HABERLER>YEREL MEDYA
26 Ocak 2011 Çarşamba - 00:00

Gazetecilere gri pasaport müjdesi

Türkiye Gazeteciler Federasyonu'nun girişimleri sonucu Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü basın kartı sahibi gazetecilerin hizmet damgalı (gri) pasaport alabilmelerine ilişkin çalışmalarını tamamladı.’

Gazetecilere gri pasaport müjdesi

İZMİR - Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, basın kartı sahibi gazetecilere damgalı (gri) pasaport verilmesi dolayısıyla, BYEGM'de düzenlen toplantıda yaptığı konuşmada, ’“medya emekçilerinin’” sıklıkla dile getirdiği gri pasaport talebine ilişkin çalışmayı tamamladıklarını söyledi. Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel de, geçtiğimiz yıl Bakan Arınç'a konu ile ilgili sundukları raporu hatırlatarak, gelişmenin Türk basını için sevindirici olduğunu söyledi.
Sertel, sürekli basın kartı taşıyanlara "Yeşil Pasaport" verilmesi yönündeki taleplerinin de devam ettiğini vurguladı. Basın mensuplarının sadece yurt içinde değil, yurt dışında da görev yaptıklarına işaret eden Arınç, ’“Ciddi şekilde kamu görevi yapıyorsunuz. Yoğun iş gündeminiz var. İş yükünüzü hafifletmek ve zamandan tasarruf etmeniz için artık hizmet pasaportundan basın mensupları da yararlanacak. Başvurulara ilişkin her türlü iş ve işlemler BYEGM tarafından yapılacak. Yaygın medya mensuplarının yanı sıra yerel medya mensupları da yararlanacak. Uygulama önümüzdeki günlerde başlayacak. Hayırlı olmasını diliyorum’” dedi.
ÇAĞDAŞ KRİTERLER
Yerel ve ulusal medyaya yönelik yürütülen diğer çalışmalar hakkında da bilgiler veren Arınç, Basın Kanunu'nun 2004 yılında, sektörün görüşü alınarak uzlaşıyla kabul edildiğini, 2010 yılında da sarı basın kartına ilişkin yapılan yönetmelik değişikliğiyle de sarı basın kartına daha çağdaş kriterler getirildiğini anımsattı. BYEGM'nin yerel basının güçlendirilmesi için yürüttüğü eğitim seminerlerine değinen Arınç, seminerlerin 20'sinin bu yıl Batman'da yapılacağını söyledi. Arınç, BYEGM'nin yerel basının yaşadığı sorunların çözüme kavuşturulmasına yönelik faaliyetlerde bulunduğuna işaret ederek, özellikle yerel basının ulusal basınla rekabette geriye düşmemesi için haber, fotoğraf ve eğitim konularında önemli ajans desteği sağladıklarını belirtti. Yerel gazetecilerin birbirlerini tanımaları ve deneyimlerini paylaşmaları için BYEGM'nin yurt gezileri düzenlediğini ifade eden Arınç, öte yandan genel müdürlüğün dış dünyayı yakından takip etmeye ve yabancı basınla ilişkileri geliştirmeye yönelik çalışmalar yaptığını dile getirdi.
Arınç, farklı ülkelerde Türkçe yayın yapan kuruluşlarla ilişkilerin geliştirilmesine ve bu kuruluşlara destek verilmesine dönük faaliyetlere de değinerek, bu doğrultuda önümüzdeki günlerde Almanya'da Türkçe yayın yapan kuruluşların temsilcileriyle bir araya geleceklerini söyledi. BYEGM tarafından organize edilen Türkçe Konuşan Ülkeler Formu'nun devamı olarak, Türk-Arap, Türk-Afrika ve Balkan medya forumları düzenleneceğini bildiren Arınç, Türk vatandaşlarının dünya gündemini, dış dünyanın da Türkiye'nin gündemini daha iyi takip edebilmeleri konusunda bazı projeleri devreye soktuklarını anlattı.Arınç, internet medyasının yasal zemine kavuşturulması konusunda hazırlanan kanun tasarısının ise yakın zamanda kamuoyunun bilgisine sunulacağını belirtti.
YABANCI DİL KURSU YENİDEN DÜZENLENECEK
BYGM Genel Müdürü Murat Karakaya da bir gazetecinin sorusu üzerine, yabancı dil kursunun yeniden düzenlenmesi için Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) yetkilileri ile görüşmelerin başladığını, konunun yakında netlik kazanacağını söyledi.Yabancı dil kursunun yeniden düzenlenmesi konusunda kararlı olduklarını belirten Karakaya, kursun ilkinden daha geniş katılımlı olacağını bildirdi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türk Basını İzmir’’de reklamcısıyla buluştu!
Basın İlan Kurumu’’nun reklam verenle alanı "Türk Basını Reklamcısıyla ...
İGC üyelerine Kıbrıs’’ta ’“burslu’” eğitim fırsatı
İzmir Gazeteciler Cemiyeti ve KKTC Lefke Avrupa Üniversitesi arasında ...
Dervişoğlu İGC’’ye konuk oldu
Milliyetçi Hareket Partisi eski İzmir İl Başkanı Müsavat Dervişoğlu, İzmir ...
 
İzmir’’den Silivri’’ye ’“özgürlük’” çıkarması
  Tutuklu gazetecilere destek amacıyla İzmir’’den 10 otobüsle ...
CHP’’de gözler Ankara’’da
CHP İzmir İl Örgütü’’nde gözler Pazartesi günü Genel Merkez’’de yapılacak ...
Gazeteci Ünal Ersözlü’’nün acı günü
Sabah Gazetesi Ege Bölge Temsilcisi gazeteci-yazar-şair Ünal Ersözlü, ...
 
’‘Ben hala İzmir Kitap Fuarı’’nda coşkuyla konuşan Balbay’’ım!’’
İzmir basını Karşıyaka’’da stres attı
Karşıyaka Belediyesi’’nin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle düzenlediği ...
Türkmen: Kocaoğlu haklı
Milliyet Ege’’nin usta kalemi Kordon’’daki tente operasyonunu köşesine ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva