HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
26 Mart 2010 Cuma - 00:00

Gaziemir Belediyesi'nden alkışlanacak hizmet

Gaziemir’’de ikamet eden ekonomik koşulları yetersiz stabil durumdaki hastaların evden hastaneye ve hastaneden eve naklini belediyeye ait iki ambulans ücretsiz yapıyor.’

Gaziemir Belediyesi'nden alkışlanacak hizmet

Gaziemir’’de ikamet eden ekonomik koşulları yetersiz stabil durumdaki hastaların evden hastaneye ve hastaneden eve naklini belediyeye ait iki ambulans ücretsiz yapıyor.’ Bu hizmet hastane yöneticileri tarafından da büyük takdirle karşılanıyor.
 
İZMİR - Gaziemir’’de hasta nakil hizmetinde kullanılan iki ambulans sayesinde ekonomik koşulları yetersiz hastalar evden hastaneye ve hastaneden eve ücretsiz taşınıyor. Acil tıbbi müdahale gerektirmeyen durumlarda hasta ve yaralıların yakınları 329 68 68 numaralı telefonu arayarak bu hizmetten yararlanabiliyor. Sağlık Bakanlığı’’nca belirlenen teknik ve tıbbi donanıma sahip araçla verilen bu hizmet hastane yöneticileri tarafından da büyük takdirle karşılanarak örnek olması gerektiği vurgulanıyor.
 
Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, daha önce Acil Servis hizmeti veren bu ambulansları hasta naklinde kullanmaya başladıklarını belirtip, ’“Çoğu vakada bizim ambulansımız ile 112 Acil Servis’’e ait ambulanslar aynı anda olay yerine gidiyor ve ambulanslarımız atıl kalıyordu. Hasta nakli konusunda büyük sıkıntı olduğunu tespit edince ambulansları bu tür bir hizmette kullanmaya karar verdik’” diye konuştu. Başkan Şenol, ’“Ağır ekonomik koşullar altında yaşam mücadelesi veren birçok insanımız hastalarını hastaneye götürmekte büyük güçlük çekiyordu. Ancak Gaziemir’’de gerekli koşulları taşıyan hiç kimse bu sıkıntıyı yaşamayacak’” dedi.
 

 
Yaklaşık 3 yıldır felç, kemik erimesi, yüksek tansiyon, şeker hastalığı nedeniyle yatalak durumda olan 76 yaşındaki Emine Sözer de bu hizmetten yararlananlar arasına katıldı. Annesini daha önce hastaneye götürüp getirmek için günde 150 lira vermek zorunda kaldığını anlatan Göksel Sözer de şunları söyledi:
’“Bu hizmeti duyunca telefonla yardım istedim. Gelen ekip ambulansla annemi hastaneye götürdü. Oradaki heyet raporu işlemleri yapıldıktan sonra geri getirdi. Hizmeti düşünenlere de bu hizmeti verenlere de teşekkür ediyorum.’”
 
Hizmetten kimler yararlanıyor?
Gaziemir Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Mustafa Kılınç, hizmet verilen hastalar ve durumlarla ilgili şu bilgileri verdi:
’“Hemodiyalize giren böbrek hastaları, felçli ya da herhangi bir nedenle yatalak durumda olanlar, açık kalp ameliyatı, bel fıtığı ameliyatı gibi ağır ameliyat geçirenlere bu hizmet veriliyor. Sezaryen ile doğum yapan ve ayaktan nakli sakıncalı olan anneler ile ayakta çoklu kırığı olan hastalar ile kemoterapi ve radyoterapi tedavisi görenlere de hizmet veriyoruz. Gaziemir sınırları içinde oturan herkes 329 68 68 numaralı telefonu arayarak bu hizmetten yararlanabilir.’”

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Orman Haftası’’nda en anlamlı çalışma
Gaziemir Belediyesi 10 hektarlık piknik alanında çam ağaçlarında görülen ...
Bornova’’da Başkan Sındır’’la bir yıl’…
Geçtiğimiz yıl Başkanlık görevine gelen Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, ...
Gaziemir’’de fidan bayramı’…
Gaziemir Belediyesi, Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası nedeniyle ...
 
Konak’’ta kültür gezileri’…
Belediye kadınlara yönelik kültür gezileri başlattı. Eşrefpaşa’’da yaşayan ...
Başkan’’dan mermercilere fuar teşekkürü
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, MARBLE 2010’’a katılan ...
İZSU 30 yıllık hattı yeniliyor
İzmir’’in su ihtiyacının yüzde 10’’nu karşılayan Menemen kuyularından ...
 
Balçovalı kadınlar atık pilleri biriktiriyor
Balçova Belediyesi, atık pillerin çevreye zarar vermeden düzenli şekilde ...
’“İzmir’’e yatırımlar niye askıya alınıyor?’”
Olağanüstü toplanan İzmir İl Genel Meclisi’’nde CHP’’li Albayrak, İller ...
Tartan: Ben 4 yıl sonra yokum!
Konak Belediye Başkanı, tekrar aday olmayacağını açıkladı. Tartan, ’“İnsanların ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
50 yıl önce nasıl katil oldu?
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva