... Sabaha kadar eleştirilebilir... Benim içime siniyor mu bu rapor? Sinmiyor tabii ki. Ülkemizde de bir gerçek var ancak. Ülkenin içinde bulunduğu koşullardan belediyelerin kaçınması mümkün değil. Yatırım yapılamıyor ancak ülke kaynaklarına bakarsak da özkaynaklar ile yapılan bir çalışma yok. Hepsi yap-işlet-devret. Bu ekonomik sistemden sadece CHP'li değil hiçbir siyasi partiye mensup belediyenin kaçma imkanı yoktur" diye konuştu.

ARDA: GAZİEMİR METROSUNU TÜM İZMİR BENDEN DUYDU
Son olarak söz alan Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda eleştirilere yanıt verirken, 

“Öncelikle müjdeli bir haber ile sözlerime başlamak istiyorum. 100'ncü yıl sanat merkezimizin inşaat ruhsatını imzaladım. Ruhsat imzalanana kadar geçen süre inanılmaz uzun oluyor. Üstünde uzun süredir çalıştığımız bir projeydi. Ruhsatı imzaladık. Geçen haftalarda Migros binasının yıkımı için ihale yapmıştık. 2 milyon 30 bin TL bedelle bir firma ihaleyi kazandı. Bugün para bankaya yatmış durumda. 4 yıldır ilçemize yaptığımız hizmetlerde emeği geçenlere canı gönülden teşekkür ediyorum. Evet bir faaliyet raporu hazırladık. Ben bazı arkadaşların okumayacağını bildiğim için resimli hazırladım, Levent Çağlarsu gibi arkadaşlar için. Önümüzdeki dönem çok boş zamanınız olacak o zaman okursunuz. Kitabı okumamışsın, ancak eser olmadığınI söylüyorsunuz. Okursanız anlarsınız. Abdullah Arda Meydanı'nda İzBB ihalesini yaptı, yer teslimini yaptı yakında başlıyor. Ramazan nedeniyle sürenin uzatılmasını biz istedik. Ali Gönen her yıl olduğu gibi yine fotoğraf sayısını eleştirdi. Yaptıklarımızın resmini yayınlamamız güzel bir şey. Fotoroman diye belirttiğiniz çalışmalar sizin yönetimindeki kamu kurumları tarafından kopyalanıyor. Gaziemir'in 506 milyon TL borcu yok. Şirkete olan borçları ile 506 milyon TL var ancak belediyenin de şirkette 200 milyon alacağı var. Gaziemir batık bir belediye değil. Vatandaşların gözünde son derece saygın belediyeyiz. Buraya mal ve hizmet satmak için firmalar sıraya girmiş durumda.100'ncü yıl sanat merkezi sadece Gaziemir'in değil İzmir'in büyük bir projesi olacak. İzBB'nin ilçemize yaptıkları görünenin ötesinde. Başlı başına Gaziemir Metrosu var. Bütün İzmir ilk defa benden duydu. 1 gün erkene çekebilirsem başarılı sayarım kendimi demiştim. Bugün inanılmaz bir hızla ilerliyor proje. Tunç Başkana teşekkür etmek istiyorum bu vesile ile... Geri dönüşüm ihalesini yapmıştık. Daha önce hiç yapılmış mıydı? İlk defa bu dönemde yaptık. Sıfır atık belgesi alan firmalar artık kendi atıklarını kendi topluyorlar. Dolayısıyla belediyemizin bu anlamdaki gelirlerinde düşüş var. Ancak zaten bu gelirler daha önce yoktu" dedi.

İŞÇİ MAAŞLARININ YÜZDE 60'INI KARŞILIYOR
Sözlerine İller Bankası gelirleri ile devam eden  Arda, "Gaziemir üvey evlat denildi. Böyle bir şey yok. Büyükşehir'den istediğimiz projeleri alıyoruz.  AKM'nin yüzde 70'ini Büyükşehir Belediyesi sağladı bize. Bunu unuttunuz galiba. Köprü, yollar, caddeler yaptı... Sosyal marketi de lütfen küçümsemeyin. 100 TL değil, 300 TL'ye yakın rakamlara çıkıldı.  2022'de gelirimizin gerçekleşme oranı yüzde 68. Bizim öngörümüzde 100'ncü yıl sanat merkezimizin bu yıl başlayacağını düşünmüştük. Yatırım yapılmadığı için alacağımız gelir de gelmedi. Yeni hizmet anlamında Gaziemir Belediyesi’nin bir kaybı yok. Gerçekleşen gelir çok doğru bir gelir. 100'ncü yıl sanat merkezi gerçekleşse belki de oran yüzde 100’lere yaklaşacaktı. Biz bütçemizi idare etme yatırım yapma konusunda elimizden gelen çabayı gösterdik. Fen İşleri'nde 45 kalemde alım yapmışız. Sarnıç'a çivi çakılmadı... Sarnıç'a neler yapmışız? Sarnıç'ın en uzun caddelerine taş kaplama yapılmış sıfırdan. Sarnıç'ta ilk defa revizyon planı yaptık. Asfalt ile ilgili eksikler var evet. Ocak 2023 bütçesinin onaylanması kullanılır hale gelmesi, asfalt ile ilgi yapılan ihale, itirazlar... Bunların hepsinin biraz süreci var. Asfalt plenti olanlar belki yapabiliyor ancak bizim gibi belediyeler 1-2 ay zaman geçirebiliyor. 11 milyon TL'lik asfalt aldık ve çalışmalarımız devam ediyor. 2022 yılından İller Bankası'nda 95 milyon 700 bin TL gelmiş. Memur ve işçi maaşlarımız 156 milyon 846 bin TL tutmuş. Yani maaşlarımızın sadece yüzde 60'ına yetiyor" diye konuştu.

TALEPLERİMİZ REDDEDİLDİ
Hükümeti tahsis konusunda da eleştiren Arda, "Tahsis taleplerimiz reddedildi. Sarnıç Pazaryeri, moloz döküm alanı, gölet ile ilgili... Hiçbiri kabul edilmedi. Mezarlık ile ilgili taleplerimiz kabul edilmedi. İnşallah CHP iktidarında bize nasip olacak. Gaziemir'in tüm sorunlarını biliyoruz, zorlukların farkındayız. Tüm bu zorluklar arağmen inşallah geleceğin gaziemir'ini inşa edeceğiz. Bu son faaliyet raporu gibi görünüyor ancak gelecek sene de faaliyet raporunu ben sunuyor olacağım"dedi.

Arda'nın konuşması sonrası oylaması yapılan faaliyet raporu AK Parti, MHP ve Bağımsız Meclis Üyesi'nin 'ret' oyuna karşın CHP'li Meclis üyelerinin kabul oyu sonrası oy çokluğu ile kabul edildi.

 
Başkan Batur’dan 4 yıl değerlendirmesi: Hedefler yüzde 80 tuttu!
 
DSP İzmir’de istifa depremi… Partinin önemli ismi istifa etti!
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Haydi 8 Nisan 2023 Cumartesi 18:10

Canım Seydiköylü, tamir fatuırasını başkana getirecek olsan buraya aslanlar gibi adını yazardın, onlar seni arardı merak etme.

Yorumu oyla      2      4  
CANIM SEYDİKÖYLÜ 8 Nisan 2023 Cumartesi 08:37

2 TANE KAFEDEN BAŞKA NE HİZMETİ YAPTINIZ YOLLAR KÖSTEBEK YUVASI GİBİ ARABANIN ALT TAKIMI GİTTİ SİZE FATURA EDECEĞİM HER YER PİSLİK İÇİNDE,ÇARŞI MEYDANI BÜYÜKŞEHİRE AİT KARIŞMAYIZ, KÖPRÜ İZSUYA AİT KARIŞMAYIZ, BAŞKA YER ORMANA AİT KARIŞMAYIZ SİZ NE İŞE YARASINIZ HİZMET YAPMIŞLARMIŞ

Yorumu oyla      8      3  
Gaziemirli 8 Nisan 2023 Cumartesi 00:47

Bu herkes ile kavgalı belediye başkanının bir tane işi doğru yaptığını gören duyan var mı ? Allah Gaziemiri bundan kurtarsın..

Yorumu oyla      10      3  
Belediye Çalışanı 7 Nisan 2023 Cuma 19:17

Bravo başkanım aslansın çalışanların senin arkanda merak etme hiç

Yorumu oyla      2      14  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Batur’dan 4 yıl değerlendirmesi: Hedefler yüzde 80 tuttu!
Konak Belediyesi’nin 2022 faaliyet raporu meclisten Cumhur İttifakı’nın ...
Aliağa Sosyete Pazarı açıldı
Aliağa Belediyesi ile İzmir Pazarcılar Derneği iş birliğinde kurulan Aliağa ...
Başkan Tugay deprem bölgesinde… 'Desteğe ihtiyaç var!'
Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, CHP Karşıyaka İlçe Başkanı ...
 
Bergama'dan Togg kararı!
İzmir'in Bergama Belediyesi nisan ayı olağan meclis toplantısında, Türkiye'nin ...
Karabağlar'da kadınlardan 'semt merkezi' teşekkürü
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ve eşi Fügen Selvitopu, ...
Bornova'da 'satış' gerilimi... AK Parti'nin iddiasına İduğ'dan ' Bugün istifa ederim!' resti
Bornova Belediyesi'nde gerçekleştiren meclis oturumu 'satış' tartışmalarına ...
 
Buca’da depremzede çocuklara moral!
Türkiye’yi sarsan depremlerin ardından bölgeyle dayanışmayı sürdüren Buca ...
Bornova Karması U12 CUP’da!
Altınordu Futbol Kulübü’nün “Dünya İzmir’de Buluşuyor” sloganıyla düzenlediği ...
Konak'ın Rekreasyon Alanı’na ödül gururu
Konak Belediyesi Çınartepe Aydın Erten Rekreasyon Alanı, sektörün en prestijli ...
 
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (2)
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Acılar ‘askı’da!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva